ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 244
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
...По този повод - кой ще води бебока си на море? Аз обмислям, но много ми се ходи.

Аз! И на мен ми се ходи и все си мисля че последните две седмици на август са идеални  #Silly

# 106
А вие така превантивно ли мажете с нещо против подсичане? Аз не го мажа с нищо в зоната на памперса и нямаме проблеми.  Rolling Eyes

Ми аз мажа  Rolling Eyes така ми казаха...де да знам...не трябва ли  newsm78 Ама кой ми каза...майка ми май ми каза или пък педи  ooooh!

# 107
Ника, за морето - пас. Догодина може и да ни излезе късмета. Wink
За подсичането - мажем я с бебешко олио, я с някой бебешки крем - каквото има под ръка почти всеки път, но не виждам ефект, от няколко дни сме с леко зачервено дупе. Embarassed

# 108
  • София
По този повод - кой ще води бебока си на море? Аз обмислям, но много ми се ходи.

Аз със сигурност ще водя моята бебка на море, нали съм си Варненско чедо...., още в края на май - началото на юни мисля да палим колата към морето и да си изкараме лятото там. И на плаж ще я водя, но разбира се в късните следобедни часове, да подиша детето малко йодни пари.
Пък до тогава ще кръстосваме софийските паркове и градинки Simple Smile

Аз я мазах с Веледа, защото от болницата я изписаха подсечена, но за 2-3 дни зачервяването мина напълно и сега мажа мъничко само след баня. ( И нашата педиатърка каза да мажа при всяка смяна на памперс, но за мен е излишно )

# 109
  • София
С първото дете и аз така мажех. После установих, че мажа-не мажа - кожата му е добре и просто това мазане е излишно. сега пак пробвах да не мажа и пак няма проблем, та за мен това е вярното решение. Laughing

# 110
 и аз мажа само след баня вечер..ако не забравя де Simple Smile питам за спрейчето че ми се вижда по удобно
 За морето много съм се надъхала,за началото на септември примерно
Аз слънцезащитен крем взех вече ама рано ми се вижда да я мацотя  Thinking

# 111
Не мога да повярвам, че съм първата излюпила се днес :crazy
Сега закусвам и обмислям да събудя мъжа ми да погледа малкия, а аз да се върна в леглото Blush

Относно морето, със сигурност малкия ще го водим и то не веднъж.Все пак сме на 100км. от Гърция.Миналата година използвахме всеки свободем уикенд да се метнем на плажа, даже тази година доста ще паднат цените Naughty

Хайде лека нощ от мен Simple Smile

# 112
     Добро утро! Кристинчето, изпревари ме, ама с този запушен нос, зя мен нощта е ден, остава септември да стане май и...земята ще бъде рай!

мерси за отзивите за Бактроган-а, дано помогне.
   Хайде да будя баткото за градина, че да си допия кафенцето. Хубав ден от мен, ще послушам Ника и днес страх, не страх, ще изведа бебка на разходка, та ако ще и два месеца да й е запушен после носът!

# 113
  • някъде тук
Добро утро Hug

И аз вчера митках цял ден навън с Жори  Laughing ех такъв кеф  .........  Heart Eyes
И на мен ми се ходи на моренце ама няма да ме огрее тая година, всички около мен малък е още догодина най добре  Crossing Arms ще видим има време Simple Smile
Дупето мажа при всяка смяна на памперса с бочко или с пудра само ,пък незнам дали има смисъл  като не виждам проблеми досега.
Нослето на Жори също хърка ще пробвам това с напичането на слънце Laughing Peace

# 114
  • Варна
Добро утро!

Ето кафенце и закуска от мен  Simple Smile

Аз не съм се включвала че бяхме доста болни с изключение на малкия той е пушка. Хапва добре през деня почти не спи, но за сметка на това вечер спи. От днес съм съвсем сама с двамата и не знам как ще се оправям. Crazy До сега храних и приготвях каката, сега кърмя и ще оправям малкия, че Иренка е на рехабилитации днес и се мъкнем цялата тумба  Laughing, но за съжаление няма друг начин така ще е. Следобед мисля да излезем на разходка стискайте ми палци да мине благополучно, че ако ревнат и двамата  #Crazy не знам как ще се оправям  Joy ще трябва да викам подкрепление.
Хайде това е от мен лек ден и приятни разходки на тези които смятат да оползотворят хубавото време днес. Hug

# 115
Добро утро, мами! Simple Smile
Днес отново ни очаква хубаво време и аз имам въпрос относно разходките навън и това как обличате бебчетата си.
Ние излизахме вече два пъти с количката, но се притеснявам да не обличам Боряна твърде много  : боди - потник, боди с дълго ръкавче и крачоли от типа пижамка,чорапки,космонавт,шапка,завита в количката с одеалце и покривалото за крака на количката,слагам и дъждобрана.Иначе тя не се изпотява, ама знам ли.Количката ми не е със зимен кош,да махна ли дъждобрана...
Приятни разходки и усмихнат безколиков ден на всички !  bouquet

# 116
Добро утро и от мен. Майто дяти от 2 дни е с ужасни колики, поне според мен, напъва се пръцка, а на мен ми се къса сърцето като гледам как се мъчи.
 И аз съм планирала ходене на море края на август, ама да видим дали ще ми се случи.
 Дупето и аз го мажа със судокрем след всяка смяна на памперса по препоръка на педи. ама така го мажа, че все едно не мажа.
 По великден мислим да си идем до родното място на гости на бабите ама още се притеснявам за пътуването. все ми се струва, че коша за кола не и е удобен на Зори. няколко пъти побвах да я изкарам с него на терасата, ама не ще да седи вътре. Надявам се като има движение с колата да спи. Не е далече, около 40-50мин път. вие предпиемали ли сте по дълги пътувания с бебоците и как им се отразиха?
 За обличането по време на разходка - според мен тези дни температурите са много високи - 22 градуса си е все едно в стаята - няма смисъл да навличаме много децата. Зори вчера беше както си седи в къщи и нещо като космонафт, ама разкопчан. Днес е още по топло и мисля да сме само завити с пелена.

# 117
  • Бургас
ДУ ! /а бе това Шоколадче защо се губи така? /

Кристинче, 100% има будни от по-рано ама не са се докопали до компа.Аз от 5 съм будна и Димана още не е заспала,в момента съм я сложила в количката и я побутвам.

Сиянка,мерси за закуската и кафето.

Ника,благодаря за съветите .  Hug

Аз също наскоро се чудих дали е време за слънцезащитен крем ,може скоро да купя...
А за морето ,няма нужда да отговарям,само ако някой се запъти към Бургас,може да сподели и да се видим лично.

Днес времето ми се струва много слънчево,така че приятни разходки на всички !

# 118
  ДУ!
Мерси за кафенцето,трябва ми цяла нощ не сме спали и двете с Ели-само по циците ми вися
 За обличането,аз вече космонавт не слагам.Ми то в нас е 20 градуса навън 22.Слагам и една жилетка,а иначе си е с боди  и гащеризон както си е вкъщи,мятам една пеленка не много дебела и така излизаме
 И мен ми се иска да се прибера по великден в Търново,мисля да пътуваме-3 часа са,но ще спираме да почива Ели,че няма как толкова време в коша да стои.Не съм забелязала да и е неудобен,когато сме излизали с колата спи в него.Аз слагам една възглавничка да изравня до колкото може чупката на столчето
Кенди дано има подобрение при вас днес

# 119
И ние вече не обличаме космонафта,че детето ще заври. Вчера излизахме по дънки и жилетка , а като подухнеше( че тук на обяд духаше) мятах една пелена отгоре , да го завия. В събота излизахме с космонафта, без да е завит с нищо и даже по едно време го разкопчах, а нашият не е шушлеков, а плюшен и пак като се върнахме, беше умрял от жега и му се бяха появили пъпчици по врата от претопляне.
За дупето  - аз превантивно мацвам с крем здраве, че след родилния дом така се бяхме изприщили, че нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт