Топли слънчеви лъчи огряват нашите канадски ширини - 41

• 34 350
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
  • Vaudreuil Canada
denzul в един плик (за външно министерство) слагаш акта за раждане, адресиран плик с марка с адреса на бг посолството и кратко писмо че искаш заверка на акта и ги молиш да го пратят след това на бг-посолството. В друг плик (за посолството) слагаш самоадресиран предплатен плик на експрес пост и чек за таксата - може и кратко писмо да им на пишеш с имената на детето. Това е схемата много лесно и бързо (освен ако не объркат нещо нашите хора от посолството  Wink ама ако объркат им го връщаш и те се коригират...за тяхна сметка при това  Mr. Green (последното го казвам щото ние сме каръци та при нас объркаха  Wink )

# 556
denzul, супер! Радвам се за вас. Аз не мога да си обясня как полет до Монреал струва почти колкото до Европа  Shocked Но няколко познати ме увериха, че е защото планирам много напред и след Коледа щели да са на половина. Дано са прави.
Приятно изкарване на вас! Сподели после, моля Simple Smile

# 557
Здравейте,

Със съпруга ми започваме процедурата за  имиграция по федералната програма  и бих искала да ви попитам някои нещица, без да пускам нова тема... Simple Smile
 Доста разглеждах във форума , но не видях да сте коментирали с колко пари тръгнахте за Канада? Този въпрос за мен изобщо не е маловажен,  защото ако ни одобрят ( а би трябвало ,тъй като събираме доста добри точки)  ще трябва да съберем за кратко време доста пари, а с такива в брой не разполагаме. Естествено напълно осъзнавам, че има огромно значение в коя част на Канада ще се живее , и т.н. но все пак  някаква приблизителна сума, която да имаме в предвид.  Много ще съм благодарна за отговорите ви !

# 558
Ех, аз влизам да ви честитя празника, а какво да видя болни дечица. Бързо да оздравяват Hug

Аз тези дни си бях в родния град - Разград и хич не ми се тръгваше Blush Честно казано бих сменила Варна за Разград вместо за Отава, ама мъжът ми няма да я одобри тази идея Wink

# 559
Галче, как така ще изоставиш морето? На мен толкова много ми липсва newsm45

Както и днешният празник(24 май), празнуван в България bg

# 560
Честит Ни 24-ти Май!   bg

Я кажете готвили ли сте риба Баса? Купихме 2 филета вчера и нещо нямам идея какво да ги направя, така че и дребният да яде.   chef Никога досега не съм правила тази риба, а и интернет не прелива от рецепти за точно този вид Simple Smile

Благодаря ти, Шемет, за пояснението!  Hug

# 561
Дензъл, ние рядко купуваме риба по принцип, но най-често купуваме Баса. Аз обикновено я правя във фурната, с картофи, грах, моркови, олио, сол и малко вода. Напоследък пробвах да я панирам и пак не става лошо. Флоранс я яде и по двата начина, а тя по принцип си е доста злояда.

# 562
  • Vaudreuil Canada
Честит Празник на всички!

Честит Рожден Ден на Деси на Снежи. Много щастие и усмивки в живота Simple Smile Весел празник на цялото семейство.

# 563
Честит 24-ти май!
 И на мен ми липсва този празник, с усмивка си спомням какви манифестации правихме едно време  bg
Моят син вече е добре, /започна веднага да се дразни с брат си  smile3512/ , червените петна изчезнаха от устата му окончателно.
Снежи, да оздравявате и вие  newsm17 и Честит рожден ден!

# 564
Изма, аз толкова рядко го виждам морето, че изобщо няма да ми липсва. Аз повече обичам планините Blush

# 565
  • Vaudreuil Canada
Andrea Gail може би ако уточниш за коя провинция/кой град става въпрос и колко хора сте ще е по-лесно да ти се отговори - различните провинции имат различни програми за подпомагане на социално слаби, а има и огромни разлики между наеми и други разходи в различните градове - не мисля че можеш да изравниш разходите в отава, торонто, едмонтън и ванкувър например.

По принцип всеки идва с възможно най-много пари Simple Smile

Моя принцип за смятане е наема за месец умножен по две - социалния минимум за живот за един месец. За първия месец умножи по 3 или по 4 наема защото ще имаш много работи за купуване - мебели, ютия, възглавници, стартов набор от продукти за готвене и препарати за чистене и пране, а разфасовките са доста големи ....

# 566

Аз тези дни си бях в родния град - Разград и хич не ми се тръгваше Blush Честно казано бих сменила Варна за Разград вместо за Отава, ама мъжът ми няма да я одобри тази идея Wink

Галче, а аз честно казано бих казала че най-добре ще е да не си правите изобщо труда да имигрирате в Канада. аз досега не съм прочела нито и една дума, че ти или съпруга ти имате дори и малкото желание да имигрирате в Канада. стойте си в БГ и си избирайте между Варна и Разград. Чак Ви се чудя защо изобщо сте си правили усилията да подавате документи и да харчите пари за процедурата.

# 567

shemet_neveroiaten,  благодаря за отговора!  Към момента сме двама, като  тъй като почваме сега да действаме още не сме избрали провинция. Така че дори и правилото , което си написала за наема х 2  все пак на този етап ми е някакъв  ориентир.  Проблемът ествествено е , че никой не може да предвиди колко време ще отнеме намирането  на работа...

# 568

Галче, а аз честно казано бих казала че най-добре ще е да не си правите изобщо труда да имигрирате в Канада. аз досега не съм прочела нито и една дума, че ти или съпруга ти имате дори и малкото желание да имигрирате в Канада. стойте си в БГ и си избирайте между Варна и Разград. Чак Ви се чудя защо изобщо сте си правили усилията да подавате документи и да харчите пари за процедурата.

Ами ние си знаем най-добре защо сме решили така Wink Няма как да разбереш другия, при положение, че не можеш да се поставиш на негово място Peace
Аз бих казала за себе си, че съм по-скоро предпазлива, отколкото негативна спрямо емиграцията, ако някой е останал с такова впечатление.
Но ако ви дразнят моите постове, няма проблем, няма да ви притеснявам.

# 569
  • Лавал-Пловдив
Не се обиждай бе, Галче. Едва ли целта е да се засегнеш, просто се намираме на приказка тук.  Peace
Така е, че всеки знае себе си и всеки гледа от собствената си камбанария. Просто сме се събрали тук да дискутираме различни теми, без да се обиждаме една друга и без да се засягаме.

Общи условия

Активация на акаунт