Топли слънчеви лъчи огряват нашите канадски ширини - 41

• 34 346
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Галче това беше просто като съвет, не се засягай. просто ще Ви е много трудно тук като и двамата не сте убедени че го искате, и като нямате желание за имиграция.

# 571
Галче, на никого не пречиш с постовете си. Аз съм твърдо ДА опитате, елате, пък само времето ще покаже дали е било за добро или не.

Момичета, имам малко странен въпрос - на терасата ми от доста време едни гълъби се опитват да свият гнездо - между гумите на колата и климатика  #Cussing out. Всичко са осеяли с акита и перушина, да не говорим за заразите дето носят. Имате ли идея как да ги изгоня  newsm78
Много са нахални, не смея дрехите да изнеса да се сушат вън, че веднага ще ги минират  #2gunfire
Моля дайте съвет, някой имал ли е такива неканени гости и как се е отървал?

# 572
  • На бял кон в Pierrefonds
Николова, според мен ще трябва да поразместиш малко, за да им развалиш уюта. Изпражненията им са токсични и опасни, и както ти си отбелязала гълъбите разнасят болести. Бих се отървала от тях на всяка цена. Премести гумите или климатика и ще се откажат.

# 573
Вече ги местих, днес само сложих една дъска до климатика и хоп  след около половин час - вече снесли яйце. Поне първия път си бяха донесли и клонки, а сега направо на мокета ... newsm61

# 574
  • Vaudreuil Canada
Николова според мен една котка ще реши въпроса  Wink Проблема е че сигурно не дават да се отглеждат котки. А и си е ангажимент - ако може от някой да вземеш на заем за няколко дни... newsm78

# 575
  • Лавал-Пловдив
Николова, познати имаха такъв проблем, последното за което се сещам е, че слагаха разни висулки от Доларама ( тези дето дрънчат и се веят на вятъра ) по терасата, за да плашат гълъбите. Ама те уплашиха ли се не помня  newsm78

# 576
И тук има някои блокове с много гълъби. Гледам хората са опънали едни такива тънки мрежи, като рибарските, та гълъбите да не могат да кацат. Ти сигурнали си, че някой не им дава храна, някой от комшиите около теб? Защо не напръскаш с нещо терасата, с нещо миризливо, може би с белина и да се откажат да кацат. Отърви се от тях колкото може по-скоро - наистина пренасят зарази.
Успех в борбата #Sniper

# 577
Yanadark,

сред слълцезащитните кремове с безвредни съставки има един дето се казва Badger spf 30. Има го по здравните магазини. Оставя бяло. Има го на цена към 16$ в Торонто.

Откъде по-точно го купуваш в Торонто?
Кои здравни магазини? Има ли го в Shoppers например?

Sofi, този крем Badger spf 30 го има например в Noah's Natural Foods (имат няколко магазина в Торонто, виж им сайта), ама те са малко скъпари, при нас на Bloor West Village го има май на няколко места - в един малък магазин с много добри цени - казва се Second Nature и е точно до No Frills или да кажем в Peachtree, на Bloor/Runnymede. А сигурно и на други подобни места, стига да са от типа "health store". Shoppers Drugmart не знам дали го имат, ама предполагам че по-скоро не.

Sneji, честит рожден ден на Деси от нас! да е жива и здрава хубавата девойка!

Честит ни 24 май вчерашно, да, най-милият ми празник, липсва ми атмосферата и на мен. В тази връзка да кажа на торонтяни, сигурно знаете, ама все пак - ще има концерт на известния детски хор "Пим-Пам" в събота, 29 май, 11.30, в залата на църквата "Св. Кирил и Методий". Билетите са по 20$, за деца по 12$. Аз ще ходя с малката, въпреки че е още на 2.5г., ама толкова рядко има гости от България...

# 578
Здравейте! Чета ви отдавна, но не съм писала досега. Отскоро сме в Монреал и имам молба към майките тук. Ние вече си намерихме квартира, но наши приятли пристигат на 14.06 и искаме да им помогнем. Те са семсйство с 2 деца, но имат и куче, което затруднява намирането на жилище.Имат нужда от 4 1/2 голям с 2 ОТДЕЛНИ спални, хол и кухня, по възможност с печка и хладилник.За предпочитане са квартали в близост до центъра и квартирата да е в близост до училище. Нямат други претенции.Благодаря предварително на всички, които биха се отзовали!

# 579
Галче, толкова ми е приятно да преживявам отново покрай вас новоимигрантските вълнения Hug
За птиците, има едни съоръжения bird repeller - видях че и в Ебей могат да се намерят. Доколко са ефикасни не знам.
Честит ни 24 май на патерици!
Честит рожден ден на Деси! Много да радва родителите си и да е много щастлива!

