КУХНИТЕ - 30-та тема

• 72 482
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • София/Осло
Моя е такъв. Екстра е ,но да си призная тази функция с изтеглянето не се ползва особено  Laughing

# 271
  • София
Невидимка,
офертата е, как да кажа, с малко връзки  Laughing
По принцип биха ми взели повече за нея.

Тия 15% отстъпки и на мен по фирми ми ги пробутваха - ама е ясно че те си ги включват предварително. Потърсете майстор от който са доволни познати - да работи частно, но читаво. По-евтино ще ви излезе. Знам, че не е лесно да се намери но който търси намира.  Peace

# 272
  • София
Моя е такъв. Екстра е ,но да си призная тази функция с изтеглянето не се ползва особено  Laughing

Eurolux Apolo и е твоя? А върти ли се основното тяло?

# 273
Finty точно за Технохит питах, ама те имената им... Благодаря за информацията. Честно казано аз си бях харесала една сушилня на Електролукс, която в Технохит е с 500 лв. по ниско. Бяхме решили да местим стария хладилник, ама сега се замисляме за един на АЕГ за вграждане, който е с 800 по ниско. Много ти благодаря за споделения опит, много е полезен за мен. Даже няма да е лошо периодично пак да даваш отчети  Laughing, че покрай теб доста въпроси ми възникват в главата.
Аз също ще се отчитам, като стигнем на този етап.

А за нашата кухня -  ще има вградени миялна за 12 к., фурна, микровълнова за вграждане и плот за вграждане. Микровълновата задължително трябва да е с дясно/ляво отваряне или от горе на долу, като нормална фурна. За сега такъв модел съм видяла и харесала на Бош. Плота ми е голяма въпросителна - индукционен или прост керамичен (не ми се сменят почти всички тигани). Хладилника както казах, мислехме да пренесем стария на година и половина Електролукс.
Плота на кухнята ще бъде от тех. камък, за гърба още се колебая камък или лакобел. Цвета ще бъде натурален дъб (среден оттенък) - фурнирован MDF.
За мивката много се колебая - някаква метална за вграждане под плот или нещо от тези композитните материали. Не ми се е изчистила концепцията, а и още не си го представям как ще изглежда. Ако дадете съвети по този въпрос, ще съм ви много благодарна.

# 274

Моят е такъв, но не на тази фирма. Да си призная честно - изобщо не използвам екстрата "изтегляне" в кухнята. В тоалетната пак имам такъв - там чат-пат го ползвам.

Аз пък да се похваля - поръчах кухнята! Мислих, гледах, мислих, гледах, мислих, гледах и най-накрая се спрях на някаква комбинация от материали, която изобщо нямам представа как ще изглежда като се сглоби. Голям провал. Надявам се поне да е прилична, а не ужасяваща. Мда.
Както и да е. Вратичките на шкафовете са бяло релефно дърво /ПДЧ разбира се/. И сега идва големият проблем - какви да са дръжките?! Цветът ще е или бял, или алуминий, но формата нямам представа. А, и трябва да са достатъчно големи, за да се отварят и затварят шкафовете предимно чрез дръжките, а не да се пипат с ръце плоскостите. Сегашните ми дръжки са нормални като размер, но мъжът ми твърди, че не можел да си пъхне пръстите /много му били плитки дръжките/ и това му е оправданието да затваря, като подпира с цяла длан вратата. Познайте по колко пъти на ден бърша отпечатъци от вратите!

# 275
  • София
Рали,
още с нещо мога да се включа полезно.
Част от причината да търся хладилник за вграждане беше, че искам да си обърна вратата - да се отваря отдясно. Чак после разбрах че и повечето нормални могат Simple Smile
Същото е и за пералнята - искам са си обърна вратата, обаче с продавачката в Технохит говорихме, че докато за хладилника това често е  възможно, за пералнята май не е защото повече електроники са накачени по отварянето и може да се прецака нещо. За микровълновата - пробвай да питаш по принцип моге ли или не може и да търсиш модел който може, а да не се ограничаваш само с моделите на които по принцип вратичките им са така.

Аз си взех прост керамичен плот също за да не влизам в разход за тигани, но най-вече за да си ползвам тефала, защото с индукционен няма да мога.

# 276

но мъжът ми твърди, че не можел да си пъхне пръстите /много му били плитки дръжките/ и това му е оправданието да затваря, като подпира с цяла длан вратата.

Baibibi, значи му осигуряваш едни красиви ТОПЧЕТА, за да не си пъха никъде пръстите... Simple Smile

# 277
  • Варна
Ето и моето решение с кантдръжки. Ефектни са, но си имат и кусури, но пък ме кефят повече  newsm47 http://www.album.bg/miraivanova/images/20334890/

# 278
Мира Иванова ,много ми допада кухнята ти - и като съчетание на цветове цялостно на помещението,и с тези дръжки самата кухня Peace

# 279
  • Варна
SunshineMery, радвам се, че ти хареса. На живо е още по-готина и си я експлоатирам с кеф. С мъжо ми решихме да дадем повечко пари за уредите, а не за дървенията. Така и направихме, засега не съжалявам.  Praynig

# 280
  • София
SunshineMery, радвам се, че ти хареса. На живо е още по-готина и си я експлоатирам с кеф. С мъжо ми решихме да дадем повечко пари за уредите, а не за дървенията. Така и направихме, засега не съжалявам.  Praynig

Супер е! Аз съжалявам, че не успях да взема фурна без никакви врътки и с изтеглящи се нива
За дървенията ти трябва само нормална експлоатация, уредите ти дават функционалността на кухнята, така че - това е добро решение  Peace

# 281
  • Варна
Вътре няма и никакви механизми, освен този за шишетата, до фурната. Всичко са добрите стари рафтове, които издържат на всичко, даже понякога имам усещане, че се разтягат Grinning. Гледах много джунджурии, релси и всякакви щуротии, но не бих сложила нещо върху плота. Харесва ни и на двамата в този вид и така си стои в ежедневието. Чиниите се сушат на кърпа и се прибират...

# 282
Забравих да кажа за фирмата за мебели - моето мнение че при избор на изпълнител задължително трябва да се види нещо изпълнено и вече използвано на конкретната фирма или майстор.
Преди 2 г. правихме обзавеждането на настоящия ни апартамент изцяло и само в една фирма. Взеха ни 14 500 лв. за:
1. Спалня от ПДЧ - спалня с повдигащ механизъм + латексов матрак, голям ъглов гардероб, малко бюро, нощно шкафче и голям 3 крилен скрин(комод).
2.Антре от ПДЧ - голямо огледало върху ПДЧ, малко огледало, голям шкаф за обувки, закачалка
3. Всекидневна от ПДЧ - кухненски бокс (общо около 5 л.м., 5 долни шкафа, 4 горни, шкафче над хладилника, витрина тип колона + абсорбатор на Евролукс + мивка на евролукс + кошче за под мивката + механизъм за бутилки + 2 лунички), TV секция (долен и горен ред, около 2 л.м.), висок шкаф с витраж, около 80 см. широк), малка холна масичка
4. 3 врати MDF с естествен фурнир, едната от които с витраж.

Мисля, че доста изпилиха цените заради това, че поръчваме всичко от тях. А и за мен беше много по лесно. Докато бяхме на море септември, те монтираха мебелите. Тогава бяхме вече в процес на търсене на по-голямо жилище, затова решихме че няма да пазаруваме скъпи материали (като например МДФ с естествен фурнир или тех. камък) Въреки това стана перфектно и много удобно жилище за 2-ма. А и изпълнението на мебелите беше много добро. Апартамента беше нов и още доста влажен-та вратите леко се свлекоха. Имат си гаранция- майсторите дойдоха, регулираха ги и до сега нямам проблем.  Peace

# 283
  • София/Осло
Ами при мен положението е горе долу същото -кухня от МДФ вратички и ПДЧ корпус механизми всякакви с размери почти 5*2м и барплот 2,30 м; спалня 220/160- с рамка с шкафове и повдигащ механизим, с гардероб 220/260-с плъзгащи се врати и вътре с вградени изтеглящи се чекмеджета, и механизми , вградени шкафове 3м/1,20м и етежерки и бюро -пак МДФ врати и чела; антре -МДФ-гардероб с механизми, комод с механизми  и висок шкаф за обувки  - та всичко това засега ни струва 9800 лв.
Всичко е правено от една фирма.Сега предстои детската  Peace

# 284
  • Варна
При нас тотала за кухнята /дървенията, и водачи, които се прибират плавно/ е 1820лв. Размерите са долу 5 метра, горния ред е около 2м и нещо. Материала е само ПДЧ, северно дърво е цвета. Спалнята излезе 2200лв, с четири чекмеджета, а не с повдигащ механизъм, скрин пак с 4 чекмеджета, четирикрилен гардероб с надстройка, и две нощни шкафчета, плоскостите избрахме Egger. Модела на спалнята взехме от Явор, но това май е за друга тема, извинявам се  newsm53

Общи условия

Активация на акаунт