ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 379
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,

честити месечинки на всички бебоци  Hug Heart Eyes
Силваче, нищо не видях от почерпката  smile3516

usmifchica, купих го от Premaman, тук струва 115 евро, но видях, че го има и в Амазон горе долу за същите пари http://www.amazon.co.uk/Beaba-Babycook-Sorbet/dp/B000T9AZNY/ref= … 321355&sr=8-1

Днес ни беше последния ден с картофче, утре продължаваме с тиква.
Хубав ден на всички  Hug

# 571
Ами до сега давах само зел.пюре и каша,на консултацията във вторник ми каза да запо4на месните пюрета и жълтък по 1/4. Не давам голямо коли4ество,просто не иска мляко,стоял е гладен,но мляко не иска.Знам,4е е много важно да яде мляко.
Незнам при вас как е,но ние запо4нем ли да се храним,малкия постоянно мрънка и посяга,и аз съответно никога няма да дам от нашата храна,и запо4ва един рев,Давам мляко,но не иска.
Също така ако е жаден и аз пия нещо,запо4ва пак да мрънка,казва си детето,4е е жадно Simple Smile
Незнам,стари,нови схеми,аз май ги омесих ooooh!

# 572
anjei на диетка ли си и ти?
Ооо аз забравих да Ви кажа,че и Теодор много пищи.Днес му дадах морков и него го хареса за сега нямам проблеми със захранването.Не знам кога ще заместя хранене вероятно си мисля да е като му въведа месото,сиренето и чак тогава.Той ще е почти на година ама аз пък се чудя друго newsm78 по-принцип по колко пъти на ден трябва да ми яде за кърма говоря,че аз направо му изтървах края ... мисля,че си лапва 5-6 пъти в деня без пюрето,защото по-малко му давам 40-50 мл яде последния ден от въведен зеленчук иначе по 3-4 лъжици.Да не говоря през нощта какво прави буди се поне 2 пъти цокне малко и заспива и аз го отдавам на зъби Rolling Eyes
Чакай че направо се отнесах-та колко пъти в деня трябва да суче?

# 573
  • Sofia
Здравейте на всички сладурковци и техните майки. Съжалявам, че не съм писала, но затова пък не пропускам да ви чета. За отчет - бебе Василена е 7600г. и 67см. на 6-ия месец. Захранихме се преди 40дни ( 20д.- оризова каша с кърма, 5 д. към нея прибавих ябълка на пара. След което въведох последователно през 3-4дни: картоф, морков, тиква, зелен боб, броколи, банан,бананова каша, елда).Итака две хранения са с тези неща( зеленчуците и плодовете си ги приготвям сама с уреда като на anjei, от който също съм много доволна),след което й предлагам и кърмене. Преди 3 дни захраних с месо- пуешко, защото хемоглобина ни е нисък -104. За сега всичко върви без проблем. Имаме си и две зъбчета от долу.
 Относно детските ясли - ние също кандидатствахме, но едва ли ще ни приемат.
 Вече усилено мислим за море и май ще си отидем отново на Албена.
 Като се има пред вид че почти не пиша, май се поувлякох.
 Останете си със здраве и много, много усмивки!!!!!

# 574
НВИ,аз бих дала месото първо 1;1 със зеленчуково пюре/1 ден месео,1 ден зел.пюре/,а жълтъка по-натам,поне към 8-ми месец./аз съм го дала в 10-ти с баткото/.

# 575
НВИ,аз бих дала месото първо 1;1 със зеленчуково пюре/1 ден месео,1 ден зел.пюре/,а жълтъка по-натам,поне към 8-ми месец./аз съм го дала в 10-ти с баткото/.

Ок,мерси Деси,днес му дадох малко,но ще го отложа.
А сирене от кой месец се дава,не бързам,но много познати майки ве4е и хранят бебоците с попара със сирене Crazy

# 576
  • Лавал-Пловдив
Да се разпиша и аз, че отдавна не съм го правила. Ние сме добре, тази седмица времето е слънчево и сме повече навън.
Захранването върви добре, до тук е опитал катофено и морковено пюре само, но утре ще го пробвам с тиквички. Зъби нямаме, иначе си "говори" и пищи много, основно произнася "бабо". Още не седи, не се обръща, а по корем не дава въобще да го сложиш. По - мързеливичък е човека. На активната гимнастика се обръща настрани, за да хване някоя играчка, но не се претълкулва изцяло.
Моята диета и тя върви с пълна сила, вече въобще не чувствам глад, смятам да я продължа до края на април, да видим какво ще излезе.

# 577

Ок,мерси Деси,днес му дадох малко,но ще го отложа.
А сирене от кой месец се дава,не бързам,но много познати майки ве4е и хранят бебоците с попара със сирене Crazy
Сирене след 10-ти месец най-рано бих  предложила и то въвеждането му да не съвпада с никоя важна група храна,глутен например.Детето яде мляко,защо му е сирене сега??!! А попарата на 6м. няма да я кометирам,тя е извън всякаква критика. CrazyДа не говорим,че бебе на 6м. ,което има  заместени 2-3 хранения,остава с минимални дози мляко.Не,мерси.То оше не може да преглъща,да схване ,че му се предлага храна,а аз закуска ще му давам. ooooh!
Моя съвет е да не даваш повече от 2 хранения с твърда храна дневно,ако не искаш детето ти да има проблем със стомаха/от големите количества и рязкото даване на много и нови храни/ и да не ти откаже млякото./някои деца им се услажда повече твърдата храна/.Ама това са си мои размисли.Ако педиатъръ се притеснява за хемоглобина,то не виждам защо,при положение,че детето ти яде плодове и сега вкарваш и месо/жълтъкът се дава толова рано по старите бг схеми,заради хемоглобина/.Ти си захранила по-рано,така че естествения път на нещата е месо .Това са си мои разсъждения и не искам да се съобразяваш с тях,разбира се.  bouquet

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 15:10 от ДесиХ3

# 578
Деси, ако т икажа,че педиатърката ме кара да давам попара и за бебка остават само 2 хранения с мляко.  #Cussing outНейната схема:
7.00- Мляко
10-попара със сирене
11.30--плод пюре
13.00-месно или зел. пюре
17.00-кисел, каша ,нишесте ooooh!
21.00-мляко
Е, каков да коментирам, то и за това ще я сменя юни месец Rolling Eyes

# 579
Жени,смения я задължително.
Ей,голям зор тези лекари да тъпчат децата с боклуци,а да има спрат млякото.Само се замислете дали не вървим срешу природата,карайки децдата си да ядат на крехка възраст какви ли не неща.Ако не трябваше да пият мляко,то природата щеше да спира кранчето на кърмата бързо-бързо и детето щеше да е принудено да захапва улова,който се върти на чевермето. Simple Smile
Ето моите,изключително кърмени деца,на 6м.:
 тегло: над или около горна граница
 ръст: над или около горна граница
 развитие: нормално за възрастта
 хемоглобин/че нали горките само 'гола' кърмица пият/; перфектен
Както се вижда това,че не им давам ПОПАРА,не ги различава от дете,което има 1-2-3-то на едно хранене.
Моят съвет е ,ако имате живи баби,пра баби,ама жени,които са по на 70 и отгоре години,да ги разпитате как са хранели децата си.Ще видите,че до около 5-6м. децата са сукали изключително,да не говорим,че са кърмени по 2-3г. Simple Smile

# 580
Деси, наистина си права за всичко. Да не говорим ,че на моята и напомням за ваксините.  ShockedАз си следя всичк о,тя вечно пропуска.Затваря м ителефона, ако ще и иБойко Борисов да бил не можела да говори .А ,аз се държа мило и учтиво. Жалко,че не може по всяко време да се сменят лекарите Close

# 581
Жени, мисля, че педиатър може да се сменя по-всяко време. Юни и декемврие само за джи пи-тата. Някъде бях чела за това, но сега не се сещам. Най-лесно е да звънеш в здрванат каса и да ги питаш.
Но непрменно смени тази лекарка. #2gunfireНе знам как може все още да има такива хора newsm78

# 582
  • Лавал-Пловдив
Деси, ако т икажа,че педиатърката ме кара да давам попара и за бебка остават само 2 хранения с мляко.  #Cussing outНейната схема:
7.00- Мляко
10-попара със сирене
11.30--плод пюре
13.00-месно или зел. пюре
17.00-кисел, каша ,нишесте ooooh!
21.00-мляко
Е, каков да коментирам, то и за това ще я сменя юни месец Rolling Eyes
Това е точно старата схема, по която съм гледала Зара. Не знаех, че още се прилага. Все пак от 1998 са минали 12 години, можеха малко да осъвременят  Joy

# 583
Здравейте  Hug
Честито на всички 6 месечни сладурковци   bouquet
И нашето захранване върви бавно и славно. След тиквата и картофа, сега давам и оризова каша, т.е давам двъ пъти твърда храна - веднъж тиква и веднъж каша, но след това задължително кърма Naughty
Сега един може би глупав въпрос - като започна да въвеждам плодовете, вътре в кашата ли да ги бъркам или да давам пюрето на друго хранене  newsm78
Силве, понеже и ние се храним на поискване и аз се омотвам понякога. Най-лесно е да си пишеш няколко дни кога яде и ще му хванеш режима  Wink
Виждам голям зор с водата  Sad моето дете просто не признава ни биберон-залъгалка, ни шише. Бутам му го в устата и то милото незнае какво да го прави и само го върти с езика и си играе. Тази нощ го пробвах и сънен да му пробутам шишето с водата, да ама не, веднага се събуди, опули едни дзъркели и щеше да ми захапе цицата през тениската Crazy
Ако трябва и водата да давам с лъжичка, ще трябва цял ден да съм с лъжицата  Laughing
Така че приемам всякакви предложения и съвети  Hug  

# 584
Здравейте   и от нас,
честито на месечковците  Hug
Днес купих Био катофи от Кауфланд и сега приготвям картофено пюре и ще почваме захранването /опс без малко щеше да стане печен картоф  Grinning/
Sashy  добре дошла  Heart Eyes
Благодарско на Онли уан за съвета със зелето- помогна ми  newsm51!
Благодаря и на момичетата, които споделиха за яслите във Варна  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт