Отговори
# 210
еххххххххх идиотска рабора с тия лекари-да пази господ децата ни-затвор за тия некадърници бе извинете ме-ама ме е яд на такива идиоти-кой ги взема на работа??????
 Sise-нямам думи просто...

# 211
Нямам думи просто, онзи ден Дани, днеска друго детенце... Cry Това какво здравеопазване е по-точно??? Като в Средновековието ли.....?!?!? То бива бива бива безхаберие, но това вече на нищо не прилича!!!
Да почиват в мир малките душички... Cry Cry Cry

# 212
Здравейте! Помните ли ни? Искам да честитя рожденните дни на малките ни пораснали две годишни слънчица! Да са ни живи и здрави дечицата!
Аз тръгнах на работа и сега почти не ми остава време за форума, но поне в тази темичка гледам да надничам вечер за малко. Ласи, благодаря за хубавата песен! Мен първата седмица също ме връхлетяха едни угризения, че си оставям детето, но сега вече нещата се нормализираха. Лилито е добре, повредата явно е била в моя телевизор  Grinning Наистина времето стига за по-малко неща, но пък е по-пълноценно и положително! Лека вечер на всички!

# 213
Здравейте и от нас!

За жалост и ние преди седмица се сблъскахме с абсолютното безхаберие и непрофесионализъм на българските доктори. Извинявам се за острото изказване на тези, които наистина са отдадени на професията си, но за съжаление са все по-малко!
И Мишо беше с температура над 38,5гр. 3 дни. След преглед с педиатър на втория ден - уж нищо му нямаше. На третия вече с нищо не можехме да свалим температурата и директно в спешния кабинет, тъй като сме в Смолян при майка ми. От там пак ми казват, че нищо му няма - да се прибираме в къщи  Shocked без диагноза, ще ни изпишат АБ. А той в същия момент е с 39,5 гр. Питам ги аз - а какво правим с тази висока Т, като съм дала преди час Нурофен???? И доктора ми вика - Вие какво предлагате? Казвам му - Хексалгин. И той като ми се развика, че на такова малко бебе не се дава хексалгин.... На мен ми пречерня и като почнах да викам...не издържах...сестрата явно се усети жената, че доктора нещо не е довидял и извика дежурната от детско отделение и тя почти веднага разбра, че най-вероятно са ушите. Прегледа го ушен доктор и се оказа, че тъпанчетата са му пред спукване......

Извинявам се за дългия и отрицателен пост, но и аз съм меко казано бясна....разчитаме на тези хора, доверяваме им се...така е и така ще бъде. Не може всички да сме лекари! Но само ни остава да се молим да попадаме на свестни и кадърни хора!

Мир на прахта на малките душички!  Flowers Rose Flowers Rose Не мога да си представя какво изживяват родителите им!  Cry Cry Cry

# 214
  • Варна
Здравейте и от нас!

За жалост и ние преди седмица се сблъскахме с абсолютното безхаберие и непрофесионализъм на българските доктори. Извинявам се за острото изказване на тези, които наистина са отдадени на професията си, но за съжаление са все по-малко!
И Мишо беше с температура над 38,5гр. 3 дни. След преглед с педиатър на втория ден - уж нищо му нямаше. На третия вече с нищо не можехме да свалим температурата и директно в спешния кабинет, тъй като сме в Смолян при майка ми. От там пак ми казват, че нищо му няма - да се прибираме в къщи  Shocked без диагноза, ще ни изпишат АБ. А той в същия момент е с 39,5 гр. Питам ги аз - а какво правим с тази висока Т, като съм дала преди час Нурофен???? И доктора ми вика - Вие какво предлагате? Казвам му - Хексалгин. И той като ми се развика, че на такова малко бебе не се дава хексалгин.... На мен ми пречерня и като почнах да викам...не издържах...сестрата явно се усети жената, че доктора нещо не е довидял и извика дежурната от детско отделение и тя почти веднага разбра, че най-вероятно са ушите. Прегледа го ушен доктор и се оказа, че тъпанчетата са му пред спукване......

Извинявам се за дългия и отрицателен пост, но и аз съм меко казано бясна....разчитаме на тези хора, доверяваме им се...така е и така ще бъде. Не може всички да сме лекари! Но само ни остава да се молим да попадаме на свестни и кадърни хора!

Мир на прахта на малките душички!  Flowers Rose Flowers Rose Не мога да си представя какво изживяват родителите им!  Cry Cry Cry

Тифани, надявам се вече да сте по-добре. Относно твоя пост просто нямам НИКАКЪВ коментар...  Cry Cry Cry

Имам едно въпросче най-вече към мамите, които са пуснали децата си на ясла: моята щерка вече половин година ходи, обаче ме притеснява следния факт: не си играе заедно с децата, или ако се случи е многоооо рядко, не дава никой да я пипне, камо ли да й вземе играчка - настава голям рев, ако й се изпречи някой на пътя го бута като някоя бандитка. Това се случва и когато сме сред други деца, не само в яслата. Стои в мен постоянно и само наблюдава. Госпожата в яслата казва че ще свикне, въпрос на характер - ама кога, аз вече почвам да се притеснявам, те децата ще започнат да я отбягват като знаят, че само ако се доближат и ще настане рев. Говорим й, обясняваме, ама полза никаква. Иначе като е сама си играе, и в яслата си взима играчка и се дърпа някъде настрани, да не е в близост до никой. Някакви идеи как да променя това нейно държание?!? Вашите деца така ли се държат  Confused
[/color]

# 215
Тифани, това което пишеш е ужасно, както и всичко случващо се с децата напоследък(а и не чак толкова напоследък-мисля че има доста смъртни случаи, по вина на лекари, които особено в по-малките градове остават потулени и никой не разбира за тях...). Самуил е на детски кардиолог в събота-стискайте палци, че такава треска ме тресе от няколко дни, мисля че вече и в лудницата няма да ме вземат.

# 216
  • Варна
И аз от няколко дни следя темата за малките ангелчета. Не знам какво мога да кажа повече, обзема ме едно безсилие и гняв, като си помисля, че смъртта на двете дечица е можело да се избегне.

Alokazia всяко дете е с различен характер. Ти забелязала ли си Малвина да прави така преди да тръгне на ясла, може да е по-принцип по-предпазлива и да предпочита да играе сама. На тази възраст според мен за истинска съвместна игра не става въпрос, по-скоро си играят "паралелно" - т.е. децата са заедно, но всяко си играе с неговата си играчка.  Невена например играе с каката и баткото, но те постоянно й отстъпват и й показват как да играе. Но ако са връстничета - ако няма някой възрастен да им определя правилата и да ги "заиграе", мисля че няма да се получи.

За "рева" - нормална реакция, отстоява си територията,  мисли, че детето идва да й вземе играчката. Невена също реагира така понякога, особено ако не познава детето. Осъзнават какво е лично пространство и собственост.  Mr. Green  Като че ли вече не иска да взима играчките на други деца, по-скоро "пази" своите. 

Аз бих те посъветвала да я събираш повече с познати дечица (не много наведнъж) и да играете заедно (ти също да се включваш в играта, щом тя се чувства по-сигурна с теб). И да не я насилваш, ако не иска - не я карай да играе/общува, може само да стои отстрани и да гледа как играят децата на площадката например. Постепенно ще се отпусне и  ще почне да се включва.

Емма кой ви праща на кардиолог? Стискам палци за добри новини.  Hug

# 217
Тифани,каквото и да кажа за такива лекари малко ще е,как е сега детенцето?
Емма стискам палци всичко да е наред,какво му е на Самуил,защо се налага посещение при кардиолог?
Alokazia моя все още не ходи на градина,хич не обича да си играе с други деца и изпада в истерия ако малката вземе някоя от играчките му и аз съм се видяла в чудо.Наесен ще се опитам да го пратя на градина,но ме е страх,че и там ще се държи така,дано твоята сладурана скоро го преодолее и моля те ако това стане пиши какво е помогнало  Hug

# 218
Ами д-р Делева (педиатърката която го лекува при последната отвратителна болест) като го преслушваше и й направи впечатление, че много бързо му бие сърцето, но го отдаде на притеснение (от нея) или от високата Т, но после ходихме и при д-р Христов (детския център на Гурко) и той реагира по същия начин, при положение че вече нямаше висока Т, а и аз започнах докато спи в къщи да си слагам ръката на гърдите му и дори като спи сърцето му ще изскочи направо, толкова бързо бие....та д-р Христов го нарече някаква тахикардия, и ни насови към д-р Шивачев и така......дано да не излезе нещо сериозно, че не ми се мисли въобще всъщност.

# 219
Alokazia, мария п, Слава Богу, сега е добре! Дано няма последствия, че те са непредсказуеми  Confused
Емма, стискам палци да е фалшива тревога  Praynig и Сумото да е добре!

# 220
  • Popovo
Тифани, племенницата на мъжа ми вече 2-3 пъти и пукаха тъпанчетата и знам колко много се притеснява майка и и колко е наприятно и тежко за детето. Дано всичко лошо е останало зад гърба ви и да няма повече болести.
Емма, стискам палци Сумо да е здрав и прегледа да го покаже.

# 221
Тiffany нямам думи за вашия случай! Добре, че си повдигнала въпроса за Т и не си се доверила на този "лекар". Радвам се, че сте добре  Hug

Стискам палци за Сумито, всичко да е наред  Hug

# 222
  • Добрич
Здравейте!

Стискаме палци на Сумича!

Нещо не ми се пише...

# 223
  • София
Емма, това че на теб ти се струва, че сърчицето на Сумо бие много учестено изобщо не може да бъде критерий. Децата по принцип имат доста по-ускорен пулс. Стискам палци да не е нищо сериозно  fingerscrossed

Иначе и на мен като на Нана нещо не ми се пише....Изцяло съм се сдухала - и психически, и физически. Само някакви здравословни проблеми ми цъфвата, бая съм се ошашкала  Tired

Алоказия, ако имаш някакви притеснения относно поведението на Малвина, пусни питанка в подфорума на психоложката Димитрина Проданова. Прави мии впечатление на много сърдечна и мила. Именно от нея прочетох, че децата до 3 години не осъзнават  нужда от другари в игрите и по-често играят сами.

# 224
  • Стара Загора
Здравейте,

То като гледам май на много малко им се пише. Включително и на мен Tired

Дано всичко със Сумито е наред и тревогите да са напразни Praynig

При нас нищо интересно. Пак сме болни от миналата събота - сополи, кашлица и Т/тия три неща #2gunfire/ и си беше вкъщи цяла седмица. Вече е на оправяне работата, остана само една кашлица след ставане от сън, която малко ме притеснява Cry
На моменти сдавам багажа, особено като писнат и двамата ooooh! Мама ме сюрпризира обаче, че от понеделник е в отпуска и заминаваме на бабин дом Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт