Юлски бебета-Тема 29

• 29 135
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ммм.... гледам страсти са се разгоряли в темата  Joy

Днес моето дете (голямото) беше повалено с един замах на земята. Тичаше към децата да им каже довиждане, а друго я спъна, хвана я за качулката и я превъртя. Ками падна на дупе и след това си удари глава. Слава Богу нищо й няма. Как се почуствах няма да казвам. "Най-готиното" беше, че майката на другото дете каза на своето "ооо, миличка какво се случи, ооо няма нищо"  #Cussing out

# 511
  • София
Оооо Сиско аз сигурно след тази реплика на майката щях нея да хвана за качулката.
Юлско бебе честита ти сватбена рокля и аз съм за нова рокля за подписването. А не разбрах торта ще има ли, като казах торта как ми се е дояло едно парче хубава торта. Еееех мечти. Ти утре към колко мислиш да изваш към нашия квартал, на нас нещо режима ни напоследък е много непредсказуем ето днес чак към 15ч. се организирахме да излезем, тогава ни се падна обедното хранене. #Crazy Ако искаш на лични да си разменим телефоните и като тръгнеш да ми звъннеш да се разберем. А за давенето да ти кажа не знам какви клапи има, но Кати в легнало положение не можеше въобще да се храни в началото, опитвах многократно но винаги се давеше ужасно по няколко пъти на хранене, като я хранех изправена пак се давеше, но не толкова често дори на някои хранения пропускаше, та незнам, добре че мина този период, че се бях побъркала изпадах в истински ужас като дойдеше храненето, но аз съм писала и преди де. 

# 512
леле Сиско ужас, тази майка малко усет няма ли?  #2gunfire

Относно меда имам една позната, която ми обясняваше как това е най-добрият начин да отбиеш бебето от биберона  Laughing мажеш обилно с мед и то смуче защото му е сладко и така на принципа на насищането на организма с дадена субстанция в един момент те отказали бибероната. Най интересното е, че тя твърдеше, че и двете и деца нямали никакви проблми със зъбите в последствие  Laughing никъде не се споменаваше вредата за самия организъм.
Други храни освен предназначените за Калина не давам, баба ми непрекъснато повтаря "виж как те гледа дай му да си близне", следва голямо отрязване от моя страна, че тези храни за нея са забранени и тя си има нейни и точка. Милата сигурно си мисли, че страшно го тормозя горкото дете, добре че нямам момче тогава сигурно трябваше да му давам от всичко, което опитвам  Joy
Ели страхотна е Калината, как я сретваш само, мойте уважения за вкуса ти на обличане  Wink каката и тя не пада по долу винаги е много кокетно нагласена (или поне за снимките е така)  Simple Smile
Мила твоя куфар пълен с изненади  Laughing 3 на брой. Да ти кажа и на мен ми се струва, че си приличат.
Мама Диди стискам палци на Катето и на тебе  Praynig
Попарата я правя с детския чай на ХИП, той е леко сладък, но съм решила да пробвам с млекце АМ, да видя дали ще и хареса, та в тази връзка да питам, когато правите попарата с мляко слагате ли сирене пак?

# 513
Попарата я правя с детския чай на ХИП, той е леко сладък, но съм решила да пробвам с млекце АМ, да видя дали ще и хареса, та в тази връзка да питам, когато правите попарата с мляко слагате ли сирене пак?
Аз слагам сирене,защото така й хареса на Дани още в началото  Peace

# 514
Мама Мише, при нас с хиляди трудности стана по много лесен начин. Сутринта я измих, лепнах колектора и докато я хранех се изпишка, на гърнето всеки път пишка общо взето. Ако имате пробвай и там.
Сиско, добре, че нищо й няма, направо настръхнах. Много често съм виждала случки, в които родителите са за бой и все съм се чудела може ли да се сбие човек с някоя мама newsm78.
Цветен прашец, Андреа точно както ми бяха обяснили пък почваше да се дави като я държаха така изправена, както Мимето е описала. Даваше се понякога и легнала, но не толкова много. Тя си се дави и сега.
Фрида, страшна логика има тази жена Joy.
Да похваля моята мома взе, че напълни гърнето най- накрая с нещо по- съществено. Обадих се на мъжото веднага, викнах баща ми и почнахме да пляскаме и да викаме Браво. После като се замислих ама, че сме куковици, на какво се радваме Joy. Да се похваля, че гудето почна да пролазва или нещо такова. Като сравнявам как се изправя където свари и заченките на лазене май по- скоро ще проходи Joy.
Мерси на всички за роклята. За подписването ще я видим тази работа, там нещо ми е много неофициално и не ми се влагат пари, които сигурно няма и да имам, че кръщенето съм замислила да е няколко дни по- рано, та съм насочила финансовата си мисъл натам, а аз да се поглезя септември. Ако вземе, че изпадне нещо, което ми става може и да си взема разбира се, но ме съмнява Joy.

# 515
Аз слагам сирене въпреки че слагам и АМ. Това заради калция.

Сиско много неприятно, трябваше да й се поозъбиш.
Цветен, разсмя ме с качулката, макар че на Сиско не й е било смешно де. Драга още повече ме разсмя с въпроса "все съм се чудела може ли да се сбие човек с някоя мама", все едно трябва да има установено правило по въпроса  Crazy Извод - ако ще се виждате с Цветен гледай да не си с качулка  Joy Оф извинете нещо ме е хванала лиготията

# 516
  • София
Ами, поозъбих се...., но `кво от това. Това е момиченце от групата, в която е Ками. Много агресивно, всички "плачат" от нея, с изключително богат речник  ooooh!. И с 10 кила повече от Ками - можете да си представите с каква лекота я прехвърли. Добре че беше песъчливо, а не гол асфалт.

Подкрепям лиготията от време на време - действа отпускащо.

Мммм, чувам срещичка е имало.... за следващата драснете на лични или СМС-че  Blush

Говорите за кюфтенца, че `кво им е на кюфтетата!?!? Моята съседка пък започна да дава сок от киви (фреш) на бебето си от преди да навърши 6 месеца и се фукаше наляво и надясно, че вече всеки ден й цеди по ЦЯЛО киви. И.... много й беше странно как никоя мама наоколо не дава киви.... явно сме много ... вдлъбнати.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 23:24 от sisko_75

# 517
  • Варна
Здравейте!
Миме, и аз като теб много се паля и ми става мъчно и болно като виждам как "зорлен" се разваля хубавата работа, ама то с простотията не можеш да излезеш на глава и това е положението. Ако ми е много близка приятелка, бих си казала каквото ми е на душата, със съвсем приятелски тон, разбира се, пък тя ако желае, ще послуша.
Маймунче, и ние сме в периода на преминаване от три на два пъти сън на ден и на моменти е доста зле положението. Сутрин става в 9, преди спеше малко предиобяд, а сега се опитва да издържа по-дълго, но към 12 вече е доста крива, а точно тогава трябва да обядва. После спи между 13:30 и 15:00, и след това й се приспива пак към 18:00, което не е хубаво, защото спи до 19:00 и след това може да се кокори до 22 - 22:30...
Гледам, че има много болнички дечица, но времето е такова, преходно. Дано да минават по-леко и бързо всички болести!
Ние все още сме в беззъбия отбор. Може да започнем залагания за това на кого ще му излезе последен зъбче...
ЕлиГ, имаш и моите адмирации Simple Smile

# 518
Цветен прашец-Пироксикам е нестероидно противовъзпалително-само да ти кажа,че миналата година пуснаха предупреждение за оценка на риска при използването му-в смисъл не трябва да се прекалява и да не се предозира;аз преди пиех Миоластан,но го спряха.Все пак зависи какво е оплакването-при теб най-вероятно си е възпален нерв-пии и Вит В комплекс.Лошото при възпаленията е,че могат да се хронифицират,като при мен-имам плексит на цялата лява част на тялото и че болката тръгва по нерва и се разпространява-ако знаеш само преди години колко пъти ходих на зъболекар с мисълта,че е болен зъб,а то нерва и към зъба беше възпален и към окото и премигвах-абе изобщо смешна гледка

# 519

Обещанието си е обещание-Моля,заповядайте на Дюкански бухтички  Wink:

# 520
Здравейте, момичета, ние се завърнахме от сбора, беше много хубаво, но още не мога да вляза в час

Прашец - и аз сигурно ще прегреша на Великдин. То голяма работа, да ти кажа, защото аз не мърдам ни на сантиметри, ни на килограми. Ще я зарежа май тая диета, ами ме е страх, да не кача двойно от сваленото в началото.
Диди - и аз дадох на Константин кюфте от телешка кайма, приготвено за него, с картофено пюре. Не виждам къде е проблема. Съобразявам се с нещата за него, но например сутрин веднъж седмично му давам принцеса с масло, жълтък и сирене.

Миналата седмица една приятелка ми даде от кухнята, ами да ви кажа не бях очарована. Предпочитам да готвя. И мен се опитват да ме убедят, че е много хубаво и разнообразно. Не знам защо си мислят, че аз не готвя разнообразно, даже напротив и знам каккво съм сложила и как съм го приготвила. В супата имаше люспи от домати, слагат чушка /нещо, което аз много не обичам - в супа и манджа чушка/, десертите ги правят със сухо мляко и единия ден имаше телешко със зеле и тахан халва. Не че няма да яде и тези неща, но не искам така да ме изненадват и да се чудя какво да дам.
Сиско - ужас, няма да коментирам.
Чочии - ти нямаш милост с тези бухти.

# 521
TANI80,нямам милост,ама поне бухтите са Дюкански-хапвай смело  Peace
Ама,знаете ли колко съм отвеяна  ooooh!-забравих закуската на нашите бебоци  Embarassed :
1.Кюфтенца с пикантен сос:
2.Пържени кюфтета с мента:

# 522
  • София
Добро утро мамита!
Лелеее А-4 страшни неща говориш. Мен продължава да си ме боли яко
Тани много гадно ми става като те чета. Знам колко е неприятно да полагаш усилия и да нямаш ефект и при мен нещата не са особено цветущи и аз така мръднах в началото и толкова, а като знам, че започна и доста преди мен хич не ми звучи окуражаващо това което пишеш. Може би все пак тази диета не е за всеки. Скоро едни мои роднини като разбраха че я правя ме питаха коя кръвна група съм, аз им казвам, че съм "А+"и те ми викат, не е подходяща за теб, защото на хората с твойта кр. група не им понася да ядат много месо и те съвсем ме разколебаха, то колко ли ми и трябваше де. Скоро се замислих, че сега ако я спра ще трябва да се захранвам 1 г., а пък ти сигурно до 2 г. ще го докараш, то нали е на всеки ден диета 10 дни захранване, ужас някякъв, а всъщност хем ще се захранвам толкова дълго хем пък няма и да съм отслабнала, та затова не ми се спира много, все си викам ще почна да свалям в един момент, но вече незнам.  По Великден все пак ще съгрешавам де, то сега хората постят, а ние се тъпчем с месо, аз друга година гледам поне някой ден да съм постила и като си помисля, че сега излизат и пресните зеленчуци и плодове и ми призлява. Хайде стига, че цял ферман написах и отегчих мамите.

# 523
Цветен  Joy hahaha Joy не се плаши. На всеки свален килограм са 10 дни захранване.

# 524
  • София
Цветен прашец, относно диетата - аз мисля като излязат плодовете да ги включа в менюто си, независимо, че не са позволени. Иначе за резултати - наистина става бавно, но пък и не мисля да спазвам всичко едно към едно. Просто съм изключила въглехидратите и мазнините /от време на време прегрешавам със солети и веднъж в седмицата по едно парче нещо сладко/. Сега за Великден ще наблегна на яйцата и зелената салата, но ще си чопна и козунак и евентуално агнешко Mr. Green
Между другото някой знае ли каква е глобата за необявяване на автомобил в общината, при неспазване на срока от 2-месеца от регистрацията в КАТ?

Общи условия

Активация на акаунт