# 580
Галче с написаното по-напред исках донякаде да те стресна малко. Много хора се заблуждават като си мислят, че най-трудното нещо на ИМИГРАЦИЯТА е: как ще престигнем, къде ще отседнем, къде ще си намерим апартамент, ще намерим ли добра градина/училище за детето/децата, колко детски ще вземаме, колко време ще мине докато получим дестките,кога ще започнем работа, каква работа ще започнем, колко ще ни заплащат, лесно ли ще вземем шофьорска книжка, колко струва една кола, колко е застраховката за кола, парите с които тръгваме за колко време ще ни стигнат и още някои подобни въпроси. Но колкото и информация да събере човек, нищо не може да те подготви за най-голямата трудност при имигрирането, където и по света да е, РАЗДЯЛАТА с мама и тати, роднини, близки и познати, с начин на живот. това е най-голямата пречка пред всеки имигрант. Това е по-лошо от загубата на близък човек, понеже там болката е силна в началото понеже осъзнаваш, че си загyбил човека завинаги, но постепенно болката отшумява и човек приема факта( не всеки успява), но при имиграцията раздялата с близките не е толкова болезнена в началото понеже човек знае че близкия е тук, но болката/носталгията никога не отминава, понеже обекта на превличане е винаги там. просто имигранта трябва да преодолее това, колкото е възможно, знаейки, че дава по-добро бъдеше за децата си. тези които не могат да преодолеят болката, просто се завръщат по родните си места. надявам ce сега да си ме разбрала какво имах предвид като ти написах предходните "сурови думи".

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 02:30 от Yanadark

# 581
  • Торонто
Parvo iskam da se izvinq za kirilicata, no tolkova mi haresa posta na yanadark, che ne se starpqh da se vklucha i az. Ne sam vijdala dosega tolkova dobro obesnqnie za imigraciqta. Ot moq gledna tochka e mnogo tochno kazano. Bih kazala, che dokato uredish vsichki "bitovizmi" v nachaloto daje e po-interesno i ne se samislqsh za blizkite si. Neshtata stavat po-trudni sled kato vlezesh v ejednevieto, vsichko veche e uredeno i ti ostane vreme da se zamislish. Sashto smqtam, che vseki trqbva da opita, az za sebe si misleh, che sam podgotvena za
"razdqlata", no tuk na mqsto s vremeto se okaza, che ne sam bila. Haresvam jivota v Kanada i se chuvstvam dobre i spokoino tuk, no otdalechnostta ot BG mi teji. Bih kazala, che problema e ne tolkova otdalechnostta, a visokota cena na biletite. Kazvaha mi priqteli predi da doida, che shte e mnogo skapo da patuvame, no togava ne poglednah seriozno na tova. Sega znam, che za da se priberem za 3 sedmici, shte ni trqbvat okolo 6 0000-7 000 dolara, koito ne se otdelqt taka lesno. V tazi suma vkluchvam ne samo biletite, a i razhodite, koito si ostavat tuk da si tekat, razhodite koito shte napravish po patuvameto i pochivkata. Taka che ne e lesno, vseki reshava za sebe si i si podrejda prioritetite.

Hubav den na vsichki!

# 582
Благодаря ви, kaka_dora, yanadark, nikolova, heureuse, kiko-01.
За добро или лошо, аз имам някаква представа за каква носталгия говорите. Преди 8 години бях в САЩ за една година напълно сама. А сега поне ще бъдем със семейството си и заедно ще се борим. Колкото до близките и роднините, разбира се, че ще ни липсват, но по-скоро възможността да се опреш да тяхното рамо в труден час, а не толкова физическото им присъствие, на което така или иначе от доста години рядко се радваме Peace

# 583
  • На бял кон в Pierrefonds
Николова, ако махнеш всичко за 2-3 дни ще ги откажеш. Проблема е има ли къде да сложиш нещата.

Галче, аз в същност не разбрах защо се колебаете /или май само мъжа ти беше?/. Може би отговора на въпроса е точно във вашето колебание.

Аз лично не изпитвам никаква носталгия по България като начин на живот. Е, вярно, че тук няма същия театър, нито толкова приятни кръчми, но пък не е толкова зле. Липсват ми само роднините. С приятелите се чувам даже по-често, отколкото, когато живеехме в София. Там живота беше толкова откачено забързан, че и аз не знам как сме издържали.

# 584
Rоnniе, утре ще пробвам и това. Преди бях размествала и ги нямаше, но същият ден им бях изхвърлила клонките и яйцето. Вече наръсих с препарат какъвто имах под ръка  Twisted Evil
Днес цял ден работи климатика, прави шум достатъчно, излизам на терсата на проверка и гледам нахалния гълъб се спрял под него - хич не му дреме  #2gunfire Утре ще изчистя и махна гумите - на война като на война #Sniper

Раздялата е нещо, което те тегли към България, към родители и приятели. Далече сме, вярно е, че билетите са скъпи, но ние сами сме избрали това, мислейки за бъдещето на децата ни. Аз лично се чувставам много добре от факта, че имаме този форум, където можем да си помагаме и да споделяме. Приличаме на голямо семейство  newsm74

Общи условия

Активация на акаунт