Цифричките зная,буквичките сричам,ФЕВРУАРче се наричам!

• 57 813
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Мими, посочи ми изречението, в което пише, че ще учат 2 години в подготвителна група.  Peace Аз такова не видях.

# 271
# 272
  • София
 Hug
Мерси, значи няма промяна.

# 273
не знам обаче, ако някой родители искат, дали децата могат да тръгнат на 6 г., това никъде не го намирам..

# 274
Гена, кое е необяснимо, аз не разбирам, как няма да намерят пари за детска и училище, и какво общо има с допълнителна стая, това значи ново жилище, не всички позволяват преустройство...

Наскоро бях чела една статистика, че доста българи живеят по няколко поколения на едно място, и често родители и деца в една стая с години...

Със сигурност не е защото не искат да си купят, повярвай ми!
А 60 лева за детска и безплатно училище всеки може да си позволи, или почти всеки. Дори по - голяма част от малцинствата си го позволяват, това не е лукс, другото е мизерия. И не на последно място, не забравяй, че училището, а вече и обучението от 5 г. е задължително Peace

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 11:44 от Небесна

# 275
Други родители от нашето училище пък са в една спалня с още две деца.
Е,това пък ми е абсолютно необяснимо 
Плащат за такса  за училище/ДГ на детето/децата месечно не малка сума, а живеят скупчени!
Взаимно изключващи се неща според мен!

Е, в момента са така . Това не значи, че цял живот ще спят в една спалня. Всичко е въпрос на приоритети. Освен това цените на жилищата паднаха, а и таксата на училището от догодина също ще се намалява от франсетата, така че всичко се нарежда. Wink

# 276
  • Sofia
Съвсем необяснимо си е, защото визирам конкретно училището/ДГ- Френския лицей|(което е споменала Пола), където месечната такса е два пъти по годишната такса за държавна ДГ. Дали ме разбра? Говоря за такса от 800- 900 лв месечно на дете.
затова съм написала и немалка сума съответно.

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 19:15 от Ge(rga)na

# 277
  • Sofia
Но съм съгласна,че е въпрос на приоритети!  Peace

# 278
е, не стана ясно за какво говориш, сега разбирам  Peace

# 279
  • София
Чета ви Peace
Мими Hug

# 280
клеми когато купихме апартамента бяхме с доход от 800 лева. 360 лв ни беше вноската за жилището. Ема таман се роди. съмнявам се някой от вас да е живял с толкова пари ,с дете дълго време. не си бях купувала никакви дрехи 3 години. стояхме само в къщи. просто намерихме изход и да се изтъкна намерих го аз. дадох си детето на гледачка и почнах работа. така намерих и на мъжа ми, случайно се запознах с едно момичето дето ми каза за работата му. кандидатства и успя. т.е. всеки може да успее си мисля аз с късмет и знания. и с активно  търсене най-вече, дори в началото да се струва рисковано.

да допълня за спането -ние с мъжа ми спим в двете отделни стаи. аз с Орлин , той с Ема. от 5 месеца сме точно като съквартиранти - имаме супер обсебващи деца,заспиват към 12 вечерта, каталясала съм и аз и мъжа ми. незнам още колко ще изкараме така, трябва нещо да сенаправи но не виждам как. катоги оставим двамата сами ще се избият. жилището ни е двустайно и хол нямаме. едната стая принципно е за нас,другата за децата. кухнята е многомалка и освен за хранене на 4 души не става за нищо друго. но ако имах възможност бих записала децата в хубави училища вместо да купувам по голям апартамент, но предвид казаните от Гена суми няма да стане. 1600 -1800 лева ми се вижда космическа сума на месец за двамата.

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 20:33 от Anaise

# 281
  • София
Анайс, кажи ми скъпа моя, как се отпуска кредит на база 800лв за трима човека? Ако ми кажеш в коя банка ще ми го дадат, веднага отивам.
Това първо.
И второ, за да изтеглиш кредит, все пак трябва да имаш и едни поне 20% от стойността на апартамента. Т.е. без 1лв капитал няма как да стане.
Така, че хайде моля те... Naughty

# 282
Кредите аз няма да коментирам, но за училищата си мисля, че частните и най - високо платените далеч не са най - хубавите, мое мнение Peace

Има чудесни държавни училища, в които се влиза доста трудно и дават страхотна подготока, според мен Peace

# 283
  • София
Здравейте момичета   bouquet
Гледам сте отворили едни теми в тея кризисни времена....
Карам подред - без цитати, че изостанаха назад Simple Smile
На квартира сме в гарсониера - спим всички в единствената стая  Peace не мисля че е толкова зле, ако има още е дно дете вече може и да не е толкова удобно, но засега бива  Peace
Кола нямаме, не сме и имали до момента - е вече мислим да търсим, че с тея автобуси вече ми омръзва, хем че не пътуваме много често.
В София сме сами, ако Влади се разболее се случва да извикаме свекъра да го гледа, което си е помощ  Hug
Относно доходите - когато Влади се роди бяхме с общ доход мисля че около 400-450 лв и си плащахме квартира и сметки от тея пари, така че Анайс, живели сме - поне ние и с доста по-малък доход  Peace
За мен важно е да сме живи и здрави всички, за всичко се намира начин и решение. Е няма да седна сега да се вайкам, че нямаме кола и жилище, когато и както стане  Whistling

Относно предучилищната - има отделна тема ама е толкова голяма, че не може да се отсее същественото. Общо взето за деца, които си ходят на градина - разлика няма да има. Единствено с тръгването на 6 години - незнам как може да стане - аз имах такива идеи по едно време за Влади - вече не съм толкова навита....

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 11:10 от Ivanichka

# 284
здравейте, завърнахме се от морето. времето беше чудесно, а тука ни посрещнаха едни облациииии...децата не излизаха от водата, Ема се научи да плува сама с пояс,а Орлин няма никакъв страх от водата. като оправя багажа тези дни ще се включа за повече. засега само ще кажа че в Гърция е много по добре на море от БГ и който още не е решил къде ще ходи му препоръчвам Гърция или Турция. особено детската анимация на немските туроператори няма равна. подбрали са хората много добре и толкова изключително възпитани хора на 20-25 години скоро не бях срещала. весела седмица от нас  Peace

Общи условия

Активация на акаунт