Цифричките зная,буквичките сричам,ФЕВРУАРче се наричам!

• 57 798
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
# 151
  • София
Уф, всички са на другия край на света...
Ще го мисля.

# 152
при мен се отваря, копирай го, или го изпиши...

# 153
Е хей:) колко много сте изписали:) от колела и ролери до у-ща:)
 аз съм завършила 1-во:) Бивша 1-ва мъжка гимназия, огромни традиции хехе... ама сега не знам как е.  Няма я моята класна Баклова, стршилището на гимназията Simple Smile
Аз мисля дани да го запиша в еврейското у-ще, така ми е най-лесно Mr. Green но за сега ще си кара предучилищната в детската градина. Догодина ще го мисля.
Мхъм, за да тръгне на 7 и половина на училище, не тябват ли да минат 2 г?
Дани си кара колелото Драг е, почнахме с опитите да махнем помощните колела, но за сега без голям успех. Бързо му минава ентусиазма, ама и времето се развали.
Иначе сме всяка вечер в Южния парк, тумба народ и падат страшни игри. В повечето аз съм съдията хаха. Още куцукам и не ставам за "сляпа баба" Mr. Green
Собствения бизнес е хубаво нещо. Макар че ставаш роб и работиш по всяко време. Разбира се зависи от сферата де.  Въпреки, че загубих моята фирма, сега съм на 0-та, да не кажа под нея, не съжалявам, че пробвах...
сега съм от 3 месеца в къщи, поработвам по-малко и хаха почна да ми харесва Twisted Evil ако нямах висящи кредити, нямаше и да помислям за работа през лятото:)

# 154
Клеми кое е това училище което набляга на рисуване + два перфектни западни езика? Мисля че си нещо в грешка.....или пък аз да съм пропуснала напоследък....Скоро с мъжа ми си подарихме една картина послучей предстоящите 9 години от сватбата ни Simple Smile Та жената е завършила право първо. И ме посъветва /понеже и казвах че Ема рисува добре/ ако някой се занимава с рисуване ,то да е на втори план. Явно има опит с тези неща.

Бети сигурно е чудесно че може да работиш дори от вкъщи. При нас това е невъзможно - и двете деца са в къщи, а дори Ема да е на градина, то Орлин стига. Ей имадеца колкото нашите дето сякаш не са си у тях - нищо непипат, не чупят, играят си мирно, не висят връз родителите си....направо благодат.

Небесна не знам в 119 да има засилена математика 1-3 клас. Ти интересувала ли се какви езици се учат там и от кога по сериозно?

# 155
Анайс, племенника ми е там, и учи английски, мен той ме интересува, по нищо друго няма да мога да й помагам, така че, първо със сигурност ще учи английски, а след 4 - ти клас, каквото иска....

Ами гледах, че постоянно организират математически турнири, училилището има много хубав сайт и дейни учители...

ето го:

http://www.119sou.com/

# 156
е те това ме разби  smile3532

Общо осемнадесет наши седмокласници / от две паралелки / успешно са реализирали плановете си в най-престижните столични гимназии: Американски колеж, Немска Езикова Гимназия, Английска Езикова Гимназия, Френска Езикова Гимназия, Гимназия с Преподаване на Испански Език.
   Наши ученици са приети в Национална природоматематическа гимназия, 73 СОУ, 133 СОУ ”А. С. Пушкин”, частни езикови училища.....

Няма спор че най добрите училища в София са НПМГ и Руското училище,но те са някакси поставени на заден план  Grinning Grinning Grinning

Небесна аз питах в училището казаха че предучилищната е наполовин ден. Незнам как е за 1 клас нагоре. Ти смяташ ли да ползваш занималнята, или какво? Другия половин ден кой ще стои с детето, а и кой ще го взима?

# 157
Просто са изредени, никъде не е казано, че са подредени по някакъв критерии, плюс това, нали знаеш, за едни е по  - добро Руското, за други Американски колеж - субективно е, не виждам нищо смешно newsm78

Не знам как ще я взимаме, честно казано, може би ще е на занималня, не знам още, ще намерим начин, като му дойде времето, не мога да мисля отсега...

# 158
От завършилите две паралелки седми клас през миналата учебна година 4 ученици са приети в Американски колеж – София; 4 ученици – в 91 Немска езикова гимназия; 4 ученици продължават образованието си в Първа английска езикова гимназия; 3 наши ученици вече се обучават в 9 Френска езикова гимназия; толкова са и учениците, които продължават да усвояват знания в 164 Гимназия с преподаване на испански език.
   Общо осемнадесет наши седмокласници / от две паралелки / успешно са реализирали плановете си в най-престижните столични гимназии: Американски колеж, Немска Езикова Гимназия, Английска Езикова Гимназия, Френска Езикова Гимназия, Гимназия с Преподаване на Испански Език.
   Наши ученици са приети в Национална природоматематическа гимназия, 73 СОУ, 133 СОУ ”А. С. Пушкин”, частни езикови училища, Национална търговско – банкова гимназия, Гимназия с изучаване на чужди езици „Сесар Вайехо”, 35 СОУ, Техническо училище по електронни системи към Технически университет, София, Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд”, Софийска професионална гимназия

ето това е текста - просто ми направи впечатление показността на някои от гимназиите. който се занимава в тази сфера му е ясно за качеството на образованието и хората които учат в тези училища. няма начин АК примерно да е водещ по тези критерии.

