ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 283
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Добър ден и от нас!
Ние вчера решихме да излезнем и оставихме Тео на майка ми нахранен,изкъпан абе оправен изцяло ама като станало време да спи към 10:30 и голям рев ревал и майка му се прибра набарзо.
Аз сега пак с въпросите Joy
-имате ли вече цикъл,че при мен го няма още Laughing
-и кога е добре да се отиде на АГ преглед при условие,че още кърмя и ако правят някакви  цитонамазки и колпоскопски изследвания дали стойностите за ПАП вируси ще отговарят на действителните!?
За Хепатитната ваксина мисля,че трябва да са пълни 6 месеца от както е изкарана жълтеницата Peace
Янчее като отидеш да му вземат кръв на Ники пиши къде си ходила и с какво ви вземат кръвта,че аз съм на тази тема Wink

# 676
Силве,аз имах един цикъл на 1-ви март и оттогава нивест,ни кост.
Не знам дали събитието съвпадна с детоксикацията ,коато правих или беше производно на същата?!
За кръвта; обикновено се боцка пръстчено,макар на Дани да му взимаха от вената./мн.неприятно/
За гинекологичния преглед: по принцип е добре да се отиде след определен период от  спиране на лактацията,но можеш профилактично да отидеш сега.на мен ми казаха да си запиша час 6-7м. след раждането.

# 677
Силве, на мен първия цикъл след раждането ми беше миналия месец Peace
А за АГ прегледа, кърменето според мен не е причина /може да кърмиш и две години/, по скоро изчакай да ти дойде цикъла и след това отиди, че хормоните още си бушуват. Някои препоръчват и да се отиде 6 месеца след раждането, без значение кърмене, цикъл и т.н
Моя гинеколог ми каза да отида след като ми спрат лохиите окоро 40-ия ден. На мен ми спряха по-рано, но пак отидох 6 седмици след раждането Peace Сега се каня да ходя пак и после, ако нямам проблеми, чак догодина  Simple Smile

За оризовата каша само да кажа, че давам на Блевит плюс с бифидус ефект /обогатена с калций, желязо и 13 витамина/. Харесва му на вкус, а нямаме проблем и с изхождането, каквото и пюре да е ял Peace

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 17:32 от Vanya_P

# 678
На мен първият цикъл се появи на 16.01.,след това февруари,март и сега пак го чакам.Мислех,че по-късно ще ми дойде,но.....А аз все още не съм ходила на преглед след раждането,ми колкото и слешно да звучи,ме е срам! EmbarassedСъвсем съм се побъркала,ама с тия телеса никъде не искам да се показвам.

# 679
Аз ходих на първия месец след раждането заради операцията и дори тогава си имах лохи и от тогава не съм,но ще взема да му се обадя на доктора и другата седмица да ида!На мен от 4 декември като ми спряха лохите и не ми е идвало

# 680
мирикъл, има лека и широка и удобна количка... Аз си взех Бъгстър. Няма по-широко нещо на пазара, а е 6 кила. Имам забележки относно коша за багаж, но това да е проблема... важното е на ева да и е добре - останалото е без значение.
аз днес въведах месото. Започнах с пиле с картофи, че във всички останали пюрета с месо има домати, царевица или подобни неща, които не съм въвела. Изяде пюрето с голям кеф и съм много доволна. в момента яде морков, картоф, тиквичка, тиква, както и оризова каша и всички варианти на комбинации. След 2-3 седмици с месо мисля да въведа още каши - примерно бананова, а после елда (тя ева тогава ще е на 7 меесеца и половина.
за цитонамаска мисля да ходя след 1-2 седмици, а за цикъла днес ми приключва втория цикъл след аждането. ървият беше на 13 март, втория на 12 април (точен, както и преди раждането).

# 681
  • Лавал-Пловдив
Здравейте  Hug
За циклите - имала съм 2 до сега, на 7.03 и на 9.04 - веднага щом спрях да кърмя и ми дойде
За количка - аз ще си карам с тази, с която съм на Пег перего, тя е достатъчно удобна и за лятна, място има достатъчно за бебето, и във вана нямам проблем да я слагам.
Изчезвам, защото малкия от 2 дена е много кисел, а след 30 мин ще идва една жена, да ми обяснява правителствените програми за финансиране на колеж на децата - като се роди му дават една сума, а после всяка година още до 18 години. Но тези пари могат да се ползват само за образование. Искаме да направим такива влогове на децата и затова тя ще ни обяснява 2 часа, какво да правим.

# 682
Здравейте,
времето е кофти и макар, че ръмеше слабо ние излязохме за малко- да дишнем чист въздух Wink
За цикъла- не съм имала все още. За прегледа гинеколожката ми беше казала още преди да родя, да отида 2-3 мес след раждането за проверка. Аз отидох миналия месец, преглед и ехограф,а  аз пък питах дали е необходимо да се направят някакви изследвания, а тя каза, че всичко е идеално и не е нужно и поне 6 мес да не се притеснявам за долния етаж  Grinning

Shocked днес всички са навън темата е опустяла  Crazy

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 11:30 от DeiziL

# 683
Здравейте. Ние все още сме на Павликени, но време за писане не ми остава. Дори не мога да се добера и да прочета. Сутрин влизам набързо във Фермата и това е.
Дребната става със всеки изминал ден по-кошмарна. През деня е добре, но вечер и нощем е ужас. От една седмица вече ака всяка нощ - към 2-3. И после един час игра. През другото време спи на пресекулки и преревава. Аз дойдох тук уж да си почина, а то стана по-зле. Майка не може да спи при нея, че и яде по сто пъти нощем. Като новородено не е била така, а сега какво става не знам.
Захранването върви добре. Има апетит и хапва каквото и предложа. Дори се кара и бори за храната на кака си. Laughing
За количките - аз ще съм със старата - чиполино венеция.
Ако знаете как се обърна зимния кош и Жужи падна. Направо се захлупи под него. Плака много милата, но никъде нямаше ударено. Добре че беше подпряна с възглавници и явно те са поели удара.
За цикъла - ту го има, ту го няма.
Ние направихме тук изследванията. Хемоглобина и е 111. Но пък тя яде жълтък. Вкарах и заешкото. Утре ще дам телешко.
За прегледа - докторката ми каза след 6 месеца. Ходих на 40 ден след раждането.

# 684
  • Deutschland
Здравейте
При нас захранването също върви бавно но славно.Въвела съм морков,картоф и сега е на тиква.Следващото мисля да е тиквичка.Пюретата  си ги приготвям сама от био зеленчуци.Слагам по 2-3 капки рапично  олио.Пасирам ги с  това  .
Вече 1 седмица ходим заедно на ясла .Стоим по 1 час.Другата седмица по час и половина.Надявам се да свикне.
Цикъл и аз още нямам. Това е за сега при нас.

# 685
  • Ловеч
Здравейте момичета.
Влизам и си ви чета, но обикновено все не стигам до писането  Mr. Green
Деси, ти както винаги си супер изчерпателна и информирана по темите  Peace чак се чудя кога ти стига времето за всичко  Rolling Eyes
Ние купихме на малчо, Макларън Триумф и информацията за крачетата ми идва доста късно  Mr. Green Обаче Алексчето много си харесва количката и само като го сложа заспива  Joy
В последно време се буди по 1-2 пъти на нощ да цока /даже като новородено не го е правил/, а денем суче около 5 пъти. Захранването ни върви трудно и сме си все още само на картоф, морков, тиква и банан. Все още не смея да му въведа оризовата каша, защото ака по съвсем малко 1 път на ден,два и е като твърдо тесто /ама и аз как го обяснииих/, та ме е страх да не се запече.
Зъбчета още нямаме, но са ни подути венчетата.
За циклите - още януари ми дойде и съм като часовник всеки месец, но още не съм ходила на преглед  Embarassed
Като четох назад се разубедих да  купуваме проходилка /все още не сме взели/.
Много хубави бебоци видях в албума  Peace 

# 686
  • Лавал-Пловдив
http://oktomvriiki09.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-6-9-m.491340.18303912
качих най-после и аз 2 снимки в албума, че отдавна не съм качвала Simple Smile

# 687
  • благоевград
http://marenceto2.snimka.bg/baby/az-i-bebeto.372995.18305785  ето малко снимки и от нас  Heart Eyes
Незнам дали се похвалих Теди има 2 зъб4ета ве4е  Laughing

# 688
Здравейте момичета, зачетох се че пишете за цикъла - на мен ми дойде вчера за първи път, все още се кърмим с малкия, а и нямам намерение да спирам до годинката, ако освен не намалее кърмата. На преглед ходих февруари месец и моята докторка каза, че всичко е наред и отново след два, три месеца да отида за цитонамазка.
Ние вече се храним и със зеленчуци и с месо, веднъж дадох и каша, приготвям повече пресни плодове на пюре за следобедното хранене.  Дадох му и бишкота на плазмон за гризкане, тези които са след четвъртия месец - много му хареса.
Извъдих си паяка от каката, тъй като нея вече я бях сложила на шест месеца, но момченцата са по-бавна работа с всичко и незнам откога се слагат може би ще трябва да се изчака още месец, два? Детето ще си покаже най-добре.

# 689

Общи условия

Активация на акаунт