КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 297
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София
просторно,чистичко и ПРАзно  Laughing.поне ми е лесно за чистене Peace.до месец ще имаме нови придобивки в холната част,така ще придобие поне малко завършен вид.
И аз така -до месец ще дойде дивана, а до тогава седим почти на пода, но наистина - лесно се чисти Simple Smile

# 511
  • Варна
просторно,чистичко и ПРАзно  Laughing.поне ми е лесно за чистене Peace.до месец ще имаме нови придобивки в холната част,така ще придобие поне малко завършен вид.
Много е готино  newsm10

# 512
просторно,чистичко и ПРАзно  Laughing.поне ми е лесно за чистене Peace.до месец ще имаме нови придобивки в холната част,така ще придобие поне малко завършен вид.
И аз така -до месец ще дойде дивана, а до тогава седим почти на пода, но наистина - лесно се чисти Simple Smile

Mr. Green същата работа! в края на месеца и ние си чакаме дивана.Гледахме поне масата и столовете да купим,че да има къде да ядем и обитаваме най-вече спалнята.Розовия килим е от стаята на дъщеря ми,ама тя и там толкова си играе,колкото и в нейната стая-изобщо не ги отразява,седи при нас в спалнята.
Мира Иванова-благодаря ти  Hug,това е домът,за който сме мечтали цял живот с мъжа ми. Praynig

# 513
 beep_one , много е хубава ! И аз съм си харесала такива маса и столове само че искам в по светъл цвят Rolling Eyes Ако не е тайна колко ти струваха ?

# 514
Масата,ако не се лъжа не беше повече от 500 лв.(4и нещо,не си спомням вече),а столовете около 90 лв.Искахме разтегателна маса,но да не е разделена наполовина,отдолу и се вадят разширенията-разтегната става 2,40 м.и все не намирам покривки за нея.Купихме ги от Пловдив,кв.Тракия имаше един голям магазин за мебели (не знам как му е името).

# 515
Един сайт с разни джунджурийки за кухнята /и не само Wink/
http://www.decorbox.bg/bg/room/kitchen/newest/page/1

# 516
Привет  Hug
beep_one прекрасна кухния  Peace Широко, просторно и слънчево Flutter
Направо ме е срам да покажа нашата с какви размери ще бъде Embarassed
Ето това е проекта:
http://farm5.static.flickr.com/4005/4527813894_353d445c3f.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4011/4527813918_4377a12635.jpg
http://farm5.static.flickr.com/4051/4527813942_73176aeb8a.jpg
Единственото несъответствие е, че дъното на шкафовете няма да е бяло, а венге като болните шкафове. Горните шкафове и гръбчето са бял гланц, а плота е мръсно бяло с разни кафеникави точки... не мога да го обясня точно цвета  Rolling Eyes
Сега чуденката ни е за миФката - искахме да вземем без отцедник, за да остане повече работен плот, но както се вижда на снимката дори и да махнем отцедника, свободното място ще остане в самия ъгъл, точно м/у мивката и котлоните и няма да е удобно да се ползва. Така или иначе сме си харесали такава http://www.kentimpex.bg/images/obj/big/1882110.gif стойка за отцеждане на чиниите, та съм в чуденка да има ли отцедник или да няма. Все ще сложа нещо там, я плодове и зеленчуци като мия, я нещо друго, ама все си мисля, че БЕЗ ще изглежда по-добре.
Помогнете да разреша дилемата  Rolling Eyes

# 517
Илияна,то зависи и дали ще имате миялна  newsm78

Аз в момента нямам миялна,но мивката ми е без отцедник и никога не съм имала проблем с нея или с чиниите ми.Отцедникът ми е обикновен-стоящ и се намира отстрани в табличка НЕ в непосредствена близост до мивката,защото би ми пречил ако е точно залепен за нея.
Първо,че ми остава повече работен плот,което за мен е задължително.
И второ,естетически е по-красиво да е само единична вградена.С тези отцедници ми изглежда твърде санитарно кухненско,като в соц.стол  Rolling Eyes Да не говорим,че целите са постоянно в капки,точки и котлен камък.Трябва постоянно да ги чистиш и между набразденото все остава по нещо.На предишните собственици беше такава/ползвахме я една година и я бях омразила отвсякъде  Whistling /.Евентуално ако мивката е полимер мрамор или граниксит бих го възприела.Но  ако е алпака на мен лично въобще не ми харесва да е с отцедник.

