Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 169
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
 gelika аз при прием 50 елтироксин бях с тсх 34 и ми го увеличиха сега 3г след операцията съм 150 ел. ,а имам 2см жлеза оставена ,но недеи да му мислиш за дозите то така или иначе трябва да си го пием . Hug за всички.

# 361
Благодаря момичета!
semirami, ти къде имаше изтръпвания. Само по кожата ли? Пиеш ли калций? Щом утре си при хирурга питай го за тези изтръпвания.
Не знам косопада с калция ли е свързан или с елтиртоксина. newsm78
Лека вечер милички! Hug Hug Hug

# 362
gelika, при понижена функция на жлезата има косопад (т.е ако tsh e високо). Но аз също имах косопад, а хормоните ми бяха в норма. При мен може би е било от сезона - това беше през пролетта.

# 363
 Здравейте,всички който имате проблеми с щитовидната жлеза!
Искам да споделя с вас за моята операция.Бях оперирана на 27,05,2010 и се чувствам добре но само едно нещо ме тревожи-имам промяна в гласа и това не отминава .Някой имал ли е такъв проблем след операцията?Ще съм много благодарна ако споделите с менл

# 364
Здравейте,всички който имате проблеми с щитовидната жлеза!
Искам да споделя с вас за моята операция.Бях оперирана на 27,05,2010 и се чувствам добре но само едно нещо ме тревожи-имам промяна в гласа и това не отминава .Някой имал ли е такъв проблем след операцията?Ще съм много благодарна ако споделите с менл
Здравей Hug добре дошла. Спокойно  нормално е ще отмине.

# 365
Благодаря ти за подкрепата YORI 81.
Всеки ден се надявам да проговоря нормално,но уви...

# 366
Мецанка писах ти на лични,не се тревожи,трябва време и нещата ще се наредят!Кураж!

# 367
Благодаря ти Tiaraa!Съпругът ми е доволен ,че са ми намалили копчето за звука!Колегите също! Grinning

# 368
  • Tам през Атлантическия океан
Момичета да ви питами има ли някоя от вас на която като мен и е отстранена част от жлезата т.е. не цялата и не пие хормони  Hug интересно ми е дали се спазва някакъв хранителен режим , добавки и т.н.

Благодаря  Hug

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 16:32 от Desss

# 369
Dess ,аз съм с отстранени 2/3 от жлезата преди година и полувина и досега хормоните са ми били в норма и не съм пила нищо. Родих преди месец и полувина, така че скоро ще ходя да си проверявам пак хормоните, дано са ми наред  Praynig .

# 370
  • гр.Гоце Делчев
Деска на мен от 3 години ми е махната дясната част на щитовидната жлеза и досега не съм пила никакви хапчета,просто лявата част засега върши работа,не съм спазвала някакъв по специален хранителен режим.Понякога лятно време в големите жеги се изморявам по-бързо,но ендокриноложката каза,че не е от това.Момичета една виртуална почерпка от мез и малкия ми внук послучай именния ден Wine Glass beer3 cook cookАз рядко се включвам макар,че често ви чета тъй като няма какво да се оплача или похваля.

# 371
Здравейте момичета.
pepi1963 да ти е здрав и жив внука!  bouquet

Аз днес съм като парцал. Сигурно и 100 елтироксин не ми е достатъчно.
Аз изследвах хормон на 23 юни и  от тогава пия по 100 вместо по 75. Според вас след колко време да си изследвам хормон, за да видя дали 100  ми е достатъчно? Знаете ли колко пъти в годината може да се изследва хормон през касата и може ли личния да ме изпрати или трябва само ендото?

# 372
  • Tам през Атлантическия океан
Julai4o , pepi1963  Hug

много ви благодаря за споделеното сега съм спокойна  Hug

По принцип вие всяка година ли си правите ТСХ

аз не си бях правила от 2 години Embarassed т.е. от как ми махнаха левия лоб на щитовидната жлеза  
Скоро ми предстои заминаване в чужбина та затова си направих изследването , а не 'щото  съм се чуствала недобре  Wink Единственото което ме попритесни е това че ТСХ ми е 3,79 при 5  Rolling Eyes затова се шашнах и почнах да разпитвам за хранителни добавки (иначе доктора не ми каза нищо да пия , просто констатира  че ми е към горната граница )

pepi1963 , да ти е жив и здрав именика   bouquet

Julai4o, ще са наред  Wink ще видиш

Благодаря ви на всички в тази тема  Hug

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 20:40 от Desss

# 373
Здравейте момичета.
pepi1963 да ти е здрав и жив внука!  bouquet

Аз днес съм като парцал. Сигурно и 100 елтироксин не ми е достатъчно.
Аз изследвах хормон на 23 юни и  от тогава пия по 100 вместо по 75. Според вас след колко време да си изследвам хормон, за да видя дали 100  ми е достатъчно? Знаете ли колко пъти в годината може да се изследва хормон през касата и може ли личния да ме изпрати или трябва само ендото?
3 пъти в годината ми се полагат безплатни изследвания - но аз се водя като диспансеризирана. Не съм много сигурна, но мисля, че и в другите случаи е така. Но ако не си диспансеризиран трябва личният лекар да даде направление за ендокринолог, а той издава направление за изследвания (ако искаш да са през здравната каса). Иначе има и вариант да си платиш изследванията ( около 15 лв на хормон) без  никой да ти ги назначава .
 Иначе вчера и аз бях като парцал и сега като проверих - имало е магнитни бури. Обикновено най-силно влияят на хората със сърдечни проблеми и тези, които имат праблеми със щитовидната жлеза.

# 374
  • гр.Гоце Делчев
Доколкото знам направление за изследване на хормоните по здравна каса се полага 2 пъти в годината,а иначе последно бяха към 16лв(,но аз скоро не съм ходила при ендото може да има изменения.Благодаря за пожеланията,но не само внука ми ,а и аз имах имен ден вчера Grinning,той е кръстен на мен.

Общи условия

Активация на акаунт