ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 144
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Запис и от мен, да мога да ви следя, че с моето мрънкало, не мога да пиша, сега спи, от седмица за първи път спи през деня, а тази нощ е спала от 22 до 5,50 часа, хапна малко и после до 8,30, пак хапна малко и пак заспа, е няма такова диване, или няма да спи и ще реве и мрънка или ще спи като заклано и няма да иска да яде.

Лек ден на всички!  Hug

Ето ни и нас на месец!  Grinning  http://fevruari2010.snimka.bg/baby/fevruarcheta-2010-na-1-mesec.479886.17887798

# 76
Честита първа пролет, момичета-кокичета - все така да е слънчево и топло времето. Grinning
Светулче, честит ни общ празник!   bouquet
Адашке (разбирай Съни), честит рожден ден на половинката! Още мнооого рождени дни да прекарате заедно.  bouquet
Съни9, намачкай Ния от мен! Heart Eyes
Теди, що не казваш, че си в района?  Sunglasses
Питах аз в миналата тема за желаещи за миткане в НДК, ама глас в пустиня... newsm78
Слънце и усмивки от нас. Heart Eyes

# 77
  • София
ДД, момичета!
Не мога да се докопам до компютъра, по цял ден съм навън и вечер съм като бита.  Laughing
Честито на всички, които имат повод днес и вчера!  Hug

Съни скай, ти май беше слагала смрадлика във водата за къпане и пъпките се бяха повлияли добре, нали? Макс е като решетка - целия се е опъпчил.
Също така имам питане относно мазането на пъпките по лицета с кърма - колко време оставате да преседи кърмата в/у кожата?

Кристинче Hug
На нас баткото ни е влезнал в черна серия и сега ще си го погледам малко у дома. Освен, че в петък се е намочал в градината, куца, а днес сутринта изпадна в невиждана досега истерия без видима причина. Едно дете пък преди малко го ритна по окото без да иска. Така съм се шашнала за него, че сега и да ме убият не мога да се сетя в колко часа храних Макс.

# 78
  • София
Ника и аз къпах ( по точно обливах след къпане) Андреа със смрадлика и обрива и мина за 2 дни.
Сега и излизат пъпчици по лицето от време на време, но съм сварила пак от смрадликата и с едно памуче почиствам.

# 79
  • София
Танче, мерси! Благодарение на този обрив  и смрадликата малкия най-накрая ще се сдобие с корито, щото още си няма, завалията.  Crazy  Laughing

Мяуче, за юздичката снощи говорих с една съседка - тя работи в УНГ отделението в Пета градска и ме насмота да не чакам, ами да кръцкаме сега. Каза, че досега не е виждала при тях да кръцкат горни, ама долни масово и то в съвсем крехка възраст именно защото майките искали да си кърмят дребосите. Ако искаш поразпитай лекар и ти, нашата педиатърка ми каза да търся лицево-челюстен хирург или стоматолог-хирург.

За пъпките и повръщането - нито едното от двете не ме притеснява дотолкова, че да го водя по лекари. Пъпките по тялото имам едни леки съмнения, че поназнайвайки себе си, са от прегряване. Ама пусто да не ми се простудят момчетата...  Joy
Мяуче, не знам как ще трае майчино сърце да ми отчувате момците на 13 градуса през зимата. Направо ще се нанеса у тях и цяла нощ ще си ги завивам.  Mr. Green
За повръщането - Макс се специализира и сега е един добре работещ уред - даваш мляко, вади сирене /повръща нещо пресечено/.  Joy

С.Нева, поздрави за умното ти момче!
Съни скай, да ти е жив и здрав мъжа!

Аз малко на час по лъжичка, ама чета когато дребния не ми е в ръцете, т.е. рядко.  Mr. Green

# 80
  • Бургас
Ника, банята със смрадлика я правих само веднъж и наистина имаше голям ефект при Димана.Обаче тия пъпки по лицето и зад ушичките се оказаха по-упорити -тях ги мазах с памуче ,потопено в отвара от смрадлика  по 2 пъти на ден . И за няколко дена изчезнаха .

Относно крустите,май на Димана наистина се оказаха такива и се чудя дали на Мустела да взема препарат с/у тях или на А-Дерма .

Гостите си тръгнаха,рожденика заминава нощна смяна , за мен остава чистенето  smile3557

# 81
  • София
Съни, аз на баткото съм купувала на Мустела - стелакер се казва, струваше около 13 лв. Сега обаче ако и когато му се появят на дребния нямам намерение да купувам такова нещо.
Този стелакер трябва да се намаже и да преседи една нощ, после да се измие косата. Понеже сутрин ми е безкрайно неудобно да къпя бебе, аз го мажех през деня и го къпех вечер. То си седи нещо като мазно, косата е сплъстена и в не много естетичен вид.  Mr. Green
Сега Макс ако проима ще ги мацвам с по малко зехтин и къпане след това.
Важното при крустите е да обливате главата с течаща вода и в същото време да сресвате с четка/гребен, така падат веднага.
Или пък пробвай това, дето Бръмби го хвали - някакъв шампоан на Мустела против крусти, ама си е шампоан.

# 82
Съни9, Ния е много сладка, да ти е жива и здрава!   bouquet

Съни скай, честит ви празник! Здраве и щастие ви желая!  Hug

Аз да кажа моята мома кви ги оплеска  Joy Преобувам си я аз, махам памперса и тя като се напъна, като изстреля една струя акита, та върху леглото, през кошарата на пода... Joy Joy бая чистене му ударих  Mr. Green добре, че поне мен не улучи...

# 83
  • София
Аз да кажа моята мома кви ги оплеска  Joy Преобувам си я аз, махам памперса и тя като се напъна, като изстреля една струя акита, та върху леглото, през кошарата на пода... Joy Joy бая чистене му ударих  Mr. Green добре, че поне мен не улучи...
Joy
Преди време, баткото още беше с памперс, мъжа ми го съблича и го носи към банята да го мие. Пътьом обаче, човека си пуска няколко барабона незабелязано. Връщайки се, мъжа ми успя да настъпи един барабон и да се разчекне.  Joy

# 84
  • Бургас
Привет-мривет!  Hug

Времето днес е страхотно, хубава разходка си направихме, и на хубав обяд бяхме  Mr. Green

Деси, честит ти рожденик! Много да те радва и слуша!  Hug

Махането с ръчички... и нашият бебун много маха, когато е буден, и крака, и ръце  Laughing и после започва едно "уаааа", сещате се  Joy

Момичета, пак ще ви запитам, че никой не ми отговори предния път... Колко мл изяждат вашите бебчета? Важно ми е!  Simple Smile

# 85
Мимита, нашият юнак изяжда по около 90 мл на хранене (щом пък е толкова важно). Wink

# 86
Xcat, честит празник на юнака! 

Нашият, по повод повода днес е много киселяк, горкия. Иначе, поразходихме го, подремна, ама не е на кеф.

Ще кача снимчици след малко, след като успея да откопчея Вендузи от млечния бар..празник, празник, ама шса напрай на мотика с туй пиене, прекалява отсега!  Grinning

# 87
  • София
Мими, аз щях да ти отговарям, ама съм изфирясала тотално, сори.  Hug По 110 мл. на хранене, 7-8 пъти в денонощие. Понякога му правя по 120 мл. хапва ги без проблем.

# 88
Днес направихме чудна разходка в Борисовата с Йони и Емо. Манифестация беше малко, но хубаво. Муцуна и други фотографи бяха там да снимат дечица. Доста желаещи имаше, как са насмогнали не знам. Браво за поредната благотворителна инициатива!!!

И при нас една хранене отпадна и са вече 6. Но най не обичам като заспи точно преди хранене и да трябва да му бутам аз цицата в устата  Crossing Arms. Понякога ми писва, оставям го в леглото като не ще да яде и след 10 мин е надал вой за ядене  Mr. Green.
А по това време пък става истеричен и само мрънка независимо сит или гладен, преобут или не...
И дойде ли време за баня купона е велик  Mr. Green. Ама тооолкова го е страх милия от ваничката, думи нямам. Като го миех на мивката дума не обелва, но от лягането по гръб във водата изпада в див ужас. Мокрим го преди това уж да свикне, да не го изненадваме, държим го, говорим му, но не...Дано свикне скоро, че оглушаваме прогресивно с баща му.
Акнето третирам още с Бочко. И той съдържа смрадлика и изсъхват пъпчиците. Изчистват се малко по малко вече.
Йоан е като регулировчик с неговите резки движения, а и юмруци раздава  Grinning.

Коте, честит празник на вас! Светулка, и на вас!
Деси, честит да ти е рожденика! Много да те обича и глези!

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 19:25 от Ralipo

# 89
  • варна
Честит празник мамчета и бебчета.И ние се сдобихме с количка вече и  отидохме на голяма разходка до морската.Интересни случки с акита ама и ние се записахме , изкъпахме Ивчето  с каката и завита в хавлията лежи охилена до уши ,а като отварям хавлията и наакана до ушите че айде пак в банята. newsm62

Общи условия

Активация на акаунт