Но това си е само мое мнение де,въобще не е меродавно  Laughing

# 518
@*ИлиЯна* , утре ще ти повдигна самочувствието като покажа размерите на нашата кухничка, че сега излизам. Mr. Green
Като я разглеждах първото, което ми направи впечатление е точно как е ориентирана мивката с отцедника към ъгъла и по този начин си се оползотворява на 100 %  Peace Ако си свикнала на отцедник, оставете си този вариант. Ние сега и по този въпрос имаме спор, понеже приятеля ми не иска отцедник, а аз съм свикнала да си го ползвам. Най-малкото не мога да си представя примерно, да измия нещо в гевгира и да няма къде да го сложа да се изцеди, примерно  Simple Smile

# 519
elfi4ka, в тази малка кутийка, наречена кухня, няма място за миялна  Embarassed
В нашите мивката е от алпака с голям отцедник и винаги е в капки и котлен камък  ooooh!
То и аз клоня към такава без отцедник, но исках да чуя и други мнения. А и сега като гледам какви симпатични отцедници предлагат  Flutter
Невидимка кухнята е с тазмери 180 на 180 и е в помещение без прозорци  Tired Не знам как ще ми повдигнеш самочувствието, ама... с интерес ще чакам да покажеш твоята  Wink
А иначе от 4 години съм със стоящ отцедник- мивката няма. А и ме притеснява това, че ако е както на проекта, отцедника ще е в ляво, а това НИКАК не ми е удобно  Tired

# 520
elfi4ka, в тази малка кутийка, наречена кухня, няма място за миялна  Embarassed
В нашите мивката е от алпака с голям отцедник и винаги е в капки и котлен камък  ooooh!
То и аз клоня към такава без отцедник, но исках да чуя и други мнения. А и сега като гледам какви симпатични отцедници предлагат  Flutter
Невидимка кухнята е с тазмери 180 на 180 и е в помещение без прозорци  Tired Не знам как ще ми повдигнеш самочувствието, ама... с интерес ще чакам да покажеш твоята  Wink
А иначе от 4 години съм със стоящ отцедник- мивката няма. А и ме притеснява това, че ако е както на проекта, отцедника ще е в ляво, а това НИКАК не ми е удобно  Tired

Ето каква беше мивката като се нанесохме.Вярно,че е някаква архаика от 25 години и мизерията беше абсолютна,но пак е алпака и ми заемаше цялото място.Цялата побеляла и с пръски по нея.А под отцедника беше страшно  Laughing
http://eliiiii.snimka.bg/other/remont.246954.5870548

А това е мивката вече на новата кухня.Тук е пълна с някакви кутии,но все пак се вижда долу -горе какво място заема и колко плот си ми остава така  Heart Eyes
http://eliiiii.snimka.bg/other/remont.246954.6096907
http://eliiiii.snimka.bg/other/remont.246954.6096912

А за бъдещата ми кухня в къщата съм замислила още по-малка от граниксит  Heart Eyes

# 521
Мммм, прекрасна кухничка  Peace
Само това, което се вижда на снимката ли ползваш като работен плот?

# 522
Ами,да,двете парчета покрай мивката.Като това по-малкото в дясно почти не се ползва,защото отцедника е там до стената.Но пак става,поне за трупане на мръсни чинии  Laughing А това по-голямото се ползва активно,но и то не е кой знае какво,защото отгоре има кафемашина,табла с адаптирани млека и шишета...та остава само предната част,но ни стига.Цялата кухня е 2.40/плота което е/.Много е малко ама си траем засега.Много ме е яд като точа питки,защото нямам място,но си мятам една мушама на масата и действам там  Laughing

# 523
Момичета ние с мъжа ми стигнахме до извода,че ако мислиш да имаш съдомиялна е по добре да дадеш пари за голяма такава 60 см. отколкото за по скъпа мивка.Ние до някъде съжаляваме че дадохме 360 лв.за мивка и 600 за съдомиялна 45 см.Трябваше да вземем по голяма съдомияла и по-малка мивка  Laughing.Това е за тези,които ще имат съдомиялна.да го имат в предвид,че се изтарикатяваш и ползваш мивката почти само да си измиеш ръцете. Grinning

# 524
Нашата е 45 см. и за 3-4 членно семейство мисля, че е точно за пускане 1 път дневно.
Тези от 60 биха ни събрали нещата от ден и половина и половината мръсни от втория ден да стоят навън или пък да я пускаме полупразна.
Мивката ни е малка, кръгла, почти не я ползваме Mr. Green

Да попитам нещо - бели тапи за столчета и маса, къде мога да намеря? Само на черни попадам ...

Общи условия

Активация на акаунт