АПРИЛ 2006

• 32 380
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Юлче, надявам се да пишеш скоро и да кажеш какво става, защото е опасно това с кърлежите. Вчера разбрах, че леля ми я ухапали кърлежи и и се подул крака, надебелил езика и чак тогава се усетила за проблема. Била на село, та спешно я взели. Братовчетка ми е лекар, та прегледала и Мати и разбрахме, че има херпангина. Дадох хомеопатичното лекарство и сега е добре. Вчера е бил цял следобяд с над 39, но тая сутрин е с 36.7. Надявамсе да е за постоянно.

# 661
На приятелка на мама й намериха 2 кърлежа, полазили я на Задушница на гробищата ходили, биха й тетанус, и след 4 дни избичи много висока Т, поду й се бецката и се оказа, че е загноило мястото, та лека операция й правиха на ръката  ooooh!
Изобщо като чуя за кърлеж и откачам.

Юлче, дано ви се размине главоболието, дано да не е от ухапването!

Аз съм с хрема, якаааааа! Сега ще закарам малките на майка ми, за да мога да се натъпча с хапчета , да си изпръскам де що има в носа и ако може да не се разболея съвсем! Praynig

# 662
  • Русе
Олеееее, какво ви е на главата! #Crazy ooooh!
Юлче, Татянка, Аги, Вени, дано се свърши с екшъните и болестите вече! Praynig
И аз съм се стресирала с тия кърлежи вече..., както не съм виждала през живота си. Майката на приятелката на Диди се обзаведе с един по Гергьовден, вадиха го в спешното, биха тетанус, маза го с разни неща... и след 3 седмици се оказа с лаймска болест! #Crazy. Сега е на втори курс АБ. ooooh!
А тук в Русе изтърваха положението и с кърлежите и с комарите, свършиха парите за пръскане и ни попъпли страшна напаст. Sad Децата ходят като ошарени, някои с огромни блънди. А се говори, че и змии са плъзнали из града. Shocked Уж напръскаха вчера, оня ден, но отсреща в Гюргево не пръскат и ефекта няма как да е максимален. Tired

Това с разминаването в градинските такси и правилата изобщо, е наистина нечестно.
Явно всяка община си решава зз себе си. Thinking Спомням си, че на Енви таксите също ме бяха изумили преди време, хем Хасково нито е от най-големите градове, нито от най-богатите, но при всички случаи, е нередно... Rolling Eyes

# 663
Ами, при Дани всъщност се оказа нетипична скарлатина. Обривът му се разпространи и на десния крак. Лекарката между другото се оказа, че доста разбира и един от въпросите й беше точно дали не го е хапал кърлеж - обривът я усъмни. След това обаче му погледна и гърлото и видя, че е силно червено и с мехури. Няма типичните симптоми на скарлатина- типичния обрив и малиновия език, а е по-скоро като ангина. Петната според лекарката е възможно да са реакция към токсините на стрептококите. Нямаше как да му вземем гърлен секрет в петък вечер, затова го оставихме за след курса с антибиотика, който почнахме веднага от снощи. Днес разбира се, вече е добре, без температура и вършеят из къщи с брат си, като че ли са здрави. Има и един плюс в цялата безумна ситуация - антибиотикът е същия, който се изписва и за лаймска болест, така че поне това ме успокоява - каквото и да е, ще го излекуваме  Mr. Green Важното е, че смъкна температурата. Обривът също днес е избледнял - даваме и ксизал.

Иленка, аз това го слушах не само за Русе, ами въобще за всички градове по протежението на реката. Това е безобразие! По принцип всяка година закъсняват  с пръскането, докато се размножат комари като хеликоптери, а сега пък съвсем! Нямам думи  Tired

# 664
Мерси за поздравите  Hug,  рожденият ден беше в понеделник, но още не съм оправила лентичката. Наистина времето много бързо минава.

Юлче, каквото и да е , бързо да го пребори Дани  Hug.
Татянка, пожелавам ви скоро и успешно приключване на серията. А за коронката по-добре отиди, че мен скоро ми правиха и все ми се струва , че не е точния цвят, а дадох сумати пари  Rolling Eyes .
Вени, бързо оздравяване и на Мати.

В понеделник заминаваме на вилата за 10 дни, та сега е едно стягане на багаж  ooooh!.

Деска, надявам се скоро да има хубави вести от теб  Hug. Дано всичко мине леко и безболезнено като първия път  Praynig.

# 665
А, вие покрай реката, ние покрай парка...Дидо е нашарен от нахален комар - не му е стигнало да го набоде веднъж-два пъти, а целия му крак е нахапал, лакомник долен! Twisted Evil
И двамата ги взе майка ми - значи, май за пръв път оставам сама без деца, откакто Дидо се е родил, и то за днес и утре. За сметка на това започнах да пия грипекс таблетки, от които толкова ми прлоша, че съм заспала и вЕрвайте ми  Grinning, че телефонът ми е звънял на 20 см от ухото, но не съм го чула.
Майка ми им е спретнала басейн с топла вода и морска сол на балкона, където са изкарали час-два, гъбясали са им крака и ръце, много са доволни!
Понеже все тя ги взима, най-вече Дидо, той не плаче от нея. Свеки вчера вечерта дойде, за да им донесе разни дреболийки и да ги види и да ви споделя, ама голямо е тръшкане - не иска тя да го гушка, реве и ме търси. Сякаш не я познава. Не че не я вижда, а някак се държи, като че ли не му е близка, нали знаете как са като разсеяни в присъствието на някого, за когото не им пука.. Confused. Става ми неудобно дори от неговото поведение. За сметка на това Бени, моя приятелка, само като й чуе гласа и се ококорва, много се вре в нея и ако тя го мъмри я слушка.

Като бях в Ракова болница взех Тони с мен, за да не товаря Бени с много деца, оставих й само 3 бройки  Wink. Тонката направи поредния фурор в коридора пред кабинета, набрахме джанки/едни такива едри/ и то не бяха бакугани/ Crossing Arms мразя подобни детски, той не ги гледа, но ги знае/, то не бяха топчета - такава игра му дръпна, пазеше си един диван, на който ги мяташе, премяташе, търкаляше....а-ха някой да седне и тй му казва:" но тук не може, тук е за топчетата" и хората не само ставаха, въпреки моите уговорки да не се съобразяват, а го и защитаваха, от там се почваше един разговор....много е приказлив и някак като говори прави едни физиономии, описва с ръце, те започват да греят, смеят се, само го хвалят, накрая ако не му казаха 5 човека "довиждане" щях да помисля, че са били просто учтиви, но и лекарката бе вкарана в нашата компания, и с нея едно общуване му дръпна  Mr. Green
Както и да е, поне моите резултати от прегледа са добри - тя е категорична, че няма място за притеснение, имам на ръката луковица на косъм, около която се е натрупала съединителна тъкан, която можело да се отстрани оперативно, но ако не ме приятеснява от козметична гледна точка може и да не пипам, естествено, че скалпела го отказах. Simple Smile

Мацки, при нас в магазин Euroland /има го и в Хита/ има 50% намаление, ликвидират го. Може ако има още, да купите много сладурски дънки за момичетата и момчетата - по 5 лв, пък са си Name it. Peace Само където не съм видяла още как му стоят дънките, защото Тони нали го няма, а Бенчето каза, че като пробвала слим на сина си, бил като гей...та ще видим  Joy
За момичетата има лек чарлстон, демек стандартни, има и слим, а също така и 7/8 мноооого красиви, леко балонести крачолки.
Аз взех на Тони едни слипове на Doni kids,  с картинка на дупето, пера и нищо им няма, т.е. не се разваля лепенката, удобни са и ми излезнаха на 1,25 лв, което бих казала, че е супер.

Ох, нали е спокойно тук и много се разписах - последно:
абе замислила съм се какво да правя с Тони и себе си. Другата година ще е предучилищна, а аз работник. С една приятелка имаме идея за занималня, обаче сега проучваме как да я направим, ще извадим документите изряднни естествено, но мислим каква да е таксата и това, което най-много ме притеснява, дали ще уцелим с местоположението. Много родители разчитат на държавната, защото не струва нищо, но после се оказва, че децата не са подговени. Аз пък мисля, че основното образование е с особена значимост за бъдещото развитие на ученика. Та, умуваме....сега ще проверим у-щата наоколо какво предлагат, за да се ориентираме дали районът ни е подходящ, защото колкото и да се води хубав кварталът ни, зависи какъв е контингента.

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 19:47 от Чаено момиче

# 666
  • София
Ехо, здравейте! Heart Eyes

Деска?! Wink

Мда, комарите таз година са страшно бедствие навсякъде. Тук хем пръскаха мин седмица и пак има много, но на село като ходихме, летяха цели облаци, в Русе въобще не искам да си представям какво чудо е... Между другото, купих си една пищялка, която гони комари (от тези, дето се закачват на бебешките колички; аз съм си я кичнала на дамската чанта) - върши долу-горе добра работа.

От кърлежи доскоро хич не ме беше страх. Като бях лапе, всяко лято ми се забиваха поне по 2. Баба ми ги мазваше с мас, врътваше обратно на часовниковата стрелка и те си излизаха, а после като тя остаря и взе да не вижда, аз сама си ги махах. Обаче, напоследък всичките ми познати, които имаха кърлежи, се разболяваха с някакви трески и обриви, на една приятелка дори и кръвопреливаха, защото и се беше отровила кръвта Shocked

Татянка, жалко, че така паднахте. На Пепи му е фаворит немският отбор и много го беше яд.

На всички болни и на всички каръци - да се опавят нещата и да можете да се радвате на настъпващото лято!
На заминаващите на почивка - весело изкарване!
На всички останали - хубава и прохладна седмица!

# 667
Тук съм аз, тук Simple Smile
Никакви признаци за раждане нямам, та може да си откарам и тази седмица Mr. Green
Тъкмо да се видя със Смин Laughing

# 668
Тамън влизам само да кажа и гледам Деската писала  Laughing
Утре идваме до Сф и до четвъртък сме там, заради концертите. Детето е с тениска Металика и е супер доволен  Grinning Пак да питам - някоя от вас там, освен Янчето  Laughing

Иначе аз си ви чета редовно, съпреживявам всяко едно болно детенце и дано да няма повече такива  Hug

Хубав ден!!!!!!!   bouquet

# 669
Татянка, жалко, че така паднахте. На Пепи му е фаворит немският отбор и много го беше яд.

Ще го черпя, стига да се видим някой ден!   bouquet  Да, кофти стана, но имаме нов шанс в сряда вечер  Wink

След малко отиваме двете с Милена при детския кардиолог  Confused

# 670
А моя милост тази сутрин се събуди със страшен обив - червени, подути,  плоски , големи петна, като далматинец - по бедрата от вътрешната страна, на най-дебелото и по бицепсите на дебелите ми ръце...чак дупете ми се е обринало. Бях на лекар - алергия, но към какво ли? или към грипекса, или към 4 бр яйца, дето ги изядох вчера...не се знае. Аз му викам паяк да не е, ама по ръцете чак не ме е лазил, а и няма как да се завре м/у дебелките ми крачка, та май нещо съм яла.

Наш приятел тази нощ е приет в болница, помислили, че е получил инсулт, а той с менингит, от лечимия вид, Боже, дано да се оправи милия! Praynig Започнал да изтръпва и загубил ориентация, та жена му го е карала нощес по болниците.

На моята приятелка, на която термина е 1.07 са й насрочили секциото, защото въпреки желанието й за нормално раждане, бебето в четвъртък малко имаше лоши тонове - оплело се е в пъпната връв и тя се уплаши да не му стане нещо, та ще я режат. Дано и там всичко мине добре, че много време чакам аз бебка, само потривам ръце как ще я мачкам  Mr. Green

# 671
  • София
Аги, какъв е тоя обрив на петна? Странно!
Стискам палци на приятелката - това етази с проблемното забременяване, нали? То си е почти навреме раждане.

Деска, минахте в "рака", давай! Какво беше бебето - малоумна съм и не помня, сори!

Мати се оправи още на другия ден - типичното поведение на Ареникум албум при ангини. Едни ден висока темп и на другия - кой, аз болен?! Нещо се бъркате! Laughing

# 672
Вени, момче ще е пак Mr. Green 100%-ова свекърва ще съм аз, няма да се излагам я Mr. Green

# 673
Ами сега чета в нета - май е уртикария.
Снимах го, но е толкова гнусно, че няма да ви го показвам Confused Embarassed Започна да ми избива и по корема. ooooh! Но между краката се сля на огромни розово-червени петна около педя....пих ксизал, да видим....

Деска, само така, отбор ще правите! Добре, че е рак, близнаците...нещо нИ мЪ кефят!

Браво на Матей, трябва като ни удари ангина да видим при нас как ще подейства Арсеникум Албума:)

# 674
Преди обяд ходихме при детския кардиолог. Милена като бебе имаше физ. шум и на последния преглед  пак се появи. Тъй като освен това често вдига Т без други симптоми, педиатъра ни даде направление за кардиолог, и днес ни беше часът. Мериха й кръвното, направиха ЕКГ и гледаха сърцето на ехограф. Има като един конец от тъкан, което е безобидно, но по всяка вероятност това причинява шумът. Цял живот щяла да го има. Освен това имала една мааалка (2мм) дупка в стената между двете камери, просто не се е затваряла още, което на тази възраст и с тази големина не било безпокоително. След една година, живот и здраве, сме пак на преглед   Wink

Общи условия

Активация на акаунт