намален кръвоток през маточните артерии

• 14 678
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Включвам се и аз в темичката. Радвам се да прочета, че бебковците ви са здравички въпреки проблема. Към момента при мен се открива същото. В 29 г.с съм, но плодът отговаря на 26+няколко дни.
Казаха ми, че се храни и доплера е нормален.
Наддава бавно, но се надявам да навакса някак...вероятно след няколко седмици ще ме приемат за вливки на кортикостероиди и секцио. Въпросът е да стигнем поне 2кг, че много съм се притеснила с това бавно наддаване (миналата седмица само 60 гр.)...

# 16
Здравейте! Пиете ли протеин, някакъв режим на хранене? Какви препоръки сте получили?

# 17
Здравейте! Пиете ли протеин, някакъв режим на хранене? Какви препоръки сте получили?

Пиех протеин. Влязох в болница заради бавното наддаване. Оказа се, че имам и леко завишено кръвно. Директно кортикостероиди...
Та относно протеин казаха, че е излишно натоварване на бъбреците, защото ако има път за получаването на хран.вещества ще си се храни, независимо дали е протеин или не.

# 18
Имате ли терапия за кръвното? Има ли как да се подобри кръвотока сега?
От кой град сте и кой ви консултира?
Аз съм имала ретардация но беше в последния месец. После се оказа че.имам тромбофилия и следващите бременности съм на терапия. Всичко ще е наред, важно е да имате вяра. Ако можете да ходите повече, това подобрява кръвотока.

# 19
Имате ли терапия за кръвното? Има ли как да се подобри кръвотока сега?
От кой град сте и кой ви консултира?
Аз съм имала ретардация но беше в последния месец. После се оказа че.имам тромбофилия и следващите бременности съм на терапия. Всичко ще е наред, важно е да имате вяра. Ако можете да ходите повече, това подобрява кръвотока.

Имам терапия с допегит, но като че ли влияе много слабо. При по-височко приемам нифедипин (кордафлекс/коринфар).

Докторът ме попита дали пия аспирин, но не го предписа, а аз четох, че помага много. Той разширява кръвоносните съдове и би трябвало да започне да наддава нормално като се оправи кръвотока.
Към момента казаха, че бебка се чувства добре в утробата и се храни, но бавно. Да се следя. Само това.
Аз имам изследвания за тромбофилия, но не съм сигурна, че са те - става въпрос за изследвания, на които пише плюсове и минуси с различни видове гени. Казаха в началото на бременността ми, че профилът ми е нормален и няма нужда от терапия за тромбофилия.
Притеснява ме кръвното и съответно по-намаления кръвоток от едната артерия към плацентата. Вероятно това е проблемът. Не разбирам защо не изписват нищо за кръвотока ....директно кортикостероиди им беше най-презастраховащо мисля...

# 20
Да, това с гените е за тромбофилия.откой градс сте и къде сте се консултирали?

Общи условия

Активация на акаунт