ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 138
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
 хайде да ви почерпя,че нали е празник на Търново днес

изтървах захарните петлета и памука на клечка тази година

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 09:42 от silvery

# 121
Добро утро и от мен!
Ние вчера правихме погача и мина чудесно с изключения(свекърва ми тества нервите ми от извесно време и май скоро ще и върже #Cussing out ).Доста парички събрахме та се чудя какво да му купя на малкия.След малко ще кача и снимки.
За мазането на дупето аз ползвам Судокрем,не е излишен и не ме затруднява.
Пък за ходенето на море ние ще го пропуснем,нещо не ми се нрави концепцията да си седя в квартирата от 11-17 ч(щото не става за бебе на плажа),но съм си харесала един хотел на Велинград с басейнче и всички екстри за модела,мисля там да идеме,но има време. Flutter
За обличането ние космонавт не обличаме(купих един мн сладък преди да родя ама съм го взела мн голям и едвали някога ще мога да го ползвам Grinning),слагам му тънки ритънки, дънки,боди с къс ръкав,блузка и суитчър,една тънка пелена и го "мятам" в портбебто.

# 122
# 123
  • варна
Добро утро и от мен мацки ,ние излизаме само с космонавката като отдоло сме с боди ,блузка и панталонки ,а за дупе мажа судокрем  при всяка смяна на памперса по малко  party023 съвсем скромно да почерпя днес имаме годишнина от сватбата  newsm47 7 годинки да взема да се постарая за вечерта  newsm76 cookа мъжо мойе да ме изненада  каката го посъветва да ми купи подарък smile3521

# 124
  • варна
Aз пак обърках нещо  къде изпратих почерпката newsm12

# 125
Здравейте момичета Simple Smile

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ ДНЕС!

С тва обличане аз вече просто полудявам. В нас е около 23С в стаите в които седим и 21С където спим. На Али ръчичките и крачетата все са и студени, а нослето хладко. В нас седеше по боди с дълъг ръкав и отгоре плюшено боди и....ЖИЛЕТКА в тая жега   smile3515 А тази вечер вече съвсем изтрещях - облечена в тоя вид който ви писах(без жилетката)+поларено одеалце на две сгънато+вълнено одеалце и на сутринта какво - ЛЕДЕНИ КРАКА, РЪЦЕ, НОС  smile3511 Вчера в тая жега Али с боди, цяло боди, плюшен космонавт, одеало и видимо се чустваше добре (100 пъти я проверих да не е изпотена)  smile3506 И пропуснах да кажа, че това което ме подтикна да и мятам тия жилетки и други безумия беше това, че подкашля освен, че се сцепва от кихане...казвайте кви да ги върша, че с тва навличане  smile3512

# 126
Добро утро!

Вчера на разходката Йоан беше облечен с боди потник, чорапи и плюшен гащеризон. В количката бях постлала памучна пелена и отгоре зимното чувалче. Като гледах другите бебета как ги бяха навлякли с жилетки, космонафти, дебели одеала и лошо ми ставаше  ooooh!.

Честит празник, Стефи!

На море няма да ходим. Догодина  Peace. Дано си купим и по-голяма кола дотогава, за да ни е по-комфортно на тримата.
Лошото при нас е, че в работата на Емо ги разпускат всички дружно в отпуска за 10 дни и то винаги първата седмица на август - в най-голямата жега, лудница от хора и т.н. Но ще го мислим догодина. Ще е в Гърция най-вероятно. Тук не ми се ще понеже е много мръсно морето вече, а и Гърция ни е по-близо.

Ох, едвам го приспах сега моят пискунчо, но ако го оставя в леглото пак ще гракне. Давам да яде в 11 и изчезваме на разходка  Heart Eyes. Записахме час за 28.03 в църквата за молитвата, въпреки че е Цветница. Съгласи се някак дядо поп. Аз съм и именничка тогава. На хубав празник ще я направим, а и църквата носи неговото име и съвсем  Grinning.

Хубав и усмихнат ден, мами!!!

# 127
  • offshore & overseas
Морген, мацки!

Започнах да пиша снощи, но се случиха доста мизерии и дописвам сега. Whistling От вчера и аз съм и аз в черна серия с Халюша, ама не ми се разправя, не е много черна, де, в рамките на обичайното за възрастта...

s.newa, ще се опитам да ти опиша късата горна юздичка и се надявам да успея. Под езика и зад горната устна обикновено има два "израстъка", наподобяващи ципи -- това са устните френулуми или т.нар. юздички, които в някои случаи може да са деформирани и да причиняват известни проблеми.

Специално, когато горната юздичка е деформирана ("къса"): английският термин (tight/attached upper lip frenulum) май е по-точен, защото юздичката не само е по-къса, но също така е и удебелена и "закачена" за венеца, което прави горната устна да изглежда малко странно, защото чрез френулума и самата устна е прикрепена с вътрешната си част към венеца. Мога да кача и снимка (не на Люси, а илюстративна), но няма смисъл, това е доста рядко явление.

За късата долна юздичка Шамана пусна линк към статия на български. Прегледай и нея, ако се интересуваш.

Замислям се кога и как да клъцнем тая люсина юздичка, ама не съм още казала на Лъвю, че след грешния ъгъл в ставите, много ще му дойде и се опасявам да не рече, че все дефектни му ги раждам (то не стига, че само момичета  Laughing). Ники, ако вие ни предварите, дай знак и инфо!

Мяуче, не знам как ще трае майчино сърце да ми отчувате момците на 13 градуса през зимата. Направо ще се нанеса у тях и цяла нощ ще си ги завивам.  Mr. Green
(ооо, ти и двамата си склонна да дадеш Joy) Ами почни малко по малко да каляваш младежта, дет се вика, за здрав дух в здраво тяло. Mr. Green Нали помниш как става от лекцията на 9 месеца? Twisted Evil Това в кръга на шегата, а в действителност, Лъвю ми е кекав и понеже сега спят двамата с Халя в спалнята, не мога да им надвия за денонощно отворени прозорци и там цари голям задух по моите критерии. Crossing Arms Но затова пък си калявам Люсил.

На море ще ходим, ако ще турско да става.

Бръмбич, а ти къде беше, м? Що не помаха барем, та да не се чувствам ся като в Биг брадър. Wink Аз съм писала къде ни кара Лъвю всяка неделя -- у мамини, уж да изкарам по-леко деня, пък то...

Сигурно и друго щях да пиша, ама изфиряса. Калина си е вкъщи, баща ми дойде и той да ме нерви, но ще помогне с нещо, уф...

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 14:46 от Мяуче

# 128
Добро утро!   bouquet

Сияна, мерси за кафенцето изакуската! Само да се нахрани Деа и отивам за кафе Mr. Green

Дупето го мажа със судокрем, също по препоръка на педиатора, но каза пудра да не ползвам...

Смятаме на море да ходим в края на август за 5 дни. Мисля, че ще е полезно за бебето да постои малко на плажа в много ранните часове сутрин и късните следобяд, основно заради морския въздух  Peace

Пътували сме с Деа 40 минути, спинка през целия път, че и след това  Hug

Аксиния, честита ви годишнина! Още дълги години да се обичате, радвате и уважавате един друг!  bouquet

Мики Чакърова, голям сладкиш си имаш  Heart Eyes

Мяуче, мерси за инфото, ще потърся линка bowuu

Тедди, ако не мрънка Али, значи се чувства добре... Деа също често е със студени ръце и нос, ама си мисля, че това е ОК. Между другото някъде бях чела, че момиченцата обичат да им е по-топличко, по капризни на температура били... Hug

И да, честити месечинки на празнуващите!!!

Още нещо щях да казвам, ама се не сещам...
Целувки и хубав ден на всички  Hug

# 129
  • София
Аз вчера посреднощите правих тирамису ( така и така не спахме), та да почерпя днес за месечинката на Андреа

Сияна, мерси за кафенцето и закуската!

Аксиния, честита годишнина! Пожелавам ви дълъг и щастлив семеен живот!  bouquet

miki_4akarova, Явор е голямо сладурче!

silvery честит ви празник на града!

