(Био) зеленчукова градина 2

• 110 635
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • густо майна Филибето
Веселчето, не знам да завиждам ли за тоалетната ви хартия Laughing какви дезинфектанти и аромати тука  Laughing
РЕНИ, не си сама , и аз съм гола вода със овошки и зеленчук. Grinning Копала съм като дете, но кое как и кога - не знам. Вчера сях граха, аз си копах с мотиката - отгоре отгоре, една пръст, която насипахме есента. После правих лехи. Реших, че даже съм се престарала, защото ягодите и балучките не ги копах предварително, направо им направих лехите и ги садих, реших, че на хълмчето така и така им е рохко Laughing Дойде един приятел и се разпореди веднага първо да обръщаме. Та последните две лехи на граха си бяха по превилата Laughing
После той взе да ми показва как да го садя - те слагали по 3 грахчета заедно, пък аз непрекъснато дуднех - как така 3 бе, това си е разхищение. Та слагах по две Laughing Остана ми повече от половината грах, мисля , че към 70-80 грама съм засяла.
Зеленото на балучките вече ми се показа  newsm44

# 121
  • Linz
mimi_vi2, благодаря ти. Нахъсах се, да- искам и аз да мога сама да отгледам зеленчуци. Свекърите вадят голяма продукция, но искам и аз.

Ljuboznatelna, на теб ти е простено- ти си създала такива красоти. И ще свикнеш по-лесно със зарзавата. Ама аз уморих и маса цветя Embarassed Поне вече разбрах защо.

# 122
Честита Цветница, цветенца!
Това застудяване ми идва тъкмо навреме, да забави цъфтежа на кайсиите и прасковите.

# 123
Ние пикирахме вече доматите в кофички и по мои наблюдения много бързо се развиват Simple Smile Доста от тях имат вече повече от 4 листа. Пипера още не е поникнал, а мина седмица  Rolling Eyes Насадила съм и разсад патладжани и броколи (то поникна Simple Smile. Иначе аз всъщност се зарадвах много на този дъжд сега. Тук цяла нощ валя и днес през деня по-слабо. Понеже имам доста неща в градината от есента още - чесън, лук, спанак, салати, магданоз от миналото лято, също и листно цвекло, плюс доста луковици на цветя. Отделно сега насадих репички, моркови, грах и още спанак. И в тия жеги, които бяха, не можех да ги полея като хората, защото външната ни чешма е със спукана тръба и е неизползваема Sad И не сме я оправили още  Tired А земята бързо поизсъхна.

Да ви попитам, че този момент го пропуснах есента - какво се прави с ягодите. Значи миналата пролет имахме 4-5 коренчета, които лятото пуснаха много разклонения и сега са заели едно каре от двора. И трябва ли нещо да ги разсаждам, да ги слагам на редове или какво?

Отделно се чудя какво ще стане до следващата есен, с този темп, те ще се разпространят още повече, а ние нямаме повече място от това, което в момента са заели. Мислех една част да сложа в контейнери, дали ще могат да се развиват там и да дадат плод? Имам доста контейнери, всякакви размери? Какво да правя като почнат да пускат нови разклонения? А сега дали е вече късно за разсаждане?

# 124
И понеже е Цветница, ето и моите прекрасни "холандчета", с които много, много се гордея: http://www.picvalley.net/u/2666/30013911714011904801269774638fUu … phfua1iroQn_s.JPG

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 14:27 от Ana.Ivanova

# 125
ЧЕСТИТА ЦВЕТНИЦА!

Рядко пиша, но не пропущам да надничам в темата всеки ден.
Преди малко купих разсад домати - Оптима. Много ми ги похвалиха, не съм садила от тях досега.

# 126
И колко арома пренасят в нета зюмбюлите,ех!
Зачетох се в сайт за рязане на кайсии в Калифорния(океанската част е с бг климат)Prune Apricot Trees in California
Най-важното било  да се окастря усилено дървото докато е младо и да се държи поне 3 години да не ражда като се махат цветовете и пъпките.И с латекс мажели младите дървета,че можели да прегорят на слънцето.
Ние само сме варосвали дръвчетата.И клоните извиващи се надолу също се режели.20 % от порасналите през последната година се чистели.
Прави сте-много е кастренето и трябва да е с учител. Laughing
За мен е важно дръвчето да не е високо-и ти,и деца да достигате плодовете.
А лозе никой ли не ряза вчера?
Полива ли някой от кладенец?

# 127
  • Русе
И аз да се похваля понеже имам прекалено много разсад на домати реших да насадя от сега в градината, пък каквото стане. Ако измръзне ще садя пак. Миналата седмица го насадих и го покрих с бутилки от минерална вода. Тази седмица беше супер- тъмно зелен , здрав и свеж.По принцип садя доматите на открито около 1май.Картофите също съм ги засяла миналата седмица.

# 128
  • София
Искам да ви се оплача  Sad Нещо ми яде коренчетата на доматите  Cry В стаята са и с изкуствена тор от цветарския магазин . Само я сипах и ги посадих. Казаха ми, че трябвало преди да сложа семките да я полея с вряла вода....Това вярно ли е  newsm78
Какво да правя, да пикирам ли , да видя кой ще оцелее ли  Rolling Eyes
ВъзмУтена съм и УгОрчена  Crossing Arms

# 129

Ани-много са ти красиви холандчетата.И при нас цял ден вали и от сутринта нее спирал дъжда.

Веси-вчера мъжо само откри само отстрани заровените лозови пръчки.Изцяло не ги е открил защото се очакват слани.Нее проверявал за измръзнали.Под нашата улица преминава подземна река, и може да се  изкопае кладенец.Иначе е много удобно да се полива с вода от кладенеца особенно ако ще се отглежда зеле и пипер.Имаме една позната дето цяло лято само с такава вода полива.

Вълк,Дедо-дано намеря такъв човек който разбира от резитби по дърветата.Веднъж да покаже щее достатъчно.

# 130
В Айтос във вилната зона имаше седем осем кладенеца с вятърни помпи. Сега работи само една, като подухне ветрец, и се чува как ромоли в една цистерна. Чичото каза, че годишно водата му струва 50 ст за грес. През зимата опашката на ветропоказателя се поставя успоредно на въртележката и престава да се върти. Самата въртележка е с диаметър към 1.5м.
При нас в Разградско чешмяната вода е най-скъпа, към 2.30 с ДДС-то.

# 131
Рени-говориш за цветарска земя,нали? Не за изкуствена тор.Какъв е състава на земята?Да не би да има едни белички топченца,които да задържат много влага.Че ми се струва,че или преоводняваш посевките или не се дренира излишната влага.
Аз поливам моята вътрешна почва с топла вода,защото е от пресован торф и трябва да набъбне преди да сложа семките и по-лесно да направя парников ефект като сложа прозрачният капак отгоре...
А ти се опитваш с вряла вода да обезпаразитиш ли ?
Видя ли колко добре стана като изнесе всичко на слънце!
Радвам се на постовете ти.С много мерак работиш! Hug
Мими-а вие с момчето каква резитба правите на лозето-висока или ниска?
Брей с толкова домати "рома" колко апетитка може да стане и от "мазната" лютеница.Сложи и Биволско сърце,де. Heart Eyes
Четох вчера,че тук всяка националност си присвоява произхода на сорта-Косовски бил,руски бил.Аз знаех,че е български. Blush
..Ще пробвам един-два корена,да видим.

# 132
Биволско сърце,де. Heart Eyes
Четох вчера,че тук всяка националност си присвоява произхода на сорта-Косовски бил,руски бил.Аз знаех,че е български. Blush
..Ще пробвам един-два корена,да видим.
Вес, напомни ми филма на Адела Пеева "Чия е тази песен". Гледала ли си го?

# 133
Аз съм го гледал, и се сетих за същото, за Странджанския химн.
Много як филм.

# 134
Честита Ви Цветница!
Да си покажа чесъна - засега е пръскан само със разредена зелева чорба.
http://krivondela.snimka.bg/hobby/hobi-fermer.408958.17977353
И целина от миналата година, презимувала "в парник".
http://krivondela.snimka.bg/hobby/hobi-fermer.408958.17977336

ketito, тази "изкуствена тор" сигурно е заразена с ларви на телени червеи.
http://www.bayercropscience.bg/BCSWeb/www/BCS_BG_Internet.nsf/id/BG_Elateridae

Общи условия

Активация на акаунт