ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 092
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  Ох да ви питам за тази помощ при раждане-вчера ходих да взема декларацията за родствени връзки в общината където ми е временната адресна регистрация и тази ми обяснява че не можело при тях,а трябвало в Търново да ходя-където ми е постоянния адрес.Така ли е наистина? Ника ти като най в час   Thinking И после като я нося при социалните пак ли в Търново трябва? Пфуу аман от бумащините им.Как може акта за раждане тук да ми го дадат,а за социалната помощ не може  #Cussing out А за майчинството за остатъка след тези 135дни и за него ли в Търново ще трябва да ходя?

# 256
Момичета включвам се само с едно питане , че май мога само по едно око да хвърлям знае ли някой може ли да пия чай от мечо грозде докато кърмя , че ме мъчи ужасно парене ,а за друго по- безвредно не се сещам.Хубав ден ви пожелавам.

# 257
Здравейте сладурки!
Съвсем ви изтървах края. Първо ще пиша и после ще чета... Ми не мога да смогна и тва си е. Направо ви завиждам - как успявате бе хора?

Вчера бяхме на консултация - Део направо ме облещи - наддал е за един месец 1600 гр и вече е 5300. Дълги сме 59 сантиметра.
Иначе е много спокоен само дето по цял ден не спи, а иска да го забавляваме. Гукаме, смеем се ..... на тапетите. Е... от време на време и на мен, но като цяло те са с предимство.
Колики - май има , ма слаби; връщаме порцията редовно, но спрях да обръщам внимание.

Сега всички Люлинки да си признаят къде се разхождат. Време е да организираме един поход с колички из Люлинските равни улички. Ми, омръзна ми сама да се шматкам и да гледам завистливо другите мами, които са по двойки.
Айде не се крийте!

Качих малко снимчици от втория ни месец - в албума с бебоците на един месец - нали съм патка и от бързане се обърках...
http://fevruari2010.snimka.bg/baby/fevruarcheta-2010-na-1-mesec.479886.17932731

Честити месечинки на всички, които имат днес! Извинете ме за неопределеноста, но нещо съвсем съм ви изпуснала момичета Embarassed Надявам се да имам повече време за форума занапред.

Това е за сега - отивам да ви чета Hug

# 258
След третия болничен - къде се издават следващите?

...ми отникъде - само декларация и после си върви на автопилот  Peace

# 259
Добро утро!
 Системата с къпането в 9.30 е безотказна! Единствения проблем е, че аз едва си държа очите отворени до 9.30, но в името на общото благо се мъча. Laughing
Мяу, радвам се че са помогнали постовете ми. Само ми е много интересно като свършат тия болнични как ще се процедира вече с майчинството, но има време, все ще се разбере.
Моята счетоводителка се оплака, че една камара документи внасяла в НОИ заради мен и че много я затруднявам, че май за пръв път има майка във фирмата. Егати счетоводителката!  Close
Някой желаещ днес за някакви разходки има ли? Че аз се чудя къде да миткам...

Ей Бръмб, аз съм желаеща, ма за утре, че днес вече съм се разбрала с мама.
Какво ще кажеш?

# 260
Аз тия декларации ги намерих в сайта на НОИ, но те са 5 декларации според различния член, а на мен точно коя ми трябва не се знае..
Сънита, аз миналата седмица те видях някъде но забравих къде.. Иначе аз в Люлин не се разхождам, най-близко където ходя е парка на Света Троица, иначе обикалям всички паркове. Но ако кажеш ще направям един тигел тук, не ми пречи. Просто разстоянието е малко, а аз ходя много не за друго а за да отслабвам..
Става за утре. Ще ти пратя номера на лични.

# 261
За майчинството знам - заедно с последния болничен към счетоводителката се подава копието от акта за раждане и заедно с една декларация от нои тя ти превежда документите там - и така започва да тече. Знам, че след края на болничните при прехода към майчинство от нои правят някакво забавяне на първия превод, но после всичко се нарежда.

