изоставане на плода с 2 седмици

• 11 747
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, бременна съм в 26 седмица, а плода отговаря на 23,24 седмица и тежи 610 гр.По принцип от самото начало вървим с тази разлика, но мислех, че вече нещата са се изравнили.Има ли мами с подобен проблем? Според докторката не е притеснително, защото от самото начало върви така, а пък и аз съм дребна, но се притеснявам

# 1
Ако се изключи изоставане на бебенцето поради високо кръвно например или лош кръвоток на плацентата мисле, че е нормално изоставане с 1-2 седмици. Имай в предвид, че не винаги  измерването е точно има разлика с до 400 гр. Поне при мен беше така от 2800 при прегледите бебчо се роди 3 200 съвсем в норма. Карай си спокойно бременността, това изживяване е неповторимо  и единствено в този момент. Не се втренчвай в разликите с 1 седмица. При мен по едно време казаха, че изостава с една седмица, което ме безпокоеше.Напразни притеснения.Радвай се на всеки миг и вярвай, че всичко ще е добре!

# 2
Благодаря ти за утешителните думи, за сега нямам високо кръвно, явно така си върви, дано по-късните месеци да навакса

# 3
Може датата на пресмятане на термина да не е вярна, късна овулация например. Щом си се развива нормално и непродължава да изостава, а и лекарката не се тревожи, значи и ти трябва да се поотпуснеш. Желая ти лека  бременност и здраво бебе.

# 4
  • Sofia
Щом е така от началото, едва ли е проблем. Peace

# 5
  • София
При мен накрая разликата дори стана 4 седмици назад, което си е цял месец.Родих в 37 г.с. бебе 2830 гр.Ела да го видиш какъв дивак е сега Simple Smile

# 6
  • София
Здравейте, бременна съм в 26 седмица, а плода отговаря на 23,24 седмица и тежи 610 гр.По принцип от самото начало вървим с тази разлика, но мислех, че вече нещата са се изравнили.Има ли мами с подобен проблем? Според докторката не е притеснително, защото от самото начало върви така, а пък и аз съм дребна, но се притеснявам

Миличка бременността се изчислява по първия ден от последния цикъл, а бебето ти определено не е било заченато тогава, така че е напълно нормално да е с 2 седмици по-малко.
По-важното е да се следи кръвотока към бебето и ако е лош, тогава да се вземат мерки.

# 7
Не се притеснявай може по късно да ти е билото увото и от там да идва разликата ,но 2 седмици не е фатално  Peace

# 8
  • Варна
Не се притеснявай може по късно да ти е билото увото и от там да идва разликата ,но 2 седмици не е фатално  Peace

sladkamamma вероятно имаш предвид "овуто" (овулацията), защото увото е нещо друго. Laughing Laughing

Извинете не се сдържах Blush

# 9
При първата ми бременност имах същия проблем. Зачеването не беше станало в стандартния период на овулация.
Предполагах това и казах на д-ра още при първото си посещение. Той също като вашата лекарка не обърна особено внимание.
Изчисли ВТР (вероятен термин) на базата на своето виждане за датата на овулация, т.е. започнахме изчисленията с грешка още в началото. Показанията на ехографа въобще не бяха фактор за него!
Всичко с растежа на бебето протичаше нормално, според д-ра, до началото на 8 месец, когато изведнъж се оказа, че плодът не нараства според очакванията. "Специалистът" изведнъж започна да се чуди какво и защо се случва. Не можеше да даде дори обосновано предположение за причините.
Подчертавам, че имах много лека и приятна бременност, без никакви здравословни проблеми. Работех и се движех активно през цялото време. Освен това не съм дребничка (понеже споменавате това).
На въпроса ми какво ще правим оттук нататък, д- рът се затрудни да отговори, след което започна да увърта, че ще чакаме ВТР (определен от него) и ще видим какво ще стане.
Междувременно аз започнах да чета медицински сайтове, за да разбера какво се прави в подобен случай според световната практика.
Естествено веднага отидохме при друг лекар, известен специалист, който потвърди прочетеното от мен- плодът се изражда незабавно, заради несъответствието на големината му и гестационната възраст. (Тук ще спестя обяснението защо се постъпва така.)
Така родих 15 дни преди ВТР и съм благодарна, че намерих лекар, който да ме приеме и да се занимае с мен и с чуждите грешки.
Извинявам се за дългия пост, но на никого не пожелавам да преживее нашите притеснения и безсилие, както и лекарската некомпетентност и немарливост.

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 23:52 от Marmont

Общи условия

Активация на акаунт