КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 469
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета,
Моля ви за мнение, за кухнята каква настилка да сложа отдолу, гледам, гледам и се обърквам.
Първо мислех плочки, сега гледам някакви водоустойчиви ламинирани паркети имало  newsm78
Аз толкова харесвах и плочки по стените, така уютно ми изглеждаха, но на всякъде гледам кухните се предлагат с плотове...

# 151
Ние сме с ламинат и за сега съм доволна. Ако имаш възможност и ти харесват повече плочки можеш да си сложиш. Гърбът на кухнята може да е от плоскост, а може и да го няма, той не е част от шкафовете и се лепи допълнително за стената.  Предимството му е, че се почиства по-лесно в сравнение с фугите на плочките, но пък това е твоята кухня и ти ще я направиш такава, какнато на теб ти харесва.  Peace  

# 152
Здравейте момичета,
Моля ви за мнение, за кухнята каква настилка да сложа отдолу, гледам, гледам и се обърквам.
Първо мислех плочки, сега гледам някакви водоустойчиви ламинирани паркети имало  newsm78
Аз толкова харесвах и плочки по стените, така уютно ми изглеждаха, но на всякъде гледам кухните се предлагат с плотове...

Зависи дали си с миялна машина ли ще миеш на ръка в мивката.
Ако е втория вариант зависи от това как миеш-дали всико си отива в мивката или оливаш по пода.
Аз примерно нямам миялна за този момент и като мия оливам всичко долу,когато имам камари,тенджери,тави и т.н.  Embarassed Просто съм си такава.И не ми се мисли ако бяхме сложили паркет какво щеше да е  Mr. Green Имаме гранитогрес и съм доволна.Другото,което е,че като пържим картофи примерно на външния котлон на печката все капва по нещо от капака и става мазно долу  Rolling Eyes
Третото,което е,че като правим скара,която слагаме върху печката УЖ под абсорбатор,който не е особено ефективен целия под после е мазен от изпаренията,което е много тъпо,но просто няма къде да я сложим тази скара другаде  Confused

Така,че е въпрос на лични навици и практика.

За в къщата съм измислила,че вградения ми плот ще е в непосредствена близост до голям прозорец над мивката.Пак ще има абсорбатор/по-мощен/ ,но и ще е до прозореца,за да може всичко максимално да излиза навън.Плюс това ще имаме и миялна,така че в мивката ще се мият само дребни нещица,някоя чаша примерно.Но пак не бих сложила паркет.Там ще си е с гранитогрес ,а нататък към трапезарията вече ще е с паркет отделен с лайсна.

Помисли за варианта да сложиш плочки само пред самата кухня,а другото да е паркет пимерно.Много хора правят така.

Ако пък си чиста домакиня и работиш чисто и внимателно си сложи водоустойчив паркет,ти най-добре можеш да си прецениш,но аз лично не бих,заради невероятните ми умения да оливам  Crazy

# 153
Дами, не мога да кажа нищо по зададените въпроси, но мога да задам нов.  Mr. Green
Вторият съпруг на майка ми е производител на керамика, т.е. имаме сем. фирма-производител. Той прави невероятни плочи за облицоване на тераси, камини и т.н. интериорни решения с малки керамични плочи. Сега е направил мозайки за кухня. Тъй като са релефни (на разни геометрични неща, бобчета и тн.), а това дава възможност светлината сама да играе по тях, той смята, че трябва да са предимно тъмни. Та двамата сме в чудене - много ли домакини биха си сложили тъмни плочки като акцент. Не са едноцветни, а вътре играят медни отенъци, патинитрани нишки. Като скъпоценни камъни. Но пък тъмни? Аз лично се стопирам от тъмното и ще ги редувам, но аз съм си задръстена Embarassed От друга страна много хора си слагат тъмни гърбове?
Манди, стискам палци да си го направите топличко. Явно е изпитание и както са казали - децата на кундурджията - боси ходят
Yani, аз съм с ламинат и капя и пръскам и съм без абсорбатор и ламинатът ми е ОК (малко се поизтри по фугите). Но, ако харесваш плочки, какво те спира?

# 154
Благодаря ви момичета за отговорите...
Аз много харесвам плочки, ламинатът ми бе поставен като по-евтина алтернатива, за която реших да събера мнения и отзиви от личен опит.

Тиги - Мигъл - аз лично съм привърженик на контраста- бих си сложила тъмни / но не прекалено защото смаляват помещението визуално/    плочки или паркет ако мебелите или в случая шкафовете са ми светли. Но тъй като съм се спряла на шкафове цвят Венге - по-скоро търся по-светли решения.

На този етап съм си харесала една серия в бежова и оранжева гама, която би ме се вързала с шкафовете, но знам още мислим по въпроса
http://www.kai.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82% … 0%B7%D0%B0%D0%B9/

Аз попитах за плота на стените, защото на мен и стенните плочки много ми допадат и ми създават чувство за уют. Иначе миялна машина имам, но имам и две малки деца, които често играят на пода или за мой ужас ходят боси:)))

Изглежда ще е трудно решение, а мъжът ми е оставил избора на мен, нали кухнята била моята крепост :Р

# 155
  • София
Манди, стискам палци да си го направите топличко. Явно е изпитание и както са казали - децата на кундурджията - боси ходят
А бе.. не е точно така, защото с приятеля ми, който също работи в мебелна фирма, преливаме от ентусиазъм и той ходи с отверката в джоба и постоянно монтира и поправя разни мебели из апартамента.

А за тъмните тонове.. Аз съм им привърженик, особено ако участват като акцент. Стига да е добре съчетано със светлото, тъмното може да има много приятен ефект Simple Smile

# 156
  • София
здарвейте дами,
Да Ви споделя  Simple Smile
Днес ходих до Стоун центъра за оферта за плот, тъй като дават 10% ТО по вереме на стройкото. Направиха ми оферта, дадоха ми отстъпка, НО за да важи отстъпката трябва да капарирам 50% от стойността на плота до края на стройкото. Т.е утре най-късно.
А аз още не съм получила офертите от фирмите за кухня. Докато избера фирма и я монтират, за да дойде време за плота, ще минат сигурно 2 месеца. И искат да ги финансирам с 1000 или 1500 лв. зависи коя оферта ще избера два месеца  Shocked
Попитах неможе ли 10-20%? Не такива били условията. Shocked
Ами те може да фалират за това време.  newsm78
Вече съм разочарована  Thinking Никога няма да се научим да правим бизнес. Никога! Кажи едни 10-15-20% и ще събереш клиенти и добри отзиви, и пари. Ама не, простотията ходи по хората. И така мазно ми говори и ехидно ме гледа служителя докато му обяснявам, че това капаро е прекалено. Вече отношението се промени, все едно съм някаква дрипла, без пари а искам скъп плот.
Казх си няма да се ядосвам, но сега се ядосах.
Ще пусна запитвани и до СКВ, но се чудя има ли смисъл.  newsm78

# 157
Дами, не мога да кажа нищо по зададените въпроси, но мога да задам нов.  Mr. Green
Вторият съпруг на майка ми е производител на керамика, т.е. имаме сем. фирма-производител. Той прави невероятни плочи за облицоване на тераси, камини и т.н. интериорни решения с малки керамични плочи. Сега е направил мозайки за кухня. Тъй като са релефни (на разни геометрични неща, бобчета и тн.), а това дава възможност светлината сама да играе по тях, той смята, че трябва да са предимно тъмни. Та двамата сме в чудене - много ли домакини биха си сложили тъмни плочки като акцент. Не са едноцветни, а вътре играят медни отенъци, патинитрани нишки. Като скъпоценни камъни. Но пък тъмни? Аз лично се стопирам от тъмното и ще ги редувам, но аз съм си задръстена Embarassed От друга страна много хора си слагат тъмни гърбове?
Yani, аз съм с ламинат и капя и пръскам и съм без абсорбатор и ламинатът ми е ОК (малко се поизтри по фугите). Но, ако харесваш плочки, какво те спира?
Моята кухня е с графитено -черен гранитогрес гръб и с черни фуги и съм супер доволна.Изобщо не личи като се напръска от котлоните.
Ако си направиш цялата стена тъмна и кухнята ти е светла ще стои много добре.Самата кухнята ще изпъква.

