ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 136
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • offshore & overseas
Я, кажете при записване на педиатър за личен лекар на бебока, караха ли ви да си носите формуляр за записване?
Определено да, ние дискутирахме преди време, и определено трябваше да ходим до пункт на ЗК, за да го закупим. #Cussing out

# 136
И на Зорница ръцете са студени, ама то е защото са постоянно отвити. не трае милата да и завивам ръцете. И аз гледам да не е много топло вкъщи някъде към 22 -23 градуса е, а през нощо 21. Просто повече не мога да сваля температурата - апартамента е мн топъл. Но съм забелязала, че малката спи по спокойно като е по завита.
 На нас не са ни искали такъв формуляр, само акта за раждане сме и занесли, даже не сме и попълвали нищо.

# 137
На нас не са ни искали такъв формуляр, само акта за раждане сме и занесли, даже не сме и попълвали нищо.
Преди 8 години и на мен нищо не ми искаха... newsm78
Ша им се не знаят и здравните реформи! И здравната книжка ли си купувате? Shocked

# 138
  • offshore & overseas
Преди 3 години на мен също не ми искаха нищо, освен епикризата и май акта за раждане, хем сме при същото педи.

Здравната книжка я дават гратис. Mr. Green

# 139
  • София
ДД!  Hug

Честити месечинки на порасналите бебоци!
Честити празници на честващите!
 newsm51

Аз почти не съм спала последните 2 дена  smile3507, това дребното понякога ме прави на луда направо. Нещо все се присвива и й е най-удобно (и угодно Thinking) да ми спи върху корема, когато аз съм в седнало положение. Ама какво да правя - седя си, дундуркам я, давам цица от време на време, пея, танцувам...  newsm19  Crazy

Иначе и аз мажа с крем против подсичане, че с тия памперси... Ако пропусна примерно сутринта, до следобед е зачервена вече.  ooooh!

И друго щях да се изкажа, но забравих...  Blush

# 140
Здравната книжка я дават гратис. Mr. Green
Алилуя! #Crazy

# 141
Момичета по въпроса за студените ръце и крака нашата педиатърка още на първото и посещение наблегна да не се опитваме да ги топли,съвсем нормално е да  са студени,защото при бебта кръвта е съсредоточена във важните органи(сърце,мозък...).Каза ми да се ориантирам по температурата на вратлето - ако там е топло на бебо му е добре!Има логика Peace

# 142
  • София
Мда, бумащината с педиатрите е налице.  Tired Аз съм вдигнала ръце и съм оставила от едно известно време насам цялата бумащина на мъжа ми.  Whistling

# 143
  • offshore & overseas
Аз съм вдигнала ръце и съм оставила от едно известно време насам цялата бумащина на мъжа ми.  Whistling
И аз, и аз -- при все цялото роптание. Twisted Evil

# 144
  • София
Аз съм вдигнала ръце и съм оставила от едно известно време насам цялата бумащина на мъжа ми.  Whistling
И аз, и аз -- при все цялото роптание. Twisted Evil
Aз заявих на моя половин  Mr. Green, че кърменето и грижата за документи (респ. сметки, крайни срокове и т.н.) не са съвместими и някак трябва да си ги поделим солидарно  Crazy

Егати, изпях си целия репертоар и дребното просто се кротна, но спрях пеенето и пуснах музика и това направо заспа hahaha Обидена съм Crossing Arms

# 145
мами я кажете относно коша за кола
само на мен ли ми се струва неудобен, бебето е сгънато вътре на кълбо.Гръбчето й сякаш е във въздуха  Rolling Eyes

някой има ли идея защо са направени така  Grinning?
каква е целта?
нали все пак беебто е малко и не трябва да сяда още.А формата на кошеа си е тчоно седнало положение  #Crazy
понякога надниквам в други чужди да видя дали пък само моя е такъв  Laughing
но не всички са еднакви

# 146
Здравейте и от мен! Да са живи и здрави бебоците и честит празник за тези дето си празнуват днес месечинките!

Нещо не мога да стигна все до писане, иначе чета редовно.
Дребната буба имаше голяма драма с колики, сега пък не може да си омазва памперса редовно и е голяма мъка втория ден. Напъва се, червенее, пъшка, реве ... бе неприятна работа. Опитахме разни хомеопатии, но за съжаление не свършиха работа и сега и давам Дуфалак.
Използваме хубавото време да сме все навън и леко се подтискам, че дават следващите дни да вали Sad Бубката определено обича да е навън, но аз да съм в движение. Обича и на кола да се вози, което много ме радва и смятам да я свиквам на дълги растояния, че лятото до морето трябва да стигне. Simple Smile Родата ме обяви за убиец на деца по тоя
повод, а като им кажа, че на къмпинг ще ходим ... не знам дали няма да се опитат да ми отнемат детето Simple Smile))
Отивам да хапна нещо, че след малко трябва да яде зверчето Simple Smile

# 147
  • София
Я, кажете при записване на педиатър за личен лекар на бебока, караха ли ви да си носите формуляр за записване?
Че лекарката, която сме нарочили, ми изтърси, че трябвало да ходя до касата да взимам формуляр и чак тогава на преглед. #Cussing out

Ега ти лекарката, нашата пък каза само здравен картон за дете да купя, защото ги има по повечето книжарници, всичко останало тя го набавя, за да не се разкарваме до ЗК.

# 148
Ега ти лекарката, нашата пък каза само здравен картон за дете да купя, защото ги има по повечето книжарници, всичко останало тя го набавя, за да не се разкарваме до ЗК.
Танче, сега говорих с друга лекарка, която каза, че не се носи нищо.
От НЗОК пък ми съобщиха, че формулярът бил безплатен.
Изобщо, дезинформирай населението и владей на воля. #2gunfire

И между другото, честита месечинка на Андреа - много да те слушка!  bouquet

# 149
Здравейте,

на нас лекарката нищо не ни е искала - нито формуляр, нито картон - имаше си при нея и ги попълни като занесохме акта за раждане.

За крема против подсичане сте говорили - аз мазах само първите два-три дни след като ни изписаха, че беше малко зачервено дупето му. След това като няма проблем не виждам смисъл да мажа на всяка смяна. След баня го мажа целия с олио на юбхен, включително и дупето. И без това тези кремчета против подсичане са толкова гъсти, че после все остава бяло и не мога да го отмия.

Сутринта с Боби излизахме на разходка, но нещо доста се заоблачи и задуха при нас и следобед май ще си останем вътре. Дано спи, че да дремна и аз, че тази нощ се кокорихме   smile3556

Общи условия

Активация на акаунт