Ето, пролетта дойде, АВГУСТинче тук и там се вре :) Тема номер 14

• 26 402
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Привет и от нас Hug
Днес водих Али при педито, че 2 вечери се буди на всеки час с рев, има секрети навътре в нослето някъде към гърлото и горкото не може да диша хубаво като е легнало, а в носа като погледна няма нищо за чистене newsm78 та затова я заведох и се оказа, че малко и е  болно гърлото и се виждат секрети. Изписа ни капки и каза ако почне да кашля днес да купя и един сироп, но тя не се разкашля и засега няма да го вземе пък да видим Confused
Сега се сетих да питам мамите който имат помпички за носа който се връзват към прахосмукачката-тази помпа изтегля ли секрети, който са много навътре в нослето newsm78, че ако продължава да похърква да поръчаме
И това време едно смотано дано познаят че от утре ще се оправя и да хукваме пак навън
Янче тука ли си още-ако да да спретнем една срещичка пак Grinning
Честити месечинки на порасналите бебоци
  bouquet

# 631
Глупи, пак заповядайте Hug А за педагогическото колко си права, ако знаеееш  ooooh!
Сега по празниците, като бяхме на вилата решихме с майка ми да не солим яденето и да дам на Преслава да опита /беше картофи със зелен фасул и свинско/ Стана манджата на обяд.. отделих аз само картофи и сосче, намачках добре.. ами не поиска да яде.. Яде някакво пюре там пилешко със зор... Вечерта майка ми разпределя в чинии остатъка, а Преслава седеше на масата, аз зад нея.. бръкна в тавата, облиза пръститееее... Чупнах аз малко картоф - изяде го, пак, и пак, и пак..  Shocked # резенчета картоф изяде, уригна се и заспа блажено Mr. Green Та врътката в педагогическото захранване явно е повече в яденето с пръсти, а не в общите манджи Wink Поне при нас.

# 632
Здравейте и от нас!
Да поздравя първо всички пораснали момчета и момичета! Да растат здрави и засмени!
Приветствам също и всички завърнали се от почивка, дано наистина сте си починали! После ще чета назад и ще гледам снимки  Party
Цвети, дано скоро ти мине, то ако е варицела от една страна е хубаво Митето да я изкара докато е малък, ама пък той сега е съвсем малък...та дано да ви подмине! Пожелавам ти скоро да дойде помощта, че не знам как се оправяш и с двете дечица и болна  ooooh!
За зъбките да кажа и нашия опит с 3 избили и няколко на път... При нас няма синина нито кръв, просто се подува венчето, зачервява се (не е сигурно дали от зъба или от лапането на предмети и крайници  Crazy), после постепенно започва да прозира бялото отдолу под тънката ципа и вече само с пипане си проличава кога наистина пробива, оттам нататък няколко дни са нужни, за да се вижда бялото зъбче като се смее  Peace  Иначе като признаци са обилното лигавене и сополки. Често си търка носа и очите. Не сме вдигали температура, но пък съм давала понякога Панадол през нощта, за да спи по-спокойно, иначе от болките се будим на 20 мин  #Crazy, мажа го с Пансорал и пак се унася до следващите 20мин Tired Само се надявам като наизвади малко повече зъбки отново да започне да спи непробудно до сутринта  Blush
Някой знае ли откъде мога да си купя напръстник за миене на зъбките?! В аптека или бебешки магазин?
Отивам да чета назад, ако успея ще се включа пак!

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 00:13 от napetia

# 633
Жужу не вярвам да помогне тая помпичка. То това си е задна хрема, няма как да е толкова голям накрайника та да я стигне. Дано ви мине бързо  Praynig Иначе Теди веднъж е имал такава (когато бяхме в К-к зимата) и му капах капки, но първо с спрей му прочиствах нослето (от тея със солената вода)
Бубе не мисля, че някой е писал, че Захира "тъпче" детето с вредни неща  Naughty Но наистина ми стана странно, както предполагам и на Яна, но може да има причини и затова и попитах. И не виждам какво те притеснява теб лично това. Свеки сам намира своята истина  Peace
Аз пък съм против педагогическото захранване  Mr. Green Което пак доказва, че всяка майка знае най-добре какво е ОК за детето и и какво не е  Hug

# 634
Така е, всеки си храни своето дете, както и да го храни - негово си е, на моето никой нищо, което аз не искам не може да му даде /мале какво изречение сътворих ooooh! /. Захира си споделя нейния начин, няма нужда от въздишки и починали.. поне според мен Simple Smile Hug

# 635
Аси обрива на едната ръчичка мина,но на другата още не.Утре и без туй сме на ваксина ама ме съмнява да му я бият с този обрив пък и от няколко дена ми хърка през ноща.
Жижин и Алекс хърка и се буди да го друсам.Ама хич не ми мина през ума,че може да има секрети навътре.Това което беше отвън чистя ама той пак хърка и това е от няколко дена.Утре ще я карам и аз педи да го преслуша и да види нослето.
Глупи,Тина ще ни сподели за киселото мляко и бисквитки.Аз мисля,че от 8 месец няма проблем да се дава такава закуска.

Хайде лека нощ и от мен.

# 636
alegoria, твоя Теди много е пораснал! Ама  и страхотно му стои шапката с козирката  Peace
Янче-вд яйцата ти са страхотни, а Алекс е голям образ в проходилката, учудвам се как сте направили толкова снимки с кучето, аз ако бях на негово място още при първата атака и беж да ме няма!
А пък Кубрат направо се губи при тази обилна почерпка! Дано да ви е преборил с яйцата за отмъщение, така да го затрупате момчето!
За съжаление не успях да видя Йоанчето на Малдивите, но предполагам от коментарите на другите, че сте си прекарали страхотно!  Peace
Леле ама и Преславчето голяма сладурана с това венче, пък на мама козунака ми събра очите  #Crazy, БРАВО бе мамче   chef!
Лидия и твоите яйчица са чудни, какви идеи...!
Снимките от срещата с Трейси са бижу, ама и компанията от малки и големи е страхотна! Жалко че изпуснахме това събитие, но скоро май няма да ходим към Дружба, но ако минавате към Поморие, с радост ще направим една срещичка и тук!

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 00:14 от napetia

# 637
  • София
Включвам се пак по никое време, сега прочетох последно какво сте писали. И ние май скоро ще си имаме зъбче, но ще видим. Нещо тези дни само мрънка, много се лигави, всичко бута с такова настървение в устата. Не че и досега ги нямаше тези неща, но тези два дни е доста по-силно изразено. А за търкането на очите и нослето, Алекс го прави често, но пък изобщо не ми е хрумвало, че може да е свързано със зъбите. Аз даже се бях притеснила дали му няма нещо на очетата, че постоянно си ги търка. Айде като му се спи е ок, но и след като се събуди.
Напетя, Бубичка и аз благодаря за споделената информация за зъбките. Ето, че сега си обяснявам някои неща Simple Smile

# 638
Здравейте, как сте днес?

Както е казала Янчето тук не е място да обсъждаме колко струва екскурзията. Но ако някой иска подробности бих писала на лични Simple Smile
Бубичка аз съм съгласна за педагогическото захранване. На Ема вече и сипвам от нашето ядене в една чиния и ЯДЕ ( при нея тва си е постижение) Лошото е , че иска с пръст да го яде , а не с лъжица newsm12. Точно по тази причина мисля днес да отскоча до държавната кухня над нас. Някой от вас подавал ли е документи и знае ли колко се чака? Тъй като съм сигурна че няма да ни вземат веднага ще я запиша да чака, пък докато почнем да взимаме храна ще сме на частна Rolling Eyes
По отношение на зъбчетата  - ние имаме 2 , но са тръгнали още 3  Shocked Shocked Много е тежко положението. Давам  дентокинд, но на нас не ни помагат #Cussing out. Вече 2 дни се принуждавам да и дам панадол. Милата не може да спи и се буди на 5-10 минути със страхотни писъци.
Онзи ден дадох на Ема козе сирене и въпреки, че уж сме алергични към казеин - не реагира!!! Тези дни ще пробвам пак, дано все така няма реакции.

# 639
# 640
E  вие  пък аз  не ги  повтарям  тези храни  всеки ден ами  примерно през  10-15 дни за да се убедя, че ги е израстнала или съответно  не ги е  израстнала.  И аз  намирам педагогическото захранване  за доста приемливо. Още  повече,  че и кухнята вкъщи е съвсем подходяща и голямо бебе, ама с тези микродозички... Има страни където не са й чували за пюрета и няма въобще такова нещо, защото няма кой да ги купува.

# 641
Добро утро и честита месечинка на порастналите бебчета  Hug Да слушкат и папкат без проблеми   bouquet
Я да ви питам и аз като сте почнали да давате инфо за зъбките как излизат, аз имам нужда от инфо за пишонката. Бях питала за някой, който е приключил с тази история да ми пише на лични, ама никой не се свърза. Слагам компресчета с реванол в момента, че се зачерви, но ме интересува понеже не съм дръпнала кожата додолу още, има една ципа много плътно залепена под самата кожа - това нормално ли е? И дали всъщност тази ципа е това, което тррябва да се издърпа основно??? Тази ципа сама ли ще слезе с кожата или трябва да я хвана нея само отделно и да се опитам да я дръпна??? Малко кофти ми звучат сигурно въпросите, но знаете, че тук тези неща не се правят и няма как да отида на лекар и да питам, че ще ме линчуват, че си тормозя детето и така , мъча си се сама, но дали се справям добре ...  Praynig Искам да я оправя вече, че се притеснявам за добрата хигиена и освен това неискам да стигам до тукашните услуги на лекари, че като гледам как се грижат за мен, айде нема нужда  Crossing Arms

# 642
  • София
Привет и честито на порасналите с още месец бебоци!
Цвети, много лошо с таз варицела. Дори да не се окаже това, пак не ти е леко. И аз съм с двете диванета, та ми е ясно какво ти е, пък ти е и лошо. Стискам палци да се оправяш бързо  Hug
Lidiya_81, и аз мисля, че съм приключила с пишката, но другата седмица съм на консултация и ще видим как сме се справили. Сега като му я заголваме и излиза цялата главичка и повече няма на къде. Аз под кожичката не виждам да има ципа. Ние дърпаме леко само самата кожа и тя отвътре е зачервена, където е издърпано. После порозовява като другата след някой и друг ден и до тогава слагам реванол и гентамицин. /извинявам се на другите мами, но може и още някой да се интересува  Peace /

# 643
Бубичка: е ти  пък пак се прояви като адвокат, а според мен пък в случая от това нямаше нужда. Wink Ми имам право да почина виртуално, ако искам,  Mr. Green да изразя мнение, точно колкото и явно и ти да даваш директно акъл какво да се прави.  Wink

Иначе и аз като Алегория съм против педагогическо захранване, особено когато детото има вече установени алергии или пък АБКМ, както при Йоанчето. Даже и за нея се чудя с това педагогическо, но никого не съдя! Просто си се чудя, както някоипък ми се чудят на мен как съм чистела ушите на Андреа  Joy

Йоанче: да, написах го, понеже аз самата никога не бих обсъждала публично колко пари съм дала за екскурзия. Който наистина го интересува и е деликатен, ще разбере на лични Simple Smile

Хайде хубав ви ден!   bouquet

# 644
Yana-barborana под педагогическо захранване аз имам предвид да и давам морковче, картофче или ориз от нашата храна без да е пасирана. АЗ не слагам мляко, нито подправки. Ема много обича хлебче натопено в сосчето( типично за българче ) хахахахах. Така че, за такова захранване съм ЗА. Все повече се обеждавам , че малката предпочита да дъвче храната, отколкото да преглъща като пате Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт