КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 459
  • 737
  •   2
Отговори
# 255
Мерси за отговорите  Hug Затвърдих си някои мнения и промених други. Тия дни като си попроменя проектчето, ще ви го покажа да дадете мнение  Hug

# 256
  • София
Е, как е възможно с Финти да достигаме до почти еднакви дилеми

Може, може - той пазара и информацията е една и съща за всички.  Laughing

Та да споделя на какво съм се спряла (и повечето купила) досега:

Комлект от 3 уреда от Технохит - проучих предварително и видях че за някои уреди си заслужава да пазаруваш оттам а за някои разликите в цените спрямо функциите не си заслужават. Затова - взех си фурна Smeg с пиролиза, грил, таймер и какво ли не за 640 лв; хладилник  … 72;не за 440 лв, висок 180 см, с фризер отдолу, стъклени рафтове и прозрачни чекмеджета (обаче с един компресор и общо управление на двете части); Съдомиялн& … 72;не произведена в Германия за 690 лв. Купих 3те наведнъж и издрапах допълнително намаление. Имат безплатна доставка.
Всичко клас А.

Плот - Electrolux EHS-60021X за 455 лв
Аспиратор  … urolux Maxima Hip за 367 лв
Мивка - Teka от с … 83;ен за 173 лв
Видима Сев … 88;ия за 123 лв
Диспозер Franke за към 275 лв.

Някой беше казал че Техно Микс е малко по-евтин от Електрон. Първо отидох директно в магазина и реших че са се объркали, обаче при поръчка през сайта имате 5 до 7% надолу от реалната цена (Електрон обикновено към 5%) та човек може да откопчи по 2-3 лв на уред, пак с безплатна доставка. Ако пък сте пазарували от Електрон скоро и видите, че в Техно Микс примерно е по-евтино, Електрон имат една услуга - ако в рамките на месец след покупката видите някъде по-добра цена те ви плащат разликата, така че може д се възползвате.

И още - някои от наите онлайн сайтове лъжат или не знаят съвсем какво пишат! Затова винаги търся избрания модел в чужди сайтове, на призводителя най-добре, за да си видя показателите и функциите като хората. Аз направо си изтеглям упътването и си чета.

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 22:21 от Finty

# 257
# 258
  • София
Е, как е възможно с Финти да достигаме до почти еднакви дилеми

Може, може - той пазара и информацията е една и съща за всички.  Laughing

Та да споделя на какво съм се спряла (и повечето купила) досега:

Комлект от 3 уреда от Технохит - проучих предварително и видях че за някои уреди си заслужава да пазаруваш оттам а за някои разликите в цените спрямо функциите не си заслужават. Затова - взех си фурна Smeg с пиролиза, грил, таймер и какво ли не за 640 лв; хладилник  … 72;не за 440 лв, висок 180 см, с фризер отдолу, стъклени рафтове и прозрачни чекмеджета (обаче с един компресор и общо управление на двете части); Съдомиялн& … 72;не произведена в Германия за 690 лв. Купих 3те наведнъж и издрапах допълнително намаление. Имат безплатна доставка.
Всичко клас А.

Плот - Electrolux EHS-60021X за 455 лв
Аспиратор  … urolux Maxima Hip за 367 лв
Мивка - Teka от с … 83;ен за 173 лв
Видима Сев … 88;ия за 123 лв
Диспозер Franke за към 275 лв.

Някой беше казал че Техно Микс е малко по-евтин от Електрон. Първо отидох директно в магазина и реших че са се объркали, обаче при поръчка през сайта имате 5 до 7% надолу от реалната цена (Електрон обикновено към 5%) та човек може да откопчи по 2-3 лв на уред, пак с безплатна доставка. Ако пък сте пазарували от Електрон скоро и видите, че в Техно Микс примерно е по-евтино, Електрон имат една услуга - ако в рамките на месец след покупката видите някъде по-добра цена те ви плащат разликата, така че може д се възползвате.

И още - някои от наите онлайн сайтове лъжат или не знаят съвсем какво пишат! Затова винаги търся избрания модел в чужди сайтове, на призводителя най-добре, за да си видя показателите и функциите като хората. Аз направо си изтеглям упътването и си чета.

Браво на теб. Аз още съм в процес на чудене  newsm78
Благородно ти завиждам  Simple Smile

Според Вас нормално ли е за тази кухня от ПДЧ http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.18133496 цена - 3 750лв?
Това включва: 3 горни шкафа на 80см с механизъм http://www.blum.com/bg/bg/01/10/10/index.php, 9 чекмеджета с плавно затваряне пак на Блум и един механизъм за бутилки. Незнам чекмеджетата с кой модел са.
Забравих да кажа, че това е без плот! Само врати и страници.

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 08:36 от geryger

# 259
Вижда ми се много скъпо.

# 260
geryger, питай за отделната цена само на механизмите- тези на горните шкафове и чекмеджетата. Така по-лесно ще се ориентираш...

# 261
  • София
Браво на теб. Аз още съм в процес на чудене  newsm78
Благородно ти завиждам  Simple Smile

И ти ще стигнеш до този момент  Peace за мен избирането и търсенето на евтин и хубав вариант е едно от удоволствията в обзавеждането. Аз може доста да пазарувам, но не мога да си позволя да купя нещо скъпо без покритие, или пък да дам пълна цена за нещо  Laughing
И аз като повечето от нас - гледам да изпиля всеки лев и все търся оферти.... затова реших да се отчета, ако някой си хареса нещо или пък ще са му полезни моите наблюдения.  Peace

# 262
  • София/Осло
geryger - и аз мисля ,че е скъпо  Thinking
Finty - бравооо  Hug

# 263
  • София
geryger и според мен е скъпо.

За
- кухня 5 линейни метра - вградени хладилник и съдомиялна, двойна колона до горе, 9 чекмеджета и 3 нормални шкафа, 2 големи горни шкафа със сгъващо рамо и 4 нормални, 1 шкаф с кофа за боклук и 2 кошници плюс
- барплот 80 на 60 с чекмедже и механизъм за бутилки плюс
- допълнителна бутилиера за вино

за 3 300лв
Всички механизми са блум, плоскостите са ПДЧ Keinld и Еггер, плота е на Салекс.

За тази конфигурация имах оферти от 6 200 до 2 900 лв - а за подобна конфигурация (дори не толкова сложна) имах 5 оферти от 8 500 до 5 500 лв.

Вземи оферти от още места, ама като вземеш оферта казвай колко ти е досегашната най-добра и че тя ти е скъпа - с две думи ориентирай ги, повечето фирми сега са зле и искат на всяка цена да вземат клиент, ще се постараят да дадат добра цена.

С един загубен един час може да си спестиш доста пари, а освен това поне по моя опит - от всичките 8 места където съм ходила съм получавала по някоя добра идея за разположение или някоя хитрина за кухнята, които после си сглобих във финалния проект - така че времето за обикаляне ми беше много полезно.

# 264
Finty браво и от мен.
Искам да те попитам за Техносвят. Погледнах им сайта и доста неща си харесах. Предстои ми обзавеждане на тристаен. Даже вчера ходихме да оглеждаме изпълнението на довършителните работи.
До сега се бях ориентирала към фурна и плот на Горение, а всичко останало на Електролукс. Но в Техносвят видях много неща на АЕГ, които също си бях харесла, но ....
Та искам да питам как ти се сториха уредите и евентуалните дефекти по тях. Освен това тук във форума четох доста лоши неща за тях - че продавали уреди втора ръка за такива с дефекти, че уредите дефектирали при първо ползване и т.н. И още - в сайта имат доста неща. Но аз искам да си огледам хладилника например и да преценя дали дефекта е пренебрежим според моите критерии. В магазина им в София могат ли да се разгледат нещата от сайта?

# 265

Този смесител го гледах на живо и аха да го купя но има един много голям минус - НЕПОДВИЖЕН Е. Не може да се завърта наляво и надясно, смесителите на Тека примерно могат. В един магазин където продава продукти на Тека ми показаха новия им каталог и там има смесител подобен на този само, че за 138 лв. Смесителя е нов и го няма още по интернет магазините Simple Smile

# 266
Хайде и аз пак да ви питам - долен ред шкафове 1,85, горен ред 2,40 от едната страна и от другата - долен ред 0,90 и горен ред 1,50 за цена 2900 с вратички фрезован мдф и бутилиера, ъглово чекмедже на Блум+немски панти как ви се струва newsm78. В цената влизат и плота+гръбчето. Кухнята е на ъгъл и нещо не мога да измисля добре ъгловата част. Имам и още една оферта за същото на 3400.

# 267
  • София
Ral_p,

нямам наблюдения за Техносвят - моите неща си взех от Технохит. Бях набелязала и Фагорбг, обаче сайта им от доста време не публикува наличните уреди и цени и при положение че са накрай София ме отказаха да ходя да гледам наживо (най-вече марките които предлагат не ми бяха в шортлиста Simple Smile.

За Технохит също се чуват и добри и не толкова добри неща, така че рискувах в името на добрата оферта. Как протекоха при мен нещата с Технохит: Първо им научих сайта наизуст, както казах проверих за исканите функции как вървят цените в нормалните магазини и и при тях и реших че си заслужава да си купя от тях фурна, хладилник, съдомиялна, пералня и сушилня (последните две на втори пас, те няма да са в кухнята). После отидох до реалния магазин и почнах да гледам какво имат и да разпитвам. Но магазинчето им е малко, имат изложени по 4-5 уреда от вид. Аз логично попитах мога ли да поръчам туй дето е качено на сайта или да се примирявам с наличностите (защото все пак това са уреди с дефекти - не могат да поддържат винаги пълна наличност щото не зависи от тях). Казах и че искам няколко уреда накуп и явно съм им се сторила сериозен клиент защото ми дадоха мейл на офиса им в София, с който директно да си комуникирам (щото мейла не е качен на сайта).

Първия мейл беше с пълно описание на исканите функции, ценови праг. Те ми върнаха мейл с предложение с наличностите и това което ще се кара насам скоро (Технохит имат и склад в София, освен магазина, но основната им база е във Варна) което се вписва в моите изисквания. Разменихме няколко мейла с уточнения и предложения, накрая се разбрахме кой ден харесаните уреди да ми и извадят в магазина да ги видя - отидох, видях ги нажио, харесах и капарирах. Едва овардих хладилника - опашка се беше събрала да ме чака ако случайно се откажа от него - щото е на доста добра цена. Не бих дала пари за такъв тип уреди на доверие и аз - все пак не се знае какъв е дефекта. Иначе ми пратиха пак по мейла упътванията за монтаж и инструкциите за употреба - преведени на български както си му е реда, гаранционни карти с 2 г. гаранция. Доставката също беше на ниво. Абе - доволна съм поне засега, добра и бърза комуникация досега, да видим като дойде време за гаранцията ....

Но за мен беше най-важно е да си определя точно какво искам, кои функции ще ползвам, а да не купувам нещо дето е бъкано с функции само за да ги има. Някои са напълно безмислени, а оскъпяват

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 10:15 от Finty

# 268
Finty , къде ти направиха оферта за тази кухня за 3300?

На мен за 2 метра долни шкафове и 3,5 горни с газов механизъм, с диспозер и голям шкаф с механизъм - 1,5м, и алуминиево гръбче + доставка, монтаж и 15 % отстъпка - 4000лв - Как ви се струва?  newsm78 На мен за тази малка кухничка ми се струва малко множко, като махнахме диспозера и още някои "дреболии" съм си записала- гола кухня 3360.
Забравих- пдч шкафчета и вратички, като 4 вратички са мдф с витрини

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 10:28 от Невидимка

# 269
  • София

Този смесител го гледах на живо и аха да го купя но има един много голям минус - НЕПОДВИЖЕН Е. Не може да се завърта наляво и надясно, смесителите на Тека примерно могат. В един магазин където продава продукти на Тека ми показаха новия им каталог и там има смесител подобен на този само, че за 138 лв. Смесителя е нов и го няма още по интернет магазините Simple Smile

А, ето една много полезна информация! Замислих се преди седмица някъде има ли такъв шанс - значи е вярно. На мен втори вариант за смесител ми е Eurolux Apolo за 135 лв http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=22_154_219&products_id=18099

Как е той, имате ли наблюдения за него?

Общи условия

Активация на акаунт