Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 172
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, момичета!  Моите симтоми, макар и по слаби си продължават. Имам леко изтръпване на езика и устните и десния крак някак ми е стегнат и го усещам по слаб и от време на време ми потрепват мускули по  него.  По съвет на хирурга от няколко дни пия калций 4 пъти. Много се страхувам и не знам какво да правя, защото като му се обадих той ми каза, че е временно и ще отшуми до месец два.

# 376
Здравейте!
gelika, бързо оздравяване. Имам чуството, че този доктор, освен да оперира целите жлези друго незнае. Моя близка имаше само един възел и пак цялата жлеза и махна.  На мен също. Знам ли?  Тия синтетични хормони имат много вредни страни, ама кой ти мисли. Май мислят само парите да грабнат. 
Сега да ви питам и аз. Операцията ми беше на 30 май. Раната вече е заздравяла, но белега е син. Мажа с контрактубекс. Приемам елтироксин 100. Отдава ми се възможност да отида на море, и се чудя, може ли да си пека белега или е много рано. Казаха ми, че щом ти е махната щитовидната жлеза не трябва да се излагаш на слънце. 

# 377
Момичета? Защо никой не отговаря!

# 378
Здравейте, момичета
rinaldis   bouquet
За нашия случай след операция е противопоказно да се излагаме на слънце и въобще да се нагряваме по някакъв начин. Аз лично много обичам лято, море, но тази година ще се въздържа. А и някак си от жегата не се чувствам добре. На сянка е супер. Grinning Аз обмислям вариант за планина, някое тихо и спокойно място. Белегът не се излага на слънце. Потъмнява. Аз ходя с шалче, когато съм на вън. А и като чета в твоя случай ... това, че ти е син белега как да се разбира? Моят е само една чертичка, която стои по -тъмна. ( така както се получава след одраскано от котка )

# 379
semirami Hug Ами и моят е една чертичка, крива и някак цвета и не е тъмен, а синкав.
Ти вземаш ли хормони?
gelika    и мен много ме плаши, че цял живот ще съм на хормони. Четох, че от синтетичните хормони се получава рак. Когато лекаря каза, че ще ми махне цялата жлеза, така се шашнах, че не питах съществува ли възможност да ми остави малко жлеза за да си функционира после. Вече месеци тази мисъл не ми дава покой. Пък си казвам, нали той е лекар, той преценява. Не вярвам да е имало възможност да остави жлеза и да не го е направил. Една моя позната отиде и си оперира жлезата при общ хирург. Сега няма проблеми нито с глас нито с хормони. Аз отидох да ме оперира доцент, а май ще страдам цял живот, срам ме е да говоря с хората, че гласа ми е като на травестит/ извинявам се/.

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 12:46 от rinaldis

# 380
Момичета, дайте да се разберем-тези неща дето ги чуваме, само ги дочуваме ли отнякъде или са известни(проверени факти)?
Хвърляте ме в размисъл с това, че тези без жлеза не трябва да се излагат на слънце! Докторите са ми казвали, че не трябва нито на прекален студ, нито да се прегрявам, и то по възможност, а не сякаш като видя слънце и ААААААА, сякаш съм вампир; та въпросът е съвсем сериозен - нека старите кучета кажат нещо по въпроса! Аз лично при първа възможност ще се консултирам.
Защо - защото месец след операцията планувах почивка на минерални бани-топла вода, сауна, които някои казват - не може. Питах ендокриноложката -  каза, че няма такова нещо, отидох, върнах се и то се върнах с прекрасно чувство и тонус.

# 381
За нашия случай след операция е противопоказно да се излагаме на слънце и въобще да се нагряваме по някакъв начин.

Моля, горецитираният ми пост да се чете " На мене ми е противопоказано след операцията да се излагам на слънце и въобще да се нагрявам по някакъв начин."

п.п. Грешка в бързината, че не съм се изразила от 'мое име'.

# 382
Здравейте ,момичета!
Извинявайте,че нахлувам в темата ви.
След рутинен преглед се установи увеличена щитовидна жлеза на моята майка.
Изследванията са безупречни-хормоните са в норма и далече от референтните граници,но
съветът на двамата ендокринолози е,че трябва да се оперира,защото възелът не е толкова
малък-2.2мм.
Много моля някой добър човек да ми каже опасна ли е операцията,какво представлява и
дълъг ли е възстановителния период-за мое огромно съжаление нямам време да изчета цялата
тема-с две малки деца съм и не ми остава много време;
Благодаря предварително!

# 383
Здравейте скъпи момичета,
Постоянно следя темата и се радвам,че има кой да пише и с кого да си споделяме тревогите.
Направих всички изследвания и в понеделник постъпвам в Ендокринология-Майчин дом за операция.Много ме е страх какъв ще е резултата и дали ще ми махнат цялата жлеза.
Имам два възела - десен 24/25 мм колоиден и ляв 9/12 мм папиларен.Има ли някой с подобна диагноза.
Моля пищете как сте се чувствали след операцията, притеснявам се дали ще мога да се прибера с автобус , пътъването трае около 3 часа.
Желая ви здраве и късмет!

# 384
Не се притеснявай!Спокойно ще можеш да се прибереш с автобус.Аз бях на 4 часа разстояние и пътувах без проблем.Е разбира се има известен дискомфорт,но се преживява.Успех и не се притеснявай всичко ще е наред!

# 385
vili 59,Бамбина,не се стахувайте от операцията,всичко минава.Аз лично на третия час след излизане от опрерационната станах и ходех нормално.Първия ден има леки болки и трудно се преглъща,но не е болка за умиране.Има леко дърпане на раната известно време , но се преживява.На мен ми беше трудно да говоря тъй като ми бяха травмирани гласните струни,но вече и това отминава.Няма сташно.Кураж.Ако искате нещо да питате по подробно пишете ми.
 Успех и кураж ви пожелавам!

# 386
vili56, kak opredeliha vida na vyzlite?

Izvinjavam se mnogo sa latinicata, njamam kredor v momenta.

# 387
Здравейте Hug
vili56  newsm78 как тъка са решили сега през лятото да те оперират.На мен ми бяха казали че пролета и есента е най добре заради времето,толкова ли е спешно?
 Бамбина няма страшо,тук всички/повечето де/ сме я преминали операцията.Във всяка операция има риск ,но трябва да се доверите на лекарите друго не остава.Всичко ще е наред,за въстановителния период зависи и от организъм и от това колко е изрязана жлезата,всичко се истърпява и отминава .
Успех желая на всички.

# 388
Благодаря ви за отговорите!
Нямам търпение операцията да отмине ,за да се успокоим и аз,и майка ми.
Желая от сърце здраве на всички момичета в темата!
  bouquet

# 389
mili 46 ,вида на възлите се установява със сцинтиграфия.Тове е едно изследване при което пиеш изотопи и след 1 час те гладат на апарат и ти казват топли или студени са.

Общи условия

Активация на акаунт