ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 089
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Много готини снимки и на Йоо-хоо бебката и на Слънчезара каката!
И аз днес се вързах на това, че щяло да вали, а сутринта спокойно можехме да се поразходим доста. Обаче нали и късно станах, така че не се губи. Следобеда излязохме за малко, колкото да вземем каката от училище.
Аз да ви кажа, че преди два дена си занесох третия болничен, изравнителния, на работа, и днес трябваше да изпратя акта за раждане сканиран, защото го искали от НОИ. Като ви се наложи да давате следващия болничен да си знаете и да сте подготвени.
Честит празник и на тези с поводи!

# 241
  • offshore & overseas
балеринке, аз знам откъде й тръгна на Халюшка тоя страх (от една реплика на майка ми преди 3 месеца), но се надявам, че ще го преодолеем с времето (въпреки че напоследък се засили). Засега нищо не помага. ooooh! Просто отказва да излиза, а ако излезе, стои с яке, шапка и качулка, дори и да е топло. Мъка, мъка, мъка... Cry

Ефи, гледам, че хубаво сте изкарали! Нацелувай малката красавица! Heart Eyes

Юху, Диди е дама от сой. baby_neutral И май погуква вече, м?

Бръмби, мерси за инфото! Аз и за еднократната помощ бях подготвена благодарение на твои постинги. Hug

Ники, звучиш бодро! Wink

Накрая да обобщим: който е в криза, да го отминава, който е болен, да оздравява, стягайте се за все по-дълги разходки и все по-сладки седенки! Mr. Green

П.П. Ето 2 албумчета и от нас с Люси и Калина, за онези, които не са ги видели и любопитстват: цък и цък

П.П.1 Аз мисля да се простра пред телевизора, пък каквото сабя покаже! Люсил беше така милостива да заспи, а Лъвю ми щрака със семки от кухнята, но ще му затворя вратата, ааамаха! Crossing Arms

# 242
  • Бургас
Мяуче,синия тоалет е разкошен, а и толкова чаровно се усмихва  Hug
Благодаря на Шаманчето и БалеринкаHug
Ефи, много сладки снимки !
Ю Ху, Диди също е голям бонбон !
Ника, аз също се включвам към пожеланията за бързо оздравяване на Борис!
Танче  Hug
Ох ,посред нощ като стана да храня Димана все огладнявам . Кажете ми ,че не само аз съм така...  Animal Pig
Спокойна вечер от мен !

# 243
и гладна и жадна съм ,и си хапвам и пийвам  Mr. Green

# 244
  • някъде тук
Добро утро  Hug  Моето зверче се наяде в 4 и не заспива  гука и се смее   Laughing а на мене ми се спииииииии ,направих си кафе  да ви почерпя и вас

# 245
Добро утро и от нас   bouquet

Бела, мерси за кайвето, моето ме чака... Simple Smile

Мяуче, что така малката Халюша  Hug, много мъчно ми стана...Да споделя, Константин като беше 3 годишен, имаше страх от самолети...Та по онова време имаше нейде по източния свят бомбандировки и над БГ прелитаха изстребители...Та момчето не искаше да излиза навън, ако го навиех, задължително с шапка и не дай боже да чуе самолет, кръгом и пътя към къщи с рев...От чудене как да го преодолеем това, занесох дрешките на детето да му леят куршум... Я от внушение, я му е дошло времето, но на другия ден детето само поиска да излезе на разходка  newsm78 Иначе, не съм привърженик на подобни суеверия или незнам как да го нарека, за да не е грешно...

Ника, мерси за инфото относно ваксините и да се оправя Борис веднага!  Naughty

В нашия край за 40 дни на бебо не се прави нищо специално, че и аз ще пропусна...когато ми е удобно, ще си поканя гости...
Присъединявам се към агитката с нерваци, моята Деа снощи рева и не спа от 4 до 10, блъска ги тия гърди, хапе, пуска, суче, реве, докато не и дадох кърма от шише...що така тез дечица..или пък кърмата ми я нямаше...уф...тъкмо си мислех, че се нормализират нещата, а то...ще видим днес как ще е... Praynig

Пух , то и къщата има нужда от женска ръка, ама аз скоро няма да имам време за обстойно почистване...

Засега хубав ден ви пожелава, пък ако се  сетя нещо...

# 246
Добро утро!
 Системата с къпането в 9.30 е безотказна! Единствения проблем е, че аз едва си държа очите отворени до 9.30, но в името на общото благо се мъча. Laughing
Мяу, радвам се че са помогнали постовете ми. Само ми е много интересно като свършат тия болнични как ще се процедира вече с майчинството, но има време, все ще се разбере.
Моята счетоводителка се оплака, че една камара документи внасяла в НОИ заради мен и че много я затруднявам, че май за пръв път има майка във фирмата. Егати счетоводителката!  Close
Някой желаещ днес за някакви разходки има ли? Че аз се чудя къде да миткам...

# 247
  • Варна
Добро утро!

Минавам на бързо само да ви попитам нещо, че пак бързам да оправям единия, другия за рехабилитации и лудницата е пълна каката реве сигурно на последния етаж се чуваме. И че направо малкия снощи заспа към 11 и тогава последно го сменях, днес сутринта стана да яде към 5 и 10 и като го преобувах памперса беше напълно сух, само беше пръцкал малко. Трябва ли да се притеснявам и беше малко кривичък, а сега е доволен гука рита и т.н.

# 248
siqna.muk, не се притеснявай излишно, щом детето ти е щастливо и соволно не се тормози.
Съни и аз съм от тези които нощем хапват Animal Pig -трябва да си потдържам мощите няка Mr. Green
Много трудно понесохме Пентаксима, ако бяхме сложили тази по ЗК незнам какво чудо щеше да е. Цял ден рева, пищя, като го сложа да легне и започна да го събувам посиняваше от рев, ама нмали е мъжле, явно прага на болка му е много нисък на мамин глезльо.
Всички болни мами и дечица бързо да оздравяват Hug Hug

# 249
Добро утро Simple Smile

Чудно кафенце, След като се разкачиме ще си спретна и аз едно.

...Само ми е много интересно като свършат тия болнични как ще се процедира вече с майчинството, но има време, все ще се разбере...

Нашето педи ми каза, че след изтичане на тези болнични, всички останали ще ни ги издават в социалната служба по местоживеене (там където подадохме док за парите за раждане) месец за месец.   

И на мен ми се митка, ама с тва кърмене по 40мин май моловете не са много благоразположени...но пък ми се ходи в тоя новия - Сердика  Rolling Eyes

# 250
  • София
Аз се наспах Laughing
Снощи съм заспала в 9 и мъжа решил да ме остави да се наспя и нахранил Ясен с АМ. Събудих се в 4 и то не от рев ами от болки в гърдите. Бяха ми като камък и чаршафа беше мокър. Доста текло Shocked. Не знаех, че от 1 пропуснато ядене  става така.

bela *, мерси за кафето
mii, дано се е успокоило малкото мъжле Hug

Отивам да си правя кафе. Ох, дано да няма колики днес.  Praynig

# 251
  • София
ДУ!
Толкова не съм в час вече, че не знам къде ще му излезне края.  Grinning Макс се събуди в 5 с писък, смених му памперса, отидох на автопилот в детската, избутах баткото навътре в леглото и си легнах при него като пич.  Embarassed  Crazy  Мъжа ми ме погледна доста учудено и стана да го храни.
Това дете си яде нощем и това е, като часовник е. И иска млякото веднага, просто тези 30 секунди докато стане е ад вкъщи. Това бебе трябваше да е кърмаче - вадиш и даваш... още по- ме хваща яд значи... Banghead
Май и днес няма да вали.

За разликата от 135 до 410 дни - в местоработата трябва да попълните някакви заявления за НОИ /нещо в смисъл, че ще си отглеждате детето и т.н./, прилага се копие от акта за раждане и счетоводителката ги представя тези неща в НОИ.

Нашето педи ми каза, че след изтичане на тези болнични, всички останали ще ни ги издават в социалната служба по местоживеене (там където подадохме док за парите за раждане) месец за месец.  
Ако сте на трудов договор не се ходи до Социалните, там е само ако сте безработни и сте на социално майчинство.

За МОЛ Сердика - не е лош, обаче много се издразних, че има твърде малко тоалетни и асансьори, както и изобщо не можеш да се ориентираш на кой етаж се намираш, указателните  табели са кът. Хубавото е, че на доста места има пейки и диванчета, където човек да положи морно тяло.

Мий, по принцип след два месеца може да се дава панадол за обезболяване, дано не се мъчи повече детето.  Hug

# 252
ДУ!
 Някой беше писал, че детето след 10-15 мин сукане започва да се гъне и да се мята заедно с гърдата - моята като прави така иска да я вдигна да се уригне - не знам дали при вас е така, но пробвайте.
 Ние по мои сметки днес правим 40, но ще се разминем без гости, че гостите ни все са отдалеч и днес не е удобно да ги задължавам да идват като ги каня. Ще минем само с питка и фотосесия с новите дрешки (ако е на кеф де)
 Иначе от вчера зори откри въртележката на леглото и сега е голям кеф - даже посяга да хваща играчките (дори и ги хваща, но мисля че не е съзнателно) засилва ги да се въртят като спре. Днес дори ми се и усмихна няколко пъти.

# 253
Много сложно ще дойде това с осигуряването на въпросните заявления от нашата счетоводителка, като я знам каква е... Ще има да се разправям... не ми се мисли.
Аз ходих в тоя новия мол в събота. Само влязох и излязох, нито съм обикаляла, нито съм разглеждала. Имаше страшно много хора и беше шумно и задушно, не става за разходка с бебе. Но много се кефя, че тоя на Стамболийски сега е празен и се диша спокойно. Даже мога да пия кафе в любимата ми Онда с чавето, че преди не се дишаше там от цигаристи. А дано да забранят пушенето повсеместно! Който иска да си пуши, да си пуши вкъщи.

# 254
За разликата от 135 до 410 дни - в местоработата трябва да попълните някакви заявления за НОИ /нещо в смисъл, че ще си отглеждате детето и т.н./, прилага се копие от акта за раждане и счетоводителката ги представя тези неща в НОИ.

Ако сте на трудов договор не се ходи до Социалните, там е само ако сте безработни и сте на социално майчинство.
Аз съм на трудов договор, ми тогава от къде ще ги издават  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт