Топли слънчеви лъчи огряват нашите канадски ширини - 41

• 34 356
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
На U-HAUL им се носи славата колко са раздрънкани

ние се местихме с трък от дискаунт
http://www.discountcar.com/English/
също виж
http://www.budget.com/budgetWeb/home/home.ex

юхол чарджат на километър така че ако се местите в друг град може да ви излезе пре сполено, остави че имаше цяло предаване посветено на патилата на хората наели юхол по телевизията преди 5 години;)

# 526
  • Канада, Монреал
Аз пак се загубих из канадските ширини Simple Smile
p4eli4ka, благодаря за линка за ягодките. Така ми се искаше да е от по-рано сезонът, но ще почакам с брането.
November Rain, май съм забравила да се похваля в темата  Whistling бебчето ще е момиче  4470  Дано така да остане до края.
Бруни, ако си дадеш оригиналният акт за раждане, да знаеш че не го връщат и от Канада ще трябва да си вадиш нов. Ние дадохме дубликат на акта за раждане (в Канада предварително го бяхме изпратили до Външното Министерство да му сложат печат на гърба - безплатно, после го изпратихме до Посолството в Отава и там му сложиха още един печат - около $30 струваше) + превод на български (в България направихме превода) - не сме вадили препис на акта за раждане. Всичките тези документи (дубликат, превод) си ги задържаха в Бг и ни издадоха на това основание български акт за седмица (по местоживеене на майката).
За визите - майка ми подаде 2-3 седмици преди да дойде на посещение в Канада.
Какво ще кажете за лятното време в Монреал? Направо не мога да повярвам Simple Smile)

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 19:54 от Lady_Cherie

# 527
  • Лавал-Пловдив
Лейди Ч, честито за розовата новина  Party
А на този ден преди 12 години аз за първи път станах майка  Crazy Party Party А сега имам една голяяяяма тийнейджърка...

# 528
Нека ви питам за този акт за раждане и ЕГН. Досега става въпрос за деца до 1 годинка, в ъебсайта на консулството има формуляр само за деца до тази възраст. Знаете ли как стои въпроса за по-големи деца?
Виктор още не е с бг гражданство, но по простата причина заради бюрокрация. Пратих емаил на консулството, но това е като да чакаш от умрял писмо Simple Smile
Така, че реших да питам тука, ако вие знаете!

# 529
Kaka Dora, честита ти порастнала кака! С много упоритост и желание да постига целите си! Да ви е жива и здрава  bouquet  bouquet  bouquet

# 530
  • Канада, Монреал
кака Дора, Честит Рожден Ден на Зара!   bouquet Родена е през най-хубавия месец!
denzul, в предния пост съм писала за акта, ние го издадохме в БГ, когато Сами беше малко над годинка.

# 531
Явно U-Haul отпадат окончателно, освен ако не наемем само трейлър и ние си го дърпаме.
Аз бях чела, че много хора са имали проблеми, явно не е случайно.
Гаргамелчо, ще проверя тези фирми непременно.
Благодаря ви, момичета!   bouquet

# 532
Здравейте,
извинявайте ,че така нахлувам в темата след дълго неписане от моя страна, но имам един въпрос и знам ,че вие сигурно  имате отговор за него. Какъв слънцезащитен крем за бебета използвате? На мен ми препорачаха Аveeno baby 55 , но забелязах, че на малката и изсъхва много кожата от него и започва да се лющи. Явно не е подходящ за нея и трябва да го сменя ,но незнам какъв да и взема.
Благодаря ви предварително.
Весело лято на всички,тук в Отава си е голяма жега вече...

# 533
Yanadark,

Виктор е с много деликатна кожа. Аз тази година купих Копертон, но се оказа че е алергичен - обрина се на врата и бузите му изпрухнаха и зачервиха.
Прочетох малко из интернет за съставките и се оказа,че трябва да има титануим оксид или зинк нещо си Simple Smile.... Копертон има съставка, която дразни и алергизира кожата.
Сега взех Банана Боут, за деца 60 фактор и той го понася.
Бих посъветвала да го пробвате 2 пъти и ако непонася го върни.

Lady_Cherie,
Да, но аз погледнах на Великото ни консулство уебсайта и формуляра (изрично казано) е за деца до 1 годинка.

# 534
  • Канада, Монреал
denzul, понеже в предните постове стана дума за вадене на акт за раждане в БГ и реших че и вие искате там да го вадите  Peace

# 535
  • Калгари, Канада
kaka_dora , Честито, дано момичето ти има много здраве и много късмет!

Lady_Cherie, Честита розова новина!

denzul , от консулството вадят само временен акт за раждане на децата до една годинка, а след това в България ти вадят "истинския" акт. Мисля че преди като обсъждахме в темата някой спомена, че ако детето е минало една годинка /и не е изваден временен акт; ако си имате изваден временен, може да го представите в родината когато имате път на там/ се ходи на местна почва, демек в България и трябвало да се мине през съд за да се издаде акта, но това ми е само по спомени. За да не те обърквам и да не всявам паника вземи им звънни в Торонто и ги питай по телефона, дано ти дадат информация. Сподели после какво е станало, дано не съм права и процедурата е по-лесна.

# 536
  • Vaudreuil Canada
Кака Дора Честит Рожден Ден на Зара да е много щастлива и засмяна.

Lady_Cherie Честито ви розово щъркелче Simple Smile

Дензъл не знам каква е процедурата за деца над 1 годинка - знам че пак имат право да получат бг-гражданство но имам някакъв бегъл спомен че трябва да се кандидатства за него - просто не става автоматично. На сайта на външно министерство не пише ли нещо? Дано не трябва да се чака и указ на президента.

Слънцезащитен крем ползваме на лореал детския.
Ползвали сме на клоран, бюбхен, и май още едно на което не си спомням името - не съм забелязала проблем с никое от тях.

# 537
  • Лавал-Пловдив
Мерси на всички за пожеланията!
Слънцезащитен крем ползвам марката на Жан Кутю - 45 фактор, доволна съм, но трудно попива и лицето на Сами стои бяло.

# 538
  • Канада
kaka_dora ,честит рожден ден на порастналото момиче!Да расте здрава,щастлива и късметът да и е пръв другар!
Слънцезащитен крем съм ползвала два вида,и от двата съм доволна - Виши и Лореал-"Омбрел" (не съм сигурна как точно се чете  Embarassed  ) 60 -ти фактор.Сами е с атопичен дерматит и имам   голям проблем с кремовете,но на тези двата не е реагирал.
За Юхол и аз да си кажа отицателното мнение.Камьона го биваше,но....ни свалиха кожата.А от Дискаунт определено сме много доволни.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 06:38 от dany_ip

# 539
На децата купувам противозащитен на Банана Бот 50 фактор,много съм доволна.Даже сега ще им купя от тук като заминаваме за Бг.

Общи условия

Активация на акаунт