Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 786
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Добре дошли на новите момичета!
Не се страхувайте! Всичко е поправимо! Тук ще намерите много отговори, разбиране, подкрепа!

Нали не е опасно да се направи операция след месец,два,три....?
Не е опасно. Ако случаят е спешен, каквото и да значи това, би трябвало веднага да те хоспитализират. Аз лично съм отлагала операцията около 7 месеца, откакто реших, че ще се оперирам.

# 616
  • София
  Благодаря много!  bouquet Записах час при доц.Пандев за консултация. Понеже роди наскоро приятелката ми,затова малко не ни се ще веднага операция...Но, ако каже доктора - няма начин отиваме... Д-р Начев ни се накара,че нямаме ехография на всеки две години,така картината кога са се появили възлите и разтеж има ли - щеше да е ясна. Но ,дано всичко е поправимо. Simple Smile

# 617
Добре дошли на новите момичета!
Не се страхувайте! Всичко е поправимо! Тук ще намерите много отговори, разбиране, подкрепа!

Благодаря!  Hug
Аз днес ще звънна до Ендокринологията в МД да видя д-р Начев кога ще е на смяна. Мисля другата седмица да идвам до София. Последно при него реших, преди една година ходих при него и Тодоров, като Тодоров само с палпиране установи, че трябва операция, докато Начев бе склонен да се изчака и както и самият той каза: "Млада си, ще искаш да имаш още деца вероятно, а една бременност при рязана щит. жлеза се води рискова". Та реших пак при него да ида.  Rolling Eyes  Дано не греша. Засега клоня към това да изчаквам и да не се оперирам, тъй като кисто-възела не расте... уж...  Praynig

# 618
Да, хубаво е да се каже всичко. На мен ендокриноложката избегна да ми сподели тази подробност, все едно се подразбира.

# 619
Моарейн, точно в твоя случай бях, преди да забременея. Кистовъзела ми беше 28мм и ходих при Начев, казах му, че много искам още дете да имам. Той каза да следим хормоните и на 6м да ходя на ехография и ако не расте - стоим си така, ако расте, режем. Е, за щастие не растеше. Пробвах 1 година, забременях но се случи аборт, после още веднъж на следващата година, успяхме да хванем проблема с прогестерона навреме и издържах бременността и сега имам бебче . ВСичко беше наред, хормоните следяхме, ехогфрафии правихме 2-3 пъти - при Ралица Иванова ходих - мн добър ехографист в Ендокринологията е. Така че, ако ти се иска бебче, не се отчайвай - всичко е възможно да мине както си трябва. Наистина след бременността се наблюдава леко нарастване на въела ми  и сега е 32-33мм. Но всички казват, че е от бременността. Докторите казват операция, аз се кумя и мая. ЗАсега кърмя и не се подлагам. Бебето ми е на 11 м почти. Но се кърми много активно. Проучвам и мисля. Купих си книгата, която Ананас ми препоръча - благодаря!  Hug - като попрочетох какво би се случило, ако ми се разбият хормоните - което пък може да е следствие от операцията, засега хич и не бързам. Ще изчакам пролетта, ще проверя отново. А през това време позитивно мислене, храня се в Зоната и се надявам и това да подобри нещо - божа работа - ще видим. Ще правя и някой друг компрес . На пролет ще ида на ехо и ще мисля тогава пак. А дотогава - животът е хубав !  Hug

# 620
Collibri Извинявай ако се повтаря, но би ли споделила името на книгата? Благодаря   bouquet

# 621
и на мен ми е интересно коя е книгата.
4ик4ирик,а ти как си?помогнаха ли ти в болницата?

# 622
Collibri, звучиш много позитивно! Браво на теб  Hug  Да ти кажа, моя възел го открих съвсем случайно по времето, когато дъщеря ми ставаше на годинка - просто го напипах и се ококорих бая. Също мнението на Начев беше, че най-вероятно по време на бременността е нарастнало. Хормоните ми винаги досега са били добре, тези дни трябва пак да си пусна да ги видя, че в крайна сметка реших в сряда да идвам до София.
М/у другото Начев доста се учуди как никой не се е сетил да ме прати на консулт с ендокринолог по време на бременността, при условие че съм с фамилна предразположеност (баба, Бог да я прости  Cry , беше с базедова болест и мисля, че и възелчета имаше)  Sad  Всъщност аз също първите 3 месеца бях на прогестерон заради някакво отлепване леко. Отделно при раждането се оказа, че съм със седловидна матка и всички бяха много учудени, как съм износила до края, че и 3 дни преносих...
Дария е чудо за мен  Heart Eyes
Ще се заразя от твоя позитивизъм и няма да се давам под ножа още... За една година уж не расте...  Praynig

# 623
момичета, помни ли ме някой Laughing аз ви следя чат пат, но съм на една друга вълна в момента и мойта щитовидна жлеза съм я оставила на заден план пък да става квото ще.

Исках да ви питам има ли разлика между еутирокс и елтироксин. На мен ми вдигнаха дозата от еутирокс 25 на 50, заради зимния сезон, но сега на моя в аптеката му дали елтироксин. Та въпроса ми е дали е същото или да го връщам

# 624
еутирокс е по-новата версия и повечето ендокринолози го предпочитат.моят предпочита ултироксина,но аз си го смених сама.не усетих нищо..

# 625
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте! Момичета, случвало ли ви се е да забравите да си вземете хапчето. Аз сега се усетих, че сутринта си заминах на работа без да го пия. Какво да правя според вас? Дали утре да не взема по- голяма доза? newsm78
Разлика между елтироксин и елтирокс било само в производителя. Така четох.
4ик4ирик предполагам и се надявам всичко да е наред при теб. Praynig
На всички приятна вечер!

# 626
аз вчера го забравих.и го взех вечерта в 19,но не бях яла..
днес ми е толкова безсилно и уморено и предполагам да е от това..
но не знам как се процедира..
дали времето е виновно и за тази разсеяност?имам и безумен глад..
от по-голяма доза утре няма ли да те раздруса и със сърцебиене?ти не беше ли на 25мг?

# 627
ina15 на 50 съм. Да и аз се страхувам да не получа сърцебиене. Ще си взема утре обичайната доза. Аз се чудя днес защо ми е едно отпуснато и нямам сили. Трябваше да поизчистя къщата, че ще ми идват гости и едвам се влачих из стаите. Чак когато свърших и седнах се сетих, че  съм пропуснала хапа.
Иначе и мен ме гони страшен глад. Следобяд ме кара на лудост за сладко. Днес хапнах доста сладко и сега ми е гадно.
Ще се опитам от понеделник малко да подиетувам.

# 628
gelikas,миличка,хайде заедно в диетуването!сигурно заедно е по-лесно! Hug Hug Hug
аз вчера имах голямо ходене,нерви и като теб се усетих късно,но бях в обичаен тонус...но днес съм пача отвсякъде...

# 629
Заедно! Съгласна! Grinning Hug

Общи условия

Активация на акаунт