# 262
Добро утро и от мен!
Добре че малкият се загледа във въртележката на леглото ,ч е да ви прочета. Лошото е , че нашата много бързо и свършва мелодията и все трябва да ходя да я навивам.
бадемче, мерси много, че сподели, че и при вас нещата са същите. Поуспокоих се като чух, че и някой друг е наддал толкова много. Аз вече се отказах да си измъчвам детето да не яде и да маха нощното ядене, то каузата  така или иначе е загубена.
Относно документите след третия болничен Ника е права, че декларацията , която попълваш , трябва да ти я предостави счетоводителя на фирмата, ти да я попълниш, да си преснимаш акта за раждане ида си ги носят те по служебен път в НОИ.

# 263
Хъм, аз акта за раждане и дадох, но никаква декларация не ми е давала да попълвам. Може ли тя да я е попълнила? Трябва да я питам.

# 264
  • Бургас
Мии, а какво казаха за хернията на Преслав или още не сте ходили? Дано днес е по-спокоен и действието на ваксината да е отминало.
Ника,как са пъпките на Макс? Пробва ли със смрадликата?
Janichka ,Криско е много сладък , Сънита и на Деян снимките са супер, Плами много хубава рокличка си има Лорка.
Също и снимките на бебоците на Илиянка и Марго /ако не се лъжа/ във фейсбук са страхотни,каква двойка са само...
Шоколадчето още не се я появила  Sad

# 265
  • София
Бръмби, най-добре питай тук         http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=479946.0     кои декларации са точно, на мен ще ми оправят всичко от фирмата и въобще няма да се занимавам.

Силвъри, не знам, най-добре се разходи до соц. грижи и ги питай.

# 266
  • София
Ей, вчера похвалих чавето, че ме остави да спя и днес ми го върна тъпкано. Не стига, че продължаваме упражненията с преобличането почти на всяко събуждане (много ака това дете бе... ooooh! ), ами и не ще да спи повече от 2 часа.  Thinking Сега едвам съм я приспала с един сешоар, че да мога да се изкъпя, да изпера и да огладя Tired .

Много кофти, че на нощните кърмения трябва да ставам и за смяна на памперс. Диди хич не търпи, ако ще и 2 капки да е пуснала Tired

Стефи, аз също се възмущавам с тая бумащина. Какъв е смисълът да имаш временен адрес някъде, при положение, че за всички документи трябва да се ходи на постоянния... Така че не знам кога ще се накумя да подавам документите за еднократната помощ. То докато отида и се върна, а с мен и домочадието, аз ще ги изхарча тия пари. Ама както и да е...

На мен освен Шоколада, ми се губят Мемория и Ророана.  newsm78

# 267
  • София
Съни, още нямаме корито.  Laughing Трябва да открием определен модел, защото имаме стойка от баткото, а вчера имаше единствена бройка - в чудно лилаво.  Crazy Ако днес не намерим друго, ще имаме лилаво корито и това е.  Laughing Добре, че шезлонга се събира в мивката и го къпя вътре с подвижния душ, че колко тежи това дебело бебе, ужас.

# 268
  • София
Ааа, като казахте къпане, чакаме снимки от Стар с кофата!  smile3539
 Mr. Green

# 269
  Ох да ви питам за тази помощ при раждане-вчера ходих да взема декларацията за родствени връзки в общината където ми е временната адресна регистрация и тази ми обяснява че не можело при тях,а трябвало в Търново да ходя-където ми е постоянния адрес.Така ли е наистина? Ника ти като най в час   Thinking И после като я нося при социалните пак ли в Търново трябва? Пфуу аман от бумащините им.Как може акта за раждане тук да ми го дадат,а за социалната помощ не може  #Cussing out А за майчинството за остатъка след тези 135дни и за него ли в Търново ще трябва да ходя?
 Декларацията за еднократната помощ се подава единствено по постоянен адрес... не се сърди на колегите не ги измисляме ние тези подробности

Общи условия

Активация на акаунт