Топли слънчеви лъчи огряват нашите канадски ширини - 41

• 34 845
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
  • Vaudreuil Canada
E&M а ние сме куриозен случай - канадската декларация ни я искаха като си влизахме в Канада ... как все на мен се случват простотиите....

Та да ви е още по-забавно да разкажа още малко кретении - от зъболекарския кабинет са клеймнали пломба ... на изваден зъб (ясно е че стават грешки) ама по-веселото  е че от застрахователната компания пък са издали чек на себе си вместо на нас или на зъболекаря.... Преди това случайно се бяха объркали и сменили незнайно що адреса на мъжа ми с адрес в друга провинция ... късметлии сме ние ....

# 151
shemet_neveroiaten, какъв е този късмет newsm78 Хубаво е, че гледаш от веселата страна на нещата:)
E&M, дали случайно не си запазила някъде инфото от сайта на МВР, че от сума време търся но нищо по темата не намирам Praynig
Всъщност намерих го най-накрая:http://www.nsgp.mvr.bg/Guide/tr_persons.htm

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 21:26 от mama Veni

# 152
  • Pierrefonds, CA
shemet_neveroiaten, какъв е този късмет newsm78 Хубаво е, че гледаш от веселата страна на нещата:)
E&M, дали случайно не си запазила някъде инфото от сайта на МВР, че от сума време търся но нищо по темата не намирам Praynig
Всъщност намерих го най-накрая:http://www.nsgp.mvr.bg/Guide/tr_persons.htm

сега виждам,4е си ме питала..да това бях разпе4атала,но нещо не ми повярваха  Simple Smile,ей така да се правят на интересни са готови на какво ли не  Twisted Evil и едно важно го раздават ммм,пази Боже хаха

Шемет... Tired

# 153
  • Лавал-Пловдив
Хайде, момичета, боядисвате ли яйцата  Party
Аз сега съм заредила машината за хляб с козуначено тесто и варя яйцата. Такъв ентусиазъм никога не съм имала  newsm78
Боя купих от магазин Балкан в Лавал - полска, дано нещо стане, защото миналата година с една руска нищо не стана. Приятелката ми пък си купи от Доларама, ще ми е интересно да видя какви ще станат нейните яйца  Thinking
Имам един въпрос - в събота мислим да се разходим до Магог - който е ходил вече да сподели какво е интересно да се посети там.
Ние намерихме в нета разни туристически информации и информационен център, но винаги е по - добре информация от 1 ръка, за да не се лутаме безцелно. Мерси   bouquet

# 154
Moje li nqkoj da pusne recepta za kozunak za ma6ina, 4e ne mi se rovi po stari temi, molq...Shemet, mersi predvaritelno  Wink

# 155
  • Vaudreuil Canada
МaНЕВрата заповядай:

Козунак 

1/2 ч.ч. прясно мляко
3 яйца (отделя се един белтък или жълтък за намазване отгоре)
2/3 ч.ч. захар
1/3 ч.л. сол
1 пак. ванилия
200 гр. разтопено масло
700 гр брашно (последния път ми пое само около 580 грама!!! така че слагайте на порции тестото трябва да остане меко)
2 с.л. суха мая

Орехи и захар за украса (и стафиди който яде)

Млякото се стопля и в него се слага маята, яйцата (без белтъка/жълтъка), ванилията, солта и захарта се объркват, към тях се добавя разтопеното масло, като накрая се смесват с млякото и маята. Всичко това се изсипва в кофата на машината за хляб върху него се изсипва брашното и се пуска на програма месене на тесто. Като приключи тази програма се пуска наново същата и след това още веднъж като последния цикъл се прекъсва след като спре да меси. Тестото се вади с мазни ръце оформя се пожелание (намазва се с белтъка/жълтъка и се наръсва със захар и набожда с орехи) и се оставя да втаса на капака на фурната във формата в която ще се пече. Фурната по време на втасването седи пусната на 150 градуса. Пече се на 160 градуса с вентилатор около 40-50 минути.

kaka_dora аз купувам боя от магазин Букурещ или от Анка - гръцките бои са много силни.  В Анка има и брилянтни бои някои от които са страхотни. Отделно от това имам и от бг много бои, а след празника всяка година разпродават останалите комплекти за оцветяване в Уолмарт, Макси и Зелърс. Боите от Доларамат докарват бледички нюанси върху яйцата - малко като да оцветяваш с водни боички. Вчера направих преглед на боите ... ще имам за следващите 10 годин пък може и да ми останат. Последно от Щатите от един магазин за крафт щуротии си купих 24каратови бои  #Crazy ... нямам и идея какви металик яйца ще станат с тях но не съм и сигурна дали ще ги ползвам тази година (всъщност ги взех повече за оцветяване на тортени украси).

# 156
Хайде и аз слагам яйцата, бои нямам колкото shemet_neveroiaten, моите са само 2 вида, но пък винаги ги докарвам хубавки и шаренки.И помощници си имам, Гошко много е развълнуван от събитието Grinning
Аз също ще пробвам рецептата за козунака, миналата година с много питане и голям зор направих доста успешен козунак.Тази година дано да се получи още по-добър резултат.
kaka_dora, аз съм ходила в Магог, но освен езерото , нищо друго не видях.То беше през лятото и не беше никак подходящо за разходки с бебето, пък и се възползвахме от топлата вода и се къпахме във водата.Почувствах се почти като на море Grinning

# 157
Имам един въпрос - в събота мислим да се разходим до Магог - който е ходил вече да сподели какво е интересно да се посети там.
Ние намерихме в нета разни туристически информации и информационен център, но винаги е по - добре информация от 1 ръка, за да не се лутаме безцелно. Мерси   bouquet

Здравей kaka_dora,
Преди няколко години, празнувахме рождения ден на сина ми в Магог. Градчето ни се видя много симпатично, и с многобройните си бели яхти, загорели туристи по шорти и джапанки, усещането беше за нашето черноморие (преди да го бетонират)....но ние бяхме там навръх лято Laughing
В една симпатична сладкарничка си направихме  купон за нас, а и за околните, с една голяма торта и свещичка боцната от милите каки ат заведението.
Но за нас, основната дестинация беше Coaticooc и по-точно Parc de la Gorge de Coaticook които се 20-30 километра югоизточно от Magog. Там е страхотно за хора които обичат дълги разходки, има и много интересни местенца, но топ атракцията за децата беше пешеходния висящ мост (по спомени около 170м.)и ако зависеше от тях, трябваше да си прекараме цял ден ходейки напред-назад по моста. Чудя се обаче, дали по времето, когато природата все още не се е събудила, усещането и прелестта на този район е съшито......ще чакаме да разказваш...
Пожелавам ти приятна разходка и весели празници!

# 158
  • Калгари, Канада
Вери , объркала съм се нещо  Hug

Да си кажа, аз си ползвам на Шемет рецептата за козунак и съм си много доволна   bouquet  Hug

Сега ще ходя да ровя в шкафовете да видя за боя, може пък нещо да е останало, не взимам по много и все нямам  Embarassed

Марти вече е добре, изчезна обрива, на лекар не сме ходили.  Благодаря ви пак за инфото, вече мога да си запиша, че е минал една шарка Wink

# 159
Аз чакам баткото да се прибере от училище, че е голям фен на боядисването на яйца.
Замесих козунака по рецепта на кака Дора, пробвах миналия ден, станаха страхотни. Да, ама днес не е така. Защото се старая и искам пак да са хубави, тестото ми стои едно жилаво, не втасва както си му е реда  #Cussing out идея си нямам какво да го правя  newsm78

# 160
mamamia, розеола ли се оказа?

Въобще розеолата води ли се шарка?! Доколкото знам като караш шарка имаш имунитет и не я караш пак. Докато Виктор кара розеоло 2 години под ред, по едно и също време на годината (юни-юли).... та се зачудих  newsm78

Аз ще правя яйца и козунак в събота сутринта (преди работа  Crazy)

# 161
  • Монреал
Брех много сте бързи с тия яйца  Mr. Green Аз чак като заспи мъника май ще спретвам ръкавите  Joy А за козунака, мъжа ми купи от бг магазина - не съм сръчна като вас  Wink

Moje li nqkoj da pusne recepta za kozunak za ma6ina, 4e ne mi se rovi po stari temi, molq...Shemet, mersi predvaritelno  Wink

hahaha знаеш ти кой ще ти отговори

# 162
  • Pierrefonds, CA
Брех много сте бързи с тия яйца  Mr. Green Аз чак като заспи мъника май ще спретвам ръкавите  Joy А за козунака, мъжа ми купи от бг магазина - не съм сръчна като вас  Wink

hahaha знаеш ти кой ще ти отговори

След залез слънце не се боядисват   Simple Smile, по-добре в събота преди да се събуди  Laughing

# 163
Я кажете става ли козунака на конци newsm78

# 164
 мммм даааааааааааааа пълна катастрофа
започвам нова доза
и яйцата не си харесвам, но пък децата много се забавляваха, това е важно  chef

Общи условия

Активация на акаунт