Ето, пролетта дойде, АВГУСТинче тук и там се вре :) Тема номер 14

• 26 889
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
само влизам да ви кажа че пак сме с температура Sad
Засега за петък сме 10 човека
Биа, Трепсихора, Бож, Яна, Калина, Малина Simple Smile, Силви Д, Италиана, Захира, Руми, ако пропускам някой да ми пише

# 121
Захира, и аз не съм давала още попара, но сестра ми като започна с попарата и въведе сиренето - На Маджаров, в червена кутия, краве сирене, 1 кг. Мисля към 10 лв. е кутията, но това е от всички изпробвани сирена най - хубавото. Аз сега като си идвам ще купя и за Дани. Мисля, че има същото сирене, но вакуумирано, по 400 гр. Аз препоръчвам в кутия, защото е в саламура. Продават го в Пикадили. Дано съм ти помогнала.

Аз казах, че Дани има 5 - 6 кърмения, ама май няма да стане мойта  hahaha hahaha оставаме си на 7 - 8 кърмения, то детето си иска да суче, няма да го спирам. Днес не иска изобщо да яде кашата, не съм го мъчила.

Авокадо и аз давам, обожава го, давам го с банан. По принцип е хубаво и с круша, но на мен лично с банан ми харесва повече.
Магаренце, явно не си попаднала на добро авокадо. Аз преди хиииич не го обичах, но явно като съм го опитвала не е било доузряло и затова не ми е харесало. Много е важно да усрее добре. Това е същото като с мангото, ако не е добре узряло - не е хубаво. Сега ела да ме видиш, обожавам и манго и авокадо. А за първи пък като го опитах си викам - отврат, кой въобще го яде това нещо, та затова казвам много зависи за първото впечатление как го ядеш плода. Наскоро си купих Тамарило, досега не бях яла и не знаех какво е. Викам чакай да опитам. Оставих го няколко дена и после го срязах - ГОРЧИВОООО, не е истина. Викам - егати, само дето си дадох парите. Ама после четох на нета, че би трябвало да е много сладко. И сега се чудя дали да не си купя пак да пробвам втори път. Някой опитвал ли е ТАМАРИЛО?

Поли, и аз не бих оставила каша у ладника  Joy Аз днешната я хвърлих, жал не жал.

Днес купих и аз слънцезащитен крем на Себамед Simple Smile тук едно прекрасно времеееее, гледам да сме колкото може повече навън, Дани е много спокоен като сме на разходка и вечер мога да го оставя да си играе сам. Аз да се похваля, вчера час и половина си игра абсолютно сам, никакво внимание не искаше. Сега отново се е заиграл, вече повече от 40 мин. и чак ми е жал да го взема да го къпя.

Глупи, къде си? Ще се обадиш ли утре да резервираш места? Резервирай 12, пък ако дойде още някой все ще се намери място да седнат.
Глупи, мен пропусна  Mr. Green и себе си  hahaha hahaha
Дано Марти да се оправи, стига вече ви мъчи тая температура  Confused Cry

Янче, сватята ти ще дойде ли??? Да знам колко сладко да нося  Joy Joy Joy

# 122
Янче, сватята ти ще дойде ли??? Да знам колко сладко да нося  Joy Joy Joy

Хаха, още чакам да ми пише за потвърждение  Simple Smile Бе ти донеси, пък ако не дойде аз ще я заместя достойно  (в сладкояденето) hahaha Joy Малееее 12 ли се събрахме? Якооо  Heart Eyes

Абе всички ли давате авокато само като плод???????  #Crazy Joy На мен пък умът не ми го побира в комбо със сладко и го давам като зел. пюре на обяд с какво ли не  Peace -  разбира се сурово!

Някой питаше за каша от ЕЛДА: има на Хумана млечна с ябълка (както и с круша). Има и безмлечна на Хип с ябълка.  Peace

Тук още инфо за КАПИТЕ: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=186199.0

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 22:45 от Yana-barborana

# 123
  • Ах, морето
Ами то авокадото си е плод. Нормално е да се смесва с други плодове. Но пък в сосове се смесва с чушки и домати, така че на кой както му харесва. А по повод този плод вижте какво означава името му: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%BE

# 124
Но пък в сосове се смесва с чушки и домати.

Именно  smile3521 и се яде в солени салатки.  Grinning То и доматът се води плод, ама ядете ли го с банан?  Joy нееееее, ядете на шопска и ракийджос  Joy

За мен лично авокадото като доматът само се води плод, но разбира се си е въпрос на вкус. Просто аз й го давам както аз бих го яла  Mr. Green

# 125
  • Бургас
Хе хе Веси , страшно инфо за значението на името Авокадо  hahaha

Янче, явно не се изразих добре - разказах на служителката поверието защо на 25-ти март се дупчат ушите. Разказах това, което си говорихме тук и каквото съм прочела в нета. Най-важното е , че на този ден всички придобити рани зарастват бързо  bowuu

Глупи, лоша работа  с тази Т.  Sad Дано Марти скоро се оправи  Hug заведи го пак на личнат аако трябва  Peace

Трейси , може би си права , точно така ми разправяше продавача в магазина за авокадото , трябва да е добре узряло. Аз последно го ядох в една салата с маруля , чери доматчета и бекон....еми не ми хареса, но за Деси задължително ще пробвам  Peace

Янче/Амбишъс/, сега няма как да ти покажа медицинските обици, но ми казаха , че ще ми даде лекарката да си избера , и обиците заедно с процедурата ще ми струва 32 лева. Ще пиша повече подробности след като се разкрасим  Laughing

Тази вечер не давах каша на Деси, ще видим как ще изкара само на кърма, всъщност колко пъти ще се събуди да яде.

# 126
Здравейте и Честита пролет!

Аз ползвам слънцезащитен крем Sebamed. Аз съм ви казвала, че съм фенка и съм ползвала всички бебешки продукти + някои за възрастни (колко зле ми прозвуча това "възрасни" докато пишех  Shocked)
alegoria, и ние така се возим седнали в количката. Ако се облегне може да пропусне нещо  Laughing
Честито със закъснение на Анди на Захира
Лиде, как е зъбчето. Дано си добре, аз поех щафетата Sick
Честити пораснали бебета на Napetia и Яна от Видин
Глупи, бързо да се оправяте. И весело изкарване на всички на срещата.

А времето е невероятно, ние не се прибираме почти.  Nature Sunny

# 127
Силви - няма я на скайп моята приятелка сега, щом се появи, веднага ще я питам, но е както при Мариелка. Нейния педи е много внимателен и тя има списък какво може да дава и какво не.

Не е  спешно - когато успеете да се чуете - имам още почти 2 седмици до тогава! Аз съм си такава - всяко нещо трябва да го планирам предварително и да го проверя по няколко начина! Simple Smile

# 128
reni_vm - аааааа моля, моля  Naughty щафетата още не съм я пуснала  Mr. Green ПАк съм с болки, антибиотик и все още не съм подута, което до утре сутрин не е гаранция. Слагат ми коронка (да се надяваме) следващата седмица и ако не е добре вече го вадят, че и на мен ужасно ми писна. Дано скоро ти мине и не се мъчиш като мен вече 3 м, че и 4 даже станаха почти  #Cussing out
Амбишъс - благодаря мила, но...ще си пасувам тоя път  Mr. Green
Калина - т'ва Нийче ме разбива направо. Уж дребничка, мъничка, а я я виж какви работи прави, какви филийки яде, градинката плеви, обувки ремонтира,мартеници плете.. изобщо думи нямам  Hug
За авокадото - да ви кажа днес ядох едно не грапаво и тъмно на цвят, а гладко и зелено с по-светли зелени точки, абе като гладък зелен пъпеш, но не намерих някаква разлика, честно казано.
Трейси - не съм яла такова 'картофоподобно', но ако видя някъде ще взема да опитам. Аз тая вечер ядох едно друго, ммммм нямам думи  Sick Не го знам дори как се казва, видях го , купих го, ама е.... Sick Прили1а на зелена ябълка, на която на мястото на дръжката има едно като свити бабешки уста без зъби  hahaha  Joy Вкус- м/у краставица и дюля  SickАма инъче нищо против нямам да опитвам  Peace

# 129
Като чета как Трейси иска да дава вечер каша и Александра е увеличила колич. твърда храна на Кати се сетих да се оправдая пред Поли Зо  Mr. Green  Hug специално за даването на 120-150гр каша (вечер) - именно защото бях от майките биберони и вероятно се будеше от глад. Сега да ви кажа е по-добре, освен ако нещо пак не я удари съчмата с плача и буденето на 2 мин, но това е друго.

Голяма си шматка  Simple Smile, нали и аz каzах на Трейси да пробва да даде вечер каша да видим дали ще спре да се буди  Simple Smile. И на мен ако почне Соня да ми прави такива номера, първо ще увелича количеството храна, никак не съм навита да се будя по 100 пъти на нощ да храня ламята  Simple Smile. Дано не я удрят сачми повече Анди  Simple Smile!

Мерси, че ми каzахте zа кашата! Аz zнам, че става течна, ако престои, което не е проблем, ще я дам в чаша да си я иzпие, мисълта ми беше дали няма да се раzвали до сутринта. Веднъж вече прибирах така в хладилника, но беше zа 2 часа, че докато правех кашата Соня zаспа и й я дадох като се събуди.

Аz пък хич не се сетих zа слънцеzащитни кремове, имам чадърче на количката и не оставям да я грее в лицето слънцето, та няма проблем с иzгаряне zа сега, ама е добре и аz да вzема някакъв.

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 00:20 от poly_zoe

# 130
Абе ЛИде да не си яла от тея пъпеши сладките...как им казваха забравих. Малки са, но са по-сладки от обикновените.Със сигурност авокадото е различно на вкус  Joy

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 09:24 от alegoria

# 131
Благодаря на всички за отговорите за попарата.
Ние за пръв път откакто се е родила Анди спахме тази нощ. Даже сутринта в 6ч. се оцъклих наспала се и станах да чистя, а тя спа до 8ч., което никога не е било. И познайте рецептата - към 2ч. се събуди и й дадох адаптирано мляко, изпи си го цялото и си заспа. Колкото и да не ми се иска да призная, явно млякото ми вече не й достига като хранителна стойност и затова се буди постоянно. Иначе като стисна има, и я чувам, че преглъща. Чувствам се много глупаво, че толкова време упорствах да не й давам АМ и съм мъчила и нея и себе си.

# 132
  • Бургас
Dobro utro   bouquet

Захира , не се чувствай глупаво , напротив....ти правиш всичко най-добро за детето си  Hug аз на твое място не бих издържала newsm10  дано започне да спи без да се буди много Анди, а ти да си все така отпочинала.

Аз снощи не дадох каша вечерта и очаквах, че ще събуди няколко пъти през ноща , но не. Събуди се чак в 6 сутринта  Laughing

Моята Десинка и Али на jijin стават днес на 7 месеца  Heart Eyes да са здравички, ящнички и поспаливи с пожелавам аз  smile3521

По една тортичка и един ягодов шейк:

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 09:25 от magare

# 133
Захира, аз го преживях преди 2 месеца! Приех го доста трудно - като поражение  Rolling Eyes Или може би ме беше яд, че дугите излязоха прави, че е доста голям и няма да му стига яденето вече  #Cussing out
Ние спим попринцип цяла нощ откакто стана на 4 месеца...в един момент обаче почна да се буди  newsm78 Щях не щях му дадох АМ накрая...и воала..спа без да се буди.
После свикна да не яде през нощта и нямаше смисъл от АМ - кърмата си му стигаше  Peace НО докато свикне да не яде през нощта те съветвам да дохранваш вечер - и мисля, че ще спи  Peace
И между другото кърмата вечер е доста по-рядка, отколкото сутрин например  Peace
Дано съм ти била полезна  Heart Eyes
Честита месечинка на порасналите днес  Hug

# 134
  • Варна
Честити месечинки на Деската и Али      bouquet

Много ми е тъпо, вчера бяхме на консултация, малката е качила 1.350кг Tired и вече е 10.350кг, айде аз я нахраних точно преди това, но оттам да има 200гр., аз даже в началото видях само 350гр. и се зарадвах и като ми каза 10.350 и викам абе как бе и я мерихме втори път, този път седнала, същата работа Rolling Eyes Добре поне, че педито не направи някакви тъпи забележки за кг, че щеше да ми дойде малко в повече. Незнам какво да правя вече честно, за мен не е нормално това качване, а сме на 4 хранения: 8.00 - 200мл АМ, 12.00 - 200гр. пюре, 16.30 - 2л. безмлечна каша с 70мл Ам и плодово пюре 125гр. и в 20.30 - 200мл АМ. Според вас какво да и променя в режима, от какво може да качва толкова Rolling Eyes? Аз мислех да не ползвам проходилка, но педи каза да я слагам, да си прави един вид гимнастика. Оффф, много ми е сдухано Rolling Eyes.

Захира, браво за съня на Анди, давай си и АМ щом в това е проблема. А и пробвала ли си да се цедиш и да и даваш от шише, да не би да суче по-малко и затова да става така?

Общи условия

Активация на акаунт