ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 134
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
И без това тези кремчета против подсичане са толкова гъсти, че после все остава бяло и не мога да го отмия.
Това е целта - да държат влагата на разстояние от кожата, не че винаги върши работа... Wink

# 151
И без това тези кремчета против подсичане са толкова гъсти, че после все остава бяло и не мога да го отмия.
Това е целта - да държат влагата на разстояние от кожата, не че винаги върши работа... Wink

Точнооо!!!

# 152
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ние се върнахме от разходка, вчера бяхме на "Чиста молитва", та сега ще ходя да поспя с бебун, че нещо съм каталясала.
После ще пиша по-подробно и поименно Hug Joy Mr. Green

# 153
KRISTI4,  и на мен малко неудобен ми се струва коша за кола; предполагам, че идеята е да наподоби люлка. Нали имаш допълнителната част, която е за новородени? Тя се предполага да уплътнява и да е по-удобно на бебето..

Аз не мога да се преборя с тоз слинг все още - както и да го пъхам, главата му или виси, или седи под някакъв странен ъгъл към 90 градуса..Всички клипчет, които изгледах показват някакви мънинки бебчета, които с една ръка си ги пъхат вътре; моя дзвер виси отвсякъде. Помагайте, моля!

И да се впиша в общия тон, малкия снощи се цъкли и мрънка от 12 до 3сутринта; не не изглеждаше да бяха колики, просто си беше киселяк на общо основание..от 3 докъм 6 спа, после демна до 7.30 на пресекулки и оттагава е буден, с две междинни заспивания докато суче (което прави през 70% от времето). Ще полудея Sad

# 154
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
ДД!
Как е бандата днес?!
Ние приключихме разходката и сега чакам Ники да дремне малко и ще му правя масаж като на клипчето.
Вие правите ли масаж и гимнастика? И по кое време на деня го вършите това?
Защото на мен ми се вижда малко неразумно затопляне на стая и събличане на бебето през деня.
Сега ще пробвам и ще ви пиша как е било.
Ще си сложа очилата, ще си наместя лаптопа в спалнята, ще си пусна клипчето и ще изпълня всичко както трябва.
Иначе и аз мажа винаги със судокрем. Имам лош спомен от подсичане при каката. И да ви кажа тогава след месеци ходене по мъките помогна една рецепта на моята баба. Намазах дупето с хума и на сутринта- ооо, чудо, гладко бебешко дупе! Запомнете я и ползвайте при нужда.
И на мен столчето за кола не ми харесва. Бебето си е направо седнало. От два дни се чудя ако вържа зимния кош за количка с колана на колата, дали ще ме глобят полицаите? newsm78 newsm78

# 155
  • offshore & overseas
Хумената пудра и аз съм я ползвала, ама хумата трябва да е от бялата, а не от сивата. Определено помага! Grinning

Ще се опитаме да излезем след малко тринките Wink

# 156
  • София
Здравейте момичета,
Отдавна не съм писала, затова моля да ме извините, че не мога да изредя всички поименно!
Честито на изпълващите кръгла месечинка, да са живи и здрави! На техните родители желая умерено послушни дечица и много хубави емоции с тях!
Честито и на всички празнуващи другу поводи (прочетох за 7 годишнина - много щастие и дълги години любов!)!
На патерица - честита първа пролет Simple Smile
В миналата тема видях сестринската обич на Халята и на Люси - Мяу прекрасна снимка на прекрасните ти дъщерички! Дай Боже все така да се обичат и да се подкрепят и като порастнат! Вкъщи имаме подобни сцени умиляващи, с разликата, че каката понеже е по-голяма и гушка (абе горката Калина с други думи  Laughing)
За всички оплакващи се мами - направи ми впечатление, че дечицата ви са около 40-тина дни, което е пика на коликите май. Поне при нас беше с пълна сила. Към 50-ия ден при нас има светлина в тунела пу, пу! Даже имахме 2-3 дни спане от 22,30 до 7,30 сутринта, така де, дай Боже всекиму!
За мамите от София инфо - в сити центъра има нещо като финална разпродажба в Овиесе, та си струва да се разходи човек. Каката обзаведох с анцузи по около 27 лв комплекта, имаше и номерация. Бебешки нещица също има много сладки, та ако някой има нужда  или ей така му се разхожда ...  Whistling
За столчето за кола виждам говорите.  В нашата кола то застава странно и де факто Калина е почти легнала. По мое мнение й е удобно, ама без космонавт. С космонавт не се събира в стола  newsm78 . Но и тя си е доста височка, вече сме на 2 положение на коланите... дано поне до 6-7 м изкараме с кощницата, че да се научи да седи.
Ами това е от нас Simple Smile Хубав ден на всички ви   bouquet

# 157

И на мен столчето за кола не ми харесва. Бебето си е направо седнало. От два дни се чудя ако вържа зимния кош за количка с колана на колата, дали ще ме глобят полицаите? newsm78 newsm78

Нарцис, моя зимен кош има такива едни прорези, от където да се прекара колан и съм чела някъде, че може да се използва за транспортиране в кола. Но все пак, не съм съвсем сигурна..

# 158
Благодаря ви, момичета, действа ми успокоително, че не само Нашия Мартин не спи през деня, нищо, че в дебелите книги пише, че трябва да спи по 18-20 часа в денонощието. Добре поне, че нощем ме оставя да поспя.
s.newa , току-що го приспах като го увих плътно с ръчички към тялото. Подейства Grinning  не знам дали е съвпадение, изтощение или наистина имаше ефект, но ще пробвам пак. Сега се сещам, че в родилния дом едната вечер беше изпаднал в див рев и една акушерка го уви точно по този начин и ми го връчи обратно тихичък, само очичките въртеше. Но после пак се разскърца нещо, а пък на мен ми изглеждаше като инквизиторски метод и го отвих.  Mr. Green
silvery , аз започнах рициниус 1 по три пъти на ден, като можело да увеличавам до дозата. Имам въпрос- под езика ли се слагат или няма значение  newsm78

Мажем дупето против подсичане при всяка смяна на памперса, ей така превантивно. Първо с едно кремче за приготвяне в аптека, което ни изписаха по рецепта и педиатърът каза да мажем дебело, като "на филийка"  Mr. Green (точно това й бяха думите), сега сме със Себамед.

Каза ми да се ориантирам по температурата на вратлето - ако там е топло на бебо му е добре!Има логика Peace
Аз знам, че щом нослето и коремчето са топли, значи му е добре. Ще пипам вече и вратлето за показател  Simple Smile

В кошчето за кола като го сложим и като тръгне колата е като хипнотизиран- очите затворени и заспива на секундата. Много обича да се вози в кола това дете. Но и на мен ми изглежда неудобно столчето и гледам да не го държа дълго в него( нали до 2 часа макс може). Когато ходихме на ортопедичен преглед, доктора каза да запълня извивката с одеалце, защото е прекалено хлътнало.

Сиянче, как мина при вас разходката? Wink
aksiniq, честита годишнина!   bouquet

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 17:47 от Amica

# 159
Честита месечинка на всички бебчета!Честито и на всички с поводите!
И нашия Мартин не е по спането през деня,само като сме на разходка поспива.За щастие и той започна да спи през ноща,буди се за манджа,но след това си заспива без излишно хленчене Mr. GreenА това за увиването на ръчичките плътно към тялото и при нас действа,но не като цялостно повиване,а просто подпъхвам по стабилно одеалцето.
И нашето столче ми се струва неудобно и подлагам възглавничка,да не стои толкова сгънат.

# 160
Да докладвам за масажа. Мисля, че на Ники много му хареса. Гледкаше ме през цялото време и се кефеше. Естествено два пъти се наака и няколко пъти пишка, в следствие на което сега пера извънредна пералня. Но най-хубавото е, че веднага заспа като къпан. Дано намирам подходящо време между храненията да го правя редовно.

# 161
  • Бургас
Нарцисче, може ли линк за този масаж,че аз съм изпуснала за какво става дума? А как са пъпките на Ники?

# 162
  • София
ДД!
aksiniq, честита годишнина!
Цял ден сме в Борисовата, после молувах, каталясах.  Laughing Една майка с 4-месечно ме заговори, напълно убедена, че децата ни са на еднаква възраст. Laughing Трябваше мъжа ми да се включи за да потвърди възрастта на Макс.
Нарцис, аз правя масажа и гимнастиката когато имам време между две хранения. Не топля стаята, той много обича да е гол.

Нормално е ръцете и краката да са им студени до 6-ия месец, точно вратлето се усеща най-добре. Peace

Кошницата явно му е удобна на Макс, обича и да пътува, коланите вече са му на най-горните прорези. #Crazy Коша ни за новородено също се монтира в колата, та от тази гл. точка всичко ни е наред.

# 163
Ето линка с масажите.
Има и първа част, обаче тя вече не е актуална за нас.
http://www.vbox7.com/play:7fb387c1

# 164
  • Варна
Привет  Hug

Като за първи ден съвсем сама се справих много добре. Но много се уморих, сутринта успяхме да се приготвим на време и да стигнем на време за рехабилитации. И като се прибрахме започнах пак да храня единия другия и да се приготвяме за разходка и че успях да изляза към 2 от нас. Поне разходката мина добре и двамата бяха изключително кротки чак не можах да повярвам успяхме да изкараме цели 3 часа на вън, че даже и обувки си купих  Grinning.

Преди да излезем се изцедих защото нямаше как да кърмя малкия на вън, но малкия господин голям инат стоя гладен само и само да не яде от шишето  човека си иска цицка  Laughing. Давам му да яде той смуче и плюе и ми се хили та като се прибрахме хапна добре.

Да видим ден втори как ще протече.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт