Хитрини за справяне в кризата?

• 215 041
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 905
Много е хубаво менюто на Не се сърди човече,поздравявам я за разнообразието и полезността на храните,кото предлага ,но някои хора не биха се наяли само с това или просто не биха предпочели такива ястия.

У нас на почит е скарата-свински пържоли,салати,дюнери,пици,пържени картофи,таратор,карначета,кюфтета,принцеси,сладоледи и ей такива работи.
Кисели млека отиват минимум по 2 кофички на ден/таратор и за бебето/,прясното мляко и то върви.
Готвена манджа/супа топчета,телешко с картофи,пилешко с нещо си/-веднъж седмично,максимум 2 пъти седмично,като се яде само веднъж,останалото запечатвам за малкия.
Закуска за мъжа ми-задължително 2 вафли Мура с фъстък/от 3 години яде само и единствено това за закуска,ако ще да гърми и да трещи  Laughing /

Допълнително прибавям и питиетата-бири,твърд алкохол,коли,фанти,сокове ....

И става поне 4 пъти над бюджета на Не се сърди човече  Crazy  Но аз не се оплаквам.Като се замислим за храна даваме най-малко от където и да го погледнем,но за други боклуци  ooooh!

Иначе да добавя,че попаднах на страхотен кашкавал в Карфур-Пловдив.Казва се Неда,на развасовки от половин и един килограм е.Килото е 6 и нещо.Пише,че е с растителна мазнина,но то къде ли няма.Вкусът е абсолютно автентичен като на едновремешния кашкавал.Средно мек и мазен.Досега купувахме един друг на 11 и нещо килото-еми не е същия,че и двойно по-скъп  Crossing Arms

# 1 906
И аз не мога да се съглася с така представения бюджет, въпреки че и на мен ми се налага силно да стесня нашия. От една страна явно Не се сърди, човече живее в някаква друга България, от друга - това количество храна , което е дала като изконсумирано ми се струва много малко ( освен ако не изяждат и по поне 1 хляб на ден). Нищо лично, но зелена салата за 35 ст. е точно по 1-2 листенца на човек, за мен това не е ядене а мирисане на храната. Същото е и с 1/5 от пакет спагети или пълнени чушки с 250 гр. кайма и шепа ориз  newsm78

# 1 907
За мен тия цени от където и да ги погледна са ми нереални. Кайма под 3,50 за 0,500 при нас няма, не живея в София. Тиквичките са си по 1-1,20 за килограм. Картофи дори и от старите 0,32 стотинки за 0,500 също няма.Пангасиус за килограм 3,50 просто изумително. Домати под 2,50-3,00 не съм купувала. Телешкото варира от 10-11,00 и нагоре. Иначе, поздравления за труда и разнообразното меню по тези цени Peace

# 1 908
Аз пак да ви питам, защото се изумих също - събота и неделя по веднъж ли ядете?
Храната наистина е ужасно малко, чак нездравословно малко.

# 1 909
Добре де, Човечето ви казва за какви пари тя купува и какво се яде в тяхното семейство, а вие бързате да обяснявате, че това не може да бъде, понеже вие ядете повече и не ви се разкарва до Женския пазар за евтини ябълки. Няма как да ви изчисли персонално за всяко градче сиренето, доматите и каймата.

# 1 910
Ние също не ядем много в къщи, но под 20 лева за плодове? Не знам от къде пазарува Човечето, на повечето цени ме изумиха. Ние ядем много повече плодове и зеленчуци - например килограм моркови ми стига за 2-3 дена, килограм банани - за 2, ябълки - горе-долу по кило на ден; така че хич не ми излизат сметките. Сирене под 5 лева от къде купувате?

# 1 911
Е, не, ама е интересно като цена - повечето от нас явно не са виждали такива цени. И като количество е малко за повечето. Затова се съмнавяме. Или трябваше само да пляскаме с ръце  Thinking

# 1 912
Нереално е количеството просто..Парите са вече следствие на него...

# 1 913
Аз от храната значи немога да спестя,ще ви следя за някои други хитрини,например за по-евтина лятна почивка  Laughing

А от на Не се сърди човече менюто(понеже нея сте захванали да обсъждате Simple Smile) най-много ме изумиха тези 18лв за плодове.Аз по-малко от 50лв седмично немога да дам.

# 1 914
Е, не, ама е интересно като цена - повечето от нас явно не са виждали такива цени. И като количество е малко за повечето. Затова се съмнавяме. Или трябваше само да пляскаме с ръце  Thinking

Аз съм виждала такива цени. Ама няма земна сила, която да ме прати на Женския или някой специален пазар за ябълки от 50-60 ст. И си купувам такива по 2 лв. Човек решава с какво да направи компромис - аз нямам време да пазарувам из целия град, т.е. купувам от скъпите квартални. Но пък пестя часове.
А това за количествата е много индивидуално. Те явно могат да се нахранят с три чушки. При нас количествата са по-скоро като при Янтра.

# 1 915
Не е необходимо за всяко градче, някой  да изчислява цени, просто разликата в цените е голяма, това ми беше интересното. Иначе менюто си го бива здравословно, разнообразно, кой, как и по колко си хапва си е негова работа. Peace

# 1 916
Е, защо из цяла София. Аз живея в центъра, където по дифолт храната е безумно скъпа, ама си намерих едно малко магазинче и от там има ябълки за 0.60лв. Но сирене по 3лв хубаво няма, освен Дунавия по 3.60. Нито има мляко прясно за стотинки, най-евтино съм виждала по 1.40 някакво от тия меките пликчета.

# 1 917
Аргун, донякъде си права във философията си..
Обаче в ситуация като настоящата предпочитам да жертвам 1-2 часа повече / не всеки ден /, за да напазарувам изгодно, отколкото накрая да стоя с мноооого свободно време и без пари  Hug

# 1 918
Аргун, донякъде си права във философията си..
Обаче в ситуация като настоящата предпочитам да жертвам 1-2 часа повече / не всеки ден /, за да напазарувам изгодно, отколкото накрая да стоя с мноооого свободно време и без пари  Hug

Аз затова казвам, че човек прави избор кое да жертва - парите или времето.
Иначе разликите в цените наистина са големи, вкл. между две квартални зарзаватчийници на 150 м. една от друга.

Вилико, при нас няма ябълки от 60 ст., проверено е. Има един евтин магазин близо до кино изток, където (когато ги има) са по левче, без да можеш да ги оглеждаш и избираш, каквото ти сложат, пък дори да е леко поизгнило вече. В останалите плодзеленчуци са около и над 2 лв.

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 09:57 от argun

# 1 919
  • София
Количеството храна на Човечето няма да стигне за двете ми деца за седмица.  Crazy
Кисело мляко ядем по 3-4 кофички на ден, 1кг сирене свършва за 3 дни, кашкавал - колкото и да купя се изяжда пак за 2-3 дни и т.нат и т.нат.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт