ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 145
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ И ОТ МЕН  bouquet
 времето бе наистина пролетно и благодатно за разходки. Ние цял ден изкарахме  навън . . .

Кръстта и мен ме наболва,но се търпи , пъпчици и ние си имаме , а ръцете като сме гладни и те са в устата . .   вече започнахме да се смеем и гукаме - много ми е хубаво

Хубава вечер момичета  Hug

# 91
     Ахой, няма народ из форума, сигурно се къпете. Ние пък спим, щото цял ден не е спала, много я трови тази хрема. Горкото коте, спи й се, а се събужда постоянно, не й идва на ум да диша през устата.  За пореден път бяхме на лекар, сега пък й изпесаха нови мазила- Бактробан- някой ползвал ли го е, да даде отзиви.
    И моята Мирка гука и се смее, когато е спокойна, за съжаление, рядко се случва.
    Хубава вечер и от мен!

# 92
Честити месечинки и всякакви други поводи на всеки който има! да не изброявам, че съм му изпуснала края. Аз днес ударих много яка разходка в Пловдив. Видяхме и щъркели. Сега релаксираме, че краката ми пулсират. Направихме тест драйв и на количката из камъняците на стария град. Не се счупи, значи ще я бъде. Laughing
Сега чакам Мяу да се появи от някъде и да докладва тя накъде беше тръгнала с домочадието.  Mr. GreenКакто си вися в колата на ОМВ-то и чакам мъжа да купи кайве и да плати горивото, покрай мен минава един дето адски много прилича на Лъвю от снимките. Обръщам се назад да хвана края и какво да видя - нашата кипра в задната кола с двете деца. Mr. Green Щях да сляза да и кажа, че аз съм нейната леля, ама Бобо дойде и му разправям че в задната кола е една съфорумка и ще ходя да я видя, но той ме скастри да не зарязвам детето. Laughing И те така! Голяма съм клюкарка. Laughing

# 93
Теди, що не казваш, че си в района?  Sunglasses
Питах аз в миналата тема за желаещи за миткане в НДК, ама глас в пустиня... newsm78

Ми..аз не съм в района  Confused Ама се закарах до там и вече често мога да го правя  Party Аз съм в района на Южния парк, като има желаещи да свиркат  Crazy

И в тази връзка пак цял следобяд мерихме Южния парк, даже май съм спретнала тен на слънчеви очила  Whistling

Гледам за емоции покрай смяна на памперсите говорите...Али такива ми ги спретва, че вече хич нищо не ме изненадва, то не са акита в хавлиите, понякога по 2-3 пъти на смяна на памперс, то не са обстрелвания по мене, по легла, подове...лудница, ама кво да пра'иш  Mr. Green А за гукане и усмивки - пишете и Али към темерутестите  #Silly

Ей и само набързо да се пОфала, най-после си намерих спрей против подсичане с който ще се справям по-бързо при смяната на гащите по пейките и другото е, че Али манджи в парка, много съм горда  bowuu, е пейката беше закътана ама все пак...

# 94
     Ахой, няма народ из форума, сигурно се къпете. Ние пък спим, щото цял ден не е спала, много я трови тази хрема. Горкото коте, спи й се, а се събужда постоянно, не й идва на ум да диша през устата.  За пореден път бяхме на лекар, сега пък й изпесаха нови мазила- Бактробан- някой ползвал ли го е, да даде отзиви.
    И моята Мирка гука и се смее, когато е спокойна, за съжаление, рядко се случва.
    Хубава вечер и от мен!

На мен са ми го изписвали за упорита хрема. Помогна ми. Това е локален антибиотик за мазане. Явно и за бебчета става щом са ви го изписали. Бързо оздравяване на бебка!

# 95
Честита пролет! Днес времето беше направо невероятно, естествено се възползвахме за дълга разходка.
Понякога, умници сте вие, добре сте направили!

А бе момичета, какви са такива послушковци вашите бебчета? Моето е голям нервак, направо в чудо се виждам. Като се нахрани, будува по час-два, понякога даже изобщо не спи между храненията. Вече не знам дали е това е нормално? newsm78  Дремва малко докато е на ръце, слагам го да легне, поспи така 10 мин и ококорва очи, почва да плаче, вземам го на ръце и кротва. Започвам да се чудя дали не е гладен и затова да будува, но за някои от междухраненията съм убедена, че не е гладен, така че от друго плаче. Колики имаме, но намаляха, плачът за колики го разпознавам вече. Май е гевезан, ще трябва да почнем да се строяваме, че по-нататък не знам как ще я караме. Но пък сърце не ми дава да го слушам да плаче. Има ли някой като нас? Кажете, моля ви, че има и не сме само ние. Какво да правя, не знам!?

Другото ми терзание е с кърменето. Уж успях да регулирам нещата, буквално се тъпча с храна и течности, за да има кърма, но ето сега пак намаля. Започнах да пия едни хомеопатични хапченца (по препоръка на педиатъра) "ricinus communis" за повишаване на лактацията, пък да видим дали ще има ефект. Някой чувал ли го е това? Ох, айде, не мога да пиша повече, отиваме да се къпем  Mr. Green

Хубава вечер на всички, да успеете да се наспите! Hug

# 96
  • София
А бе момичета, какви са такива послушковци вашите бебчета? Моето е голям нервак, направо в чудо се виждам. Като се нахрани, будува по час-два, понякога даже изобщо не спи между храненията. Вече не знам дали е това е нормално? newsm78  Дремва малко докато е на ръце, слагам го да легне, поспи така 10 мин и ококорва очи, почва да плаче, вземам го на ръце и кротва. Започвам да се чудя дали не е гладен и затова да будува, но за някои от междухраненията съм убедена, че не е гладен, така че от друго плаче. Колики имаме, но намаляха, плачът за колики го разпознавам вече. Май е гевезан, ще трябва да почнем да се строяваме, че по-нататък не знам как ще я караме. Но пък сърце не ми дава да го слушам да плаче. Има ли някой като нас? Кажете, моля ви, че има и не сме само ние. Какво да правя, не знам!?

Amica, това все едно аз съм го писала... От снощи това моето дете не ще да спи, събират и се сумарно 4-5 часа сън за денонощието, направо не знам какво да я правя. Дремне 5-10 мин. и после почва да търси храна, а съм сигурна, че не е гладна.... и в леглото и в количката все едно трънчета има, все на ръце иска да бъде.....Дано тази вечер поспи малко, че аз съм на ръба на силите си

# 97
Amica, и ние сме така през повечето време - все на ръце иска и си го носим. Не му се седи сам и все се гушка някъде. Grinning
Не се притеснявам, че ще го разглезим - бебче си е, има си нужди. Wink

# 98
Споко Amica и Али е от този модел, но аз вече я оставям да си се дере, защото забелязвам за разни други неща, че както я свикна, така е. Не искам да ми се качва на главата  Naughty Е, има и моменти в които я взимам, ноооо си и поплаква... За глад - знам, че не е гладна, защото аз кърма имам доста и гащите като са сухи, и като се е уригнала 5-6 пъти, и съм я поразходила около 30мин след ядене, и да се дере не и хваща декиш   Whistling

# 99
  • София
Кенди, с Бактробан съм мацотела баткото - антибиотично кремче за носа е. Дано се оправи детето, но на моят син му помогна само и единствено ... слънцето. Хъркаше като стар моряк, пуснахме му микробиология на нос - Стафилокок епидермидис. Нашата педиатърка категорично отказа да му изпише антибиотик да пие и каза само Бактробан, който обаче облекчи положението временно. Нейният съвет беше да го пека на слънце в подходящите часове.
Както се сещаш, хич не ми прозвуча сериозно и си дигнах чукалата и го заведох на УНГ-специалист в нашата Мед. академия. Само дето си дадох парите - човека каза абсолютно същото  Laughing. Така го поизпекох и за отрицателно време и бактерията се махна, и хъркането спря.
Днес добре го поизпържих и Макс, сега и той не хърка.  Laughing

Да споделя, че навън се живее с това дете - спи и не отваря очи и за хранене. Оф, май ще му намеря цаката и на него, ама истината е, че той първо моята я намери.
Иначе е в групата на темерутестите - някакви откъслечни прогуквания и никакви усмивки.

