С КАКВО ДА БОЯДИСАМ ОБИКНОВЕНИ СТЕНИ

• 4 062
  • 7
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте, чакам с нетърпение да се постопли и започвам да боядисвам. Та въпроса ми е с какво да боядисваме стените при условие че са на обикновена мазилка - вар, не са шпакловани също, благодаря!

# 1
Здравейте, чакам с нетърпение да се постопли и започвам да боядисвам. Та въпроса ми е с какво да боядисваме стените при условие че са на обикновена мазилка - вар, не са шпакловани също, благодаря!

Грунд и латекс.

# 2
  • Под Сините камъни

Грунд и латекс.
същото тях да предложа и аз.Друг вариант по дебели и релефни тапети.

# 3
  • Пловдив
неее тапети никога, къщата е нова, искам само цвят

# 4
Боядисай с латекс , аз съм правила и продължавам да боясисвам с латекс и аз  мисля да започвам голямото пребоядисване , сега си търся цветове за хол, антре  и кухнята , но тя ми е в жълто и може би пак така ще остане . Успех

# 5
  • Пловдив
Rachona        и аз чакам с нетърпение да се затопли и да започвам, че ме чака целия етаж, като ще сменяме тотално визията на стените ,някъде ми е бяло ,някъде цветно, но не искам да си запушвам стените с шпакловки и тапети искам само цвят, успех и на теб  bouquet

аааа да питам боядисвал ли е някой светъл цвят върху тъмен ,притеснява ме дали ще покрие, става въпрос за едната детска стая по желание на притежателката я боядисахме  в стена+таван=жълно,а останалите стени са в розово, зелено и синьо, притеснява ме синьото дали ще се покрие защото сега иска само бяло и жълто
http://prikachi.com/files/1447646r.jpg   тук се вижда жълтото и розовото
 http://prikachi.com/files/1447658a.jpg     тук е синьото, а зеленото е светличко, дали ще се покрие синьото с бяло или жълто newsm78

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 11:22 от sauron

# 6
С шпакловката не се запушват стените. Идеята на шпакловката е да предаде финишно покритие на стената да е изравни да е изглади и да не позволи на мазилката да се рони. Състава на мазилката в общия случай е предимно пясък и цимент и вар и е груба и ронлива. В шпакловките има гипс и различни минерални добавки за здравина и гладкост. Също така наличието на шпакловка ще намали драстично разхода на латекс. Иначе относно въпроса ти за цветовете, да няма проблеми да се покрие тъмен със светъл цвят но предвиди малко повече боя и ползвай хубав латекс като Dulux или Levis (само да не е на силиконова основа), защото с поевтините ще е голяма мъка. Само не ползвай латекс на силиконова основа защото тогава наистина ще си запечаташ стената.

# 7
  • Пловдив
lotuspgg        благодаря, имам на представа що е то шпакловка, стените ми са безупречно измазани и никога не съм имала проблем с ронене, естествено, че няма да е силикон, първия път са мазани с латекс на варова основа Peace благодаря за отговора още веднъж

Общи условия

Активация на акаунт