Клуб на готините баби-95

• 43 399
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Светле, важното е да се учи да е спокоен и да мисли като решава задачи. Да разбере, че изпит, състезание не е страшно, не боли. Нека ходи детето и по български ако има олимпиада също.
Жабката, пак лек път и много поздрави на Краси.
Мими, точно днес се минава под масата. Ама аз никога не съм го правила.
В събота вечер със свещ се обикаля църквата и после си пазиш огънчето до дома.
Слага се на кандилото новия огън. чела съм разни работи, не че съм ги правила.
Аз съм сама, но не самотна. Ани е при приятелче и може би ще остане да спи там. Но не за нещо си, а за да играят някаква игра в интернет.
Пламен отиде при брат си. Аз реших да остана да си гледам Листопад и после брадърите на спокойствие.

# 286
                    Жабче,лек път и весел празник с Краси!  bouquet
                    Фурийче, пиши ,че при теб има "млада дама",а не "момиченце" ,че за малко щях да ти честитя новата рожба! LaughingКакто четях за момченце и се появи момиченца .....та сама си се смях!
                    Айде,не се косете,че сте прегрешили и да знаете ,че не сте само вие,ама "традициите не са това,което бяха" и трудно могат да се спазват такива ,каквито са били преди 100 или повече години.
                    Айша,и аз никога не съм минавала под масата,а и не съм носила свещ / все ме е страх да не угасне докато я нося - всеки си е суеверен до известна степен / и за това не съм пробвала,а и кандило нямам.
                    Танче, и мен пишете за срещата и то както кажете и в 11 и в 14 няма проблем и нека да е на нашето си място.Знаем си го  Laughing Ние с дядото ще сме сами,че утре и малката щерка ще замине и ще сме като две гълъбчета! Mr. Green Ще си гукаме и не е проблем да излетя на някъде.
                    Светле,успех на малкия математик! Peace
                    Марина,приятна почивка,ама като гледам каква тайфа сте май трябва да ти пожелая "приятна работа"  Wink
                    Марси,ти няма ли да наминеш към София? Ако си тук изненадай ни поне за няколко минутки ,ако има среща.
                    На всички  Hug Hug Hug.

# 287
  • София
  Добър вечер!Вече съм тук. Днес бях на черква,проврях се под плащеницата. После минах по пазара и приключих с пазаруването.Очертава се при мен да е като гара разпределителна-едни ще изпращам,други ще посрещам. И няма да готвя агнешко,че на половината им мирише лошо,а другата половина са на диета.Ще пека свински пържоли,телешки кюфтета и пилешки бутчета, с пържени картофи и салати.Козунаците купих,яйцата утре ще боядисам.Днес не съм работила,но съм грешна-подстригах се.Все нямах време да отида на фризьор,а отдавна трябваше.Утре ще се боядисам.Имам и други планове,само дано не завали.
   Светле,успех на математика!Много е хубаво,че ще се включи в олимпиадата.Нека набира опит и после да не се притеснява в по-големите класове.
   Жабче,приятно пътуване и да боядисаш на Краси яйца/../ Joy
   Марси, кога ще изписват мъжлето?
   Маринче,весело изкарване на вилата.Чакаме снимки.
   Момичета,приятна вечер!

# 288
  • София
Добра да е вечерта!

Жабче, весело изкарване на празника на теб и семейството ти! Диди, дано се видите дружките във Варна днес или утре! Пожелавам ви го искрено! Хули, прегръдки и весел Великден! Мими, загуби се ти. Днес се минава под плащеницата. Аз обичам тези светли празници и ходя на църква, тя е и много близо до нас. Светле, успех на малкия ученик! Хубаво е да бъде амбициозен, но с мярка. Сега се създават навици за учене. Браво!  Айша, приятно гледане на телевизия. Аз почти не гледам. Новини и някой филм, ако попадна на нещо, което ми се види добро. Сериали - категорично не. Не мога да ги следя. Предпочитам книжка. Дидия, компанията ще бъде само за великденските празници, после оставаме само тримата - аз, деди и Влади. А в групата има много жени и то млади - аз,  Laughing, етърва ми (по-голяма от мен), племенницата, дъщеря ми. Мама още си е във форма, слава Богу. Така, че имам помощници.  Heart Eyes Янче, сготви ли кюфтаците, както ги нарича ББ? Яге, къде си? Да не месиш козунак?

Моят става много хубав. Ей, такъв вид е:

# 289
  • София
Яге, писали сме едновлеменно. Въпросът ми е излишен. Лека вечер! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 290
  • София
И моя козунак е като от снимката. Но е купен от магазина. Купих и 1 малък - 250 гр., но той изчезна безследно. Аз уж само да го опитам и ....го омаах.  Embarassed

# 291
МАРСИ,ЧЕСТИТО ВНУЧЕ!!!
ДА РАСТЕ ЗДРАВ И КЪСМЕТЛИЯ МАЛКИЯТ МЪЖ!!!

Aisha , хубав ти е козунака  Peace, а за малкия не се чуствай виновна - сега се ядат козунаци,после цяла година почти няма.
Хубавото на празниците е,че се събират близки хора,а второто хубаво е ,че можем да си позволим повечко хапване
 Crazy

На всички пожелавам слънчеви дни и весело прекарване на празника !!!

# 292
Светле, успех на Боби на олимпиадата! Браво на детето, ученолюбиво и умно е!
Жабче, приятен път, весели празници, и поздрави на Краси от КаГеБе-йките!
Маринче, приятно изкарване на празниците с голямата компания!
И ние утре ще боядисваме яйцата, Дилянчето си дойде от София за празниците, така че ставаме две "майсторки"!

Софийски момичета, ако успея да дойда, ще се радвам да сте всички- Римар, Айша, Дидия, Яжка, Шпунц, Мая, Хули, Тайна, Маргита.......
Надя не се сещам от къде е......а бе всички които са в София!

Л  Е  К  А     Н  О  Щ !

# 293
  • София
Добро утро, сладурки!

Бабата станала рано, стъкмила багажа и готова за пътешествие. И къде без кафенцето?

Момичета, пожелавам на всички весело посрещане на Великден! И до скоро!

Пожелавам ви слънчев ден, макар прогнозите за времето да са други!

# 294
  • Кубрат/ Пишурка
 Добро утро и от мен!Маринче, мерси за кафето! Ние си го изпихме още преди два часа,но.....никога не е излишно!
Вчера от "грехове" не успях да вляза.Следобяд като поспахме, връзвахме лозето, щерките очистиха двора, Тошо изора сред редовете, опържих кюфтаците и картофки и към 22ч даже си легнахме.
Сега, след като направих закуска съм сложила яйцата да се варят и ще боядисваме с децата.Позакъсняхме, но като сме много така става.Иска ми се да отидем и до гробищата към обяд, да поочистим гробовете на свекъра и свекървата,но ще видим как ще се случи,че чакам и свато (ще режат с Тошо асмалъците).
И да похваля Мелчето: не само са я харесали, но довечера е на работа - нощна смяна.Утре вечер - пак! Ще бъде на бензиностанцията в квартала на кака си - на 10 мин. път на главния път Русе- София (със завой за Кубрат).
Лек път на Жабка и много поздрави на Краси !
И за всички днес  Hug Hug Hug че не знам кога пак ще вляза. hahaha

# 295
Здравейте, момичета!
Очертава се слънчев и хубав ден, имам толкова много задачи, дано да ми стигне времето.
Маринче, благодаря за закуската и сокчето!
Дядо Стефчо направи сандвичи на тостера, така че и у нас няма да правя закуска, освен на майка ми попарата, тя даже вече закуса.
Янче и ние не сме започнали с яйцата, защото още мисля! Голямата щерка ще ги боядисва по нов начин, без варене 7-10 минути, та се чудя дали и аз така да ги направя, ама нали си съм Тома-неверни, още умувам!
Мелчееее, честит първи работен ден! Дано заплатата да е хубава и да расте нагоре! Целувки за всички ви, много сте работили вчера, ама пък ще ви е приятно и хубаво на двора! Heart Eyes Hug
Приятен ден и не се преуморявайте, почивните дни са си ПОЧИВНИ!
Joy

# 296
  • София
Добро да е! И аз си пийвам втората порция кафе и съм сложила яйцата да се варят на бавен огън. Да видим какво ще се получи и колко ще са "жертвите". Снахата снощи ми е взела козунак /някъде до тях били много хубави-те пробвали и ми се обадиха/. Така че, може и да си спестя месенето. Ако ми дойде музата ще направя руло.
Танита, имаш ли ни телефоните?
Марина, приятно изкарване на вилата и дано като се върнеш се видим.
Янче, много сте се разшетали на Велики петък   Laughing. Браво на Мелчето, успех и пожелавам и да е щастлива.
Жабче, лек път и поздрави на милото.

# 297
Здравейте и от мен.
Благодаря ви за поздравите към моя син.Той ми е много умен и зная че ще се справи.А пък колкото -толкова  за мен е по -важно да опита и да знае за напред какво го чака.И най- вече да е спокоен,за да се справи отлично.

Момичета,аз от много години/поне от 7,8/ яйцата си ги боядисвам по този начин и много рядко имам жертви .Тази година боядисах 30 и нямах никаква жертва.
Та  яйцата ги варя по следния начин:Слагам яйцата да се варят на среден огън и след като заврът,но напълно  да заврът/силно да започни да ври водата-на големи мехури/ ги изключвам и ги оставам на самия котлон да си изтинат.Сваряват се колкото им трябва/не стават рохкави или прекалено сварени/.

# 298
  • София
    Добро утро момичета! Аз боядисах яйцата,сега ще ги поукрася.Като чудо,няма никакви жертви.Приключих и с готвенето. Сега ме сърбят ръцете да мия прозорците.Жоро замина на работа,Еми и Вики са на Гулянци-аз съм сама и по удобен случай няма да имам.Само се чудя на времето,дали ще завали ...
    Приятен и слънчев ден!

# 299
Здравеите милички,

Не успчх да прочета назад последните 4-5 дни но по малкото страници които сте изписали разбирам че не сте имали много много време Mr. Green

Днес имам още веднъж гостенка от Бг та с голямия внук майсторят козунак( как го обичааааааааааам) и няколко яйца боядисват с боя за торти Simple Smile да видят децата малко от бг традиции Simple Smile easter

По късно като ви прочета ще се включа, за сега само много smile3525 и Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт