ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 286
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Ванче, сега погледнах и за съжаление не се мести туй чудо за краката...
Дейзил, за фотографка във Варна ето координати :

http://www.namalena.com/

# 661
Миракъл благодаря  bouquet

Спокойна бебешка нощ на всички  Hug

# 662
Здравейте,
DeiziL, и на нас ни отложиха втората хепатитна ваксина заради дългата жълтеница. Лекарката ми обясни, че между първата и втората хепатитна трябва да има 5 изминали месеца.  Peace

Силве, на мен лекарката ми каза, че урината максимум час и половина може да престои. И ние ще ходим в понеделник на изследвалия Sad

Деси, е много полезна и винаги е на линия!  Hug

Как се прави тази "проба Манту"?

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 23:59 от yana_ya

# 663
Добро утро!
Ние сме от ранобудните. Изакахме се в 6 и от тогава няма заспиване. Тъкмо се беше поунесла и са разхълца Wink!
Всъщност мога да кажа, че сме като германска машина: 5,50 - пишкане, 6,00 - акане и 6,05 събуждане Joy.
Днес към обяд ще звъня на личната, че нещо на Катето и хрипти нослето. Като спи не, но когато диша по-учестено и не е както трябва. То аз бях последните дни с лека хрема и нищо чудно и нея да споходи сега.
Хемоглобинът и на нас е нисък-105 или 104, просто не си спомням точно. Доки каза да въведа месото, а малко след това и жълтък. Не мисля да се притеснявам.
За урината, аз бях забравила, че трябва и 15 минути преди консултациите викам на мъжа ми "Слагам я на гърнето и ще чакам!", а той вика "Ще има да почакаш!", но точно след секунда Катето се изпишка и дори подранихме за консултациите. Та извадих си късмет Heart Eyes!
и от нас снимчицаhttp://oktomvriiki09.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-6-9-m.491340.18286213
Приятен уикенд!

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 08:06 от chip4e

# 664
Чипче, снимката е уникална  Hug . Прекрасна е малката. Изпрати я в някое списание, прекрасна е  Hug Hug Hug

# 665
Добро утро!
Аз сега приспах малкия звяр, събудила се е в 6 и досега голяма игра падна...
Днес времето е толкова гадно,че няма начин да се разхождаме, затова ще ходим на гости:) Не знам как е при вас, но на мен социалния живот взе доста да ми липсва..Знам,че няма как да е както преди,ама поне да се постопли ,че през уикендите да се събираме с приятели накъде навън на заведение...
Чипче, Катето наистина е страхотна...Както и всички бебета в албума, а снимките на Норчето ме развеселиха много - у тях със сигурност никога не е скучно:)

Ще се стягам да изчистя докато Елена спи...Хубав ден,момичета!

# 666
Деси, ти ме хвърли в размисъл за Макларъна - това е нещото,за което не съм обърнала внимание...Ама не съм забелязала да й е неудобно, не че може да си каже де Laughing...Аз обаче си мисля че степенката на моя Макларън може да се регулира на височина,тя е една такава гумена, трябва да проверя...
Мирикъл,аз имах предивд не,че степенката е ниско/тя на всички колички си е там/,а че продължението на седалката не се регулира,а е само надолу.Така самата седалка става къса и крачетата на малко по-голямо бебе започват да висят доста рано.Ако деттео е големичко ,крачетат си увисват нормално ,няма как,но Саши на 5м. вече му стърчайа крачката от седалката на Макларъна бяха започнали да провисват надолу.Чакай да видя дали имам снимка да покажа какво имам предвид:
Седалката свършва точно под прасците на детето,тази част,която виси надолу ,към крачетата.На моята количка тази част се регулира и може да стане част от седалката,а като деттео поотрасне,се пуска надолу,за да видсят крачетата.СПоред мен на Макларън седалката е къса и не става за бебета като моето.Иначе количката си е супер.

Чипче,Катето е страхотна. Simple Smile
Мирикъл,аз си имам социален живот,засега нищо не ми липсва.Денем мога да се виждам с приятелки,петък и събота излизаме семейно с приятели,но имам късмет,че Саши е добро бебе и като го сложа да спи към 21ч. можем да излезем.Не се събужда поне до 12ч.

# 667
Деси, мерси за подробното пояснение, разбрах вече какво имаш предвид...ама така де, аз като нямам голям опит с количките и не съм се съобразила с този недостатък...Ще си я бутам Макларъна докато мога въпреки и този и недостатък.Иначе забелязах и аз ,че е доста тясна.Сравних я с едно Чиполино на една приятелка, ама и това не бях предвидила като я вземах.Иначе наистина няма по-лека и маневрена количка. Много ми е чудно как производителите на колички не се съобразяват с всички параметри и не направят една наистина идеална количка - хем да е лека, хем да широка и удобна на бебето...ама явно няма пълно щастие.

За социалния живот- и нашето бебе уж не е от нервните, но няма на кого да го оставям вечер. Не ми пречи, и без това се уморявам и не ми е особено до барове...Сега лятото ще ми е по-криво, защото тя заспива в 20 ч , а навън още светло, точно се е разхладило и е супер приятно,ама ще видим...
Сега съм изпаднала и в друга чуденка - другият месец е сватбата на най-добрата ми приятелка, но няма да е във Варна, а по Южното черноморие и ще е вечерна...Не знам дали да оставям Елена с детегледачката за два дни , или да ги вземем и двете на сватбата LaughingТам ще ни осигурят апартамент ...Вие какво мислите по въпроса за бебе и сватба?

# 668
Мирикъл,аз бих взела и бебето,и гледачката.
А Саши,откак смениха времето,сам се настрои да ляга по-късно ,нооооо да става и по-рано. Simple Smile Преди спеше от 19.30 до 8-9ч.,сега спи от 21-07ч. Преди се будеше към 4-5-6- сутрин,само с едно хранене,сега се буди когато си иска.  ooooh!
А Макларъна е тесен,наистина,но за поотраснало дете това не е проблем. По-глемите децая спят и прави понякога.

# 669
Мерси,Деси, и аз засега така съм го намислила, да взема и детегледачката и бебето...Само се притеснявам многото хора и новото място да не я изнервят и да стане ревлива, но поне ще мога да ги изпратя в апартамента когато пожелая и ще се гледат там..
За спането- и аз си мислех,че като сменят часовете ,ще си ляга към 21, ама не - не признава никаква промяна:) Пак си ляга в 20 и става в 6 , днес сутринта даже към 5 и 30 вече си приказваше в леглото, а аз се правех че спя, ама като я погледнах голяма картинка беше - някак си успяла да издърпа обиколника, който й е над главата и да влезе под него и му говори ли,говори....
Само ние ли сме пред компютрите днес? Къде са другите момичета, уж е лошо времето:)

# 670
Здравейте,
 за бебе и сватба, аз ходих мин. седмица на сватба с Дейката на подписването и църквата, а после за ресторанта я оставих при брат ми да я гледат, че беше вечерна сватба. Добре, че беше близко до тях и притичвах да я кърмя, иначе не знам как щях да постъпя Thinking Не, че не е плакала 1 час, но нямаше как.
Чипче, малката е много сладка Grinning

за роботите- аз си имам още от Ники, който има много функций, за сокове, за меляне, за рязане и определно си го ползвам като готвя и правя салати  Peace Голям помощник ми е, но за пюретата на малката ми е мн. по-удобен пасатора Peace

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 12:01 от megs

# 671
Нашият двоен Макларън има опция да се издърпва напред поставката за крачетата и когато заспят им е по-удобно, иначе се прибира за да им е удобно на крачетата, когато са седнали.

Аз лично съм много доволна от Макларен, защото е много лека и маневрена, а и много компактна за колата. Да, вярно е по-тясна, но в нашия случай няма как, близначките са доволни. Единственото, което ме дразни, е че няма отпред ограничител - на батковците там им закачах разни играчки, а сега на девойките няма къде, слагам някакви отстрани, ама не е същото.

Чипче, ама как сте я нагласили момата - Браво!

И аз имам робот на Филипс и почти не го ползвам, точно защото е голяма галимация. Подариха ми един малък пасатор на Мулинекс и си стои на плота и с него пасираме пюретата.

Аз сега съм пред дилема какви столчета за кола да им взема на дебаланките, че им умаляха кошничките. Някой има ли мнение за Чико Нептун, който става от 9 до 38? Не става много за спане като другите, които са от 9-18кг, ама ако трябва да купувам още един път х2 стола, ще ми излезе солено...

Поздрави и приятен ден!

# 672
Привет, привет! Hug

Разгледах снимките на бебоците. Всички са прекрасни!!!

Норе, аз мисля, че е по-добре 9-18кг. Peace Ще ги използват дълго време, поне 4 години няма да мислиш за това. Наистина соленко излиза, но мисля, че сигурността на дребните е най-важна. Hug Ема е в стол до 18кг. и още й става, тя е 17кг. и 104см. Ще й купуваме 18-36 след няколко месеца и мятаме Кристиан в нейния.

Колкото до Макларъните. Аз мисля, че са супер колички. Леки, маневрени, компактни. Peace Моя позната много ги хвали, има 2 броя и ако трябва пак да избира не би купила друга. Но всеки с приоритетите и терените по които я използва.

Тук времето е прекрасно! Истинска пролет, обожавам този сезон. Следобед отиваме да купим обувки на дребната, голяма мъка ееее. То са претенции, капризии. Иска розови, лилави и подобни. ooooh! Писна ми от тези цветове, искам нещо по-така. Ха дано днес изляза на глава с нея, че вече 2-ра седмица се мъча.

Исках още да пиша, но на дребното му се спи и отивам да го слагам.

# 673
Мирикъл,при нас временцето се пооправи,но дойде при вас.Затова няма никой. Grinning
Норче,стол Чико в никакъв случай.тези столчета освен,че са мн. неудобни за децата,никога няма добри показатели на краш тестовете. Със сигурност е по-добре да купиш 9-18кг.,които можеш да позлваш доста време.Дани го сложих чак на 4г. в по-голям стол, и не виждам в стария му стол 9-25кг. как щеше да остане да седи,въпреки,че е бил под 25кг.????!!!!! Беше му хем къд,хем тесен.тези столчета имат конструкция,при която крачетата им се вирват нагоре и опират в предната седалка.Едно голямо дете няма как да се събере в подобен стол,пък дори да е под ръст и тегло,дадени от производителя.
За този вид столчета ,за който говориш ти,за мен са неподходящи за бебета/те повечето са неподходящи преди 9кг. и 1г./,защото са доста по-големи като обем и конструкция на седалката,нямат достатъчно легнало положение/а малко дете спи доста на път/ и страничните им защити са по-мако,защото иначе в добре укрепен стол един "лонгур" на 5-6г. не може влезе.А Нептун на Чико има покъртително лош тезултат на АДАК тестовете!
Та аз мисля да взема някое от тези столчета;
http://www.mytoys.de/R%C3%B6mer-Autositz-Safefix-Plus-Trendline- … .01.02.06/1936382
http://www.mytoys.de/Maxi-Cosi-Autositz-PrioriFix-Black-Reflecti … .01.02.06/1674282

http://www.mytoys.de/catalog/search?query=kindersitze+9-18&s … roductsPerPage=20

Резултати от КРАШ-ТЕСТ на столчета за кола  за 2009

Както сами виждате само едно столче 9-36кг.има добър резултат в тази категория.
Рзбира се,не са тествани всички съществуващи столчета,а само най-продаваните и надеждни,според мен.
Като заключение искам да кажа,че все пак е по-добре с по-евтино столче,отколкото БЕЗ!!!!!! Peace

# 674
Здравейте!
И аз да се включа най-после.Много неща имам за правене и все не остава време за форума.Нашия дебеланко вече е 8,300кг. и 65 см.Чудя се кога да му въвеждам жълтъка,месото,каши,въобще "горкото" ми дете е опитвало само картоф,морков(много го запекоха) и тиква(която оправи положението),а и няколко лъжички оризова каша,която му е противна.Много съм назад със захранването,ама съм мързелива мама.Изследванията му са наред,хемоглобин 121.Лошото е това,че си имаме някакъв вирус като домашен любимец и си го въртим четиримата непрекъснато,да се стопля вече и да сме повече навън.И така,отчетох се!  GrinningПриятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт