Топли слънчеви лъчи огряват нашите канадски ширини - 41

• 34 324
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • Vaudreuil Canada
Tova ясно, обаче досега мацката си е загубила декларацията, а пътува в неделя
Да кажеш как е стигнало детето. Дано да нямат проблеми никъде.

# 661
Хиляди извинения, че се намесвам в темата ви с въпроси...
От известно време сме в чуденка и реших, че по-подходящи за съвети от вас няма.

Бременна съм и се питаме кога е по-подходящо да се подават документи, сега или след като родя (в БГ)...а ако искам да родя в Канада това дали би ускорило процедурата или няма никакво значение? И въобще бременността фактор ли е някакъв?  Rolling Eyes
Мерси предварително, приемам съвети всякакви...  bouquet

# 662
  • Лавал-Пловдив
Бременността не е никакъв фактор! Така или иначе процедурата ти трае около година, така че и да подадеш бременна пак ще си родиш докато станат нещата.

# 663
МaНЕВрата, включвам се по повод декларацията от родител, то вече е късно май, но все пак информацията ще е полезна, въпреки, че преди няколко месеца пак я разисквахме.Аз пътувах сама с двете деца без декларация от бащата на български.Направихме такава само на френски и английски и то заради малкия, който е канадец, но в декларацията са упоменати и двамата.За българското КПП си бях подготвила копие от сайта на МВР, в което пише, че за постоянно пребиваващи в чужбина не се изисква декларация.Естествено работещите на летището съвсем не са наясно със законите и правилата по принцип и ми трябваше време да ги убедя.В крайна сметка решиха, че ще приемат декларацията, която е на английски( е, нали сме в европейския съюз), пък и е срамота, че служителите там не ползват английски.За избягване на разправиите със служителите на БГ-летището не е зле да има декларация, но става и без нея.Това е моят личен опит.

# 664
Здравейте мили момичета,

Неусетно минаха няколко месеца, откакто се включих в темата за първи път..времето лети! С огромно удоволствие изчетох всичко, което сте изписали  Grinning - много ми беше интересно... От писанията на Монреалските майчета ми става мило и носталгично за този хубав град.. от чуденките на канещите се емигранти си припомням старите вълнения и събирам нова информация за поредното ми преместване...

Галче, някой много хубаво беше описал проблемите около едно такова сериозно начинание (съжалявам, че не си спомням кой.. много странички изчетох  Hug) , но искам да добавя нещо и от мен.. Много е важно и двамата в семейството да са убедени, че искат да тръгнат.. иначе трудните периоди стават 100 пъти по-трудни, когато единия от двама си казва "защо ли тръгнах... " и недай си боже да започне да обвинява половинката за вчичко най-черно! Така че..говорете си с мъжа ти и се настройте да сте отбор на всяка цена!

Добре дошъл на малкия Калин да е жив и здрав и много да радва мама и татко!

Миллена, Бесси... страхотно се зарадвах на вашата кореспонденция! Накратко да припомня... нашата фамилия се готви за преместване във Ванкувър към края на годината ... ако всичко върви по план. Все още чакаме визата на мъжа ми, но би трябвало да получим отговор някъде септември (според последното писмо получено от канадците)..  Все още не сме взели окончателно решение къде точно ще се установим.. Идеята ни е като пристигнем да се настаним в апартхотел за месец-два и да се оглеждаме..бързо  Laughing за постоянна квартира.. Напоследък гледаме и градчетата около Ванкувър.. Бърнаби най-вече! Разсъжденията ни са, че е близо до Ванкувър (в случай че намерим там работа), че е спокойно и надяваме се по-евтино (?).. Ние сме свикнали да живеем в спокойствие като на вила и ни е страх от големия шумен град   Rolling Eyes Миллена, много ми беше полезна информацията за медицинските осигуровки.. аз си мислех, че навсякъде държавата поема безработните..!!

# 665
  • Монреал
Мила от Марс, и аз забременях някъде към края на нашата процедура - единственото което ще трябва да направите, ако започнете процедурата сега, е да добавите после детето за да му се извади също сертификат де селекцион и всички други документи.

# 666
Привет!

И аз имам въпросче, тъй като Диди е на около 2 годинки, трябва ли ми количка по летищата и в Канада. Тя все още не може да върви на много дълги разстояния сама. Какво ще ме посъветвате?

Също така ме интересува как вървят цените на спортните стоки /анцузи, маратонки, блузи и т.н./ на марки като Адидас, Пума, Найк.

# 667
Здравейте майчета! Толкова съм развълнувана днес .. получихме майл, че визата на мъжа ми е готова и трябва да занесем паспорта в посолството  Grinning Чак свят ни се зави .. всичко става толкова бързо! Сега предстоят месеци на трескава подготовка, планиране и пакетиране  Hug

Ще пътуваме през октомври.. УРААА  Grinning

# 668
Здравейте и от мен  Simple SmileИ аз току що се завърнах от Бг,пътувах сама с две деца и без декларация от татето.Никакъв проблем както и миналата година и сега ми казаха,че за пребиваващите в чужбина не се изисква/показах паспорт и резидентски карти/,носех и разпечатка от сайта на МВР/благодарение на мама ВЕни  bouquet/и много ми се искаше да се заядат,но уви явно вече са си научили уроците ooooh!да не повярваш.Съвет-не си хвърляйте парите и времето на вятъра и не си вадете нещо,което не ви трябва NaughtyПътуването с бебе мина повече от добре-спа през цялото време и ни дадоха басинет,дори разликата от 7часа оправихме за норматив.

# 669
RALTRIF, поздравления Peace Това наистина са хубави вълнения!
Като си припомня и аз колко се вълнувах...
Започвай със списъците Laughing

Deizi-Kreizi, как е в България? Колко време не си беше ходила?

# 670
Привет!

И аз имам въпросче, тъй като Диди е на около 2 годинки, трябва ли ми количка по летищата и в Канада. Тя все още не може да върви на много дълги разстояния сама. Какво ще ме посъветвате?

Също така ме интересува как вървят цените на спортните стоки /анцузи, маратонки, блузи и т.н./ на марки като Адидас, Пума, Найк.
Количка си вземете задължително. Ще ви трябва. За съжаление последно време товарят детските колички като багаж и не ги дават при излизане от самолета, което е голямо неудобство и значи, че на междинното летище, където правите връзка, ще сте без количка, ако багажът ви лети директно за Канада. Но зависи пак от компанията и полета. Иначе тук продават чудесни колички на добри цени и ако прецените, може да си вземете оттук. Може да си вземте и столчето за кола, ако посреща тукашните стандарти. Не се таксува като багаж.
Спортните стоки и тук са скъпи, много зависи от модела, но има много разпродажби, аутлети, където са намалени и достъпни. За цените може да видиш в сайтовете. Ето сайт на един от големите магазини sportcheck.ca

# 671
Не си бях ходила от миналата година.Как е е в БГ ами зависи newsm78Като цяло не много добре,а по отделно - още по-зле JoyИначе се радвах да видя близките си,а и те се заознаха с бебето,родено тук-от такава гледна точка-много добре Peace/иначе е доста скъпичко,специално бебешките работи/А хората нито им се говори,нито им се смее,ама може и ние да сме били така преди да доидем тук.

# 672
Raltrif, честита виза!
Толкова хубави моменти ви очакват! И аз се вълнувам с вас, дръж ни в течение как върви подготовката Hug

Галче, сега сигурно ще те объркам, защото моето мнение е точно противоположно на това на г-жа Броненосец Simple Smile Аз не бих мъкнала количка само заради едното прекачване на летището. Ако не си много влюбена в количката ви и ако не държиш на марки на твое място по-скоро бих я продала в БГ и да си купя тук.Диди е голяма все пак, така че количка тип чадър би трябвало да ви върши работа, а такива съвсем прилични се продават във всеки Уолмарт за по 25 долара.
За спортните дрехи мнението ми е,че не са по-скъпи отколкото в БГ, а в аутлетите и на разпродажби са откровено по-евтини.

За декларациите да питам и аз - за влизане и излизане в/от Бг разбрах,че не е необходима, но за излизане от Канада не трябва ли все пак?

# 673
  • Canada

За декларациите да питам и аз - за влизане и излизане в/от Бг разбрах,че не е необходима, но за излизане от Канада не трябва ли все пак?

Трябва, но не я искат на излизане, а на влизане в Канада, което за мен е малко странно, имайки предвид, че прибирайки се, се събираме с таткото, а не се разделяме.

И понеже зачезнах непредвидено дълго искам с много голямо закъснение да благодаря за честитките и пожеланията за РД на голямата ми дъщеря на Шеметната, Николова, Патето Яки, heureuse и Mamamia  Hug
Николова, ако още не си си решила проблема с гълъбите, опитай със завързани найлонови пликове където е възможно по парапета на терасата. Този номер го видях при една баба англичанка и каза, че действа.
Титина, да ти е жив и здрав сина! Много се радвам на чудесната новина Hug Снимката с бутилката кока-кола е страхотна  Grinning
Пате Яки, много ти съчувствам за плакането на Паулинка. На мен Деси ми плака повече от година, всеки ден (тръгна на ясла на година и 11 месеца), Слава и тя много плака в началото, като тръгна на училище, дори насън плачеше и повтаряше като мантра "не искам да ходя на училище, страх ме е, не искам" Тежко е за децата, но е не по-леко и за майките. При всяко дете си е индивидуално, но пък много си зависи и от учителката. Имай предвид, е ако сега се поддадеш и спреш Паулинка, тя ще прави същото и като смениш градината, ще знае, че ако плаче и се тръшка достатъчно дълго, ще си постигне своето. Така че стисни зъби, гушкайте се много докато сте в къщи, обяснявай й, че ще ходи при жената само за 5 часа (примерно) и че после пак ще сте си заедно. Като я вземеш й кажи "вече минаха 5 часа и мама е дошла да те вземе" или нещо от този род. Постоянно й напомняй, че е там само за 5 часа и след това ще си я вземеш и ще бъдете пак заедно. Гарантирам ти, че ще свикне, само й дай малко време. Стискам палци и на двете ви  Hug

# 674
Николова, ако още не си си решила проблема с гълъбите, опитай със завързани найлонови пликове където е възможно по парапета на терасата. Този номер го видях при една баба англичанка и каза, че действа.

Снежи, не съм. Поне не изцяло. Изчистих терасата, прибрах всичко вътре, в резултат на което апартамента ми заприлича на катун  Shocked - не се отказаха. После прочетох в нета една идея, за напръскам с точно определен препарат - 2-3 дни ги нямаше, но тогава и много валеше, та може да е съвпадение. Сега пак идват, но по-рядко. Ще пробвам и твоят начин. Благодаря за съвета  Hug
Галче, и при нас натовариха количката в София и ни я дадоха тука. По време на престоя бяхме без нея. И според мен я продай в Бг и си купи друга тук, особено тези тип чадър са много удобни и леки. Ако искаш, може и по-голяма да си вземеш. На мен лично ми беше трудно в началото да я мъкна по автобуси, по стълбите на блока и особено много ме беше яд по станциите на метрото-нямаше асансьор никъде. Месец след пристигането ни взех количка тип чадър и направо се родих.  Диди е голяма вече и сигурно ще ти е по-удобно с олекотената количка.

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 13:56 от nikolova

Общи условия

Активация на акаунт