Ето, пролетта дойде, АВГУСТинче тук и там се вре :) Тема номер 14

• 26 890
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Някой правил ли е безмлечна каша, но само с вода!? newsm78

Чудя се дали може кашата, но само с водичка!? На кутията пише че може, но с масло, а ние масло не ядем - заради АБКМ! newsm78

Да, аз - така давам оризовата на Милупа (не слагам мазнина дори, само вода) - това ни бе първата каша, а сега и кашата с просо безмлечна на Хип - пак само с вода, понякога и с плодово малко пюре.

Той отказа млечната, както и се цупи на просото при 100 вода + 100 кърма (то съотношението ми бе 140 + 60, че не можах да изцедя повече) - но тази порция стана някак по-течна и със настояване си я изпи от чашката.

# 211
  • Варна
Захирка, честит ви нов дом  bouquet Да си построите къщата на мечтите, изпълнена с много любов и детски смях Hug. Обичките, които си показала много ми харесаха.

Ссииллввии, аз също правя безмлечната каша вече с вода, но задължително слагам плодово пюре вътре.

Амбишъс, Hug.  Дано това е последното падане на Саванка, а вие дано си купите жилище, каквото желаете. Изглежда много наистина това 35 години, и аз в началото се бях шашнала, но пък по-добре така, отколкото да се плаща наем и накрая нищо, пък и като е твое можеш да си го направиш както искаш.

Я да питам майчетата, които ползват проходилки, има ли някакво условие преди да се сложи детето в проходилка, имам предвид да може да стъпва на цял крак примерно, защото Дарито не може, стъпва на пръсти и незнам дали ще е удачно да я сложа newsm78.

# 212
Честито Благовещение! Хайде чакаме да видим пробитите уши на момите.
Айде на теглилките и на мерилките. Вече сме 8120(+1кг) и 68(+3см.). Много съм доволна от резултата. Намалиха ни Вигантола от 5 на 3 капки. Изписаха ни chamomilla 3    пъти по 5 гранулки и hidrastis canadensis 2 пъти по 5 гранулки. Първото за зъбките, второто зареди течащия ни нос. Имаме си белег от ваксината така, че не ни тормозиха с дупчене.
Записахме се и за кухнята (16 лв за месец) и от първи я почваме. Докторката каза да даваме. Яйцето си остава по 1/2 от жълтъка. Явно си повръщаме от преяждане и бясотия. Днес сме будни от 6 часа - то не беше скачане, то не беше викане.

# 213
И аз влизам за какво? За да се оплачааа... Вече официално и НИЕ сме в отбора на дохранващите с АМ  smile3518
Започвам кофти заключенията от снощи - преди да дам кашата в 21.00 й дадох да суче колкото иска. Дадох кашата веднага след това - излапа я цялата - сякаш не беше сукала. Днес на обяд: дадох да суче непосредствео преди пюрето - същата работа - излапа 180 гр пюре за 5 мин и за още питаше. Следобяд се прибираме от разходка (след доста рев в парка към края, явно гладна беше) и й дадох да суче. Сукна около 10 пъти от 1та гърда, започна да се върти и да недосолства, сукна няма и 5 пъти от другата и същата реакция. Стана ми криво реших да си направя експериемент: 120мл вода с 3,5 лъжички АМ - еми познайте изпи ги за 30сек, искаше още, но не й направих. Жестоката истина, която отдавна подозирах? Кърма йок, дете ненаяло се сутрин и следобяд, когато беше само на млечно ядене  newsm45 Та така. Сега смятам сутрин да продължавам само да я кърмя (докато започна попарата - тогава ще кърмя преди попарата), в 12-1 сукане докато ми писне и го заместя тотално, в 16.00 сукане+АМ и вечер сукане+каша. Няма друг начин Sad

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 17:36 от Yana-barborana

# 214
Янче прекрасно те разбирам как се чувстваш. И на мен ми е кофти ама в края на краищата не сме престъпници, направили сме всичко по силите ни толкова месеци вече да кърмим и то в най-важния момент за всички бебета - до 6-тия месец. Ще ме извиняват всички консултанти по кърмене ама в даден момент млякото наистина почва да недостига и малко преувеличават с това, че бебето може да изкара 70-80% само на кърма до първата годинка. Аз да речеш да съм въвела някакви режими или да съм въвела повече храна - не, суче по около 15 пъти на денонощие, което би трябвало да стимулира прекрасно лактацията. Въвеждала съм по 1 хранене на месец и то не в големи количества. Те са едни нахъсани такива и ние примерно като ги четем се комплексираме защо не ни се получава, а всяко дете е толкова различно. При мен има мляко ама е факт, че не й достига само това за да ми се буди постоянно. Вече съм убедена, че това не са зъби.  Моя приятелка роди в Германия и акушерките там й казват задължително да кърми до 6м. пък после вече е по желание и не е толкова важно за бебето.
А какво да кажат тези майки, които не са успяли по една или друга причина да кърмят?
Изобщо не го приемай толкова тежко. Бебетата растат и искаме не искаме трябва да се примирим.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 17:43 от * Zahira *

# 215
Захирка:  Hug така е, но ми е адски криво. Бях убедена, че ще имам достатъчно кърма до годинката Sad Sad Sad Това за консултантките и СТАТИИТЕ за 70%-80% кърма до годинка винаги ме е удивлявало!  #Crazy Я стига с тези нереални 'красиви думи'! В захранващият ми цитират как до 8м трявало не повече от 180 (макс) гр твърда храна на ден.  #Crazy Че то точно се връзва по 5 лъжици зел. и плод. пюре и каша  Joy

Честито за къщата (макар, че аз знаех и вече съм ти честитила Wink )   bouquet Абе защо така започна да използваш същите цветове като Гануша, но наобратно? Вземи ги смени, че е адски объркващо, толкова много други има, вие за едни и същи се хванахте  Joy  Mr. Green Когато прочетох поста ти бях тръгнала да честитя на Гануша за къщата  Joy А за вкарването и на сирене и на масло и на глутен наведнъж и то при положение, че Анди ти се е обривала от какво ли не, просто какво да кажа? Луда Гана  Joy

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 17:52 от Yana-barborana

# 216
  • София
Ох аз днес реших да чистя - май само замазах, ама поне малко забърсах.

Дайте снимки на мадамите с обичките - сигурно са големи сладурки Wink

Yana-barborana
ти като казваш, че отслабваш и внимаваш какво ядеш - да не би това да е в основата на несученето все пак? А иначе тя си е голямка Анди вече и няма проблеми за АМ според мен.
Това го казавам понеже аз ако не се наспя или тръгна да свалям и го усещам, че се дърпа много - явно понеже намалява тогава производството (ох тук като фабрика се видях сега Wink )

Трейси какви сладки бре жена, то нали за път се стягаш и сигурно 100 други неща. Голяма душа си ти ей.  Hug
Аз за утре съм на линия - ноо и ние сме леко сополиви май заради зъби. Ако някой има проблем с това да си казва моля ви, че там набързо ще разменим бацилите със сигурност.

Глупи вие дано сте по-добре вече. Стискам палци  Peace

Захира пожелавам ви най-прекрасното и уютно местенце да си направите и много любов и детски смях да го запълни Wink И на мен ми е мечта да живея в къща с дворче...

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 17:51 от silvi.d

# 217
Yana-barborana[/b] ти като казваш, че отслабваш и внимаваш какво ядеш - да не би това да е в основата на несученето все пак? А иначе тя си е голямка Анди вече и няма проблеми за АМ според мен.
Това го казавам понеже аз ако не се наспя или тръгна да свалям и го усещам, че се дърпа много - явно понеже намалява тогава производството (ох тук като фабрика се видях сега Wink )

Мислих го и това като причина, но дърпането от циците и изключително краткото сучене започнаха доста преди тези 2 седмици, в които започнах да спортувам и да се ограничавам. И подчертавам, че не правя диети  Naughty Просто примерно съм спряла сладкото (и пак не изцяло), хляб ям само Вита без брашно и то вместо по 2 филийки - по една, намалила съм и самите порции и количество храна, което приемам. Но те уверявам, че си се храня и си ям всичко, което мамчето готви  Mr. Green А и си спя нормално - поне доколкото може да бъде нормално предвид доскорошните истории с буденето...

Мама Винету
: забравих да кажа за коментара, че и аз нямам коментар  Mr. Green Просто моето мнение и опит в оставянето да поплаче и прекрасните резултати в рамките на 2 дни всички го знаят  Whistling Grinning

# 218
Захира, Яна Бърборана, какво АМ взехте?
Помня, че сестра ми като спря по-късно от моите кърменето и се оплакваше, че племенника не бе харесал NAN-a, моите едно време бяха на Frizolak, но толкова време мина...
Аз се колебая да купя Аптамил?
Вие на какво сте?

# 219
i_b моята педииатърка ми препоръча  Аптамил Комфорт ама цената му наистина е безумна, а ако свикне с него занапред и преминеме на АМ ще трябва мъжа ми да работи само за АМ Grinning 17лв. е кутия 400гр. А и подозирам, че се плаща на педиатрите за да го предлагат. Аз като попитах и за друг по- евтин еквивалент чак тогава педиатърката ми каза за НАН, че също е добро и взех НАН. Иначе се бях запасила като се роди Анди с Фризолак и после съответно си го изпих аз - еми колкото и да казват, че е най-долнопробно на мен ми е по-вкусно от НАН. Малкия ми брат като беше бебе редовно му "крадяхме" с другия ми брат от Фризолака  Grinning.

# 220
Аз давам Милумил и то от пакет (не кутия) и е 13 лв, а според мен е по-добро от Аптамила
Имах и Фризолак, ама нещо не ме кефи - и между другото е бял сравнен с Милумил (който жълтее и мирише много по-добре)

# 221
Захира   bouquet
Алегория     bouquet
А сега де  newsm78
А отностно "мирише много по-добре" какво имаш впредвид?

Питам, защото хубавецът вече ми отказа една-две каши, които бяха млечни и имаше ванилия, че и захар. Забелязвам го, че сладка каша не иска - ако приемем, че добре разгадавам стискането на устни към лъжичката с тази каша и отварянето им веднага при подаването на обикновената чиста оризова  Laughing

Sorry, че ви разпитвам толкова, но изядох вече 2 пакета каши  Grinning и не искам сега да си и пия детско мляко още 2 кутии, то и без това не съм свалила ни едно кило след раждането - нека да не качвам поне  Stop

# 222
 i_b, * Zahira *, Гануша  - благодаря - това ми трябваше да чуя! Simple Smile Щом вашите деца я хапват и аз така ще я правя!

Ambitious  - не се обвинявай излишно - станалото - станало! Важното е, че детенце е добре сега!  Дано повече не се случва! Саванка си знае, че ти си най-страхотната майка - похвали се после със снимчица на обиците! Hug

Според вас, ако препоръките са да кажем "ОТ  N - тия месец" - какво означава това!? newsm78 - дава се след навършването на  N месеца или в началото на N -тия месец!? newsm78

# 223
  • София
i_b, когато се наложи да минем на АМ след дълго проучване се спряхме на Лактана- казват,че то е възможно най-близо до кърмата в сравнение с друите адаптирани млека. После се наложи да минем на друго мляко,  защото малкото има рефлукс, но скоро пак ще опитам старото млякото. Много по-вкусно е! А иначе от другите млека май Аптамил е най-добър или поне така се твърди.

Амбишъс, много съжалявам,че Савана пак е паднала. Но за жалост те вече са толкова бързи, че за секунда да го изпуснеш от поглед и е готова белята. Снощи Александър седеше на леглото с баща си, а аз бях на 2 метра от тях. Мъжът ми се пресегна да си вземе чашата, буквално за част от секундата не го гледаше и бебето полетя. Не успя да тупне, но беше чист късмет. Мисълта ми е, че не сме машини и не можем постоянно да ги гледаме. Много е тъпо, но в никакъв случай не трябва да се чувстваш виновна, на всички се случва!  Hug Важното е,че бебета не са чупливи и повече се плашат отколкото да се нараняват.

Захира, аз съм на същото мнение за статиите и консултантите по кърмене. Понякога са полезни, но друг са си направо вредни за четене. Още докато бях бременна се бях надъхала как много дълго ще кърмя и т.н. и когато ми спря кърмата много тежко го преживях. Бях убедена,че съм най-лошата майка на света защото не давам най-важнното на детето си- така бях подкована от много четене. След като аз се  поуспокоих и бебето се успокои веднага- със сигурност е усещал моята нервност и я е прихванал. Тогава си дадох сметка,че всъщност ревейки за липсващата кърма съм го лишила от нещо много по-важно- усмивката, сигурността  и спокойствието, което дава мама. Радвам се,че ти не се притесняваш от дохранването и приемаш нещата без драма  Hug Ей, и честита къща! Това е прекрасно направо, много се радвам за вас и мъничко ви завиждам Wink (ама с добро, де)

Силви Д, аз също днес бях с настройка за голямо чистене, но ми се струпаха ядове и притеснения на главата и го зарязах. Ще си стоим на мръсно, явно денят не е бил подходящ за чистене  Crossing Arms

Ссилвииии, аз също съм се чудила какво означава N-ти месец. Логиката е,че 8-мият месец започва при навършени 7, но не знам какво се има предвид. И за по-сигурно аз приемам 8-ми месец като навършени 8 месеца.

Всъщност имах и други неща за казване, на други хора, но съм ужасно изнервена и разсеяна и не помня.... Явно ще дописвам по-късно  Naughty

# 224
Аз давам Nutrilon и съм много доволна - на детето му харесва, а и е 9,60 лв.

Общи условия

Активация на акаунт