Цифричките зная,буквичките сричам,ФЕВРУАРче се наричам!

• 57 809
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Anais, прави разлика от това да работиш за 2000лв и от това да работиш за 600...
В момента дохода ни не позволява да вземем кредит нито за жилище, нито за кола. Нито можем да си позволим да работим по 12 часа, защото няма кой 5 минути да гледа децата. За една година назад нямахме един ден, вкойто някой да ги е гледал. Т.е. бяхме направили 12 месеца, в които бяхме нон стоп с децата. Това знам, някой хора не могат да го разберат. За реб 2 часа в месеца не са помощ, за мен 2 часа на 6 месеца са.
Няма кой да ни помогне, т.е. аз трябва а съм в състояние по всяко време да ги гледам, болни, ваканция, каквото и да е. И освен това, в 5 трябва да съм свободна, за да ги взема от градина към 6.
Така че...всеки, както може.
Когато някой, на когото никак не му помага гледа две деца и успява все пак да изкара някой лев ме убори, евала. Толкова мога, толкова правя.

# 256
Изкара ми акъла с това "такси блъснало Митко".
Мими, добре че си написала че и нищо му няма!Така де, човек първо мисли лоши работи!
Важното е че сте живи и здрави, трябва да се подържате и мизерията да не ви скапва! За даима горе, за съжаление, се налага да има и долу... Аз поне така се успокоявам:) пускам CV-та наред и се надявам:) Горе главата!:)

# 257
А пък аз да се похваля, че за 2 дни влезнахме в пълна сила в кошмара баба гледа внуче.
Девойката от понеделник е ваканция и си е вкъщи с баба.
Снощи вече се изпокарахме с майка ми като кучета.
Та милата мама ползва едни пластмасови шишета за вода като излизат навън. Гледам във вторник вътре някаква помия  - то детето вкарва храна още като пие. Бабата , че не го хвърля, ама поне заплаква ли го не е ясно. Та нарязах шишето на 2 с ножица и повторно го изхвърлих.
Вчера девойката повръщала и с разтройство, то няма от какво.
Отделно искала да излиза с рокля, та милата баба не устояла и измъкнала роклята, с която предния ден играло детето от пералнята(там си събирам докато се напълни), с видими петна от пясък, докарало се детето с роклА и хайде навън.
И никакви забележки не приема, а се вайка все едно я колят. Крайният резултат е винаги, че аз за нищо не съм ставала.

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 09:36 от galia_mi

# 258
Момичета, благодаря за подкрепата, не казвам, че живеем мизерно в никакъв случаи, нормално живеем, все пак и двамата работим и не взимаме малко. Тормози ме, че нямаме възможност да изтеглим кредит и да си купим жилище, омръзна ми да живеем под наем. Тъжно ми е да се местим от квартира на квартира, ето догодина пак сигурно ще се местим, защото сме в двустаен и Дени още спи при нас...

Има ли такива като нас, чиито деца да спят с вас, или ние сме последните мохикани....Добре, че почти цяло лято Дени е в Монтана, та сме все пак за няколко месеца сами...

Клеми, на теб наистина ти е най - тежко, осъзнавам какво е за минута за няма на кой да го оставиш, бяхме така преди и никъде не ходехме, сега , както знаете моята баба е при нас, когато и Дени е при нас, и ми е много лесно.

Гале, ами нали ти е майка, би трябвало да се разбирате, не знам....Аз в това отношение имам невероятен късмет с родителите на Митко, които я гледат лятото, гледат я перфектно, винаги чиста, по два - три пъти на ден я преобличат, хранят я здравословно, както аз ги помолих, правят и риба и зеленчуци на пара, косичката дори й правят, както им кажа. Страхотни хора, изключително много ги уважавам Hug И хубаво, че е така, защото след като моите родители не са до мен, поне имам някаква утеха Sad

# 259

Има ли такива като нас, чиито деца да спят с вас, или ние сме последните мохикани....Добре, че почти цяло лято Дени е в Монтана, та сме все пак за няколко месеца сами...

Небесна, споко, и ние сме така. Трябва да купим по-голям апартамент или да преустроим сегашния, но го отлагаме за по-добри времена  Wink Други родители от нашето училище пък са в една спалня с още две деца.
И ние сме без баби, но пък се сприятелихме с доста семейства от училището и станахме като комуна  Laughing - помагаме си с водене/вземане на децата от училище, гледаме ги взаимно за няколко часа, даже Яна ще спи при приятелката си в неделя, а ние с родителите - на Елтън Джон и после на купон. Така че доста ни се улесни положението напоследък  Party

# 260
  • Sofia
Небесна, не го мисли спането м/у вас! И въобще не се упреквай за нищо!
Влади, до преди месец спеше при нас, и не защото нямаме място, а защото така ни беше удобно, а и през зимата е по-икономично, защото не отопляваме всички спални. От скоро си спи в стаята и на мен дори ми липсва гушкането с него.
Не съм имала кой знае какви терзания по тоя въпрос, въпреки коментарите на приятелки и т.н.

И по принцип ми прави впечатление,че майките сме склонни да се упрекваме и самообвиняваме за какво ли не, фокусираме върху толкова излишни неща покрай децата си, че забравяме да се наслаждаваме на това,което имаме! Включвам и себе си в това число.

И както е написала Клеми, всички правим каквото и колкото можем!
Проблемът ни е че се срявняваме/съревноваваме с другите.

Няма как човек да не се вкисва и да загубва надежда след поредица от неуспехи и разочарования и от 2 години насам не останаха приятели, които да не живеят в по-икономичен режим, бизнесът им да не пострада!

Да сме здрави и да си съхраним семействата в тия кризисни времена!

# 261
О, хубаво, че има и други като нас:)

Пола, и това е вариант, да:)

Иначе не спи между нас никога, тя не иска, има си легло, но е в нашата спалня....

# 262
  • Sofia

Други родители от нашето училище пък са в една спалня с още две деца.
Е,това пък ми е абсолютно необяснимо  newsm78
Плащат за такса  за училище/ДГ на детето/децата месечно не малка сума, а живеят скупчени! Naughty
Взаимно изключващи се неща според мен!

# 263
  • София
Момичета, вие чухте ли, че от тази есен предучилищната е задължителна за всички 5 годишни? Няма мърдане, догодина са първолаци.  Laughing

# 264
  • Sofia
Момичета, вие чухте ли, че от тази есен предучилищната е задължителна за всички 5 годишни? Няма мърдане, догодина са първолаци.  Laughing
Дай подробности,моля!
Не ми 'аресва тая работа на мен  Crossing Arms

# 265
  • София
Е казаха вчера в новинарската емисия, днес го има и в заглавията на вестниците.  Grinning

# 266
Клеми, не е така, просто ще има 2 години предучилищна група, реформата е да не се казават 3 и 4, а първа и втора предучилищни. Идеята е да са задължителни, и да задължат малцинствата да ходят, за да са по - облагородени в първи клас.

Аз поне така го разбрах, нека и други се включат....

# 267
  • София
Ммм, не знам. Аз не чух такова нещо. Може и така да е, но слушах и БТВ и Канал 1, казаха само, че от 5г задължително предучилищна.

# 268
http://www.vsekiden.com/?p=70670
Именно де, предучилщна от 5, но не училище от 6 г. Peace

# 269
  • Sofia
Други родители от нашето училище пък са в една спалня с още две деца.
Е,това пък ми е абсолютно необяснимо 
Плащат за такса  за училище/ДГ на детето/децата месечно не малка сума, а живеят скупчени!
Взаимно изключващи се неща според мен!

Общи условия

Активация на акаунт