# 158
Е, знаех си, че трябва да ви попитам за плочките. Ние двамата спорим - аз му казвам, че хората не са готови да мислят за тъмно (най-светлото е масленозелено с разни примески). Те са направо "магични" както ги нарича той. Мисля да ги изплозвам в някакво съчетание медно с нещо( лак с мат,) че с това патладжаненото много се блокирах. Има и с един такъв матов, аз му казвам "кожен" ефект и сега, нали съм Тома Неверни, изпробвам дали ще се поддържат лесно, преди да ги пуснем на пазара... Много ви благодаря за мнението - без малко да го заблудя човека.
Манди, точно заради това наричам квартирата ви изпитание - защото ще можете да се борите

# 159
Привет на всички  Wink.Искам да попитам някой от вас да се сеща къде точно назад в темите беше публикувана подобна маса но светъл цвят?Сигурна съм,че я видях  мноого назад,прерових,но не я откривам и по фирми също не я намирам бяла или поне светло дърво.Някой ако има инфо да пишее ,моля. http://siana80.multiply.com/photos/album/2#photo=6
Подобна маса, бяла - гледах в Бо Концепт / Пловдив / преди няколко седмици, моделът е един, в различни размери.За пример - 70/120 или нещо прибизително беше 660 лева, но масата ми хареса много Peace

# 160
Е, знаех си, че трябва да ви попитам за плочките. Ние двамата спорим - аз му казвам, че хората не са готови да мислят за тъмно (най-светлото е масленозелено с разни примески). Те са направо "магични" както ги нарича той. Мисля да ги изплозвам в някакво съчетание медно с нещо( лак с мат,) че с това патладжаненото много се блокирах. Има и с един такъв матов, аз му казвам "кожен" ефект и сега, нали съм Тома Неверни, изпробвам дали ще се поддържат лесно, преди да ги пуснем на пазара... Много ви благодаря за мнението - без малко да го заблудя човека.
Манди, точно заради това наричам квартирата ви изпитание - защото ще можете да се борите
Къде мога да ги видя тези "магични" плочки, сега правя кухня и искам нещо подобно да вкарам като елемент?

# 161
да ви кажа, че в явор има няколко цвята променливи на височина холни маси, разтегаеми нагоре Peace, не си спомням колко струваха обаче Crazy

# 162
Привет на всички  Wink.Искам да попитам някой от вас да се сеща къде точно назад в темите беше публикувана подобна маса но светъл цвят?Сигурна съм,че я видях  мноого назад,прерових,но не я откривам и по фирми също не я намирам бяла или поне светло дърво.Някой ако има инфо да пишее ,моля. http://siana80.multiply.com/photos/album/2#photo=6
Сигурна съм,че не съм си показвала масата в темата,а все едно питаш за моята маса Laughing
Ще ти пиша на лични

# 163
  • София
до тези от вас които имат дозатор за течен сапун купен от мосю бриколаж за нищо пара: държат ли се още или се лющят и развалят с времето.
Върти ми се из главата окол 15ина лева за туй нещо там - дали правилно съм запомнила? Че най-евтиното което намерих иначе е 40 лв....

Също да питам тези от вас които имат диспозер Eurolux
Пише по нета, че в комплекта е включен и пневматичния бутон което ме кара определено да се замисля да взема такъв диспозер щото само бутона е майка си и баща си. Но кажете как изглежда този бутон - нормално изчистено иноксово копче или някоя грозотия която така или иначе трябва да се сменя?

# 164
  • София
до тези от вас които имат дозатор за течен сапун купен от мосю бриколаж за нищо пара:

държат ли се още или се лющят и развалят с времето.

Върти ми се из главата окол 15ина лева за туй нещо там - дали правилно съм запомнила? Че най-евтиното което намерих иначе е 40 лв....

засега е ок - ползван 10-ина месеца

Общи условия

Активация на акаунт