Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 761
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Голямо дете,
просто споделям това, което сега чувствам, а то е, че без много да му мислят лекарите ни съветват все това - операция, операция, операция. Е вярно, ще кажеш, кой ми го казва, но към днешна дата - не бих.

mili46 Аз нямам промени в хормоните и не пия лекарства. Тя обаче при всеки преглед ми препоръчва операция, като други изследвания не са ми правени, а аз по размерите на възлите от ехорграфията виждам, че не растат. И така вече 2 години, тя си ме праща на операция, аз се правя че не чувам.

Мисля си, ако човек не се стресира тези две, три, десет години, колкото съм чувала издържат някои без да се оперират, а и когато вече го направят, проумявам - не посочват кой знае каква причина за това, после вече не го мислиш.
Самата мен и на ехограф не ме гледаха 3  години, защото на всеки 3-6 месеца хормоните ми бяха супер, чувствах се добре, но пусти топчета, да не бяха се показали, сигурно така щях да си карам до старини.

Ина, ,
не писах толкова време, защото преживявах едни много хубави неща. По онзи моя въпрос ендокриноложката каза - цялата е, декстра е , защото само там ти беше остатъкът от предния път. Сега съзнателно избягвам да мисля и чета за това, защото на мястото на едни страхове лесно идват други,

# 76
4ик4ирик,радвам се,че си спокойна.и цялата да е-повече няма да се образуват.жлеза,която образува ,продължава да си образува..на колко еу-тирокс си?

# 77
Бях на 25, сега съм на 50 - чувствам се по-добре, макар че първите дни откачах. В края на месеца ще изследвам ТСХ

# 78
е,стига ли ти?нали при тотално липсваща жлеза е към 125мг?
браво ако успяваш на такава доза!

# 79
Като изследвам ТСХ-то ще стане ясно. Все пак едва ли може изведнъж да ти тряснат такава доза!

# 80
да,постепенно..успех на изследването!

# 81
Като изследвам ТСХ-то ще стане ясно. Все пак едва ли може изведнъж да ти тряснат такава доза!
Аааа може може думите на Пандев бяха запони с 50 въпреки че ще ти е малко  по добре със 100 ама айде след иследването.А иначе е по важно да се чувствуващ добре.То дали ще глатнеш 1 т от 50 или една от 100 все ще трябва да я взимаш,всеки ден. Hug

# 82
Така де, обаче като постепенно се увеличава дозата, може да се разбере по-точно на колко мг си ок, или пък да се забележи някакъв страничен ефект.
А иначе нали ви писах - ужасно ми се спеше, после като ми увеличиха мг-те - добре, но сега - от времето ли, що ли, пак взеха да не ми стигат силичките и да си подремвам. Може пък пак да я увеличат. Вярно ли е, че по принцип сезонът влияе по някакъв начин в/у дозата еутирокс?

# 83
Здравейте  Hug
Ето ме на отчет -  седмица+ след операцията. Чувствам се прекрасно, естествено - на работа съм (и то от понеделник), както си бях планирала. Все още е леко подуто, но свалих превръзката на 7-я ден. Раната си е заздравяла. Обадих се на ендокринолога ми и той каза да отида на преглед възможно най-скоро. Трябва да започна да пия хормона и като за начало ми назначи 50мг. След прегледа ще назначи точната доза. Предполагам ще я увеличи.
Толкова жизнена (направо бойна  Mr. Green) не съм била от много време. Имам чувството, че тироксина не ми действа добре. Докато го пиех преди операцията направо се чувствах като парцал. Като го спрях 2 за две седмици (на своя глава) и започнах да се съживявам. Засега нямам никакви оплаквания, метаболизмът ми си е наред, нямам проблеми с косата или ноктите.
Пия калций (казаха да го пия един месец).
Живее ми сееееее, даже ми се ходи на дискотека  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Единствено мога да се оплача от лакомията си  Embarassed, но намалявам цигарите, а пък и милото само ме глези с вкуснотийки.
Епикризата ми пристигна във вторник. В нея си има раздел "хистология". Принципно в епикризата са посочени крайните резултати, а не тези от хистологията, която правят на момента при операцията, нали?
Целувам ви всички  Hug

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 13:27 от АзСъмСи

# 84
 АзСъмСи,страхотни новини!браво за ентусиазма и позитивизма!явно пациентите на димов веднага сме на работа..
хистологично записват крайния резултат от биопсията,а не от гевгира.
4ик4ирик,сезонът влияе в/ъ естествената продукция на хормони от щитовидната-лятото намалява(ние намаляме еутирокса),зимата се повишава (и ние съответно при нужда).

# 85
4ик4ирик  да сезоните влияят,но аз и сега имам моменти когато се чувстам отпаднала и изморена и винаги ми се спи newsm78е може и да е от умората покрай детето   bouquet
АзСъмСи  Hug внимавай с вкусотийките Mr. Green,на мен ме предупредиха да внимавам да не напълнея след операцията а бях 40кг

# 86
А за Контратубекса какво още можете да кажете?
Не знам дали е от него, но от 2-3 дни след като се намажа, получавам силен сърбеж, но не веднага, а известно време след това. Ето тази сутрин като се погледнах хубаво и виждам, че около 1см по разреза кожата ми е зачервена. Бях се намазала и веднага се измих с вода.  Но трябва ли да се предприеме нещо, ако е алергична реакция, или?

# 87
Някой да е посещавал клиника "Биодар", в София на Лъвов мост се намира? Имате ли отзиви?

# 88
аз от контратубекса направих алергия-зачервяване със сърбеж.и си купих невенов крем за мазане.

# 89
И имаше ли ефект?
Аз имам един правен от моя дружка - с прополис, зехтин и не знам какво още. Кожата на лицето ми е много суха и периодично го включвам в употреба. Дали да не пробвам?
Може би ще реагирате осъдително, но малко ме е яд на Димов-могъл е да се постарае повече със затварянето на кожата.

Общи условия

Активация на акаунт