Отговори
# 360
За биберона да кажа, ами Алекс биберон не ползва, с памперса сме доникъде. Обаче на Мая биберона го махнах на 2г.6м., но тя беше готова, иначе просто си е мъка и не става. Преди това пробвах няколко пъти, ами ревеше си за него и това си е. Памперса при нея също го махнахме от раз, беше пак на 2 годинки и половина, преди това пак правих опити, не ставаше.

За плейдо-то да кажа. Това е вид пластелин, но се прави от брашно. И като децата правят формички, ако ги оставиш навън изсъхват и стават твърди, после могат да ги оцветяват ако искат и какво ли още не. Затова по принцип плейдо се съхранява в затворена кутия. Аз лично ползвам обикновенните пластмасови кутии с капак. Като направи формичка и го оставяме да изсъхне и после правим разни неща с тях.

Рецептата е:

Смесваме 1 чаша брашно, 1/2 чаша сол, 1 лъжица крем от тартар (това не знам дали го има в БГ, сигурно го има, представлява сухо вещество, подобно на сода, http://en.wikipedia.org/wiki/Cream_of_tartar). Добавяме чаша гореща вода, няколко капки хранителна боя (ако искаме да е цветен) и 2 лъжици олио. Това нещо се меси като питка, като се добавя още брашно докато стане с гъстотата на пластелин и е готово Simple Smile

Ами за цапаница, имаше, но малко. Взех им престилки да месят с тях, да не се мърлят Simple Smile
Ей ги на, как месят Simple Smile http://ritka.snimka.bg/family/avstraliya-2010-6.501807.18760211

Иначе оригиналното название е play-doh.

Момичета, благодаря ви за подкрепата  Hug

# 361
Маги пробвай да го криеш и да не е пред очите и или ако го иска я залъгвай със сок или нещо за гризкане Simple Smile Аз си измислих историята, че една мама мишка е дошла и е поискала биберона на Габи за нейните бебета мишлета, и тъй като Габи е вече какичка и не и трябва съм и го дала. Търси го после 1-2 дена и аз и казвах, че е при бебетата мишлета и въобще не се е сещала повече Simple Smile Успех  Hug

# 362
  • Стара Загора
Добро утро Hug

Едно поздравче за разсънване и да размърдаме малко темата
http://www.youtube.com/watch?v=a91pJDut50E&feature=fvsr

Току що установих най-голямото предимство на запушения нос - не ми прави впечатление като сменям на....и памперси Joy

# 363
Да няма обявена стачка  Mr. Green голямо затишие е тук  Rolling Eyes

Честит имен ден на всички носещи красивите имена Константин (на ВаняМ, milenag.... за други май не се сещам  newsm78) и Елена (helenblondy   bouquet)! Да сте живи и здрави ви пожелавам от все сърце  Hug!

# 364
  • Варна
Привет!

Честито на всички именници, празнували вчера и специално на Косьовците на Ваня и Милена и на Хелън! Да са живи и здрави и много да ги радват! И голямата ми щерка беше именница вчера  bowuu

Ние липсвахме за известно време, децата ги оставихме при бабите. Невена не пропусна случая да се разболее - 3 дни с висока температура, след това рязко спадане и розово-червен обрив, всички симптоми на розеола (шеста болест). Днес я водих специално в спешен кабинет да й поставят диагноза, но лекарката се двоумеше между алергия и рубеола. Изпрати ни до Инфекциозна клиника за диагностициране, но само като видях обстановката и ме достраша да влезем. След консултация с Интернет съм почти 100% сигурна, че става дума за розеола, та въпроса ми е: при личния лекар ли да ходя и има ли начин да се размина с прегледа в Инфекциозна. И още един въпрос - не намерих информация дали боледуването създава траен имунитет.

# 365
Ясмина, едва ли точно аз съм човека, но какво пречи да се свържеш с личната лекарка? Дори и нищо да не може да направи, поне ще предложи вариант....А къде  я води на спешен? В Младост ли? Ако е така-защо не пробваш и при Лисичкова (аз май много я хваля тая болница, да не излезе някой сакатлък само  Rolling Eyes). Дръж ни в течение.

# 366
  • Варна
Емма ние нямаме проблеми с болестта, да чукна на дърво. Тя се изкарва лесно и не се налага лечение, освен за спадане на температурата. А пък и вече мина тридневния период с температурата, очаквам и обривът да отмине тези дни. По-скоро имах предвид дали се налага да уведомя яслата, а за това ми трябва бележка с диагноза от лекар - джи пи то ли ще го даде или ще трябва да минаваме в Инфекциозна? Още утре ще звънна на лекарката, но ако не се налага да нося бележка, няма да я водя по болници. Сега като се замисля, никога не съм виждала бележки по градините за карантина от розеола.  newsm78
Водих я в неотложния кабинет в Окръжна болница, че ни е под ръка.

# 367
Ясмина, и Лидия така изкара розеолата, но не помня точни детайли вече, значи в яслата я водихме и самите учителки ни казаха, че е розеола . Явно не са били много пъпки, а тя температура имаше само за 1 вечер май, че дори сме я завели на ясла newsm78, не помня точно - но всъщност вече щом са избили пъпките няма проблем, никаква бележка не ни искаха, само да няма температура беше въпросът. Така минахме - само на консултация от яслата, не сме ходили на доктор за розеолата. Но тя я изкара изключително леко, ако беше по друг случай щяхме на ходим на лекар.

# 368
3 дни с 39 градуса, на 4 ден обрив който изчезна след 24 часа Wink

Розеолата е бебешка шарка, не съм я водила Мая в Инфекциозна, само педиатъра я видя. Не се взимат специални мерки, нищичко Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 03:31 от ritka

# 369
  • София
Благодаря за пожеланията за мой Косьо Simple Smile Още не мога да свикна, че имаме именник вкъщи Simple Smile

Ритка, не каза за резултата от теста ? Всичко е наред, нали ?

# 370
Ами Ванче, теста невролога отказа да ми го направи. Прегледа ме, каза че имам мускули като на мацката от филма "Терминатор" (теста е за специфична болест, с мускулна загуба) и че съм здрава и всичко ми идва от главата  ooooh!

Аз наистина започнах да правя доста упражнения, тичам по 4-5км, правя по 100 коремни, клякания и 50 лицеви  Whistling

# 371

Аз наистина започнах да правя доста упражнения, тичам по 4-5км, правя по 100 коремни, клякания и 50 лицеви  Whistling

Wow!
Браво на теб,сериозно  Peace

Дани е приет в яслата  Wink

# 372
Привет, мили мои!

Гледам, че сте се постарали да ме улесните в четенето след няколко дни липса Laughing

Честито на ученика Дани! От септември ли ще тръгва?

Емма, Сумо е добре вече, нали? Ха дано! И да забравите за болежките вече!

Ясмина, шестата болест не завтаря принципно. И заразността е докато трае Т, след като избие обрива няма опасност.

Преди малко се завърнахме от Слънчев бряг, където аз бях по работа - на педиатрична конференция, а придружаващите ме лица във вид на бебе, кака и баща бяха  на курортни начала Laughing Чудничко си прекарахме, даже дечурлигите позаброндачиха муцуните от слънцето.

Чакам с нетърпение Трансгалактическата , та да се повидим!

# 373

Честито на ученика Дани! От септември ли ще тръгва?

Тц  Grinning началото на юни пускаме изследвания и после тръгва.Дано адаптацията мине както аз си я представям.
Ласи,супер...а път към Варна  Whistling

# 374
  • Варна
Добро утро,

Сиска лека адаптация ви желая и весели моменти в яслата.

Вчера в яслата имаше куклен театър. Нищо не разбрах от разказа на Невена, но това, което ме поядоса леко е, че на взимане на всяко дете връчиха по една торбичка с шоколади, вафли, бонбони  и тем подобни (почерпка от "театъра"). Малко ми се изясни защо събираха по 5 лв на дете за представлението.... И то, когато се опитвам всякак да огранича шоколада, оказа се нашата Невенка била голям почитател на сладкото.  Mr. Green

Ласи  чудно си съчетала работата с удоволствията.  Sunglasses Нещо интересно от педиатричната конференция има ли за нас?

Общи условия

Активация на акаунт