КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 489
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
хм, кофти е брате, затова винаги оставям отвор по - голям с 5см от ширината на пералнята.  Thinking (мое мнение)

# 226
  • София
 и аз знам че се оставя някакво разстояние отстрани,но също така знам ,че пералнята "ходи да простира" ако не е добре нивелирана.А пък това колко ще бръмчи вече зависи от самата пералня Wink

# 227
Здравейте и от мен.Чета ви с огромен интерес и искренно се възхищавам на кухните ви.Решила съм това лято да направя и аз ремонт на кухничката си,но съм много боса на тази тема.Надявам се да ми помогнете с идеи.Искам първо да попитам за мивките - посъветвайте ме на каква да се спра - от какъв материал да бъде,за да не остават петна по нея и да не се драска.Естествено и ценичката да е поносима,защото видях мивки по 400 лева и нагоре,но това за мен в момента е много .
Предварителни ви благодаря Peace

# 228
# 229
Момичета да се похваля - кухнята ни е готова. В петък ще я монтират. Направо нямам търпение да я видя. Дано само да не се получи някой фал.

# 230
# 231
Не ми се карайте Stop, но ще задам един от най-често задаваните въпроси в бг мама - това ли да си купя или онова. Става дума за абсорбатора. Mr. Green

От фирмата, изработваща кухнята, ме застреляха с въпроса какъв абсорбатор ще слагаме и аз автоматически казах Фабер вграден, изтеглящ. После обаче видях, че точно този модел е на Eurolux, а именно Maxima Hipp 700м3. Чувала съм, че са на Фабер, но и, че не са така качествени като "едно време". Похвалиха ми Тека и е поне 100лв по-евтин.
С две думи - имате ли мнение за този абсорбатор. Става дума за общо помещение, 24 м2.

# 232
  • София
аз съм с този абсорбатор http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000194&ca … D0%BE%D1%80%D0%B8
много съм доволна как дърпа,единственото което намирам като минус е че е малко по-шумен.И понеже и при нас кухнята и хола са заедно когато работи трябва да се надвикваме,ако сме в двата края на стаята.Но не го намирам за проблем ,ако кухнята е отделно помещение Wink

# 233
  • София/Осло
Тиги-Мигъл - моят е точно такъв изтеглящ се ,вграден на Фабер. Доволна съм  Peace
http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=271

# 234
  • София
Само Фабер.

# 235
Вие сте страхотни, бре Simple Smile   bouquetДнес ми е първи ден на работа след 3-годишно майчинство, детето ми по повода е при баба си Cry и аз от умор и рев едва гледам. Едва гледам, ама чета за абсорбатори - пресмятам мощности, децибели, цениSimple Smile И ми е така трудно - тези на Тека имат три различни показания за капацитет - при отворен изход, максимален и по някоя евро норма и много малка мощност. Тези на Еуролукс пък са по-шумни.

Тиги-Мигъл - моят е точно такъв изтеглящ се ,вграден на Фабер. Доволна съм  Peace
http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=271
Аз мисля за този
http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=729
Гледам, че като мощност и капацитет са еднакви обаче

Таничка, тека са дори по-безшумни от Фабер поне по брошура.
Мен сега ме уби това, че мин. височина за монтаж на шкафа над плота при фаберският е 65см, а аз мисля шкафа да е на 60 см. Надявам се, че това изискване е само за газовите котлони, но  newsm78
Благодаря ви. Душата ми се измори и тръгвам към пижамата, за да не я слушам (душата, де)

# 236
Доста дълго проучвах и изследвах аспираторите и фактите са следните:
1. Марката Eurolux е марка на Лексгруп, което означава, че закупуват части от производители и си сглобяват собствени уреди.
2. Разглобих следния аспиратор Eurolux и мога да кажа, че двигателя си му е FABER.
3. По отношение на мощностите нещата стоят така - Лексгруп обявяват само Капацитет по IEC 61591. Това е Евростандарт и представлява следното: "Измерва се при стандартни условия в обем от м³/ч и налягане от 15 Ра и при стандартен изход 30 см, вертикална тръба 1м., извивка от 90° и хоризонтална тръба 1 м." т.е това е най близко до домашните условия макар и с много условности като изход 30 см който рядко някой има. Този показател е най важен и при Eurolux е с доста високи стойности, друг е въпроса до колко е коректен при тях.
4. след дълго колебание между Eurolux и Teka
в крайна сметка взех Eurolux-a но не е сложен  Laughing.
А според мен аспираторите от този тип не са добре защото изпарения атакуват директно плоскостите на шкафовете и има по-голям шанс да се раздуят. Но това си е мое мнение  Peace

# 237
  • София
Точно по темата за аспираторите да се включа и аз
спрях се на този модел Тека

http://www.electron.bg/product_info.php?zone=1&tabid=2&products_id=19146

Заради високата мощност за добра цена. Обаче! Може ли да се вярна на таази мощност 847 или това е мощност на мотора. Какво значи мощност при свободен изход?

Изобщо - какви са ви впечатленията за този модел?

# 238
А според мен аспираторите от този тип не са добре защото изпарения атакуват директно плоскостите на шкафовете и има по-голям шанс да се раздуят. Но това си е мое мнение  Peace
Защо така мислиш? Каква е разликата? Понеже и ние се чудим за аспиратор, но не мога да се ориентирам какъв.

# 239
@Finty Прочети горния ми пост за мощностите.
Максимален капацитет на засмукване - максималния капацитет с който засмуква абсорбатора ако няма филтри тоест мери се директно преди да влезе в абсорбатора - много теоретична величина която не показва нищо просто търговски трик.
Капацитет при свободен изход - това е капацитета след като въздуха излезе от аспиратора при положение, че към аспиратора няма тръба.
Капацитет по UNE-EN-61591 - Това е истинския показател описанието е по-горе, това всъщност е капацитета измерен след преминаването през тръба и коляно.
Така, че не се лъжи по първия показател, той не показва абсолютно нищо.

@Невидимка - Според мен и според мебелист първо като няма изтеглящ се панел това означава че парата се плъзга директно по вратичките и самото закрепване на аспиратора е такова, че не предпазва кантовете на плоскостите и те остават открити което създава предпоставки за раздуване от изпаренията 

Общи условия

Активация на акаунт