(Био) зеленчукова градина 2

• 110 633
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Веси-конструкцията я измисли мъжо.От -до,той измайстори парника.Изцяло е от дърво.На високо сме опънали само тел където да завързваме растенията.

# 106
Да-твоето момче си разбира от занаята. Peace
А каква температура успяваш да поддържаш в парника,приблизително-денем -нощем?
От кой месец можеш да поставяш насаждения без да се притесняваш,че ще измръзнат?
Ти,разваляш ли(събираш) го или стои целогодишно?
Весел и шарен Лазаровден ви желая! Hug

# 107
Да споделя с вас един сайт, който ми показаха днес и е по темата: http://www.permaship.org/Home

# 108
Веси,честно казано незнам каква е температурата през деня и ноща но е доста топло в парника,пред деня ако е доста задушно оставям вратата за малко отворена да се проветри.Приблизително като температура предполагам чее около 25 и нещо градуса.Обикновенно засаждаме към края на март месец,като следя прогнозата за времето разбирасе.
Парника е покрит с полиетилен и през лятото от самите горещини прегаря и няма как да отцелее след това през зимата.Но съм чувала че може да се покрие със бризент за да се запази найлона през зимата.

Hug

# 109
Веселче, а можеш ли да си спомниш защо найлонът се е поставял върху пръчки? Може би след поникването на тиквичките , http://courgettes.files.wordpress.com/2008/09/sept-08-007.jpg за тази беше питането. Само че моята беше на асмата и увисна надолу, до земята, майтапехме се, че ще трябва да копаем дупка, за да може да расте.
mimi_vi2 , това, което виждам, много ми харесва! Ама защо няма нито едно буренче? Ще имаш доста, доста работа това лято...
Сама ли гледаш тази огромна градина?

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 18:48 от Ana.Ivanova

# 110
  • Linz
Аз днес сях в градината. Свекърва ми ме видя, взе да ми се смее и ми секна ентусиазма Crossing Arms За първи път го правя и не знаех, че трябва да прекопая градината. Хванах лопатата (която свекървата нарича "бел"), тя пак се смее, вика "ама ти не си ли копала досега?" ooooh! Градско чедо съм, кога да съм копала... Платих си , да изорат целия двор на село- там ще засадя разсада. Вече с това имам някакъв опит- миналата година насадих няколко корена домати и се хванаха Simple Smile
Човек се учи от грешките си. Разбрах защо е било това сечение, което ми умори толкова корени салати, репички и други зарзавати и цветя- заради преовлажнена почва и недостатъчно слънчева светлина са се развили тия гадни гъбички. Сега съм изнесла всичко навън- изведнъж избуя една растителност... даже и тези, които почти бяха изсъхнали. Дори не знам как става, то стъбло почти не е останало, но се разлистват като за световно.
Това е моя опит с първото ми сеене Tired

# 111
Веселче,разсада ми е на две листенца-тук там три..Пикирах го днес в голям сандък-три реда от по осем коренчета.Ще го държа на терасата,нямам друг избор.Боднах и разсад за краставички гергана.
Да се отчета от днешния ден.Обърнах с лопата място за картофите.Посях ги,или посадих,незнам как е правилно.10 килограма.Като се има предвид,че аз съм висока и съм 47 кг.Голям зор бе хора.То не беше редчета,глупости.Пробвах по руския метод с големия кратер,но само с 10 картофа-за експеримент.Имам такава мускулна треска,че едвам пиша на клавиатурата.Уж пих аспирин ShockedОф,дано стане нещо,щото ще се гръмна  #2gunfireИ във фитнеса не съм получавала такава мускулна треска.Уффф,спирам,че зор.

# 112
  • Linz
Най-уморителният ден в живота ми беше когато отидох със свекърите да вадя картофи- цял един ден на полето. Размазах се направо. Беше преди близо 15 год, но няма да го забравя. То за това хората на село казват "ден година храни". Сигурно 1 тон картофи изкарахме- нямат изяждане.

# 113
Ани  Hug -сами с мъжо се справяме с тази огромна градина.Незнам колко ара е или декар-понятие нямам.Всяка година я засяваме,най-вече с домати.Аз и затова съм пикирала -"Рома" да се застраховам предварително от другия разсад домати който ще сложим на открито.Миналата година градинските не можахме да ги опазим от мани обаче Ромата отцеля.И затова залагам повече на нея.
А колкото до парника-минала година беше насаден само с домати и бих казала че ни изхрани цяло лято та чак и консерви си направих само от 4 реда домати.

Рени Hug поздравявам те за ентусиазма.Продължавай в същия дух.Тая година си на обучение за догодина вече ще имаш опит и предполагам ще си по уверена и нахъсана по зарзаватите.Човек се учи цял живот.

# 114
Аз днес тамааан да разровя граха да вида защо не никне, и видах три поникнали. То е защото имам и поникнала трева. Цъфти мънички розови или лилави цветчета, от семейство устоцветни.
За утре го дават дъждове пак. Сутринта сях арпаджик, после на село рязах асми, една праскова, и така. Като се изморя, ме удря в кръста.

# 115
Вълк- кажи моля те как режеш прасковата?Имаме една млада праскова от 3-4 години.Много избуя,доста е висока.До сега не сме я орязвали защото незнаем как.Може ли някакъв съвет да ми дадеш как се оформя едно дръвче.На брой клоните и не са много но са доста дълги!
Благодаря прадварително за отговора! Grinning

# 116
Невъзможно ми е така, през мрежата. Отдолу трябва да тръгнат три, максимум 4 клона които да оформят бъдещата корона, а дебелите клончета от 2009-та да се скъсят доста, повече от половината. Задължително трябва да се режат, потърси някой съсед, огледай се за изрязани праскови в дворовете и го помоли.

# 117
mimi,
наистина е невъзможно от тук.
Вълкът е прав. Рязането на прасковата е специфично.
Всяка година се режат на 2/3 старите клони и се оставят определени.
Дано не сте я изпуснали. Викни някой с опит наистина.

# 118
Честита Цветница! Днес май само ще празнуваме, навън е отвратително - мрачно, студено, само че не е заваляло! Мислех да си правя рамка в земята, където да пикирам домати, обаче при това време няма как!
Вълчо, този бурен май се нарича великденче, много трудно се изкоренява, на всяко прешленче пуска и корени!
 ri4ko , ще го пробвам и аз руския метод, пък наесен ще си мерим картофите Joy

# 119
  • София
В тази връзка да ви питам - откъде си купувате мотики? Аз имам една, която се изкриви при първото засушаване, сега мога да копая само влажна почва с нея.

Първият ми мъж има фирма за озеленяване ( заедно с брат си ). Та когато станеше дума за инструменти - ходеха или на битака ( в Сф ) или на пазара в Добли Богров. Казваха, че новите кирки, белчета и мотики не издържали на стреса и натоварването в работата  Mr. Green и ходеха да си купуват втора употреба - от старите руски инструменти... сега се сепих и на Централния пазар имаше. Та те са вечни, кофтито, е че вече трудно се намират. Те като видеха да се продават някъде и изкупуваха всичките  ooooh!. Факт е, че издържат много ( те работят с кубинки и да не ви разправям какво скачане пада - новите се "изяждат"  в рамките на  дни.

Честит празник на всички цветя   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт