Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 791
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
и на мен ,момичета,ми дърпа и души..нямам сраствания,но при промяна на времето ,явно няма такава перфектна адаптация..а и как с този изкуственяк?!но и при нерви и стрес,е така..и пак си мисля,че това е причината..
а пък как ми се яде и как ям ooooh!,не ми се говори.. Embarassed
спокойна вечер и от мен! Hug

# 601
gelikas, моето ТСХ
при еутирокс 100 за един месец - 0.106
при еутирокс 75 за 45 дни - 0.963
Моята позната ходи по - миналата седмица на преглед при хирурга си. Изписал й е за белега силиконова лепенка, а за другото казал, че било нормално ( ах, тази дума 'нормално' как я мразя, предпочитам 'обичайно' ) за след операция.
За гласа й - тя е оперна певица, но вече не се занимава с пеене. Опитвала е да пее, но не се получава - има болка. Иначе при говорене не е споменавала да има някакъв дискомфорт.

# 602
вчера ходих на консултация с хирург - Тодоров ме консултира.

Каза, че в моя случай с възел 33мм е въпрос на време да се реша на операция. Сега съм на 36г. Каза, че ако живея примерно още 50г е абсурдно да седя с този възел, който ще расте и расте по неговите прогнози, защото този процес се засилвал  с времето. Вероятно с времето ще се разбият и хормоните ми, които сега са в норма, а може да ми навреди на дишане и хранопровода. Отделно хистологията не се знае каква е. Демек, според нашата медицина съм за операция.
Почвам да се настройвам полека. Сега кърмя и гледам бебе, ако се накумя напролет...

Видях списъка с хирурзи, 5-6 доктора са. Как бихте ме посъветвали, ако се реша все пак на операция - да съм с направление по здравна каса или с избор на екип?

Какво мислите за Тодоров?
Благодаря, всеки коментар ще ми е от полза!  Grinning

# 603
 Collibri,не знам дали ще съм ти от полза,защото съм от провинцията ,но ще споделя за моята операция.Аз много не мислих,като чух 2 еднакви мнения и те бяха ,че съм за операция.Казаха ми ,че може да се оперирам есента (тоест сега),но аз като се прибрах и размислих ,че трябва цяло лято да живея с тази мисъл,отидох и си насрочих първата възможна дата.Оперираха ме на 27,05, и на 9,06, вече отидох на работа.Не исках да се оперирам в София,избрах случайно общ хирург във Велико Търново и съм доволна много.Повечето хора се оперират при хирург-ендокринолог,може би е по добре.Бях по здравна каса и си пратих само по 4,80 лв на ден.Не са ми вземали пари на ръка(което виждам,че е рядкост).Ако искаш нещо -питай ме,с удоволствие ще ти отговоря.За мен всяко нещо в живота е късмет,така че дано си късметлийка.
 Не се страхувай от операцията,преди това е по страшно.Когато всичко мине,се чувстваш сякаш огромен товар е паднал от гърба ти.
 Хубав ден и много усмивки на всички!  bouquet

# 604
  • София
Здарвейте момичета.

Collibri,ти как отиде при Тодоров?Аз вчера взех талон за TSH,преполагам,че във всяка лаборатория могат да ми го изследват,и извинявайте за тъпия въпрос,но кръв ли взимат? Embarassed Като излезне резултата преполагам,че трябва да взема талон и за ендокринолог,който да разчете нещата.Така мисля да направя и с талона направо в Ендокринологията да отида.После,каквото сабя покаже...

# 605
  • При розите и топлата вода ......!
semirami , така както гледам резултатите ти може и да останеш без хапче. Дай Боже! Praynig
Collibri , сега си гледай бебчето, пък пролет каквото "сабя покаже". До тогава има време да се поровиш, да събареш информация и да избереш. Peace Подкрепям  МЕЦАНКА 2610, че всичко е въпрос на късмет. Ще се поторя, но аз отидох при ендокринолог- хирург и имам доста проблеми. Моя позната я оперира общ хирург и то втори път!!! и няма никакъв проблем.
Руми, да мила, във всяка лаборатория могат да ти изследват ТСХ, чрез венепункция /кръв от вената/. Щом си с талон е безплатно / 2 пъти в годината/, ако ли не - 15 лв.

# 606
Първо се взима талон за ендокринолог, който ти дава такъв за изследване на тсх, и после пак при него за разчет на резултата. Може и само с талон за ТСХ от личния лекар и той да ти види резултата.

Този месец си направих платено изследване в лаб. Санте (София) - 24 лв. ( В провинцията - 16 лв).
Но пък резултатът е добър. От юли съм на 100 мг еутирокс и ТСХ е 0, 53!

# 607
с направление отидох при Тодоров, но бях направена за консултация с хирург. Обадих се в ендокринологията по телефона и ми казаха кога приема. В съседния кабинет приемат пък с направления за преглед, вероятно си за там. Иначе са ти отговорили за кръвните изследвания.  Grinning

# 608
  • София
     Привет, момичета! Simple Smile     Искам да ви попитам дали възли и кисти на щит.жлеза е едно и също? Предстой операция на възли,много са на брой ,но са под 3см.Винаги ли се процедира така, ами ако не растат,а само се наблюдават...? Предстой ходене по доктори,още не знаем при кой и къде... Чета темата и изучавам как сте се справили.

# 609
различно са
доколкото аз знам - възли са твърдо образувание
кисти - течно
кистите могат да се спукат, възлите не могат нищо  - както казват лекарите в бг или стоят такива или нарастват
Аз съм с 2 възела, единия е смесен - част възел, част киста. Все искам да се пукне това течното, ама явно няма как да стане - искат да ми правят операция, аз се чудя и мая де ще му излезе края.
Във възлите може да се образуват кофти неща , а може и да не се. Хубаво е да се консултираш с няколко доктора.
Успех!

# 610
  • София
 Колибри, благодаря!   Консултирахме се с един доктор и неговото мнение е да изчакаме 6м,за да видим дали ще се уголемяват и евентуално операция. Ще направим консултация с още един хирург. При операция ще остане може би един см само жлеза. Преди няколко години беше махнат единия лоб,но хормони не са приемани и сега в начале.... Но, първия път беше само едно възелче,а сега многоооо.... Sick

# 611
мм, жалко много за рецидивите... колко години по-късно се появиха?

# 612
  • София
 Появиха се след 6г.,но рецидив ли е,не знам.... Става дума за моя приятелка, то и аз съм по този път защото съм с хашимото и хипофункция-елтирокс до животно. #Crazy
 Мисля да се консултираме с Д-р Пандев,чета в темата добри отзиви.
Нали не е опасно да се направи операция след месец,два,три....?

# 613
Момичета, здравейте, запис от мен в тази тема, имам си един 2,5 см възел-киста (смесена структура), която си отглеждам вече от година и не намалява  Confused  Пробвах иглотерапия, маса пари хвърлих, резултата е нулев просто. Вече взех да се отчайвам. Сега започвам да чета назад... а междувременно, питах в друг подфорум, но никой не ми отговори, та ще пробвам и тук - някоя от вас има ли отзиви и координати на доцент Ковачева (София) - ендокринолог? Препоръчаха ми я и мисля в идните седмици да отида на преглед (не съм от столицата)...
Предварително благодаря!  Hug

# 614
Извинете, че поствам два пъти един след друг, но стигнах до половината от темата и виждам, че почти всички сте минали през консултации с Пандев - той най-добрият ли е? Имам предвид, така и така ще идвам до София, да знам къде да ходя.
Всъщност моят кисто-възел за една година не е пораснал, според ехографа, но ми се иска да отида на преглед при специалист. Нямам проблеми с хормоните уж (всъщност за последните месеци незнам, не съм се изследвала, но при последната ехография миналата седмица лекарката ми каза, че според нея, тъй както гледа жлезата, ще съм еутиреоидна). Срамота, че хем работя в лаборатория, хем не съм се изследвала, но мисля още в понеделник да си пусна едно тсх и едни антитела.  Embarassed
Но много ме гризе, да не е нещо злокачествено, баба ми почина от рак преди почти 7 месеца и съм изплашена  Sad

Общи условия

Активация на акаунт