Фотография # 46

• 33 806
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Шоши, много са красиви цветовете, не мога да видя голям размер, но ме подсети, че отдавна не съм тормозила някое цвете със снимки и сега тъкмо му е сезона и момента за това Wink Твоят "модел" как се нарича? Изглежда много подходящ точно за макро.

Бингъл, аз снимах преди постоянно с 50 мм 1,4, но докато му свикна много се ядосвах, че не е по-широк, особено като започна да пълзи малката и все по нещо и "отрязвах". Разгледай този сайт с много снимки снимани със 35 мм - портрети, стрийт, макро и т.н. http://gearpatrol.com/blog/2009/08/27/nikon-af-s-dx-nikkor-35mm-f18g/
Ако те затрудняват парите, според мен взимай 35 мм и зумвай по стария метод - с краката Simple Smile Не вярвам, че за портрети ще имаш чак такова изкривяване в сравнение с 50-ката. Като го тествах във Фотосинтезис навремето си спомням, че много ме очарова колко е лек и страхотно боке се получи с него.

# 616
Я да ви питам, за бебшките снимки 50mm 1.4 ще ми свърши работа нали? И някой може ли да ми каже каак мога даа си направя лого за снимките с моето си име, но нещо по нестандартно Rolling Eyesи цветно;(

# 617
бингъл, нощни снимки съм правила и без статив, но трябва да подпреш камерата на нещо. аз си приспособявах чантата и измислях всевузможни места за подпиране, но не е много удобно. доста криейтив трябва да си Joy (за да намериш подпора, не за снимката)

ели, да, 50 мм 1,4 е идеален.

# 618
Ddaisy това е "чадърче" на прецъвтяло глухарче  Laughing

# 619
Опит за нещо по-артЪ вдъхновено от Уолт Уитман....  Mr. Green

# 620
Да вдигна малко темата Simple Smile

Честит РД на Калина на патерица! Светлина в обектива, твърдост в рогата  Grinning

Шоши, глухара е много хубав! Асол, браво, ммммм! Фрий, първата направо ми спря дъха! Хера, с какво го снима Лальо, много красиви цветове!
Мирка, обработвала ли си кожата на втората?

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 22:45 от Agent Provocateur

# 621
  • Стара Загора
Лалетата са снимани с 50мм/1,8 Simple Smile

# 622
Момичета, много благодаря за поздравите.  Hug за първи път от 28 години насам ми е хубаво да празнувам рождения си ден. до сега все се криех.

репортаж от празника:
(фокус на тортата с оглед бръчките съпровождащи цифрата на тортата)
http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/4526126629/

и.... снимка подарък с благосклонен поглед от мъжа на моя живот:
http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/4526756334/in/photostream/

хера, лалетата са много приятни. леко студени (като цвят) и много подходящо фокусирани.

ФРИЙ !! спря ми сърцето
не знам как точно мислиш и възприемаш света, и така успяваш да създадеш това усещане за романтика и носталгия.
искам да си ми майка и да ме снимаш.
или поне да ме снимаш.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 09:52 от Калинa

# 623
Калина Честит Рожден ден на патерици!
разсмя ме с това описание Laughing

Агентката и Чара, за малко да ме откажете да се похваля и аз с мойте китки Embarassed
Асол, много приятно!

Free Soul, нямам думи, как ги измисляш все, приказни са

ето моите цветчета, много са ми милички защото са първите на нашето дръвче

# 624
Асол,  горното ми харесва много.
Ейджънт,  много ме радва  цветарския  ти период, чакам го отдавна Laughing
Гаргамелчо,  писах ти и във фликър, онази снимка на семейството  с  бебчето е просто възхититлена!

# 625
.........

ФРИЙ !! спря ми сърцето
не знам как точно мислиш и възприемаш света, и така успяваш да създадеш това усещане за романтика и носталгия.
искам да си ми майка и да ме снимаш.
или поне да ме снимаш.

Laughing Laughing Разсмя ме. Благодаря все пак за милите думи.  BlushКакто и на всички други.
 Истината е, че всъщност изобщо не съм романтично-носталгична натура, но не знам защо ме влече да снимам такъв тип кадри. Може би защото първоначалната ми любов е рисуването, и си представям даден кадър като рисунка и как бих го сътворила, ако бях достатъчно добра в това изкуство или ако имах поне поооооооооооовече свободно време.  Wink

Радвам се и аз за твоя празник.  Simple Smile

Асол, и на мен първата страшно ми хареса. Особено тоналността.
Агентката отново ще ни завърти главите от цветя и красота. Как успяваш да ги снимаш тези китки по толкова различен и интересен начин, не знам. И аз не залитам много да харесвам снимки на цветенца, но твоите винаги гледам с удоволствие.

Гаргамелчо, първата е свежа и  добре композирана.

Джали, две страници не си показвала портрет.  Naughty На поправителен, бързо!  Wink

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 10:38 от Free Soul

# 626
тъкмо се бях притеснила, че темичката съвсем замря и вие се пораздвижихте.
фрий, асол, много ми харесват последните ви снимки!
браво и за китките! от мен зелени клончета - юни месец. до тогава:

имам още много. отивам да обработвам.

цък
пак
и пак

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 18:23 от momo

# 627
  • Стара Загора

Тук големи - http://www.flickr.com/photos/34258413@N03. Аз продължавам с китки също. Децата като ми бягат...поне цветята не.

# 628
Здравейте, фотографки!

Обожавам да се заровя във вашата тема и да разглеждам, разглеждам...Страхотни сте! Очите ми остават във вашите снимки.

И..вчера моята "сапунерка" почти ме изостави.Бях си доволна от нея - Sony DSC-T2, 8.1MP, което за мен е прекрасна възможност да се сдобия с по-качетсвена техника за снимане.
Прочетох линка от първа страница за избор на фотоапарат, изясниха ми се някой неща, но мисля че пак ще имам нужда от вашата помощ, ако сте съгласни да помагате.Най-вече ме интересува къде да търся втора употреба такива фотоапарати, до какви пари да отделя (минималното, моля  Laughing ) и към коя марка да се оринетирам?

Благодаря ви предварително! Hug Hug Hug

# 629
Фрий, нямам муза, дълбоко е  заспала... Ровя из архивите....

Общи условия

Активация на акаунт