КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 470
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
@lotuspgg , ясно, значи да целим вграден с изтегящ се панел  Peace

Момичета, чета назад темите, но става бавно. Ще споделите ли, тези които вече са се сдобили с кухничка, горните шкафове как е по-удобно- 60 см или 72см височина на самия шкаф? И как стои визуално? Защото кухничката ни е малка и ще е от голямо значение.

И друго-пак са абсорбатора. Ние искаме да е малко по-нависоко, така че да не си блъскаме главата в него като искаме да погледнем манджата  Laughing Но момичето, което ни прави един от вариантите каза, че се губел ефекта. Аз съм го виждала на много места така. Вашите на какво разстояние са? Колко може да е максимума над печката. Аз си мислех на 75-80 см....как мислите?

# 241
  • София
@Finty Прочети горния ми пост за мощностите.

Много ти благодаря за разясненията! Прочетох поста предния ти пост но не зацепих, сега обаче ми стана ясно. Много ми помогна, благодаря  Hug

Ще се спра на Eurolux Maxima Hip

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 11:17 от Finty

# 242
  • София/Осло
Невидимка - моите шкафове са на по-голяма височина, точно поради причината, че мразя като се наведа над плота и да ми опират в челото  Laughing..По просторно ми е, по-удобно и по- приятно  Peace

# 243
А стигаш ли ги без проблем, примерно на най-горния рафт в дъното?

Още едно въпросче. Гледам от снимките кухнята на Didka Kodzhabasheva

Или който има същия случай може да сподели опит-
И аз имам отделно пералня, която искам така да стои под плота. Но проектантката казва, че заради необходимите отстояния на пералнята отзад, плота по този начин се получава с нестандартен размер-62 см, което го оскъпявал доста, а моят проблем е, че тези 2 см са ми важни за разстоянието, което ми остава, понеже кухничката е тясна. Вашите плотове по 60 см ли са и ако някой има такъв случай дали ще изглежда грозно, ако плота е 60 а пералнята леко надстърча  ooooh! Докато чета и сама си отговарям, но нека сподели някой с този случай  Praynig

# 244
  • София/Осло
Ами ето тук примерно можеш да се ориентираш, защо се виждат и хора
http://deata.multiply.com/photos/album/7/New_look#photo=47
Няма проблеми за стигането поне при мен  Peace
По другия ти казус- има снимки из кухните с перални които стърчат и не са вградени. Мисля, че след като имаш вече пералнята, нищо не пречи да си я сложиш, макар ида се подава малко напред - не е фатално, нито грозно  Peace

# 245
Със стигането на горните шкафове аз определено имам проблем - 1.60 съм. Но изобщо не ме притеснявя този факт- в едно домакинства винаги има неща, които се ползват много рядко и които нямам желание да са ми все пред погледа - по-големи тави и тенджери, рибни сервизи, гювечета, по-рядко използвани чинии и разни други. Едва ли ще ми е проблем няколко пъти в годината да се качвам на стълбичката, или на стол. А за отделната пералня - в апартамента ми и тя, и миялната не са вградени, а са под плота. Нито  е грозно, нито е неудобно. Просто трябва де се съобрази цвета на кухнята с дизайна им, макар че те са си универсални и големи конфликти не могат да се получат, ми се струва.

# 246
  • София
Моят горен ред шкафове е на 51 см от долния.  Laughing
Това се наложи заради по-ниските тавани, обаче при майка ми например, където са 3м и кусур таваните, пак е на толкова (тук малко се вижда зад детето), защото на нея така и е удобно при ръст 158  Laughing.  За мен мога да кажа, че не ми е неудобно, даже напротив, като отворя долния ред шкафове виждам всичко, ама то и аз не съм кой-знае колко висока, 168. Освен това те нали са по-плитки, а и допълнително долните шкафове ограничават да се стои по-далеч от тях, защото са по-дълбоки.

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 13:15 от Гуш

# 247
  • София/Осло
Гуш, сега разбрах защо рИвеш по тези кухни и дръжки  Laughing

# 248
А сега е и мой ред да попитам  Rolling Eyes . За горни шкафове с височина 76 см., колко рафта се слагат? Изпълнителя и е предложил по 2 но се чудя дали няма да са много, 25см разстояние между рафтовете ми се вижда много  newsm78

# 249
Смятам,че 2 рафта са напълно достатъчни.Все пак 25см.не са кой знае колко много.....един пакет бисквити ще речеш да сложиш и няма да можеш.Даже като сложиш,че рафта ще е около 1см.,полезната площ още намалява.

# 250
Да де и затова изпитвам съмнение дали да са два или един

# 251
  • София
И от мен едно въпросче по темата. Може ли да се сложат съдомиялната за вграждане и фурната (също вградена) една до друга?
Според фирмата, която ще прави кухнята, няма проблем, но бих искала да чуя и вашето мнение Hug
Няма много място, а и заради изводи, и защото искаме да е 60 см съдомиялната, само това подреждане е възможно.
Дали няма някакъв риск за работата на уредите, за плоскостите или няма да има проблеми, ако се монтират така.

# 252
Я докато сме на тема рафтчета да разкажа как е нашата кухня. Тя е Корина, и страничните стени на шкафчетата са разпробити отвътре (частично) през сантиметър, така че рафтчетата могат да се нагласят на всякаква височина. Страшно удобно е. Е, има едно шкафче - с чайовете и подправките, на което ще сложа още един рафт сега, покрай ремонта.

# 253
Е, как е възможно с Финти да достигаме до почти еднакви дилеми и сега с аспиратора - до общо решение Maxima Hip 700m3.
Благодаря и на @lotuspgg - точно и аз заподозрях Тека в подобни "надувания" на инфото за капацитета. Обърнах внимание, че на Фабер (така да ги наречем) моторите са по-мощни, а много от другите производители не са си дали информация за мощност на мотора изобщо. Или пък в дадената инфо за мощност влиза и мощността на двете крушки:)

Да ви попитам - този Максима Хип може ли да се сложи на 60см? Пише в упътването 65 над плота, но може би е само за газовите котлони

# 254
Гуш, сега разбрах защо рИвеш по тези кухни и дръжки  Laughing
Е, голям Hug "съвпадеж" - точно това и аз щях да кажа. Просто трудно се отделяме от представа на мама за тов кое е добро и кое - не. Ето защо и аз ще съм с бяла кухня - като у дома:)

Общи условия

Активация на акаунт