# 159
Анайс, аз никого не агитирам да се записва в училището, още по - малко мога да коментирам подредбата на сайта, поне са се постарали хората и има неща, за които другите училища не са и чували и не правят никакви статистики, нямат и сайт да прочетеш. Нека не бъдем толкова критични!

Нали знаеш, че навсякъде има знаещи и можещи деца, не може всички да са в едно училище, освен това прочетох, че в Пушкин са с предимство:
1. живеещите наблизо,
2.работещите наблизо, деца
3. чиито по - големи братя и сестри учат там, деца на персонала, колко според теб са свободните места, и защо тези деца живеещи наблизо /на центъра/ да са най - умни, че да са "успяли" да влязат там. Според мен точно този подбор е много глупав....
Само да ти кажа какво ми казаха за според теб най - доброто "Пушкин". Една позната разказваше как момиче в 9 клас не знае, че буквата "И" е различно от "Й".

Прави са хората, че го слагат на последните места Mr. Green

# 160
  • София
Анаис,
няма училище от първи клас рисуване+два западни езика. Не знам въобще дали има някъде в първи клас да ги бомбандират с два западни езика. За мен е лудост. Говорех, че е добре на финала (12 калас) да знае добре два западни езика. Ще се опитам да я запиша в първи клас или с рисуване, или със западен език. След 4-ти ще решаваме пак, а след 7/8 ще реши сама в коя гимназия да отиде.  Иначе има безработни не дотам платени хора във всички специалности, така че за мен приказката "Музикант къща не храни" не е определяща.
Аз съм благодарна на майка ми, че не ме спря да уча това, което искам. Нито в 4-ти клас, нито в 8-ми, нито за висше образование. Според мен, за да си успешен трябва да следваш личната си "карма". Единствено не ме пуснаха да уча след 7-ми калс в професионална гимназия само с рисуване, точно защото това затваря хоризонта. Тогава бях много нещастна, но сега разбирам, че е било най-доброто. Отидох в гимназия с рисуване+италиански език (италиански по програмата за езикова гимназия със съответните изпити и т.нат, т.е. излязох на ниво езикова гимназия+рисуване).
Няма да насилвам децата си, ще се опитам да следват своя път, а аз само да ги насочвам по него по най-добрият начин.

# 161
небесна що се палиш толкова Wink ако ми прочетеш мненията из форума ще видиш че най харесвам именно 119 у-ще. но това незначи че и там явно вървят в крак с "модата". а що се отнася до подобни изказвания могада се хвана на бас че ги има в всяко училище. даже смятам че са истина - ако се занимаваш с математика и физика мисля ще ти е все едно има ли И или Й. в руското училище както и в ВСЯКО друго държавно училище с предимство са хората живеещи в района. в 119 това важи с пълна сила, лично питах онзи ден. има и по 1-2 паралелки за деца извън квартала и там е или с връзки или с късмет.тъй като не си от квартал Изгрев или Изток след 2 години ще ни кажеш от кои ще си Simple Smile

и да добавя че за мен най доброто е НПМГ, следвано от СМГ  Peace

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 11:28 от Anaise

# 162
Анайс, ние не сме от София и сме под наем, т.е. доста мобилни сме, ако искам мога да се преместя точно до училището. Обаче като не съм от София, нито аз, нито мъжа ми , явно няма да се намери място за детето ми, е, ще го приживея някак Mr. Green

Ще учи къде да е, аз лично повече за училища няма да пиша Peace

След 2 години ще пиша къде живеем, ако все още е важно за теб Peace

Повдигаш темата, искаш дискусия, а после атакуваш всяко нещо, което се напише, включително подредбата на сайта, за което не нося никаква отговорност!!!
Наистина не разбрирам какво целиш, спирам да пиша!

п.п. Аз искам детето ми да е добро именно по български и математика. Това, че ще е добро по математика, не значи, че ще е неграмотно! Има огромно значение дали знае да пише, дори ако гений по математика!

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 11:36 от Небесна

# 163
  • София
Какво се палите толкова не знам.  Laughing
От това какво искаш за детето си до това какво то иска и може има огромна разлика. На всеки му се отдава различно нещо, това не може да се промени, заложено е. Плюс това не може да се съди по родителите, колкото и да ни се иска. Ето, моите родители са били факири по математика, обаче аз и сестра ми въобще, едва изкарвах 5-тица. Много я мразех, скука, скука. На мъжа ми баща му знае 5-6 езика, а той един английски мъчи и не, и не. Ходи на частен учлител, на две школи, не се получава, не му върви.
Оставете децата да открият себе си.

# 164
Клеми, ами аз талант на Дени не откривам, и все пак аз трябва да й избера училище, нали, тя ли да го направи..... Разбира се, че ако видя, че не й се отдава математиката, няма да я насилвам, когото порастне и има мнение е съвсем друго, това е само начално училище все пак....

Общи условия

Активация на акаунт