# 100
Теди какъв е този спрей против подсичане,я сподели Simple Smile
Амика,Коте,Танче и при нас е така-ето днес хич не е спала освен по 5-10мин и после надава вой.Дори и като излязохме на разходка не поиска да спи диваненцето.Режима на хранене съвсем го няма яде постоянно и после повръща.Силно се надявам да е криза на растежа и да отшуми след някой ден,че и мен сили не ми останаха.дано поне през ноща поспи  Praynig
 Амика рицинус и аз смуча 3пъти на ден по 5 гранулки и жито много ям-незнам дали имат ефект,но кърма мисля че имам за сега
 Оставям ви че заспивам пред монитора.Сладки сънища момичета  Hug

Ника като каза че си поизпържила Макс- все се чудя може ли на пряко слънце да я оставям Ели? Защото педиатърката каза че не можело,ама мен ми се вижда невъзможно това  newsm78

# 101
Кенди, бактробан съм ползвала с баткото, на него му помогна, но след изолиране на бактерии в носния секрет. Peace

Амика, когато Деа плаче, гушкам я, ако не се успокоява, пускам сешоара или радио между две станции да крещи и спира да плаче, ама това е следообед основно, когато нервничи. Не търпя аз бебе да ми се дере... Rolling EyesСмея да посъветвам техниките на д-р Карп: http://xedra.wordpress.com/livingwithbaby/5stepsforcolic/

Някой беше питал по колко изяждат чаветта - м/у 70 и 100мл по 6-7 пъти дневно, напоследък 6, ама има и висене на цица понякога...

Браво на всички за хубавите разходки, аз още разхождам Деа на терасата...Дано скоро се оправим с кърменето... 
Между другото, от три дни не и давам допълнително АМ, самио кърмя и 1-2 пъти додавам кърма малко... па да видим... ама все по час час и половина се яде де...newsm78

Хайде дами, лека нощ ви желая  Hug

# 102
Теди какъв е този спрей против подсичане,я сподели Simple Smile

Спрея е Uriage, Cu-Zn+ - 18,10лв в нашата аптека (http://www.labo-uriage.com/index.php?option=com_content&task … =44&Itemid=30) Марката ми я препоръча кожната - д-р Ангелова. До сега всичко е ок, но аз лично понеже мажа за подсичане с крем Здраве, мисля този спрей да е само за навън.

Айде мацки спокойна вечер   Hug

П.П. Относно техниките на д-р Карп - Али от болницата свикна ръчичките да са и отвън, 2-3 пъти пробвах да я увия, но имам чувството че полудява още повече и и вадя ръчичките  Rolling Eyes Има ли някой който прилага тези техники да е имал подобен проблем в началото и как моля се е справил  newsm78

# 103
  • София
Силвъри, само сутрин и следобед може, като очите трябва да са на сянка. За мен е важно да му понапека нослето и като спи нещата се нареждат идеално. Сега слънцето е идеално за целта в ранните и късни часове.
Иначе не смятам да го пека на пряко слънце, еле пък през лятото - и баткото не съм го пекла първото лято - винаги стоеше под чадърчето на количката или под някаква тънка пеленка, а след 6-ия месец го мажех и със слънцезащитен крем за всеки случай.

По този повод - кой ще води бебока си на море? Аз обмислям, но много ми се ходи.

# 104
  • София
А вие така превантивно ли мажете с нещо против подсичане? Аз не го мажа с нищо в зоната на памперса и нямаме проблеми.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт