След епилация?

• 14 306
  • 50
  •   1
Отговори
Момичета, споделете си тайните средства кой как се избавя от досадните червени точици след епилация! Направо не си понасям кожата- като болна от шарка. Кожата ми е много бяла и чувствителна, и точиците си стоят почти перманентно. Confused
Особено неприятно в зоната на бикини. Вече ми писна.

Не мокря, след епилация пудря с бебешка пудра. Това поне ме избавя от още по-лошо възпаление, но с точките така и не успявам да се справя.

# 1
Спри да се епилираш мацко Mr. Green

# 2
И аз съм така,само че после като почне да ме сърби няма спиране,незнам вече какво чесало да си взема  Mr. Green мажа се и с разни мазила но ефект нула.

# 3
И аз съм така,само че после като почне да ме сърби няма спиране,незнам вече какво чесало да си взема  Mr. Green мажа се и с разни мазила но ефект нула.

Аз сърбежа го удържам с бебешката пудра. Във всеки случай намалява чувствително. Обаче пустите точки... Confused

# 4
Моят съвет е също да спреш с епилацията, мини на кола маска при някоя добра козметичка.След колата също ще имаш червени точки, но само за 1 ден.А и ефекта в пъти по-добър PeaceАз съм с такава кожа и знам точно за какво говориш.

# 5
Моят съвет е също да спреш с епилацията, мини на кола маска при някоя добра козметичка.След колата също ще имаш червени точки, но само за 1 ден.А и ефекта в пъти по-добър PeaceАз съм с такава кожа и знам точно за какво говориш.

Като казах епилация имам предвид преди всичко кола маска. Епилатора ползвам само за единични остатъчни косъмчета.
Точките са точно след кола маска и съвсем не са за един ден. Остават си до следващата.

# 6
Aми тогава спри да си правиш кола маска Laughing
Аз като цял живот ползвам джилетче да не съм умрЕла Mr. Green
И моята кожа не понася подобни ЕкстИ.С жилетчето съм като бебе Flutter

# 7
  • в Кошера
Да ти стоят чак до следващото посещение  Shocked #Crazy #Crazy Да не си алергична към някой вид кола? Само при една козметичка ли ходиш, защото може и в нея да е проблема (хигиена, материали и т.н.)? Аз веднъж си изпатих от една "специалистка" - и пъпчици имах и кожата ми свали...но това беше единичен случай, защото не повторих при нея  Peace Stop

# 8
  • София
Това е до кожа, имам близка приятелка с такъв поблем- какво ли не използва- но има точки и я боли от всякакъв вид обезкосмяване. Толкова години и не притръпва: тънка и чуствителна кожа  Tired само самобръсначката и дава почивка: все страда от нещо!

# 9
Аз също съм на мнение, че трябва да спреш с колата маска и епилатора. Аз съм също с бяла и нежна кожа, не ми се рздразнява по принцип, но и аз само си ползвам бръснарско ножче. По-често трябва да се поддържащ, но пък за сметка на това, няма нито зачервяване, нито подкожни косъмчета и др. неприятни неща. Аз съм светла и при мен не е проблем с бръсненето и косъмчетата са ми тънки, при теб може да е по-различно, но щом не ти понася досегашния вариант за епилация го промени.  Мисля, че от бръснарското ножче ще спре и да те сърби, това да се чувстваш некомфортно е най-ужасното нещо.

# 10
Не момичета, с жилетчета съм била години наред поне до интимните части и повече не искам. Докарваш си само повече и по-дебели и черни косми. Ха мерси...трябва да се изтребват полека-лека...
Освен това за някои места е абсолютно немислимо с жилетче. Не мога да си представя ръцете да мина с бръснач  Shocked На интимностите понякога им давам почивка с бръснача, свикнала съм ежедневно под душа. Но няма по-добро усещене от след кола маска.

Козметичката ми е супер. Мъжа ми. Laughing Имам му абсолютно доверие и се справя превъзходно. По-добре от който и да било. Това за местата до които сама ми е трудно, иначе и аз съм си достатъчно тренирана. Кола купувам най-качествената възможна. Изпробвала съм почти всичко най-ново и това е любимата. Не е алергия това- точиците са в корена на всяко косъмче.

# 11
Не момичета, с жилетчета съм била години наред поне до интимните части и повече не искам. Докарваш си само повече и по-дебели и черни косми. Ха мерси...трябва да се изтребват полека-лека...
Освен това за някои места е абсолютно немислимо с жилетче. Не мога да си представя ръцете да мина с бръснач  Shocked На интимностите понякога им давам почивка с бръснача, свикнала съм ежедневно под душа. Но няма по-добро усещене от след кола маска.

Козметичката ми е супер. Мъжа ми. Laughing Имам му абсолютно доверие и се справя превъзходно. По-добре от който и да било. Това за местата до които сама ми е трудно, иначе и аз съм си достатъчно тренирана. Кола купувам най-качествената възможна. Изпробвала съм почти всичко най-ново и това е любимата. Не е алергия това- точиците са в корена на всяко косъмче.
Да, наистина са в корена на всяко косъмче, но не беше ли идеята как да не ти се виждат. При мен не се виждат. Може би трябва да избереш дали да се примириш с точиците и да си ползваш кола маска или да избереш друг метод и да няма точици, но честно казано може кожата ти да е просто такава и с всичко да се виждат, някой хора са така. Единствено може би по не ти се виждат лятото като почернееш. И аз не знам какъв съвет да дам  newsm78

# 12
И аз не знам... а съм същата : наистина печенето голичка на солариум има известен ефект (т.е. ги поскрива).
Но пък са толкова досадни и ужасни! Кожата изглежда бита, разранена, знам ли и аз -- понякога си мисля, че е по-добре да е с косми, отколкото да е толкова начервена!!!  Confused Cry
Аз се мажа с крем здраве, но освен че няма никакъв ефект, имам чувството, че даже личат повече.

Ох, толкова е гадно точно интимната зона да е в такова положение...  Cry

# 13
Аз доста се позачудих в една тема в ДиС един куп жени се изказаха че преди да идат на гинеколог ходели на кола маска. newsm78  Аз ли само съм така чувствителна... Абсурд да се покажа веднага след кола. Пред гинеколог с бръснача.

И аз си мислех за солариум въпреки че избягвам такива състаряващи кожата процедури. Предпочитам си се беличка поне зимно време като не ходиш разголен. А дали от бронзиращ лосион също биха се позаличили? Поне някакво средство за екстрена нужда да е... newsm78

Пробвала съм хидрокортизонов крем, особен ефект не забелязах. Препоръчаха ми някакъв крем с алое, ще го купя и ще кажа помага ли. newsm78

bezant, с бръснене няма точици, но пък си прозират черните връхчета на космите и...кожата изглежда черна Simple Smile абе с една дума личи си кога е бръснато  Blush На всичкото отгоре си боцка както и добре да си се постарал (като погалиш против косъма). И на другия ден си пак с бръснача. Пък и не е приложимо жилетчето навсякъде.

# 14
Предлагам ти да опиташ с розова вода. Скоро открих, че при мен помага и на другия ден нямам никакви точици.  Розовата вода е евтина и се продава във всяка аптека, така че дори и да не помогне няма да навреди или да съжаляваш, че си дала пари на вятъра.

Общи условия

Активация на акаунт