Честита месечинка на Карина и Алекс! Честит втори месец на Йоана, Антон и Мартин! smile3525

# 130
Честито за всички месечинки, честито и на Аксиния за годишнината! Честито Силвъри  Hug

Айде и аз най-накрая да кача малко снимки http://fevruari2010.snimka.bg/baby/fevruarcheta-2010-na-1-mesec.479886.17905273
Ние правихме погача в събота. Много приятно беше - дойдоха няколко приятелки, наклюкарствахме се  Crazy Лорката се представи страхотно  bowuu Спа си детето, после хапна малко, мина през ръцете на всички да я подундуркат и заспа  smile3524

Вчера ходихме с приятели до Банкя. Спа почти през цялото време. Към 21ч й смених памперса (дожаля ни да я къпем-беше поспалива), нахраних я и пак заспа. За сметка на това нощта се превърна в ден. Събуди се в 1ч и като ококори едни ми ти очи  Shocked Гледка си детето и няма намерение да заспива. падна едно дундуркане на смени  ooooh! и размяна на реплики в стил "къде сбъркахме"  hahaha Ама много се радвам, че пак излизаме с приятели, че вече се мислех за социопат  #Silly

И хайде да се изкажа по темите  Crazy
Аз мажа дупето при всяка смяна на памперсите, ама Лорката си има пъпчици - ту намаляват, ту се увеличават. Лекарят ни изписа едно кремче, дето го забъркват в аптеката. Представа си нямам какво има вътре, ама добре й влияе.
При последната консултация педито каза, че имала "малко" пъпна херния, та утре ще ходим да й слага лепенка, дано се оправи  Praynig

Днес има ли желаещи за разходки? Южния парк или Борисовата градина? Аз мисля да я разходя от обяд нататък.

# 131
  • Бургас
Танче, изглежда страхотно/ ако това е снимка,на нещото ,което ти си направила де /. Честита месечинка на Андреа ! Да ти е жива и здрава ! Пък ако можеш да ми напишеш рецептата на лични като имаш време,ще съм ти много благодарна !  Hug

Аксиния,честита ви годишнина !

Силвъри,честит празник ! Ех,чак на мен ми се прииска да съм в Търново сега, в такова хубаво време ....

И аз като Рали чакам Димана да се събуди/ в 11/,да я нахраня и да излизаме,но май пресрочва времето си  Mr. Green

# 132
  • София
SuNnY SkY , изглежда сложно, но в същност се прави много лесно, ще ти пратя рецептата на лични малко по-късно, че сега миля да излизаме на разходка.

Да попитам за погачата, трябва ли да се прави задължително в неделя? Ние във Варна нямаме този обичай и не съм много запозната, но тук вече 100 човека ми се обадиха да питат няма ли да правим и кога ще бъде.....

# 133
  • York
Ние на море не плануваме да ходим по разбираеми причини, но плануваме една планина в края на Август - началото на Септември.  Mr. Green
Аз слагам плюшения космонавт на Анета, но при нас винаги духа, а като я храня навън няма как да я "разгологъзя", все още ми е твърде малка и крехка  Heart Eyes
Иначе и нейните ръце често са студени, а носа е топъл, но не киха и видимо се чувства добре.
Дупе мажа, когато се сетя, което 2 пъти на ден  Laughing
Лицето на бебка се беше опъпчило много неприятно и педиатърката ни каза да го мажем с кремчето, което използаме за подсичането и има голям ефект.

Да споделя, че купените от промоцията на Метро Памперс - и са полско производство и са по - добре като качество от турските  Peace

# 134
Привет, момичета! Hug
Честити празници на всички празнуващи днес!  bouquet
Я, кажете при записване на педиатър за личен лекар на бебока, караха ли ви да си носите формуляр за записване?
Че лекарката, която сме нарочили, ми изтърси, че трябвало да ходя до касата да взимам формуляр и чак тогава на преглед. #Cussing out
Не си ли набавят и попълват лекарите всичко сами?  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт