ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 224
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Добро утро момичета !

Да похваля моята Диманка,че вече 4 дена подред заспива в 9 и се буди в 5 . Ха дано да се запази това. Чувствам се толкова наспана,ако не е ставала вечер,че все едно съм изпила 2-3 чашки кафенце !

Ел, и аз си имам цикъл от няколко дена и при мен е учудващо нормален и безболезнен.
Аз си мислех ,че докато кърмиш ,нямаш МЦ ,ама не е задължително май.

Ника,как е Макс днес?  Hug

Диди Пейчева, спокойно !  Hug Всички сме минали по този път,мога да ти кажа че със сигурност с времето нещата се нормализират. За коликите, не мога да кажа компетентно мнение,че на Димана колите бяха много леки /да не кажа че хич ги нямаше/. По принцип знам, че повечето бебчета страдат от тях вечер,но не е задължително . Ти можеш най-добре да разпознаеш дали са колики или не !
За температурата, аз я целувам по челото и ако ми се стори по-топло от обикновено я меря с термометър. Меря я първо с устни,защото ръката може да е студена и челото да се стори много топло,а всъщност да не е.

Аз нямам ентусиазма на Велв за козунак,ама мисля сладки да правя . Чакам съпруга да се събуди от нощна ,за да е около Диманка и почвам да меся . Че сега стоя аз при нея и ако заплаче я взимам,за да не го събуди.
Уф,правила съм го точно 2 пъти през живота си,да видим 3-тия път дали ще се получи !
Приятен ден на всички ! Май ще е слънчево !  Hug

И приятно боядисване на яйчицата, на тези ,които днес ще го боядисват !!

п.с.Шаманче,на мен нещо не ми се отваря този линк !

# 676
Добро утро! Съни, мерси за кафето.
Аз все още не съм пропила кафе с кофеин, мислех въобще даже да не пропивам кафе, но ми липсва вкуса на кафето и затова пия без кофеин. Grinning
По въпроса за болежките- и мен ме боли гърлото, а Миташки има някакви сополи, но не са много, по-скоро само много корички събира в носа.
Иначе моят темерутин още си се темерутее, но като реши да се хили и да ми говори направо се разтапям не, ами не знам какво ми става. Много е смешен. Heart Eyes

# 677
Май оправих линка  Blush Ама ето го тук

# 678
        ДУ!
Мерси за кафенцето! Аз тези дни се разхождам като ударен самолет Sad ако до сега съм си мислела че Ели има колики мнооого съм се заблуждавала Sad От 3 дни е някакъв ужас,така се дере,присвива и гърчи милата.Не мога да я успокоя,само в ръцете ми е по цял ден и дори и да заспи за момент и на сън се присвива и е неспокойна,а ако си помисля да я оставя в леглото,после горчиво съжалявам.И белия шум и люлеенето не я успокояват.Та така на моменти си ревем и двете Sad Бръм ти ли казваше за индийско орехче против колики?Как точно се даваше,еднократно или при всяко хранене?Всичко съм готова да опитам вече

На болните бебчета и мами пожелавам бързо да се оправят  Praynig

# 679
Съвсем малко, една щипчица, слагаш и я на езика и даваш вода или кърма за да я преглътне. Кажи после дали има резултат. Преди всяко ядене, а също и по време на коликите. Ако даваш по време на коликите не даваш преди хранене.

# 680
  • Най-зеленият остров
Добро утро и от мен. Деси, мерси за кафето и се записвам на опашка да пробвам сладките ти  Simple Smile
И ние сме болни, каката ни донесе сополи и от една седмица ги борим. До вчера Ния беше с черния Коларгол, а от днес и слагам Тобрекс. Дано оздравее с тях, че как се мъчи горкото. Глупачето си гълта сополите и после плаче а аз не мога нищо да направя  Sad .
Бургаски мами, не искате ли да заформим една среща? времето на вън е приказно, само за дългииии разходки.

# 681
  • София
Добро утро мили момичета!
Мерси много за кафенцето! Честито на всички, които изпълват кръгли месечинки и които съм пропуснала! Да сте живи и здрави всички!
Бързо оздравяване на болните мами и бебчеовци! Дано да не ви застигат повече настинки и всякакви гадни болести!
Дълбоко преклонение пред мамите, които са се заели да мясят козунаци и сладки! Хвала Simple Smile

Диди Пейчева, спокойно ! Това, което си описала като състояние си го има Калина буквално още от родилния дом, като около 40-ия ден беше нещо неописуемо ooooh! Вече почват лекинко да позатихват тъпите колики, но още има... дано по-скоро отшумят, че се измъчиха мъничетата    Hug

Шаманче, малкото ти зайче Алекс е страхотно!
Силвъри, разбирам те страхотно! Коликите са наистина голямо изпитание за всички! Нацелувай Елена от мен! Само като тема за размисъл - пооправих си хранителния режим и имаше ефект - Калина не поняся варено жито, кафе, марули, гъби. За това се сещам на прима виста, можеш да ги понамалиш, поне при нас даде резултат Hug
Хубав ден ви желая и прекрасни дълги разходки   bouquet

# 682
  • София
ДУ!  Grinning
Мяуче, сигурно не ти е до смях, ама така цветно си го описала, че се развеселих! Уф, като се сетя тепърва колко има да се млатят... у нас какви борби са ставали всеки срещу всеки... Mr. Green
Шаманче, голям любовчия твоят Алекс, бре!  Heart Eyes Ако искаш да си лоша свекърва и не знаеш как - насреща съм.  Hug
didipeicheva, да, напълно възможно е да са колики - и на моят син му започваха известно време след хранене. Температурата я меря с целувка на челото, по-точна съм от живачен термометър вече.  Mr. Green Ако решиш някой път да я мериш в дупето на бебето, да знаеш, че от стойността трябва да извадиш 5 деления. Аз меря само под мишницата.

Макс си е все така. Вадя ужасно количество секрети. Нещо коларгола засега не му действа, днес ще я питам евентуално за Бактробан. През нощта не искаше да яде и още повече се стреснахме, давах с лъжичка, абе ужас някакъв. Сега пък сутринта яде.  Crazy Педката ни е следобяд на работа.
Цяла нощ сънувам кошмари, цял сериал - че сме в болница, ама решавам, че ще бягаме, пък бягаме с два камиона...  Crazy Вир вода се събудих.  Laughing

Бързо оздравяване на всички болни!  Hug

# 683
ДОБЪР ДЕН ДАМИ   bouquet
Аз явно съм за хоспитализация  Tired Днес в 7.30 завлякох детето на ортопед Rolling Eyes нямаше нито ортопед,нито други бебета Shocked Сещате ли се защо?... ставало въпрос за довечера  Cry заклевам се,че питах "Сутринта ли?" ,нооо не съм била разбрала  Rolling Eyes Явно откачам...
Прибирам се в 8.30 а Радина дето ми става в 6,30-7,00 спи  Shocked защо да буди баща си? Чака майка си да се върне за закуска smile3515

Днес ще се пробвам да излезя с двете чавета, дано да не ми се налага да нося и двете  Praynig

Целувки на всички ви  Hug
Дими 32 как сте?

# 684
Ника, уби ме  Joy Аз май ще съм лоша и тъща и свекърва .... абе тежко им на кандидатите  Wink

# 685

Добро утро!

Ох, аман от тези болести. Момичета, стискам палци на всички болнички и бързо да се оправяте.  Hug

Моят цикъл дойде в понеделник и до вчера ми течеше много, ама много силно - цели три дни. Тази сутрин гледам, че не е толкова обилно кръвотечението, но ако продължава ще се обадя на гинеколога ми.

Ади не е акала вече трети ден - ужас. Давам й вода от овесени ядки, но няма ефект, но всъщност тя не я обича много и пие много малко от нея. Ще видим...
Вигантола й го давам сутрин по 2 капки в лъжичка с мляко.

# 686
  • София
Марги, приятна разходка!  Grinning
Ел, аз никога не съм имала болезнен цикъл, но имаше нещо като тежест през първият ден. Е, след като родих Борис и това изчезна, направо не разбирах кога ми е дошло. Надявам се и сега да се запази този лек режим.  Laughing

# 687
Ванилия, на мен 4-5 дена ми течеше много силно и и аз като теб мислех да ходя на гинеколог, но прочетох че и Охлала е така и си затраях. Като цяло ми тече 9-10 дена, вече мина и мисля тия дни като успея да се обезкосмя да ходя вече на профилактичен преглед.

# 688
здравейте момичета,
Маргарете добре сме ,нямаме кашлица,сополи излизаме по малко навън само когато е хубаво времето,общо взвто пазим се,дано не ни повтаря болестта,че чувам мнения че веднъж като е почнало с болести така ще продължава дълго,дано при нас не етака,стискам палци.
момичета кажете лек за подсечено дупе,мием се на всяко акане мажа крем ,но полза няма ,може би е последствие от антибиотиците,които ни биха в болницата

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 11:12 от дими32

# 689
Здравейте мацки  #Silly

Ама вие какво се изпоскапахте всички,а...ай сиктир с тия болести, да го минавате леко тоя грип и скоро всички на крака Praynig

Гледам лохии и цикъл нищите...на мен уж ми спряха лохиите преди около 2 седмици, ама онзи ден пак процапа колкото да ме дразни, аман  tantrum

Шаманич много сладък Алекс  Hug

Мяу...сигурно не ти е забавно, ни и на мен ми стана много смешно като прочетох  Mr. Green На мен това ми е големия кошмар. Ако имам още едно дете как ще успявам да се държа адекватно без да наранявам нито едно от тях, че аз съм самичка и ми се вижда доста сложно да лавираш между две деца. Сложно ми се вижда  ooooh!

Ей, а пък с тези колики много лошо звучи тва което се случва. Али до сега явно не е имала. Вечер и давам по една доза Инфакол, ама и аз не знам защо, струва ми се, че понякога свива крачета и...давам и де, пък на нея и харесва  Laughing Аз много внимавам какво ям поради тази причина (нямам идея дали зависи от това де)...ям основно ориз и картофи. Е и други неща, но по малко. И си мисля до кога ако няма, няма и да има изобщо  newsm78

Пфуууу скапа ми се времето, тамън се оправях да излизаме  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт