(Био) зеленчукова градина 2

• 110 638
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе
Мими,що слана бе мила? newsm78.Чета от Русе си,а виж каква прогноза даватhttps://acrobat.com/#d=tNK8hSDICtKX59aCkODGnQ

P-S. Изчакай мъничко да ти зареди документа от линка Laughing
Хубав ден на всички и от мен!
Имаше-сериозно.Тревата и стъклото на колата бяха заскрежени.
Някой в темата беше писал Rolling Eyes за признаци на слана:вечерта ако  застудява и няма ветрец и небето е ясно(нещо такова беше)-е признак на слана!

Пс:днес си купих семена на брюкселско зеле и броколи-посях ги.Дано брюкселското зеле да поникне че му имам мерак. Grinning
В града ли е имало слана? Аз не съм видяла беше 5 градуса, а гледах, че е било 4,8 . Моята градина е на 20км от града и още нямам информация за поражения.

# 646
  • Пазете Гор
Русенките се надушиха  Laughing. Там е хубав край, и градините ви са добри. Зимата е сурова, а лятото горещо. Май е трудно с водата в кладенците, но нищо. Хубава е земята и за аърнени култури. А едно село там даже се казва Образцов Чифлик, и като гледах дворовете с право е така.

# 647
анн- Аз съм на 35 км. от града в посока към Разград.
Тази вечер пак ще покрйя с найлон че тези слани ме притесняват.

# 648
  • Русе
Аз мисля в четвъртък да започвам засаждането. От утре го дават вече хубаво време пък и разсадите са ми достатъчно закалени. Доматите ми станаха 50см.  Ако чакам още ще цъфнат в кофичките от кисело мляко, а  вътре вече е само корени.

# 649
Цитат
Сега да ви се оплача-чесъна ми нещо боледува След дъждовете,външните му листа жълтеят.Помагайте със съвети!Зеленият лук е до него,нищо му няма
Пак да ви натреса моя проблем... EmbarassedКажете какво да предприема срещу това жълтеене newsm78Четох за разни болести по чесъна,ако е гниене,много лошо пише.Ще ми отиде добива.А толкова се радвам на всичко дето се ражда.Трябва ли да прибягвам до пръскане с химия според вас?Хайде-Куркума,Вълчо,Ана,все сте опитни градинари,помагайте! Hug

# 650
Цитат
Сега да ви се оплача-чесъна ми нещо боледува След дъждовете,външните му листа жълтеят.Помагайте със съвети!Зеленият лук е до него,нищо му няма
Пак да ви натреса моя проблем... EmbarassedКажете какво да предприема срещу това жълтеене newsm78Четох за разни болести по чесъна,ако е гниене,много лошо пише.Ще ми отиде добива.А толкова се радвам на всичко дето се ражда.Трябва ли да прибягвам до пръскане с химия според вас?Хайде-Куркума,Вълчо,Ана,все сте опитни градинари,помагайте! Hug
Отиди в някоя селскостопанска аптека,може би знаят за какво става въпрос.Ако се наложи да прилагаш химия-прилагай,само чесъна да отърве кожата Praynig.
Аз не му разбирам на чесъна и затова не го и съдя.

# 651
Външните листа накъдрят ли се, или да се опитват да се навият?

# 652
  • Пазете Гор
ekspowoman - Ако само пожълтяват, и само външните, си е възможно да си е етап от развитието, в крайна сметка целта на чесъна е да направи глава. При мене също връхчетата на първите листа вече са леко жълти. Не случайно чесънът се продава с равно изрязани листа - по принцип връхчетата му са свежи само в най-ранна пролет. Погледнете на някой пазар и ще се убедите

Ако листата се завиват, или растат едно в друго, или се гърчат и има петна - тогава е проблем - с храненето или вирус/гъби/вредители. Та ти кажи какво става. Може да е липса на фосфор, желязо, разни мушици и какво ли не.

На същата почва имала ли си друг път проблем?

Но според мене е нормално засъхване на първите листа.

Анн, голям разсад, бря, моите са между 20 и 30 см, но е добър, стегнат, силен. Стволчето е мъхнато, колкото молив. Нека предупредя всички, времето е добре, да не си "изтеглим" разсада, тая събота и неделя всички в градините.
За саденето знам - доматите се заравят до първото същинско  листо, леко под ъгъл или легнали е добре. Тиквичките, краставиците до семеделните листа. По възможност с пръстта от кофичките, където има. Това значи предната вечер едно хубаво поливане, за да се вадят лесно, без нараняване на растенията.
Време му е - домати и тиквички. В събота - фасул. Обирам спанака сто процентово, с изкаралия цвят. Туй беше, иде следваща култура.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 21:14 от Куркума

# 653
  • Русе
Моите тиквички са от 4 седмици в градината, а от 10 дни и са открити. Бутилките им станаха тесни и за да не им прегорят листата ги открих. До оня ден бяха много добре, но дано снощи не е имало  слана. А доматите ми са високи, но не изтеглени, защото през деня са на слънце, а през ноща под навес на закрито. Май доста големи дупки трябва да копая.
  Тук някъде май бях чела, че червеното цвекло го сеят в редовете с краставици., защото имали малка коренова система и не си пречат, а се поливат едновременно. Дали не бъркам?

# 654
анн- човек докато не опита няма как да знае дали ще се получи Grinning.Сей цвекло-то като се полива ще стане едро и тъкмо ще си уплътниш площа.

Куркума- и аз искам в събота или неделя да си засадя доматите.Ще засаждам пък каквото стане има разсад бол .

Ани-краставичките прецъвтяха-опрашвах ги с четката като пчеличка.Дано да завържат.Имам няколко корена домати сорт"'Ванеса",който като гледам се гласят да цъфнат(в парника).

Пс:посях пет реда арпаджик в лозето.Казват ,че в лозето лука става по едър Grinning

# 655
И аз, като тепърво навлизаща в тази тематика, да попитам с какво спасявате марулята от дъждовни червеи (поне комшията каза, че са дъждовни червеи) и от разни врабци? Тъкмо я засадихме и провал ... Ама аз синтетична химия нямам никакво намерение да пръскам и си мисля дали да не засадя марулката в едни по-големи продълговати саксии и да ги кача на терасата? Поне от червеи да ги предпазя, но не знам дали ще се завъдят...Нали не пуска марулята дълги корени?

# 656
Честит Рожден Ден    Вълчо! smile3525
Жив и здрав бъди
и със съветите си да ни радваш много дълго още ти! newsm10

# 657
  • Русе
  Честит Рожден Ден на Вълка и от мен.
Не напразно е добър градинар, в цъфтящо време се е родил. Всичко да ти цъфти и върже  Simple Smile

mimi_vi2, и нашата гора е в тази посока - в Писанец ни е вилата

# 658
Вълчо, ти си от моята партия на рогатите! ЧРД, здраве и берекет ти пожелавам! newsm38
 l`ange, и аз следя неравната битка между салатите и червеите, засега червеите водят убедително. Изпробвай следното: разсади малко салатки и между стърковете и разхвърляй прясно наскубана трева. Гадовете се бъркат и вместо салатата намъкват в почвата тревата, на сутринта тя е щръкнала, като забодена. Този проблем съществува докато се вкоренят младите растения. В саксии не съм гледала, не знам дали става.
Анн, тази технология на уплътнено отглеждане на краставици и цвекло е мой патент Simple Smile Получава се, големите пера на цвеклото предпазват плитките корени на краставиците от прегряване и задържат влагата в почвата. Спазвам 20см. разстояние между двете култури, поливам само краставиците.
Ех, де да имах и аз лозе, да сея арпаджик! Догодина ще се коригирам относно срока за сеена на краставици, mimi_vi2, назначавам те за личен консултант!

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 10:30 от Ana.Ivanova

# 659
Вълк,ЧРД и от мен!  bouquetДа си жив и здрав!

Благодаря ви приятели за съветите HugЗначи жълтеят само външните листа на чесъна,но не връхчетата,а изцяло.На една част от растенията вътрешното стъбло е спираловидно извито.Но пък съвсем зелено си е...Куркума,нямам впечатления за почвата #CrazyЗа първи път имам градина и въобще градинарствам EmbarassedДо тази есен всичко беше бурени и плевели Thinking
Ще питам и в агроаптеката,предполагам веднага ще ми предпишат шишенце  с химия SickДано пък се оправи чесъна.Така е от3-4 дни,но не се влошава.
Много сте напреднали с разсадите,аз уж съм от топъл район,но доматките са ми колкото показалеца/без маникюр Joy/Ще почакам още,под найлона в лехата са...Тиквичките също ги открих вече от бутилките.За събота и неделя ще слагам фасул/за стар/и краставички,сорт Левина.

Общи условия

Активация на акаунт