КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 400
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
В голя чуденка съм в кухнята какъв бойлер да сложа проточен или обемен и ако е обемен колко литра да е  newsm78
От 6 години сме с 10 литров в кухнята. В шкафа под мивката е. При съдомиялна е достатъчен, в противен случай ще се налага да изчакваш да загрее, ако е повечко посудата в мивката. Вярно бързо е, но все пак...Май проточният е по-добро решение newsm78

# 361
Миналата неделя бяхме с кума ни, който ще ни прави кухнята, в апартамента да вземем размери и да обсъдим дизайна на кухнята. На място си решавахме, тук ще има чекмедженце, там ще има шкафче. Абсорбатора направо го начертахме върху стената,че да видим как ще изглежда пространствено  Mr. Green . Кухнята вече е нарисувана,  разчертана до милиметри. Тези дни кумът ще купува материалите и да се разрежат плоскостите и да се кантират. Надявам се до 1.май да е готова. Момчето действа много бързо по принцип. Та може скоро и аз да помествам снимки  Peace

# 362
Мили момичета, може ли да споделите онези от вас които имат в кухнята проточен бойлер колко киловата е и достатъчно ли е за топла вода

# 363
Може ли да сложа малка миялна машина в шкаф под печка- тя също е от малките с газов и обикновен котлон.Някой има ли такава комбинация.От вибрациите на машината дали няма да стане нещо на печката.Вчера се установи че всичките ми планове отиват на кино след като разбрах че в килера,който ще събарям има комин широк и дълбок по 60 см.Този комин е на стената където ще бъдат уредите и  плотът.Направо ужас.И не е в края ,а има място от 35 см,после е той.Тогава единствения ми вариант за миялна,която толкова искам е да я сложа в някакво шкафче под печката.Помагайте с идеи Peace

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 18:26 от svetli333

# 364
svetli333, каква е тази малка печка? Може ли да пуснеш снимки.

# 365
  • Sofia, Bulgaria
Светли, а няма ли много да се навеждаш, като поставяш съдовете? Иначе по мои впечатления и данни - миялните машини не вибрират. Малките машини ги слагат и направо на плота.

# 366
И аз мисля, че не вибрират, а това с навеждането...то май при повечето се навеждаш, само ако е много голяма не  ooooh!

# 367
За мивките на FAT - и аз съм в голяма чуденка newsm78Ходихме  в склада им и това, което разбрах, че в полигранита има гранитен прах и на вид имат едни бляскави частички. И на двата вида мивки обаче не трябва да се поставят директно тави и тенджери от котлона, тъй като издържали до 150 градуса и мен това ме притеснява, защото сега имам алпака  и всичко правя върху нея. Освен това разбрах, че се надраскват от остри неща и тогава трябвало да се полират отново.Намерих и фирма, която изработва и плотове  с мивки по собствен размер, а така също и гръбче - стоят красиво, защото са еднакви и няма плочки  и лайсни.... И аз не знам какво да избера newsm78

# 368
Момичета, мисля, че бях мярнала някъде в темата въпроса за вътрешността на шкафовете, но не мога да го открия. Та мисълта ми е - какъв цвят трябва да е вътрешната част на кухнята?

# 369
Аз се чудя как да избягам от това да не ми я направят отвън да изглежда добре, а отвътре, като кухните през 80те, каквато е у баба и каквито ги гледам , че са в някой от големите магазини  ooooh!

# 370
  • София
Аз се чудя как да избягам от това да не ми я направят отвън да изглежда добре, а отвътре, като кухните през 80те, каквато е у баба и каквито ги гледам , че са в някой от големите магазини  ooooh!

Според мен, ако сте подписали договор и точно е описано какво искаш, няма как да изглежда като на баба ти.

# 371
Аз пък съм изпуснала разговора за изгледа отвътре, и изобщо не разбирам какво имате предвид. Цвета на плоскостите от вътрешната страна, или нещо специално сте обсъждали? Стана ми интересно...

Някой боядисвал ли е върху тапети, и добре ли се получи? Нашите са прекрасно залепени,  и добри като релеф, но искам да сменя цвета с възможно най-малко разходи. Чувала съм, че се прави, но също така и че "понякога" тапетите падали барабар с боята. Доста скъпо сваляне на тапети ще си организирам, ако стане така. Ако имате опит, каква боя е добра за целта?

# 372

Според мен, ако сте подписали договор и точно е описано какво искаш, няма как да изглежда като на баба ти.
Даде, ама и аз не знам как точно да го обясня  Laughing

# 373
За мивките на FAT - и аз съм в голяма чуденка newsm78Ходихме  в склада им и това, което разбрах, че в полигранита има гранитен прах и на вид имат едни бляскави частички. И на двата вида мивки обаче не трябва да се поставят директно тави и тенджери от котлона, тъй като издържали до 150 градуса и мен това ме притеснява, защото сега имам алпака  и всичко правя върху нея. Освен това разбрах, че се надраскват от остри неща и тогава трябвало да се полират отново.Намерих и фирма, която изработва и плотове  с мивки по собствен размер, а така също и гръбче - стоят красиво, защото са еднакви и няма плочки  и лайсни.... И аз не знам какво да избера newsm78

моята  мивка е на  FAT,  ползвам я вече 6 месеца и нямам проблем с нея нито се е надраскала нито нищо отцеждам  врялата вода от картофите например като са варени  няма проблем тенджера не съм слагала и  не ми се е налагало защото котлоните ми са до нея , супер лесно си я поддържам . Аз лично съм доволна

# 374
Печката ми е Дипломат - от малките с един газов и един обикновен котлон.И понеже е върху шкаф затова си мислех  да сложа отдолу миялната.Нямам никакъв друг избор.Вярно че ще трябва да клякам .Освен ако не измисля и едно чекмедже,после миялната и най -отгоре печката.Вече ми се плаче ,а още не съм започнала.Работното ми място на плотът ще бъде с размерите на машината ,така че и този вариант отпада.И за мивката Фат се чудя още.В сряда ще идва майстор фаянсаджия ,за да види какво ще се прави и ще го питам за мивките.Предполагам че ще знае и после ще пиша Peace

Общи условия

Активация на акаунт