Топли слънчеви лъчи огряват нашите канадски ширини - 41

• 34 351
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • На бял кон в Pierrefonds
Слънцезащитен крем използвам на ето тази марка - натурални продукти

http://www.burtsbees.com/natural-products/outdoor-sun-care/chemi … creen-spf-30.html

Изобщо повечето, които се продават на пазара съдържат оксибензон, който трябва да се избягва ето защо

http://www.vivawoman.net/2008/04/10/avoid-sunscreens-containing-oxybenzone/

# 541
Благодаря на всички за споделеното мнение отностно слънцезащитният крем.
Весел ден и long weekend newsm44

# 542
Ние пък не ползваме слънцезащитен крем, просто не се излагаме на директна слънчева светлина /12-16ч/.
А за вредните съставки в кремовете ooooh!, де да беше само една. За съжаление всичко е химия Rolling Eyes 

# 543
Здраейте момичета,
много ме радва хубавото време навън и това, че вече се обсъждат слънцезащитни кремове.
За жалост при нас пак болести, малкия кашля от една седмица, но не там е проблема.
От вчера големия ми е с температура, не много висока стигна до 38,5, повече ме притеснява, че в усатата, на небцето се появиха ситни червени точки, като миниатюрни кръвоизливи. Днес, точките са се увеличили. Четох и рових из нета, имаше предположения за от херп-ангина до скарлатина. Няма обриви никъде другаде, не кашля, няма хрема, боли го гърлото като преглъща.
Искам да попитам някой минавал ли е през това? Как се сте се лекували и каква е диагнозата? С личния ни лекар говорим чрез секретарката му - явно като няма 40 градуса и като не е 3-ти ден няма да ни приеме  Thinking

# 544
На 2 пъти са се появявали такива точици в устата на Маги. Съпроводено с хрема, кашлица, лека Т. Не знам точно какво е. Казвала ми е, че може да преглъща. Мина от само себе си. Оставям я на по-лека храна: плодове, сокове, лимон с мед...

Слънцезащитни кремове има и без химия.
Аз не ползвам от 3-4 години може би. Но ако реша да ползвам, бих се спряла на някое растително масло като какаовото.

# 545
Yanadark,

сред слълцезащитните кремове с безвредни съставки има един дето се казва Badger spf 30. Има го по здравните магазини. Оставя бяло. Има го на цена към 16$ в Торонто.

# 546
Успяхме да се доберем до лекаря. Каза, че е стрептококова инфекция, изписа АБ за 10 дни и каза, че това в устата му, ще премина след около седмица. Упорита работа.  Rolling Eyes

# 547
  • Торонто
Yanadark,

сред слълцезащитните кремове с безвредни съставки има един дето се казва Badger spf 30. Има го по здравните магазини. Оставя бяло. Има го на цена към 16$ в Торонто.

Откъде по-точно го купуваш в Торонто?
Кои здравни магазини? Има ли го в Shoppers например?

# 548
  • Canada
Успяхме да се доберем до лекаря. Каза, че е стрептококова инфекция, изписа АБ за 10 дни и каза, че това в устата му, ще премина след около седмица. Упорита работа.  Rolling Eyes
nikolova, голямата ми дъщеря няколко пъти е карала стрептококова инфекция (веднъж ми я лепна и на мен). Обикновено 12-15 часа след първия прием на антибиотик температурата спада, а до 48 часа спира болката в гърлото и детето вече може да преглъща нормално. Бързо да се оправяте!
И ние сме болни, по-точно Слава - възпаление на ухото. Нямате представа колко съм благодарна, че са изобретени антибиотиците. Не знам как изобщо са живяли едно време хората без лекарства. Да гледаш как детето ти се гърчи от болка и изгаря от високата температура и да не можеш да направиш нищо...
kaka_dora, честит рожден ден на Зара с голямо закъснение! Да ти е жива и здрава! Да расте разумна и щастлива!

# 549
Аз докато прочета питанката за акта за раждане, доста хора са отговорили преди мен. Ние оригиналния акт за раждане го копирахме (защото нямахме дубликат) и копието заверихме за 5$. С така завереното копие за един ден отидохме във Външно министерство в Отава, завериха го и там (стана за 5 минути), после отидохме до посолството в Отава, там по принцип издаваха веднага тоя временен акт за раждане, но ние нямахме късмет, консула не беше там, затова ни предложиха като е готов да го пратят по пощата. Ако не бъркам тогава струваше 25$, които се плащаха само кеш. Виж нали си имахме работа с българска институция, това изпращане по пощата отне повече от предвиденото време, но все пак пристигна. Моя приятелка беше отишла с оригиналния акт в Отава, защото не знаела, че ще й задържат после оригинала. Като разбрала, просто се отказала да вади бг-гражданство на децата си за момента. Имай предвид, че посолството в Отава работи с граждани само до обяд и е за предпочитане да се обадите предварително, да не стане издънка и да не работят. А и още нещо, пак в посолството ни искаха личните карти, не знам как би станало, при положение че ти си в Бг, а само мъжа ти е там Rolling Eyes

# 550
Въпрос към Монтреалските мами:

Къде е добро място един турсит да отседне?

Мислим, евентуално, да направим "отскочка" до Отава и Монтреал.

Аз имам следните варианти:

-445 Rue Saint-Jean-Baptiste
Montreal (Vieux Montreal)

-2170 Lincoln Ave.
Montreal

По въпроса за БГ Гражданство: Посолството ме посъветва да пробвам по познатият начин и да се надявам да мина между капките Simple Smile
Ако общината в София откаже под предлог, че е над 1 годинка... картината се влошава. Процедурата за придобиване на БГ Гражданство става като за един чужденце - с молби към съдът, с 100 документа за родителите и евентуално съдебно решение след оптимистичен срок от 1 година....

Та затова реших, че защо да не съчетая полезното с приятното и да се "разходим" до Отава за прословутите 2 печата на акта за раждане, а от там да политнем до Монтреал.

# 551
Denzul, и двете места ми де струват добри - на централни места и ще е удобно за придвижване, но все пак аз бих избрала първото.

# 552
denzul, супер сте го намислили. Ние планираме подобно за следващата пролет, но цените за полет до Монреал са умопомрачаващи. Ако има някаква хитрини къде да търся билети, ще съм ти благодарна да споделиш!

# 553
  • Vaudreuil Canada
nadi_n Честит Рожден Ден Желая ти много щастие късмет здраве и усмивки.

Дензълче да кажеш кога ще идваш насам - за спането нищо не мога да кажа - не че не искаме да те видим тук де ама да питам няма ли опция по пощата да свършите тази работа с акта - ние пратихме по пощата акта до външно министерство и бяхме сложили вътре адресиран до бг-посолството плик с марка те го пратили там, а ние пратихме на посолството предплатен плик за някаква форма на регистрирана поща и чек за таксата та те ни върнаха документите така. Така че не сме ходили до Отава за това.

Бързо оздравяване на всички болни - че на това хубаво време е голяма мизерия да си и болен.
Снежи чудесно те разбирам за безпомощността при болестите - много гадно и е страхотно облекчение като тръгне да разминава.

# 554
Шемет,
Да, имат и тази опция! Служителката на посолството ми я каза. После си мислех, засхто ли да не съчетаем. Обаче снощи гледах свободни места за хотела и за Отава няма SadSadSad, а само за Монтреал няма смисъл.... има за Август, но дотогава по пощата вече ще съм свършила работата.

Я да те питам: ти писа ли писмо на Канадските служби да пратят документа до посолството? Как знаят къде да го пратят?
Т.е аз плик и на канадците да пъхна, и Експрес Пост на посолството да пъхна.... малко объркано Sad

Миленче,
Да билетите са умопомрачаващо скъпи. Нямам хитрина, просто по служебен път имам евтини билети и хотели.

Общи условия

Активация на акаунт